Литературен спамо-чат - 3 тема

• 35 158
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
  • София
А книгата чели ли сте, ммм? Щото аз не можах да я докарам до финал  Mr. Green, много ми се видя кофти.

# 466
  • София
Олеле говорите си за любимият ми сериал за всички времена, трябва пак да го гледам Crazy

newsm10

От прИмоцията "Черен петък" на Емаг си взех 1тб външен диск за архив.
И познайте кое беше най-първото нещо, което качих на него?  newsm53
Всички сезони на SATC + двата игрални филма  hahaha

Книгата и за мен беше разочарование ...

# 467
  • на североизток от Рая
Олеле говорите си за любимият ми сериал за всички времена, трябва пак да го гледам Crazy

ooooh! Май доста съм изостанала. Гледала съм откъслечни моменти  и хич не ми допадаше. Като незадоволени кучки ми бяха. Дали да не опитам отново да го гледам, щом така го хвалите.

Но забелязвам, че от години /може би две вече/, не мога да гледам филми. Никакви. Не се застоявам на едно място, не мога да се съсредоточа, не ми се гледат мърдащи картинки, кадри. Сякаш не искам нещата наготово. Това състояние има ли диагноза?!  Laughing Има ли  и други като мен?

# 468
Много хубаво, Зори!  Hug Тъкмо се чудех получила ли си пакетчето все пак преди да тръгнеш...
Да си го ползва майка ти със здраве тефтерчето. Wink

# 469
  • София
Харесвам Саманта.Абе въобще харесвам всички момичета от сериала.Но не обичам да гледам по няколко пъти филми.Само един "Странният случай на Бенджамин Бътън".
Апропо куфарът ми е готов.Едвам го затворих.И книжка си сложих,тефтер за записване на важни неща.Учебни материали на място.И в края на седмицата ще видим дали ще стане по-добър даскал от мен.Имам мобилен нет,така че вечер спокойно ще се включвам.

# 470
  • София
О, Нели, пробвай го отново "Сексът и градът"  Hug  Аз съм пристрастна към него, дано да ти хареса   Blush
Изключително забавен, с изключителни реплики - диалогът е просто един път! - изобщо любим сериал  Heart Eyes

Сливче, а дантелите нали не ги забрави?  newsm03

# 471
  • на североизток от Рая
Миж, ще пробвам сеХа, щом казваш. А дано, ама надали. То едно нещо като не ме грабне, втория път е бита карта, ама ще видим.

Слив
, там дават материали, учебник и уч. тетрадка за работа на място. Листи и химикал, че и диск. Ох, хубаво е, настрой се положително. После има да се прави курсова работа, но тя е в група от 5-ма. Ще ви кажат и разкажат.  Laughing Обаждай се и си изживей с кеф свободата.  Hug

# 472
И аз съм от фенките на сериала. Heart Eyes Някои серии по колко пъти съм ги гледала...Crazy Те често го повтарят по Fox life и ако разцъквам по каналите и го хвана - все го гледам.

Тук попаднах на поредните 100 книги за четене:

http://www.vsekiden.com/145662

# 473
Мижка, много ме кефи как Кари обрули Тузаря с букета на сватбата, направо култово изпълнение Crazy
Иначе  много ми допадаше Ейдън  Peace

Имам книгата, но не съм я чела. Не се и надявам да ми хареса, мисля си, че е написана като чиклит..

# 474
  • София
Имам книгата, но не съм я чела. Не се и надявам да ми хареса, мисля си, че е написана като чиклит..
Мисля, че е дори по-зле  Crazy.

Пък аз много харесвам Тузаря. Не като образ от филма, а просто като мъж ми допада. Поостаря, обаче, сега го гледам в Добрата съпруга.

# 475
  • София
Нели,сериала ще извади от теб онази част,която потискаш.Развратът и еротиката са поднесени елегантно и с много хумор.

# 476
  • на североизток от Рая
Нели,сериала ще извади от теб онази част,която потискаш.Развратът и еротиката са поднесени елегантно и с много хумор.

Хм. Сега ме хвърли в размисли. Коя ли е тази част, Сливке?  Thinking

# 477
Тук попаднах на поредните 100 книги за четене:

http://www.vsekiden.com/145662

Много хубави и любими мои книги има в този списък. А колко заглавия нищо не ми говорят  ooooh!.
Само не съм съгласна Достоевски да бъде включен с "Престъпление и наказание", а не с "Братя Карамазови".

# 478
Книгата (  "Сексът и градът) изобщо не би ми харесала и не съм се и мъчила да я чета. Друго си е да си ги гледам моите любимки.
Нели, не си усетила посланието, то изобщо не е само секс, а самота, отчаяние, любов, приятелство и всичко друго важно, и то подсилено още повече от самотата и желанието да го изживееш истински в един огромен и недружелибен на моменти град, но пък вълшебен и красив и пълен с възможности. Обичам Ню Йорк.

А пък Ейдън, ох Ейдън Heart Eyes, влюбена съм в него Grinning Heart Eyes, цялата филмо и автобиогария му изчетох навремето  Crazy Тъй че Киф, не пипай Laughing Mr. Green Hug

# 479

Специално за Гигова! Simple Smile
Също и за scaramouche  (помня, че заедно ще ходим в Ню Йорк). Simple Smile

"Америка и американците", Джон Стайнбек:

Скрит текст:
"Не виждам на кой друг град може да се оприличи Ню Йорк. Липсва му характер, какъвто притежават Лос Анджелис и Ню Орлиънс. Но съчетава всички характери - бих казал дори, че съчетава всичко. Може да те разбие, но ако очите ти са отворени - никога няма да ти доскучае.

Ню Йорк е грозен, мръсен град. Климатът му е скандален, с политическите му борби плашат децата, уличното движение е лудост, конкуренцията е убийствена. Но има и още една характеристика - живял ли си веднъж в Ню Йорк, превърнал ли си го в свой дом, никое друго място вече не те задоволява. Тук е съсредоточено всичко от всичко - и население, и театър, и изкуства, и художествено слово, и издателска дейност, и внос, и бизнес, и убийства, и ограбвания, и лукс, и беднота. Ню Йорк е всичко от всичко. И е в постоянно движение. Неуморен е и въздухът му е зареден с енергия. Никъде другаде не мога да работя по-дълго и по-усилено, без да се уморя, отколкото в Ню Йорк.

Съдбата на всеки пришълец, дошъл да живее в Ню Йорк, е да посреща гости от родния си край. Пристигат с готов списък от представления и забележителности, които искат да видят. И в продължение на една седмица ги влачиш - по ресторанти, театри, нощни клубове. Започваш да пиеш коктейли в четири след полунощ. Не успяваш да се наспиш; работата ти отива на кино. Караш се с жена си и се заяждаш с децата. И всеки твой гост си тръгва с неизбежните думи: "Умът ми не побира как издържаш на това темпо." Най-малко две седмици ти трябват да се съвземеш от гостуването им.

Живея в малка къща на Седемдесет и някоя улица в Ийст Сайд. Имам си към нея и градинка с южно изложение. В махалата съм си като на село. Познавам всички магазинери и част от съседите. Понякога не излизам от село по цели седмици. Тук се наблюдават всички селски особености освен любопитството. Никой не навира носа си да гледа какво правим - и никой не се отбива случайно, без да се е обадил предварително по телефона - изключително цивилизована практика. Затворим ли входната си врата, градът и светът остават навън и изпитваме не по-малко уединение от който и да било провинциалист южно от Полярния кръг. Приятелите ни са многобройни - но са добри приятели в града. Понякога минават шест, че и осем месеца, докато пак ги видим, без това да се отразява ни най-малко дружбата ни. Навсякъде другаде подобна пауза би била възприета за признак на охладняване. При нас поканите се приемат или отказват без обяснения и без взаимни обвинения.

Когато правим парти, каним когото си искаме, но никой от непоканените не се чувства смъртно засегнат. Понякога си лягаме в осем вечерта, друг път изобщо не си лягаме. Случва се любими приятели да се обадят и да попитат могат ли да наминат, а ние да им кажем "не", без да ги засегнем. Ходим по ресторанти и на театър точно когато ни се прииска. Обяснението "Имам работа" се приема за чиста монета. Злобни клюки почти липсват, нищо, че обсъжданията са неизбежни. Никой не знае кога влизаме и излизаме, но и никому не влиза в работата. Аз съм що-годе известна личност, но поне сто хиляди са още по-известни. Славата изобщо не е бреме в Ню Йорк. и това вцепенява от ужас някои посетители от Холивуд.

В един или друг момент всеки се опитва да обясни на себе си защо Ню Йорк му харесва повече от всяко друго място. Един, който работеше за мен, ценеше това, че, ако не му се спи, може да седи цяла нощ в киното. Напълно валидна причина, ако ме питате мен.

От време на време заминаваме някъде за по няколко месеца, но винаги се връщаме с мисълта "Слава Богу, прибрахме се у дома". Единственото обяснение, което ми идва наум, за да опиша чувствата си спрямо града, е, че щом си живял в Ню Йорк, изключено е да намериш друго равностойно място. Ню Йорк е светът, с всичките му пороци, недостатъци и прелести, плюс тъй важното уединение. Какво друго му трябва на човек?"

(1953)

Общи условия

Активация на акаунт