МАЙското човече тумбачето на мама рита вече- Тема 7

• 29 363
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Мами да ви се оплача.Сега се връщам от ФМ и сме 100 % момиче.Аз съм много нещастна чак ревнах от яд.Незнам такова разочарование не съм изпитвала в живота.  Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
#Crazy #CrazyТи не си в ред!Върви в първата църква и се помоли Бог да не ти смени пола с едно болно момченце, че тогава ще те питаме, какво ще ти се иска!Всяко дете е благодат!

# 586
Подкрепям напълно последните 3,4,5 коментара  Peace Вярно е, че е емоция и трябва да се изживее, но въпреки това си мисля, че доста крайно да се мисли така..И аз бях разочарована (малко) от пола, но сега се радвам безумно на всяко едно движение в мен  Heart Eyes Момче, момиче няма значение Simple Smile Не би трябвало да сме такива егоистки все пак...Та това са си нашите собствени деца, които някои от нас са чакали дълго време и след безброй трудности...Спирам до тук...

Зори, честит празник   bouquet Да си много здрава ти и цялото ти семейство и да си гушкате едно истински желано бебче на финала  Hug

# 587
# 588
Като научих, че ще имаме  stork-boy и аз бях в шок, защото съм израстнала с мисълта и желанието за момиченце. Но още на следващия ден вече бях приела, че ще бъда майка на момче и честно да ви кажа и цял отбор момчета да родя, не ми пука. Важното е да са здравички и ще си ги обичам всичките Simple Smile

# 589
Zori, Честит Рожден Ден !   bouquet Бъди много здрава и мнооого щастлива !
Благодаря за почерпката Wink

И аз не мисля , че е редно да нападаме някой само заради това , че е споделил моментна емоция.
И съм абсолютно убедена, че за всички ни най-важното е да са ни здрави децата...това не значи че не може да изпитваме и негативни емоции, които не са от голямо значение, но са си факт.

# 590
  • offshore & overseas
Е, живна малко темата поне, покрай тия разочарования. Laughing

А това, което милото73 е написала... просто нямам думи.  smile3544

# 591
Имах нужда да го споделя някъде защото ми е много тежко и гадно.Хора незнам дали скоро ще ми мине това разочарование.Една седмица гледам дрешки за момче и си казвах да мине Фм и да видим какво ще е ако е момче ги поръчвах директно.Сега нямам желание нищо да гледам , бях гледала колички всичко и просто чаках да се потвърди на 3 Д за да съм сигурна иначе няма смисъл да купуван така неща.И днес като разбрах всичко се срина нещо все едно в мен умря.Никога не съм се чувствала така , а съм преживявала какво ли не.Чета сега в интернет дали може да има грешка , но едва ли тя лекарката ми каза ето ги срамните устни.Мъжа се обажда на майка му като излезнаха да й каже че ще е момиче и вика то трябва и трето да имаме , ми не искам трето и пак да се разочаровам , страх ме е вече.Да повечето си мислите , че не съм добре да си мисля такива неща , че след време ще ми мине , че ще я обичам и нея , но към момента нищо не ми трепва в мен , а с каката летях и се обадих на всички за 5 мин да се похваля че ще си имам момиче.Днес хората ми се обаждат да ме питат какво са ми казали аз чак не искам да казвам все едно съм направила престъпление.Извинявам се че ви натоварвам , всички си имаме проблеми някои по-сериозни , други не. Cry Embarassed

# 592
Mигленче, дано не си като мен, но за съжаление е така. Ако се осигуряваш над минимума, тогава разлика между болничния и обещетението по майчинсво до навършване на 1 г няма...т.е. взимаш 90% от сумата на осигуряване . 2-рата година всички взимат минимума - 340лв. Кофти работа за такива като мен, прецакани тотално от работодателя ..! Sad

Е Танче, официално честито ! Hug Аз щях да летя от щастие и веднага да съм накупувала сто неща..Wink

Мяуче, почивай до колкото можеш, хубаво е че си по-добре. Тоз проблем със запека е много кофти работа. Аз бях така миналата бременност и попринцип. Но направих едно "пречистване" преди време и от тогава нямам проблем. Не знам то ли ми помогна, случайно ли е ,ама е факт и съм много доволна.
За РД на девойките пак добре, че са през толкова малко дни, та можеш да ги направиш наведнъж. Това не си е малко предимство ! Харчи на воля , докъто може, пък после ще му мислим  Mr. Green Аз така съм решила, няма к'во от сега да се тръшкам. Дори се ослушвам нещо за септември за няколко дни до Гърция да скокнем евтинко..да го платя сега, че после няма да има  Laughing
Супер за Икейската кухна , да ви е честита на всички у дома Wink - и аз искам  Crossing Arms

Фибс, ако ще сте в една стая май е по-удобно за сега кошарка сгъваема да вземеш, а каката да си остане на трансформиращото. По-евтиния вариант е и по-малко заемащ място. А след около 3 години да го помислиш да направите някакво двуетажно направо.
Аз сега вместо да купувам бебешко ще поръчаме двуетажна една конструкция за детската стая ( хубавото е , че имаме такава ) и ще ползвам леглото на баткото в началото, или спалнята..както до сега с баткото и после да си имат готови две големи легла. А сега таткото да спи с баткото в детската, докът ний будуваме с бебето Simple Smile

Ех Мираа, доста неприятно. Щом и до повръщане си стигнала, явно е доста силна болката, което си е притеснително. Пиши ни веднага, когато се върнеш ако можеш ! Стискам палци да не е нещо тревожно  Peace

Здравейте момичета, аз още не съм прочела всичко, но се включвам ...
Амонитка ме притесни направо, аз ще вземам минимално майчинство във всякакъв случай, но не трябва ли да си го вземаш и първата година, попринцип втората пада на по ниско минимално, може ли да вземаме под минималното...като родим не се ли водим вече в майчинство...и да вземаме минималното 340 лв. Ще изчакам да ми отговориш и ще звънна на една моя колежка счетоводителка, тя беше питала в НОИ и казаха минималното 340...но от кога не са казали, може и половин година след това...

# 593
  • offshore & overseas
Моника, спокойно, това са просто емоции, които могат да бъдат разбрани само от онези, които са ги изпитали! Hug Но ти гарантирам, че ще ти мине - само време ти трябва... и го имаш.

Миглена, първата година взимаме 310, а втората - 340. Обвързаха го с минималната заплата.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 14:53 от Мяуче

# 594
Спокойно Мони! И аз бях така, но постепенно нещата се променят! И аз не искам третто и да е пак момче, но не че не искам три деца, ами не знам дали ще мога да им дам всичко необходимо, чисто финансово, а пък и ако е пак момче ще съм разочарована отново...мечтая за момиче, ама ето - съдба ! И ааз се чувствах срината, все едно невщо е умряло, ноо нещата се промениха, ще видиш че ще свикнеш . За всяко нещо си има причина !

Мигленче, обади се и питай, но в началото сме в болничен, след като изтече сме в майчинство. 1-та година е по-високо, ако си се осигурявал на по-виска сума от минималната работна заплата. В този случай разлика между болничния и майчинството няма. Затова казват 1 година така, а след това на минималната. В моя случай не е така. Ти на колко заплата се водиш, на каква сума те осигуряват?

# 595
  • Бургас
zori87 Честит рожден ден! Много, здраве и щастие и здраво сладко бебче Май месец   bouquet   newsm59

# 596
Е, живна малко темата поне, покрай тия разочарования. Laughing

А това, което милото73 е написала... просто нямам думи.  smile3544

За кое нямаш думи?Че една майка не иска да има дете, ако то не е момче?????Или че смятам това за недорасла , откачена работа? newsm78

# 597
Съжалявам, че не мога да пиша дълго! Не, че нямам какво да кажа!

Включвам се само да подкрепя Мони и думите на Мяучето с две ръце!! Мони, спокойна бъди, има хора, които те разбират и са се чувствали като теб!  Hug

# 598
Zori честит рожден ден,да си жива и здрава!!!И на финала едно прекрасно,здраво бебче!!  bouquet newsm59
Моника няма да изказвам положителен или отрицателен коментар.Само ще кажа,че това е божа работа,и когато видиш очичките на това малко същество,ще го заобичаш повече от всичко на света.Може би дълго време си се настройвала психически,че ще е момче и затова разочарованието ти в момента е толкова голямо.Ще видиш,че ще свикнеш с мисълта.Подкрепям те,колкото и неразбираемо да е за мен. Hug
  Момичета днес цял ден се ровя в темите тук за пазаруване от английските сайтове-next,matalan,mothercare,asda-нямат доставка до БГ, а само с фирма посредник.Има страхотни неща за новородени,ако някой има опит да сподели-дали си заслужава като качество,цени(гледах едни сетове за новородени от 7 части по 10 паунда)
     Майчета  Hug Hug Hug

# 599
Zori честит рожден ден,да си жива и здрава!!!И на финала едно прекрасно,здраво бебче!!  bouquet newsm59
Моника няма да изказвам положителен или отрицателен коментар.Само ще кажа,че това е божа работа,и когато видиш очичките на това малко същество,ще го заобичаш повече от всичко на света.Може би дълго време си се настройвала психически,че ще е момче и затова разочарованието ти в момента е толкова голямо.Ще видиш,че ще свикнеш с мисълта.Подкрепям те,колкото и неразбираемо да е за мен. Hug
  Момичета днес цял ден се ровя в темите тук за пазаруване от английските сайтове-next,matalan,mothercare,asda-нямат доставка до БГ, а само с фирма посредник.Има страхотни неща за новородени,ако някой има опит да сподели-дали си заслужава като качество,цени(гледах едни сетове за новородени от 7 части по 10 паунда)

Заслужават си всичките изброени от теб марки за детски дрехи, казвам го от опит  Peace

Общи условия

Активация на акаунт