Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 31 937
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Аз пак бих искала да попитам дали някой е използвал поддържащ колан, най-вече при болки в кръста, или поне, ако сте чували нещо по въпроса- дали са препоръчителни или не?
Аз ползвах - за мен е това е което ме спаси от болки в кръста , поддържа плода  доколкото съм чела так намалява и вероятността от спонтанен аборт. Аз чакам да ми порасне още малко корем аи пак го слагам - той  е от този тип http://kasida.bg/anita-kolan-za-bremenni-babybelt-bql-323-12770.html, но препоръчвам черен - моя е телесен, защото нямаха черен и се захаби.
Имаше ги за 30-на лева и в продавалник

# 616
  • София
elpet, защо те няма на първа страничка  #Cussing out
Ще ви строявам  Mr. Green
хаха строявам се Simple Smile не знам защо ме няма, миме, ако някой ме сложи, ще бъде чудесно  Hug

за цитонамазката, моята лекарка ми взе секрет вкл. за микробиология преди да забременея, не след това.
*Lilac* според мен ти говориш за вземане на секрет за микробиология (казваш инфекции), не за цитонамазка - изследването е един вид профилактика на рака на маточната шийка.
чисто лично мнение, но ако при цитонамзака, ако приемем че го правиш докато си бременна, се установи че имаш раничка на шийката, лекарите нямат много полезни ходове докато си с бебчо...
за хламидии и прочие, нямам против, но другото не бих си го направила докато съм бременна дори да настояват, бременността не е най-подходящия момент за извършване на това изследване.
mama@cvety за утрогестана попитай доктора, не мисля че ще ти навреди а  и за твое успокоение

# 617
bebe2:  А пи ли нещо преди и след полета? На мен доки ми каза да пия по 2 но-шпа, за да предотвратя евентуални контракции.
Знам, че много жени пътуват бременни и не случайно е забранено чак след 7-8 месец, ама моя лекар много ме спича с това и ми се струва леко против  #2gunfire

Не, нищичко, даже и не бях казвала на док че ще пътувам. То няма нищо по-различно от когато пътуваш в самолет без да си бременна. Единственото неудобство е че е тесничко и като поседиш по-дълго време ти се вдървяват краката. Честно, ако по принцип бременността ти е ок, нямаш изобщо място за притеснение. Вземи си го нош па-то за твое успокоение, но нито полета, нито промяната в налягането ще ти предизвикат контракции Simple Smile

# 618
bebe2 : Много ти благодаря  Hug Hug Hug Полетът ще е около 2 часа и половина, така че не е много дълъг. Дано наистина всичко е наред. Поуспокоих се Simple Smile

# 619
  • Бургас
elpet, защо те няма на първа страничка  #Cussing out
Ще ви строявам  Mr. Green
хаха строявам се Simple Smile не знам защо ме няма, миме, ако някой ме сложи, ще бъде чудесно  Hug

за цитонамазката, моята лекарка ми взе секрет вкл. за микробиология преди да забременея, не след това.
*Lilac* според мен ти говориш за вземане на секрет за микробиология (казваш инфекции), не за цитонамазка - изследването е един вид профилактика на рака на маточната шийка.
чисто лично мнение, но ако при цитонамзака, ако приемем че го правиш докато си бременна, се установи че имаш раничка на шийката, лекарите нямат много полезни ходове докато си с бебчо...
за хламидии и прочие, нямам против, но другото не бих си го направила докато съм бременна дори да настояват, бременността не е най-подходящия момент за извършване на това изследване.

Еlpet, да имах предвид микробиологията. Hug

# 620
  • Бургас
На мен също ми предстои пътуване със самолет до Англия другия месец, но мисля, че няма проблем.Направих консултация с лекаря преди да купя билетите.

# 621
  • София
Здравейте мили мами. Искам и аз да се присъединя към прекрасната ви групичка.
забравих да пиша добре дошла и от мен, като новодшла в тази групичка. синът ми се роди на 14 юли а бях с термин 25ти, така, че когато наближи да е живот и здраве, ти пожелавам всичко да е наред и лека бременност и от мен Hug
между другото като писах за количките, се сетих че писах какво ми е харесало в нея но не и каква е и твоят пост ме подсети - първата му количка беше маг ингланд и се надявам да си намеря пак такава, дори и добре запазена от продавалника, че нашата я продадохме, уви...
за пътуването, при мен в работата доста се пътува, макар че наскоро не съм ходила никъде, но бих пътувала скоро, ако се наложи  Mr. Green *Lilac* завиждам ти блаогордоно за пътуването за англия  Heart Eyes
така ,че ако се чувствате добре си мисля, че и доктора ако е ок, не би следвало да се притеснявате от път със самолет, повече отколкото с каквото и да е друго возило Hug ще ви стискам палци за лек полет, плавно издигане и кацане Praynig

# 622
  • Там някъде
Здравейте, момичета! Дали бихте ме приели във вашата страхотна групичка? Моят термин е 28.06, но сякаш разискваното в темите от юлските мами ми е по-близо.  Grinning

# 623
Аз днес звънях на гинеколога да си запиша час за др седмица за ЖК. Обаче каза, че чак след 20 ще може да ме вземе. Няма ли да се забавя много с тия изследвания-все си мисля да си правя БХС, а ФМ още се чудя. Вие казахте ли вече на работодателите си? Аз исках да мине първо БХС  да знам, че всичко е наред и тогава да казвам, ама така много го проточвам във времето. Даже и на майка ми не съм казала... Whistling

# 624
  • София
Sunny kiss, БХС и ФМ така или иначе не са по каса и ако искаш да ги правиш нямаш много време. Ранните такива се правят най-късно до 13г.с.+6 дни, а часове няма за месец напред. Ако ще ги правиш трябва веднага да си запазиш час, като гледам си в 12г.с...
Аз вчера се записах на ЖК и ми взеха секрет за микробиология и цитонамазка, а днес пуснах кръвните и урина.

# 625
Mrs Raven, има място за всички ни  Hug

Sunny kiss, както са ти писали БХС се прави до 13г.с +6 дни, но се взема в предвид по ехограф коя седмица си така че ако вървиш както мен със седмица напред, трябва още тази или началото на другата седмица да пуснеш изследването!

# 626
Аз пак бих искала да попитам дали някой е използвал поддържащ колан, най-вече при болки в кръста, или поне, ако сте чували нещо по въпроса- дали са препоръчителни или не?
Аз ползвах - за мен е това е което ме спаси от болки в кръста , поддържа плода  доколкото съм чела так намалява и вероятността от спонтанен аборт. Аз чакам да ми порасне още малко корем аи пак го слагам - той  е от този тип http://kasida.bg/anita-kolan-za-bremenni-babybelt-bql-323-12770.html, но препоръчвам черен - моя е телесен, защото нямаха черен и се захаби.
Имаше ги за 30-на лева и в продавалник
MAMA_SANCHO, а как да разберем какъв номер да си поръчаме?

# 627
  • София
между другото днес се опитах да се запиша на ЖВ в един медицински център в който работят и по касата и ми казаха, че не могат да ме приемат преди да е дошъл края на месеца, понеже от касата не са им дали парите още за тази година и те не знаят дали ще им стигне и за вече приетите от тях до момента бременни за следене....
това е малко гадно понеже бяха до нас и с добри лекари и сега ще трябва да търся други варианти и пак ще се замотая, не съм пуснала още стандартните изследвания а минах първия скрийнинг, тъпичко .... Rolling Eyes

# 628
  • Там някъде
Благодаря за топлото посрещане newsm10  Simple Smile
Sunny kiss, аз лично казах вече на работодателя си, както и представих за досието удостоверение от следящия бременността ми лекар, че съм бременна. Все пак бременните се ползват със специална защита по Кодекса на труда и е добре работодателя да е уведомен.  

# 629
Ееее и какво. Плащаме си здравни осигуровки и после духаме супата !  #Cussing out Прекрасно просто!

Mrs Raven - Добре дошла сред нас  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт