Операция на миома 2

• 144 318
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Аз си купувах по 30 тампона и по още толкова превръзки за месец последните 2 месеца преди операцията, много рязко се увеличи всичко. Случвало се е по 12 часа да сменям тампон и превръзка на всеки 40 мин. Но след операцията това се оправи. Не ме е боляло преди, но ме наболяваше после. Всъщност ползвах 6 месеца болничен и още 2 отпуска и все нещо ме болеше. И просто приятелката ми ме заведе на един ортопед, масажист и определено човек с шесто чувство - ей така да ми подобри кръвообръщението в коремната кухина. Ами още първия път ми направи едно наместване на гръбначния стълб, каза че съм падала на опашката си и след това спря да ме боли операцията. Година и половина преди операцията ми, наистина бях паднала на един лед, китката ме боля 2 седмици, не помнех да ме е боляла опашката, но той ми го намери това място. Заболяваше ме корем като седя седнала и все си мислех, че е щото съм рязана.

# 91
Здравейте и от мен. Миомата ми я откриха при контролен преглед, без никакви симптоми като болезнен цикъл, кръвоизлив или др. Беше голяма - 9 см. Първите два цикъла след операцията ми бяха страшно тежки, болезнени и със силно течение.
Интересувам се при вас как беше? Защо преди операцията цикалът така не ме е боля, а сега не мога да стоя права...
Здравей HrisAni. При мен положението беше също така безсимптомно и миомата ми беше също толкова голяма, като твоята. Оперираха ме на 27-ми януари, първия ми цикъл беше на 5 февруари. Боля ме точно толкова, колкото и преди операцията. Мина за 3-4 дни със същата сила на течение, както и преди. С една дума нямам такива оплаквания като при теб. Сега в момента съм във втория си цикъл, отново всичко е нормално. Може би трябва да се консултираш с гинеколога си. Успех!

# 92
Здравейте момичета, преди време се консултирах с вас за добър лекар за операция на миома, и ето ме вече оперирана. Но ме притесняват някои обстоятелства, които искам да споделя с вас. Първо: получих кръвотечение на третия ден вечерта след операцията (изписаха ме на 3-тия ден сутринта),
същият този ден ми се наложи да повървя доста и доста се притесних да не стана от това. Но в клиниката ми казаха, че е възможно да е цикълът ми. Наистина кърви като при цикъл, но понеже не можах да се консултирам с докторите, които оперират а с една млада докторка, която не познавах малко все пак съм притеснена...толкова рано и цикъл.. И вторият ми голям проблем е, че нямам газове. В клиниката на ден пусках по един път..казаха, че е добре а сега от две дена въобще... нещо което страшно ме притеснява. Моля ви дайте ми съвет какво да правя с тези газове.. дали мога да пия Еспумизан...

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 20:19 от riana

# 93
  • планетата Земя
Газове щом си пуснала в болницата би трябвало сега да нямаш проблем.По голяма нужда ходила ли си от операцията насам?За кръвотечението-може да е от операцията,може да е цикъл.Изчакваш.
Важното е,че нямаш темперутура и болки,освен по шева.Консултирай се по телефона с лекаря,който те е оперирал.

# 94
Благодаря за бързия отговор Simple Smile Да- по голяма нужда ходих. А болки имам особено при легнало положение, но ги свързвам с цикъла. Температура вече нямам. Звънях до клиниката, но няма дежурен лекар, само сестра.Знам, че е най-добре да отида там, но ми е доста далече..... Ще звъня утре пак. Хубава вечер...

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 20:50 от riana

# 95
  • планетата Земя
Да- по голяма нужда ходих.

Тогава нямаш никакви притеснения  за газовете.  Peace

# 96
  • Варна
За кървенето - не знам, моя график не се наруши особено, освен, че ми закъсня точно пради операцията с 5 дена и ме оперираха по средата на цикъла, вместо в края. Трябва ли да ти идва по принцип скоро? Болките са нормални. Всъщност каква ти е операцията - лапароскопска или коремна? Аз пих сироп - Лактулоза, защото 10 дена все си усещах надут корема и да не казвам, че така с някакъв дискомфорт отиде още доста време, но сиропът ми помогна много. В коя болница беше?

# 97
операцията ми беше миомектомия с коремен разрез, в клиника св. марина- плевен. Всъщност като график менструацията ми дойде 7-8 дни по-рано. Предупредиха ме, че може да има промяна в графика (и според мен е нормално), но ме притесни, че е толкова скоро след операцията. Ако има някое момиче подобно на мен, моля да ми пиша за успокоение....

# 98
  • Варна
Същата е и моята операция, при професор Томов, но и кистектомия с това.
И на мен ми казаха, че може да има промени в датите на цикъла. "За няколко месеца цикълът ще се нормализира по дни и количество" - това ми казаха и си е така. Моят цикъл варираше след операцията от 22 до 28 дена. Напоследък се спря на около 26. Никога не е бил перфектно точен и не съм се притеснявала от датите. /МЦ: Някой път по 3 дена, някой път по 6. Преди операцията стигаше до 9, а когато всичко беше наред едно време беше по 5 дена./ Мисля, че точно се припокрива с твоите 7-8 дена разлика.
В началото така ме болеше всичко ниско долу, че не можех да си различа сигнала за ходене по малка нужда и сега все още си мисля, че в "алармата" се промени нещо  Simple Smile
Ако докторката е била Ваня Кирилова, мога да гарантирам, че определено си знае работата, имаме впечатления с колежките още преди да отиде в Плевен. /Едната ми колежка още не иска да  отива при друг АГ./ Сигурно важи и за другите, но тях не ги познавам.

# 99
NadiND а кога започна да излизаш да се движиш свободно по улицата. Аз все още се движа само в къщи. Походката ми е щадяща. Днес ми е седми ден и трябва да ходя да ми вадят конците. Лекарят каза "в който ден е операцията в същия следващата седмица вадите конците", но въпросната докторка каза, че може и малко по-късно напр. в сряда, ащото сем по- пълна....?!?! избрах варианта за вторник...все има нещо за което да мисля и да се чудя, ще се  #2gunfire

# 100
  • планетата Земя
riana,един ден не е фатален.Все едно е дали вторник или сряда.Лекарят знае как е шил и кога може да свалиш конците.Аз не съм пълна,а откровено дебела и не съм чакала повече за сваляне.Нормално е на на 7 мия ден да ходиш не както трябва.Следващите дни ще става по-добре.На мен ми беше втора операция и се възстанових по-трудно от секциото ми преди това.Но казват,че гинекологините операции са и по-тежки.Лятото ще сравня с второто секцио

# 101
  • Варна
Аз бях с аграфи и ходих да ми ги махат на 8 ден, защото така беше удобно на познатата ми, не ги махаха в Плевен. На 14 ден след операцията ми правихме лютеница на село, но познай - лежах почти непрекъснато и я правиха другите. На 20 ден бяхме на почивка, но вървях по малко - от колата до стаята. На 40 ден беше по-добре. 2-3 седмици не можех да се изправя много добре, а си вървях приведена. Облегалката ми в колата с месеци си остана леко смъкната назад. Чак вече ми е навик, без да се налага. Ако единия ден се чувствах по-добре и почнех да мърдам, на другия нещата се връщаха назад. Аз си ползвах всичките 180 дена болничен. Чак на петия месец пътувах в градския транспорт сама. До тогава имах страх да го направя.

# 102
Благодаря ви момичета. А на мен ми казаха, че колкото повече вървя толкова по-добре. А и да ви кажа, когато вървя съм най-добре по отношение на операцията, с най-малко болки, но отмалявам. А когато лежа ме преболява и кръст и долу и... Смятам другата седмица живот и здраве да излизам  навън... но вече имам едно голямо ходене в деня в, който ме изписаха..(за добро или зло?!?!) тогава ми прокърви и много се притесних дали е от това, но.....каквото-такова, вече се случи. Трудно ми е и да стоя седнала и тогава имам повече болки... Но като цяло съм добре, като за  след операция..като изключим главата:)))))с тия  мисли и въпроси:))). А всъщност какво е "аграфи"?(простете за невежеството)....

# 103
  • планетата Земя
Благодаря ви момичета. А на мен ми казаха, че колкото повече вървя толкова по-добре.

Абсолютно е така и ако може да го напарвиш е супер.Седнала е най-дискмофротно,да.Легнала ми беше добре,също да вървя,но след определно време ме заболяваше шевът.Според мен защото ми натежаваше корема.Не е никак малък  Laughing

# 104
  • Варна
Аз се опитвах да вървя, ама като сляза и кача 4 етажа и ми натежаваше корема, заболяваха ме тигелите, а съм 60 кг, 160 см. Имам си коремче, ма чак пък толкова. Хемоглобинът мисля, че много ми попречи нещата да се случат бързо, лесно ми прилошаваше и се изморявах за няма и нищо движения. Нямах болки само легнала и то понякога.
Аграфите са железни кукички, през 1 см някъде сложени, приличаха на пиърсинг. За 12 см тигел бяха около 10 аграфа. Не мисля, че беше сполучливо това, че ги използваха. Сега белегът ми е един дебел издаден ръб и понякога ужасно сърби, а не знам с какво да го мажа. Кремовете за белези ми вкарват болки чак. Един вазелин родопско чудо ползвам, май е най-добре се него.

Общи условия

Активация на акаунт