Операция на миома 2

• 144 366
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
здравейте,
моля за съвет за моя близка, има миома около 7-8 см от вътрешната страна на матката която трябва да се премахне. Моля препоръчайте добър гинеколог(хирург). Може ли миомата да се оперира лапароскопски.
Някой махал ли е миома с такъв размер в Надежда или в Плевен при Горчев

# 121
  • планетата Земя
здравейте,
моля за съвет за моя близка, има миома около 7-8 см от вътрешната страна на матката която трябва да се премахне. Моля препоръчайте добър гинеколог(хирург). Може ли миомата да се оперира лапароскопски.

Моята беше 14 см на 18 см.Оперирах се при Горчев.Стандартна коремна операция.Миомата на твоята приятелка може и да може лапароскопски.Трябва обаче лекар да си каже мнението.Ако тя ще ражда,да помисли за стандартна коремна операция,защото при нея се работи по-удобно за лекаря и по-добре зашива матката.Има случай на руптура на матката при бременност,след лапароскопска миомектомия,правена от Томов /Св Марина Плевен/.Обяснението било,че матката е лепена и не е могла да издържи.А момичето беше нераждало и искаше деца.Лекарят го знаеше много добре

# 122
  • Варна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=642934.420

На тази страница не се ли коментира тъкмо обратното???

# 123
  • планетата Земя
На тази страница не се ли коментира тъкмо обратното???

Пишат се и двете неща на посочения от теб линк.С момичето с руптура след лапаро ни оперираха почти заедно.Трябва да се подчертае,че жената ще ражда и да разпита за разликата между лапаро и коремна.Дали ще шият или лепят матката

# 124
Благодаря за отговорите,
виждам че сте правили операцията в Плевен. Доволни ли сте?При вас миомата растеше ли  или се бе стопирала за малко. При моята близка първо започна да намаля , но в последните четири месеца расте. На преглед гинеколог й е казал че направо иска да отстрани матката, което звучи безумно.

# 125
  • планетата Земя
Благодаря за отговорите,
виждам че сте правили операцията в Плевен. Доволни ли сте?При вас миомата растеше ли  или се бе стопирала за малко. При моята близка първо започна да намаля , но в последните четири месеца расте. На преглед гинеколог й е казал че направо иска да отстрани матката, което звучи безумно.

Специално при мен не мога да кажа дали е растяла,защото при тези размери не се правят екперименти да се наблюдава и да се види дали расте.Всяка следващо увеличение на размера може да е фатално и жената да остане без матка.На мен също 4 ри АГ та ми казаха,че матката ми е за махане.Нормално е.Не всеки се наема да маха само миомата при големи размери.Надежда ми дадоха д-р Славчев,МД София и Горчев,Плевен.С мъжът ми единодушно се спряхме на Горчев.Дали съм доволна?Много съм доволна,защото ми запазиха матката и сега съм бременна Heart Eyes

# 126
благодаря, дадохте ни надежда, сега ще се помъчи да запази час за Горчев за консултация

# 127
здравейте,

Здравейте! Миомата ми беше 9/5 см на задната маточна стена. Операцията ми беше лапароскопска. При всички положения лекарят е този, който ще прецени възможна ли е или не лапароскопска операция при вашата близка. Лично аз препоръчвам д-р Димитър Тонов Димитров от МБАЛ "ДОверие" и МЦ Диваро в София, много добър диагностик и хирург. Той направи моята операция. Възстанових се доста бързо и вече забравям:)). Така или иначе не отлагайте, а направете консултация и действайте.

# 128
Здравейте искам а питам тези от вас, които са оперирани лапароскопски от миома ходите ли на контролни прегледи и на какъв интервал?

# 129
  • Варна
По принцип трябва да ходя на 3 месеца, но понеже и така се готвим за инвитро и все съм на прегледи, не ходя непрекъснато до Плевен, но професор Томов ми даде зелена светлина за процедурата. Бях при него на 40-ти ден, на 3-ти месец и на годината.

# 130
Здравейте искам а питам тези от вас, които са оперирани лапароскопски от миома ходите ли на контролни прегледи и на какъв интервал?
Първият контролен преглед ми беше 1 месец след операцията и понеже няма никакви усложнения следващият ще на 6-ия месец след.

# 131
  • София
 И аз бях на контролен преглед на 28 ден от лапароскопията и после чак на 10 месец за да регистрира АГ бременност.

# 132
здравейте,

Моята миома беше с такива размери и такова разположение. Направих операция при проф.Горчев в гр.Плевен. С разрез. Доктора преценя как е по-добре. В моя случай прецениха, че с разрез е по-добре и аз се съгласих. Доверих се изцяло на докторите. Днес ми е 19 ден.. и се чувствам добре. Разбира се имам болки от разреза, но това не може да мине за 5 дена...Имам насрочен час за контр. преглед на дата 1 месец от датата на операцията.

# 133
Momi4eta imate li ideq kolko vreme trqbva da mine ot operaciqta za da trugna na fitnes ili aerobika newsm78 Ina4e nqmam nikakvi use6taniq ot operaciqta ta se 4udq dali moga ve4e da pospurtuvam 4e baq kilca imam da svalqm Laughing

# 134
  • Варна
Зависи каква ти е операцията и как се чувстваш. Опитай по малко, без да форсираш нещата и ще си покаже. Поне 40 дена минаха ли Simple Smile ?

Общи условия

Активация на акаунт