Операция на миома 2

• 144 346
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • планетата Земя
NadiND ,други операции нямаш,нали?Не на всяка кожа стават хубави белези.Според мен не е проблема в аграфите.Имам приятелки с тях и белегът им е като конец.За хемоглобина пиеш ли желязо?Аз мазах белезите от операциите ми с Контратубекс

# 106
  • Варна
Това ми е единствената операция до тук и единствената пълна упойка. Професор Томов каза, че е алергия към нещо, което са използвали. От този контратубекс така почваше да ме боли шевът, ама всеки път и след година даже и реших, че това нещо не ми помага, независимо на кой месец от зарастването го ползвам.
Пих ферофолгама за хемоглобина и преди и след операцията, а от година ходя в клиника за инвитро и пия сума и витамини от август още. Май съм успяла да го вкарам в границите, от долна страна. На сутринта след операцията като се опитаха да ми обяснят как да се изкъпя и щях да падна в банята, та сетне отнесох 5 дена в болницата.
Уж ако ми направят секцио този шев щял да се поправи, ама кой ти обещава, че ще забременея и че ще се стигне до секцио.

# 107
  • планетата Земя
Уж ако ми направят секцио този шев щял да се поправи, ама кой ти обещава, че ще забременея и че ще се стигне до секцио.

Ако режат върху стария шев,има шанс да стане по-добре.Но и да не стане,на кой му пука?Мен ще ме кърцат за трети път.Първите два белега са ми един под друг и сега като се нареди трети,чудо.Но ми е все тая.Другото е по-важно.
А ти ще успееш  Hug

# 108
  • Варна
Нерви ме като сърби, много товарещо...

# 109
А какво ще стане ако се окаже например, че конците са извадени по-рано? Дали може да се отвори шева? Оооох сега ме е страх от ваденето на конци....голям мрънкалник съм....особено като единия доктор ми казва едно, другия друго...кога ще свърши всичко това...... Sad

# 110
  • Варна
Напълно те разбирам. Ама спокойно. Като ми махнаха тези аграфи в единия край направо си имах дупка. Все едно са те защипали с телбода тук там и квото стане Simple Smile Направо си мислех, че ще ми изтекат червата. Ама си знаех, че няма как от такава малка дупка Simple Smile) Хваща коричка, като рана на коляното, когато си си разкървила коленете, ако изобщо има нужда да си хваща. Щом са минали 7 дена, споко. Както ми обясни акушерката, 4-5 слоя шевове са, не е само този. Мен честно казано ме е страх, ако забременея как ще издържат, ама сигурно е поредния глупав страх. /има куп клипчета на такива операции, но не са за хора със слаби сърца, не че си падам по такива, но издържах няколко от тук от там, любопитството е по-голямо, наистина са няколко ката тигели/. Моята операция беше вторник следобед, в сряда сутрин след седмица ми махаха аграфите. Докторите така си говорят различни неща и на мен ми лазеха по нервите, ама сега им свикнах. И не боли. Повече ме беше страх, отколкото да се е случило нещо. Не ти го казвам за спокойствие, може и други да ти кажат, дето са били точно с конци.

# 111
Момичета, извадих конците, имаше малко течащо място в единия край, но се надявам, че вече е спряло. Утре махам и лепенката и вече смятам да излизам навън на разходка...Незнам колко време е необходимо за възстановяване след операция с рязане, но ще пробвам.. вече се изнервих само в къщи....

# 112
  • София
Здравейте момичета,предстои ми поредното лапаро другия месец.Ще бъде в клиника Надежда,за премахване на миома преди инвитро.Успех на всички и да ви кажа-няма нищо страшно. Hug

# 113
  • София
Милена, аз имах късмет първо да ме оперирарат и после да родя, че така съм с един белег, но обратно ако беше станало и аз щях да съм с два белега. Предния ми беше по-зле от този, въпреки мазилата. Сега ми е по-фин белега. Като цяло гинекологичната операция е доста по-тежка от секцио, защото на мен ми е първо тя, а на теб е обратното, така че явно няма значение последователността точно.
Момичета, не го мислете като забременеете дали ще издържат шевовете. Ей ме мен след такава касапница, сега мъникът спи в количката. На Милена ще е трета операция. Докторите всичко са преценили, ако има някакви съмнения, секциото го правят по-рано и така...

# 114
  • Варна
 smile3525 Благодаря за успокоението, то може да е смешно да се тревожа за такива неща като шевовете, за което си давам сметка, ама едно е да ти го обещава доктор, друго е някой препатил.

# 115
  • Варна
Здравейте момичета,предстои ми поредното лапаро другия месец.Ще бъде в клиника Надежда,за премахване на миома преди инвитро.Успех на всички и да ви кажа-няма нищо страшно. Hug
Колко е голяма миомата, че ти го препоръчаха? За какво друго имаш лапаро? Моята операция се води лапароскопска, но така са я почнали, сетне с този 12 см шев не е точно лапаро. Имаш ли проблем с шева на пъпа? Мен ме сърби понякога и е зачервено. И определено промениха дизайна на пъпчето ми.  newsm78

# 116
  • София
Колко е голяма миомата, че ти го препоръчаха? За какво друго имаш лапаро? Моята операция се води лапароскопска, но така са я почнали, сетне с този 12 см шев не е точно лапаро. Имаш ли проблем с шева на пъпа? Мен ме сърби понякога и е зачервено. И определено промениха дизайна на пъпчето ми.  newsm78
[color=darkredМиомата е 25мм.Първото лапаро беше диагностично,второто за премахване на сраствания и миомен възел.Миналата година правих и хистероскопия пак за премахване на моима.Просто вече незнам от къде се появяват тези гадини.А за шевовете доста си сърбят ама е търпимо.][/color]

# 117
  • Варна
Питам, защото преди 2 години ще стане - през август ми махнаха 3 възела - един 5 см и два по около 4 и шоколадова киста - 5 см. Сега пак имам 3 възела и 1 киста, но са под 2 см и докторите - и този за инвитрото и този, който ми прави операцията, казват, че не пречат. Преди ми пишеха уголемена матка, сега пишат нормални размери. Та колко точно се налага да ти махат миомата преди инвитро? Защото се трупат операции преди бременност и нещата се бавят. Ама докторите преценяват. Чувала ли си за хай-фу центъра в Плевен?

# 118
  • София
Не,нищо не ми говори. newsm78

# 119
  • Варна
Когато ми правиха моята операция - август 2012 имаше 2 начина за махане на миома - коремна операция и лапароскопска операция, освен когато я махат през влагалището. Но през декември 2012 в частната клиника на Горчев, където ме оперира професор Томов, откриха трети център - ултразвукова технология.  Не режат.
http://hifu.svmarina.com/index.php?lang=bg

http://hifu.svmarina.com/index.php?option=com_content&view=c … d=185&lang=bg

Бях чела, обаче, че е за възли над 3.5 см.

Общи условия

Активация на акаунт