На добър час в ПЪРВИ клас! - 6

• 52 164
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Вие ме разбихте.Нашите въртят 2 тетрадки от по 20л.,като ту пишат в едната,ту в другата,когато госпожата им ги събере за проверка и не са ги преполовили Simple Smile
Иначе си има 3 за упражнения в къщи.Вчера писа диктовка с химикал и се справи доста добре и без да трие.Обикновено почти няма ред в който да не е трил ooooh!
При нас баткото е болен,стискам палци дребното да не го пипне,че като гледам как срина голямото ми момче,не ми се мисли Rolling Eyes Казва,че нямат много болни в класа,както между впрочем твърдеше и големия,та не е критерий.

# 436
  • София
Моят току- що приключи с първата тетрадка с тесни и широки редове. Учебниците и помагалата ми се виждат толкова много, че не знам кога им остава време за обикновена тетрадка.

# 437
И ние въртим 2 тетрадки в училище и две в занималнята, свършил е по 1 в училище и 1 в занималнята
Но пък буквите се пишат в отделно помагало, което е само за букви и буквени съчетания, а не в тетрадката. Има и друга учебна тетрадка, в която пък пишат някакви изречения и пак буквите...
В тетрадката пишат значи само преписите и диктовките
Вкъщи си пишем в стари тетрадки и е трудно да се прецени
Имат и самостоятелни работи на принтирани листове понякога

# 438
И ние имаме такова помагало за букви и буквени съчетания. Мисля, че има и изречения. Това е http://www.dealbg.com/podrs0n1.php?kod1=p1t2kr
В клас попълват него и тетрадката към буквара. В занималнята пишат в помагалото за красиво и грамотно писане и преписват вече попълненото сутринта от помагалото с таралежа. Т.е преписват букви, буквени съчетания, думи и изречения. Голямо писане, но така са свикнали, че за 30-40 минути са готови.

# 439
  • София
Явно по еднакви помагала работят нашите деца.
Аз не съм съвсем впечатлена.
Не бих казала, че някой е упражнил прекалена мисловна дейност като е оставял място за преписване на текстове и словосъчетания. Поне веднъж на 5 страници примерният текст е значително повече от оставеното свободно място. Дочертавам редове поради което.
Както казах преди, дъщеря ми взе да си разваля краснописа от напъни да побира думите.
За ужасната хартия на едното помагало вече споменах. Не знам на кого му хрумна да печата върху рециклирана хартия, която не понася нито едно изтриване с молив, а на всичкото отгоре върху нея се пише неприятно.
В комбинация с първоначалното ми лошо впечатление от ен на брой учебници и помагала, всички гравитиращи около формат А4, но различни едно от друго, съм да кажем разочарована.
Пак някой не си е свършил работата.
Това са елементарни неща.

# 440
Да, хартията е лоша. Синът ми даже без да иска е скъсал две страници от помагалото за ЗИП.
Иначе според мен като съдържание не са чак толкова злe. На него също трудно му стига мястото в помагалото с таралежа, а пише напоследък стегнато.
Аз имам  различkи почерци -различни наклони, ту широки, ту стегнати, според настроението. И много не се впечатлявам как точно ще пише. Важното е да му е интересно самото писане.

# 441
Нашите имат една учебна тетрадка, в която пишат само букви. На всяка буква е отделена по една страница - половин за малката и половин за голямата буква. В тази тетрадка пишат когато вземат нова буква. Значи ще я свършат, когато свършат и с буквара. Отделно пишат думи в учебната тетрадка, която върви с училищния комплект. На "Даниела Убенова" са им трите тетрадки. Сега са на номер 2. Диктовки правят в обикновена тетрадка. Моят е още на първата.
За домашна работа е изписал 1 тетрадка преди ваканцията, а в момента е в средата на втората. Това обаче не са само домашни. Допълнителните упражнения, които му давам понякога, пише също в тази тетрадка, а не в отделна упражнителна за вкъщи. Наложи се поради факта, че в упражнителната тетрадка пишеше безобразно. Като знае, че учителката ще види това, което е писал, се старае малко повече  Laughing За щастие класната няма нищо против, че домашните понякога са удължени от мен.
Като му гледам тетрадките, най-хубаво и старателно е писал около края на ноември. След ваканцията е пълна трагедия. Започнал е да пише много широко и все по-разкрачено. И му е все тая  Sad

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 10:24 от ston

# 442
При моя- като пише вярно, е грозно, и обратното  Laughing

# 443
  • софия
Сина ми започва да го закъсва с писането, това със, с, малък-малак, нож-нош, таралеж-таралеш, и от този сорт, сега са на буква "ш", пише по два реда сгрешената дума, дано наизусти, че по логика няма да се справи за момента. Струва ми се, че са сложни диктовките, който им дава госпожата. newsm78.

# 444
  • София
Мдаа, това с проверките на думи явно не им е много ясно още. Моя вчера си проверил боЗ с боЗа и решил, че си е много вярно   Joy

# 445
Тест по математика правиха в понеделник.
По Български пишат в същата тетрадка на Просвета, която си показала allana, освен това имат за домашна работа и диктовка в училище 2 тетрадки, които се редуват, днес едната е у дома , на другия ден другата...така успявам да се ориентирам какво са писали  в час . И двете тетрадки (20листа) са на последна страница  Peace. На ден имат по 2 реда писане на буквата на която са в момента, както и по 2 текста или текст и думи от това помагало.
В края на седмицата (четвъртък и петък) беше болен, през това време са взели голямо Ш, днес взеха малко г.

# 446
  • София
Аз имам  различkи почерци -различни наклони, ту широки, ту стегнати, според настроението.

Grinning И аз. И е съвсем отделна тема, че май съм позабравила да пиша на ръка. Архитектурния си почерк от петгодишното следване посмъртно не мога да го докарам - нямам нерви.

Обаче въпросът е принципен. Нали трябва да изискваме от децата, а как да изискваме максималното, като някой изначално не го е осигурил?

Бих предпочела да не ми причиняват сблъсък на ценности още от първи клас.

# 447
  • София
  От началото на годината синът ми е изписал 4 тетрадки по БЕЛ. В момента, работи в четири - една за домашна работа, една за работа в клас и 2 за диктовки, които са към края. Сигурно се събират общо около 6-7 изписани тетрадки по 20л. Но той пише с доста едри и разкрачени букви - две думи на ред и третата вече я пренася, с тире, на нов.

# 448
  • София
Мдаа, това с проверките на думи явно не им е много ясно още. Моя вчера си проверил боЗ с боЗа и решил, че си е много вярно   Joy
Едната проверила картоф с картови и решила, че така е превилно. Тоест картов. Simple Smile
Нашата родителска е в четвъртък. По математика едната била без грешка, другата имала много. По български и двете имали грешки. Днес едната по музика! не успяла да си изпее песента пак като изпит, защото не я знаела - за Шаро  Simple Smile

# 449
Joy
Моят не би се сетил, т.к. артикулът "боза" му е непознат /не може да я диша  Laughing/, но пък какви подобни неща може да натвори...  Laughing

Имаме напредък в разбираемостта на написаното ние от съботно- неделните упражнения. Още 1-2 седмици и дори брат му ще може да му чете бележките с покани за битка.
Повече от четливост лично аз не ща. Залягам изцяло на правописа вече, че си имат учени правила и се почна с граматиката. Неговите грехове са свързани с "о" и "у". Знам, че още правила не са учени за тези гласни, но е като че ли си е харесал точно тази грешка и си набляга твърдо на нея- "бутуш", "кумбинация" и сродни.

Общи условия

Активация на акаунт