Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 32 025
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте мами! Честита Нова Година, само радости ни пожелавам и леко бременеене Hug
Аз в последно време само чета, понеже чакам с нетърпение първият преглед на 13ти, струва ми се цяла вечност, междувременно симптомите намаляха, но забелязах, че ми прилошава страшно много при возене в кола, налага се да спираме поне един път,  защото всичко ми се надига  Tired освен това и болки ниско долу, при опашната кост ми се появиха, особено при продължително ходене.
Включвам се обаче с конкретен въпрос, може ли да ми кажете през какви изследвания сте минали до сега и колко време се чака, за да ги направят, при записване на час, защото ми предстои идване до БГ,  от София съм и искам да. Направя и там каквото мога, освен това ако може да ми препоръчате и къде, понеже януари бях в Торакс при д-р Нинова и не останах доволна, бих искала съвет от вас, благодаря предварително Hug
Ето малко полезна информация относно всички прегледи и изследвания през бременността -http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm
Някой беше питал за кървене на венците-с предната бременност до последно ми кървяха и като родиха изчезна това чудо,сега пак съм така #2gunfire
Предната ми бременност беше песен,нито ми се е гадило нито нищо,толкова добре се чувствах,че не ми се раждаше.А сега..глава ме боли,мисля да питам доктора на какво може да се дължи..киселини постоянно(никога не съм имала),все още ми се гади..абе ужас.Кога ли ще отшумят тези "екстри",дано да е скоро..аз на 07.01 съм на преглед вече нямам търпение Rolling Eyes Някои пишат за установяване на пола-не е ли рано?Прения път помня на втората ФМ ми казаха newsm78 Ползотворен ден момичета Hug
Между другото кой може да ме включи в началния списък на очакващите?

# 406
Добре де, цитонамазката и микробиологията в ЖК ли се правят, защото аз още не съм се записала, а до сега не са ми пускани тези изследвания?
И другото-вие как сте с температурата? Два пъти вече стана да я премеря и все е 37*, с хрема съм от няколко седмици, за сега не се чувствам отпаднала, ама тия 37*... newsm78

# 407
  • Бургас
Добре де, цитонамазката и микробиологията в ЖК ли се правят, защото аз още не съм се записала, а до сега не са ми пускани тези изследвания?
И другото-вие как сте с температурата? Два пъти вече стана да я премеря и все е 37*, с хрема съм от няколко седмици, за сега не се чувствам отпаднала, ама тия 37*... newsm78
Съни, цитонамазка и микробиология се пускат от наблюдаващият гинеколог, като се запишеш ще ти пуснат всичко.

# 408
Здравейте,момичета!
И на мен още не са ми взимали цитонамазка и микробиология, но доки каза на 08.01.2014г. като отида всичко накуп- ФМ, БХС, и другите му там работи, включително и другите кръвни изследвания,които вече повечето сте направили

# 409
На мен ми правиха микробиология,но си я платих..полага ли ни се?

# 410
  • Бургас
Полага се.Ти беше ли регистрирана, като пуска микробиология?Аз не съм правила все още, кръвни, микробиология, цитонамазка.През Декември имаше някакъв ограничен лимит и отложихме за Януари всичко на един път.

# 411
Полага се.Ти беше ли регистрирана, като пуска микробиология?Аз не съм правила все още, кръвни, микробиология, цитонамазка.През Декември имаше някакъв ограничен лимит и отложихме за Януари всичко на един път.
Ами бях регистрирана.Доктора ми даде направление за Спин/Сифилис и Хепатит Б,както и за кръв и урина,взе ми цитонамазка и ми даде пробата и ми каза в коя лаборатория да отида.Отидох и ми взеха 18лв Sad

# 412
  • Варна
Ами бях регистрирана.Доктора ми даде направление за Спин/Сифилис и Хепатит Б,както и за кръв и урина,взе ми цитонамазка и ми даде пробата и ми каза в коя лаборатория да отида.Отидох и ми взеха 18лв Sad

По вероятно е да си платила за спин/хепатит Б.. Тези мисля не се включват по здравна каса. На мен като се записах ми пуснаха кръвните изследвания, а следващия път се разбрахме да пускаме секретите.

Sunny kiss уж казват, че такава Т е нормална за начална бременност, ама до кога не знам. Все пак на мен не ми се струва притеснителна, най-малкото не е толкова висока, но консултирай се с твоя лекар за по-голямо спокойствие.

bumble111 ох миличката, сигурно ти се изчака чакането. Аз лично съм ходила 2 пъти на преглед - веднъж в 6 седмица и няколко дни - тогава установихме бременност и видяхме пулс и след това в 10 седмица ме записаха на ЖК. Тогава ми взеха кръв, но ще те излъжа за какви изследвания точно(да си призная още не съм звъннала за разултатите..  Blush ). Сега предстои другата седмица да правя ФМ и евентуално БХС, а на следващата консултация ще пускаме микробиология и цитонамазка. Това е май.

sweetpie бързо да се оправя половинката ти и да се нарадвате един на друг.  Wink

За ананаса и аз съм чела, че би могъл да предизвика контракции мисля или нещо подобно, а бе сиреч, че не е препоръчителен по време на бременност. Ама те и хиляда други неща не са. Според мен всичко в раниците на разумното е най-добре. Ако ви се яде, едва ли от 2-3 шайби ще ви стане нещо, но цял ананас едва ли е разумно.

Иначе - да, някой от лекарите не определят меренето на носната кост и нахулната транслуценция като ФМ, но това не означава, че по някакъв начин сте поропуснали нещо хипер важно. То това е основното, което се прави на първата ФМ. Да не говорим, че има лекари, които много обстойно на всяка консултация преглеждат на видеозон, та нека има по-малко поводи за притеснения.

# 413
Привет, момичета Simple Smile

Не издържам вече, още не съм била на ЖК, а 13-14 г.с. съм вече. Grinning Живях и учих в чужбина дълго време, не съм боледувала с години и сега съм в София. Сменах личен лекар декември, направления- чак след НГ, в отпуска е до другата седмица, различни заместници в различните дни.... хехеххе и тази вечер съм на частно за ЖК Simple Smile Нямам търпение!

Протича бременноста леко, не съм имала гадения и прилошавания  Flutter придърпва ме вечер в леглото, когато използвам коремна преса за смяна на позицията на тялото  Laughing и при кихане  Wink чувствителност на зърната  Embarassed Лошо само е, че захрванвам бебо с т.нар. "Джънк фууд"  #Crazy, а с години се храня здравословно ... редовни прочиствания и режими... сега даже страдам, че няма да правя Житния режим през февруари  Cry редовно си правя фрешове от цитруси  и сокове от зеленчуци, плодове и доста зелени... но това за ананаса, че трябва да се ограничава ..ух, сви ми се сърцето - толкова го обичам  Blush

Има ли и други веге мами? От малка не ям месо, млечни не обичам в чист вид.... мъча се да пия хапчета с витамини и фолиева киселина, но ми става тежко от тях и пия две на 3-4 дни  Embarassed

# 414

По вероятно е да си платила за спин/хепатит Б.. Тези мисля не се включват по здравна каса. На мен като се записах ми пуснаха кръвните изследвания, а следващия път се разбрахме да пускаме секретите.

Не платих за Микробиология 18лв.Спин/Сифилис се прави безплатно в ХЕИ/РЗОК там е безплатно изрично доки ми каза там да ида.И Хепатит Б ми каза къде да ида за да ползвам направление.За Микробиологията нищо не каза и си я платих.

# 415
Здравейте мами Simple Smile Честита Нова Година! Бъдете живи и здрави и много щастливи!
Кажете ми нормално ли е да се чувствам депресирана, ненужна и изнервена?
Най-малкото нещо или ме разплаква или ме изнервя до ненужна степен.
Бъдещият татко се отнася неангажиращо към моите състояния.
Това хем ме тревожи допълнително, хем ме изнервя допълнително.
Аз съм наистина млада (на 20 г. съм ) и едно от нещата, които ми липсват е шансовете,
които можех да си взема от живота, а ги пропилях.
Изпадали ли сте и вие в депресия? И как се справихте с проблема?

Защо да си си пропиляла шансовете в живота? С едно дете живота не свьршва, бьдещето, кариерата, амбициите...
Напротив Wink, сега ще имаш много пове4е хьс и желание за преуспяване и доказване.
Пьрвото ми дете се роди ,когато бях на 21. Не ми е свьршил живота. У4их, работих, развивах се... както вси4ки останали без деца. Нищо не свьрша с детето. С него само запо4ва Wink.

А за тези депресивни сьстояния, мисля 4е са напьлно нормални. Напоследьк 4ета за много 4есто срещаната депресия при бременните. Ами хормоните не си знаят работата и все в грешна посока отиват.
В този форум 4етох и за половинките на бременните, мьжете явно 4есто не знаят как да реагират, какво да направят и какво да кажат в тези моменти. На много от тях им трябва време(така казват/пишат).... Особено когато ще стават татковци за пьрви пьт.

О, не, в никакъв случай не казвам, че съм си пропиляла живота, защото съм бременна. Това е най-хубавото нещо в живота ми. Просто, когато изпадна в депресия мисля за нещата, които изпуснах преди това и ми е тежко, не че заради бременността Simple Smile

# 416
Здравейте момичета.

ЧНГ! Да сте всички живи и здрави и безкрайно щастливи през новата година, особено около юли месец  Hug Hug Hug

Аз от 3-4 дни съм с някакво кафяво течение, но днес бях на преглед и бебчо е добре, отговаря си на седмиците, даже е с 2-3 дни напред, така че се поуспокоих. Течението вероятно е от отлепването, още се стича старата кръв.

Искам да кажа на момичетата, които се притесняват дали са правили първата ФМ. Общо-взето тя е най-вече мерене на носната кост и нахулната транслуценция. Би трябвало да дадат снимка и/или картон с нанесени тези размери, защото те се включват в отчитането на резултатите от  БХС. За това не се притеснявайте, че не ви е правена ФМ. Предполагам, че докторите не го определят този преглед като ФМ, защото не е толкова обстоен. На втората ФМ вече се гледа по-обстойно бебето, защото всичко е формирано и се вижда по-хубаво - пръстчета на ръчички и крачета, коремна стена, стомах, вътрешни органи, мозък, череп, личице и т.н. Тогава вече са формирани напълно външните полови органи и най-точно може да се определи пола, стига да има ясна видимост  Mr. Green

Аз също имах кафяво течение, но ми казаха, че е изчистване на мръсна кръв и ми изписаха Дуфастон. Сега си пия последната-трета опаковка, но иначе ми спря след втората опаковка.
Бях доста притеснена какво е това, защото съм с първа бременност, но ми казаха, че сме добре и се успокоих. На 11-ти Януари се прибирам в Бг и ще сменям лекарката, защото съм в 13г.с. и не ми е направено абсолютно никакво изследване!!! В Англия съм за празниците, за 1 месец, но докато бях в Бг на първите два прегледа - АБСОЛЮТНО НИКАКВО ИЗСЛЕДВАНЕ !!!

# 417
  • София
Miss Pavlova, повечето лекари смятат, че е рано в 8-9г.с. да се правят изследвания. На мен също не са ми правили досега (освен, че си пусках сама за тромбофилии и тсх). Другата седмица чак ще се опитам да се запиша за ЖК и ще ги пусна, евентуално, досега само на частно ходя за свое успокоение.

# 418
На мен изследванията - микробиология (цитонамазка при нужда) , кръв, урина ми ги правиха като се записах на ЖК в 12 г.с.  Много лекари считат, че преди това няма смисъл и че дори е опасно за плода да се взимат микробиология и цитонамазка преди 12 г.с. Така, че не се шашкайте. Има време за всичко. Peace
Иначе кръвните изследвания, урина, микробиология и цито влизат в ЖК и не се заплащат.

# 419
  • Варна
И аз не съм плащала за изследвания - включително за СПИН, Хепатит В и днес микробиология. Само таксата за вземане на биологичен материал - 2 лв.

Иначе идвам малко да ви се пооплача. Днес бях на втората си ЖК. Нещо не съм доволна от избора си на лекар, въпреки че беше много прехвален в този форум. Закъсня доста,  защото работи и в болницата и вероятно е имал спешен случай. Това не е проблем за мен. Почаках малко, но доста бързо минаха всички. Проблемът е, че беше в гадно настроение и се държа като пълен борсук. Намръщен, мънкаше си под носа и нищо не ми обясни. Поне разбрах, че бебето се развива нормално и плацентата също. Но иначе - ужас. Дори не можах да си задам и половината въпроси,  защото чак ми стана неприятно. Дадох си резултатите от БХС - нищо не ми каза. Питам добре ли са - вдига ми рамене, ами добре били. Обаче видях, че като са ми писали данните в първоначалната анкета са ми писали с 10 кг отгоре - 60, а аз съм 50. Питам има ли значение за резултатите от изследването. Отговор: отиди да питаш, който ти го е правил (явно ядосан, че не беше при него). Добре, че беше асистентката му да погледне жената, че видя, че става въпрос за моите килограми, а не за бебето (какви килограми при бебето, бре  Shocked), че да каже, че не влияе.
Както и да е, ще му дам шанс, защото казват, че е добър специалист, но мисля да ходя и при моята си лекарка, която работи само на частно (освен ако не ми е обидена, че не се записах при нея). Тя е много внимателна и обяснява с подробности всичко. Така че мисля след 2 седмици да отида и при нея.

Иначе от БХС резултатите изглеждат добре: 1:33 000 риск за Даун, макар че долу има и други показатели, които за съжаление нямаше кой да ми разясни.
Това, което малко ме притеснява е как всички обяснявате колко много ви мърдат бебетата. На мен никой не ми го показва, ама и не ми казва мърда или нещо подобно. И всеки път като ми дадат снимка е в една и съща позиция. Когато отида при моята си лекарка, задължително ще я попитам, че ми минават всякакви идеи през главата.

Искам да ви попитам на кого трябваше да си изпратя профила за групата във Фейсбук?

Общи условия

Активация на акаунт