Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 31 945
  • 728
  •   2
Отговори
# 600
Добро утро момичета как сте днес  morning

# 601
Нашият батко пък спа до втората година в моята дървена кошара от бебе, пребоядисана и с нов матрак и си беше супер. Той много буйно спеше и по цяла нощ се лашкаше в решетката и на 1,5 година направихме легло по поръчка , 80 см широко и 15о см дълго и си спеше в него. Имаме и сгъваема кошара, но я ползвахме за гостенчета предимно. Сега мисля бебче да спи вътре. Моята си я купувах във Франция и не знам, но матракът към нея беше супер тънък и шушляков. Едно че много ниско и ти се смазва кръста по 100 пъти на ден да го взимаш и слагаш и друго, че се съмнявам да се спи удобно на толкова тънко нещо. Сега ще сложа вътре поне два матрака един върху друг, та да се вдигне и височината.
Аз от продавалника си купих навремето количка и мамето ми я прати по някакъв пътнически автобус. Беше ужасно неудобна и я ползвах макс 3,5 месеца. Та, не знам с какъв акъл дистанционно я избрах и много сбърках. Сега пак ще погледна там, ама не знам...
За по-редуциран бюджет, в Икеа има чудни кошари и повивалници и какво ли не на много много добри цени

# 602
  • София
Аз съм се замислила по-скоро за преносима кошара. Бяхме взели на сина ми комбинирана, която става и на голямо легло след това и до момента спи на него, но няма да имаме повече пространство и по-скоро ще се насочим към преносима, която пък ще можем и да влачим насам-натам после.
мисля на по-късен етап да направим едно освежаване на нашата стая и да я направим детска и поради тази причина също не ми се струва добра идея да взимаме дървена кошара и този път. общо взето е по-скоро въпрос на възможности в апартамента.
като опит на мои близки, който ме впечатли, за кошарите, е че те си бяха взели преносима кошара, но детенцето им много боледуваше и е решиха, че това е защото под кошарата реално е "въздхух" и нищо не спира студа и течението и това е причината. взеха си дървена кошара комбинирана и детето наистина спря да боледува толкова често, но не съм напълно убедена дали просто не е било въпрос на обстоятелства  Rolling Eyes
mama@cvety не е ли късно за цитномазка? аз сега ще се записвам на ЖК но нямам намерение да му позволя да ме бърничка за цитонамазка, струва ми се че вече не е момента, поне със сина ми такова нещо не е имало, а бях на ЖК в Тина Киркова, там няма как да не знаят какво се прави... ако те притеснява зацапването, попитай си лекаря, но моята ми изписа на по-ранен етап утрогестан вагинално по две глобули вече.

# 603
elpet, защо те няма на първа страничка  #Cussing out
Ще ви строявам  Mr. Green

# 604
но за цитномазка? аз сега ще се записвам на ЖК но нямам намерение да му позволя да ме бърничка за цитонамазка, струва ми се че вече не е момента, поне със сина ми такова нещо не е имало, а бях на ЖК в Тина Киркова, там няма как да не знаят какво се прави... ако те притеснява зацапването, попитай си лекаря, но моята ми изписа на по-ранен етап утрогестан вагинално по две глобули вече.
Защо смяташ че е късно newsm78. На мен ми взеха проба когато бях в 9 гс, но миналата събота и неделя ходих в спешния точно на Тина Киркова, качиха си ме на магарето и ме обърнаха с хастара навън дето се вика, които си е същата манипулация като при взимане на цитонамазката.. Вярно че съм с две седмици назад от мама цвети, ама...

# 605
И аз ще се включа към запушените носове  Joy
Нямам търпение да се прибера в България, само за да отида на лекар и да знам, че всичко е наред  Simple Smile
Виждам, че има много хубави новини. Браво момичета, дано да сме все така Simple Smile
А на леките лоши новинки - горе главите!!! Спокойствие, спокойствие и пак спокойствие  Peace
Аз не мисля още за колички, раничко ми, но знам че със сигурност ще бъде практична, мултифункционална и лесна за управление... хахаха  Joy звучи, като характеристика за кола  Laughing
Моля ви стискайте ми палци за леко пътуване, че на идване видях бая зор  Simple Smile
А най-вече ми стискайте палци всичко да е наред с бебо. Аз се чувствам добре. Не ми става лошо.
За 3 месеца съм повърнала точно 3 пъти, но палците са важни  Wink  Praynig
Хубав ден мамчета  Hug

# 606
Като ви чета май се спирам на сгъваема кошара. Честно казано ето тази много ми харесва, но е доста малка и няма да върши работа за дълго.
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-krevatcheta- … -n-care-zoo-64789

Мисля и ето това да си взема или да накарам някои от роднините и приятелите да ми го подари. Изглежда удобно при пътуване.
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-krevatcheta- … dycot-61-51-80-sm

# 607
Здравейте мили мами. Искам и аз да се присъединя към прекрасната ви групичка. Чакаме бебо през юли, но термин още нямам защото цикъла ми е на 25 дни, а не на стандартните 28 и става леко изместване. Но вероятно е към 15 юли.
Аз съм от София и имам момченце на 3 годинки и 8 месеца, който е доста палавичък.
По темата за креватчетата - ние сме с дървено и не сме имали никакви проблеми. Спи си там от раждането - е сега ще се премести на ново легло, а това смятаме да е за бебока.
По темата за количките - аз съм харесала една кангаро, но има още време и ще се огледам  повечко. С баткото бяхме с Маг Ингланд, но вече май ги намя на пазара.
Желая на всички ни безпроблемна и успешна бреенност.

# 608
mama@cvety не е ли късно за цитномазка? аз сега ще се записвам на ЖК но нямам намерение да му позволя да ме бърничка за цитонамазка, струва ми се че вече не е момента, поне със сина ми такова нещо не е имало, а бях на ЖК в Тина Киркова, там няма как да не знаят какво се прави... ако те притеснява зацапването, попитай си лекаря, но моята ми изписа на по-ранен етап утрогестан вагинално по две глобули вече.
Добър ден и от мен.
Незнам дали е късно или не ама за мен тези прегледи са ад и въпреки,че вече съм раждала веднъж пак си ме боли. Зацапването почна веднага след прегледа-много ме болеше,неможех да се отпусна и се стягах като че ли ще раждам. Оказа се че имам и възпаление та ми изписаха и глобули. Докторката каза че зацапването ще мине, ама днес още си го има.
Повече недавам да ме пипат там отдолу (само мъжо може-той е по внимателен  Mr. Green ама ще почакам да ми мине де...доста ще ми подържи влага )
gerka-75  Hug Добре дошла!Лека и безпроблемна бременност до Юли

# 609
  • Бургас
Лекарите си имат едно на ум, че жената е бременна, когато се взима секрет.Според мен тези прегледи са задължителни, защото при една инфекция нещата стават сложни и по добре лечение, а не да се отрази инфекцията на плода.

# 610
Момичета някои пробва ли с мократа кърпа?
Ние вчера не сме палили камината, защото си е топличко и честно да ви кажа тази сутрин не бях със запушен нос. Явно наистина е от сухия въздух!

# 611
Здравейте момичета!
Моят корем е все по-голям. Изведнъж дръпна последните 4 дни ама много, много. И с широки туники си личи. Опъва ме отвсякъде, дори ми натежава. Промяната е много рязка и учудваща за мен.  Crazy

Моят лекар е на мнение, че цитонамазка и микробиология се взимат след 12 седмица, защото преди това е рисковано, но знам също, че при зацапване не бива да се взимат подобни секрети.
Lilac e права, обаче. Много е важно да се направят, защото една инфекция или раничка може да се отрази лошо на бременността и на плода.

Miss Pavlova  : Лек път ти желая ! Пиши после, моля те , как е минало пътуването, че и на мен ми предстои след около месец и малко ме е шубе. Нали със самолет?

Мimeto: Аз пробвах ама пак ми беше запушен носът Sad

# 612
Аз пак бих искала да попитам дали някой е използвал поддържащ колан, най-вече при болки в кръста, или поне, ако сте чували нещо по въпроса- дали са препоръчителни или не?

# 613
Monik@, аз пътувах бременна в края на 4 месец със самолет до Виена, някъде около 2 часа е полетът и нямах проблеми, лека тежест в краката, но това е всичко Peace

# 614
bebe2:  А пи ли нещо преди и след полета? На мен доки ми каза да пия по 2 но-шпа, за да предотвратя евентуални контракции.
Знам, че много жени пътуват бременни и не случайно е забранено чак след 7-8 месец, ама моя лекар много ме спича с това и ми се струва леко против  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт