Операция на миома 2

• 144 533
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Никакъв ефект няма от мазане на белега.
Браво, че всичко е минало ОК! Ще мине и ще замине! Коремни аз почнах на 40-тия ден. Преди това не ми беше комфортно.

# 241
Относно белега не че ми е чак толкова важно как ще изглежда след време,той е доста ниско долу и доста тънък като резка е,но се чудех дали няма да ми опъва и затова си мислех за някакво мазане! newsm78

# 242
  • Под Слънцето
Първо ползвах Бионект,  хвалила съм го тук. Сетне ми попaдна едно кремче на Хималая за белези с цинк за 2,40 лв.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 20:32 от TopsyG

# 243
Аз мазах разрезите с Контрактубекс гел, но според мен няма ефект. С времето, белезите избледняват и почти не личат, при мен.

# 244
Ще пробвам с крема на Хималая,оказа се че дъщеря ми го има в къщи Laughing

# 245
  • Под гъбата
В болницата имаше едни хуууубави дълги коридори та си обикалях целодневно и целонощно ама сега в нас няма,та ще видя нощеска какви ще ги върша.Лошото е че нещо не мога да спя настрани още и е голяма мъка нагръб #Crazy #Crazy #Crazy
Това е супер гадно, за човек свикнал да спи по корем Crazy. Нищо не помага, ама ще чакам да поотмине време и да се наместя както аз си знам Mr. Green
Искам да ви питам, казваха ли ви в болницата ,че е добре да носите ластични колани след операцията? newsm78

# 246
В болницата имаше едни хуууубави дълги коридори та си обикалях целодневно и целонощно ама сега в нас няма,та ще видя нощеска какви ще ги върша.Лошото е че нещо не мога да спя настрани още и е голяма мъка нагръб #Crazy #Crazy #Crazy
Това е супер гадно, за човек свикнал да спи по корем Crazy. Нищо не помага, ама ще чакам да поотмине време и да се наместя както аз си знам Mr. Green
Искам да ви питам, казваха ли ви в болницата ,че е добре да носите ластични колани след операцията? newsm78

Тази нощ успях леееко да се понаместя настрани и си е друга работа:)На мен не ми казаха да нося ластични колани,нито дали трябва да се мажа с нещо newsm78.Но и да бяха казали незнам дали щеше да ги нося ,защото още ме наболява като си стегна корема.Знам ли...някой да каже ако ще има ефект?

# 247
Здравейте момичета,

От 2 години си отглеждам миомни възли. 2 от тях растат, а 4 други "чакат".... От момента на откриването взех решение, че няма да се поддавам на каквито и да е лекарски напътствия, защото доста съм патила от такива и предприех билково лечение с Миома 1 и Миома 2. Това е комплекс от билки. Четох в нета и се запознах с доста информация. Първият курс на терапия ми сви миомите почти наполовина...за учудване на наблюдаващият лекар. Тази година започнах ей така - превантивно да си ги пия пак, като искам да уточня, че ходя на преглед на всеки 2 месеца Е да, ама не! Вместо да се свиват едната миома дори се изроди и стана на краче, според техните термини. От няколко месеца имах и сериозни болки. Последният ми преглед от 14 октомври завърши с решение за операция.
По препоръка на лекарката ми отидох на преглед при доктора, който ще ме оперира - д-р Славов, който ме прегледа в клиника "Св. Панталеймон", а ще ме оперира в Майчин дом. Обясни ми, че ще започне с лапароскопия, но тъй като вторият възел, който е сраснат със задната стена е на много лошо място, е възможно заради него да ме среже и през корема. Не се кахъря за белези...те първа на 38 години манекенка няма да ставам....
Изчетох много от споделилите тук, но нищо не намерих за пациентки, които са оперирани в Майчин дом.... Започвам да се притеснявам! Операцията ми е насрочена за 28 ноември. Моля, ако някоя от вас има някакви впечатления за Майчин дом - нека да сподели. Аз съм разждала в "Шейново" едно време и без никакви преференции останах доволна от там. Сега обаче съм насочена в непозната болница, а мненията за нея са оскъдни, което е притеснително....
Ще чакам да сподели някой нещо...то друго и  не остава....

# 248
Здравейте момичета,

От 2 години си отглеждам миомни възли. 2 от тях растат, а 4 други "чакат".... От момента на откриването взех решение, че няма да се поддавам на каквито и да е лекарски напътствия, защото доста съм патила от такива и предприех билково лечение с Миома 1 и Миома 2. Това е комплекс от билки. Четох в нета и се запознах с доста информация. Първият курс на терапия ми сви миомите почти наполовина...за учудване на наблюдаващият лекар. Тази година започнах ей така - превантивно да си ги пия пак, като искам да уточня, че ходя на преглед на всеки 2 месеца Е да, ама не! Вместо да се свиват едната миома дори се изроди и стана на краче, според техните термини. От няколко месеца имах и сериозни болки. Последният ми преглед от 14 октомври завърши с решение за операция.
По препоръка на лекарката ми отидох на преглед при доктора, който ще ме оперира - д-р Славов, който ме прегледа в клиника "Св. Панталеймон", а ще ме оперира в Майчин дом. Обясни ми, че ще започне с лапароскопия, но тъй като вторият възел, който е сраснат със задната стена е на много лошо място, е възможно заради него да ме среже и през корема. Не се кахъря за белези...те първа на 38 години манекенка няма да ставам....
Изчетох много от споделилите тук, но нищо не намерих за пациентки, които са оперирани в Майчин дом.... Започвам да се притеснявам! Операцията ми е насрочена за 28 ноември. Моля, ако някоя от вас има някакви впечатления за Майчин дом - нека да сподели. Аз съм разждала в "Шейново" едно време и без никакви преференции останах доволна от там. Сега обаче съм насочена в непозната болница, а мненията за нея са оскъдни, което е притеснително....
Ще чакам да сподели някой нещо...то друго и  не остава....
Хич не се мотай бягай на операция ,че аз с тия билки се докарах до коремна операция,вместо да мина само с лапароскопия...За Майчин дом не мога да кажа нищо,но доктора който ме оперира преди е работил в Шейново..

# 249
Здравейте,четох,четох , но все пак искам да попитам...
Откриха ми два мат.възела на задната стена на матката около 1 см.
Предложиха ми проследяване и ако пораснат операция.
Колко големи трябва да са, за да ми направят операция?
Скоро искам да забременея, задължително ли е първо да се махнат, ами ако не растат?

# 250
Според мен трябва да ги махнеш преди да забременееш..Мисля,че има вероятност да нарастнтат доста от хормоните по време на бремеността,и да създават опасност от спонтанен аборт.Но пък от друга страна..ако дълго време не нарастват,може и да не ти пречат.Лекаря ти може би ще е по компетентен от мен.Успех!

# 251
Аз съм след операция на миомни възли водят се интрамурални и според доктора ми пречат при бременост.Вече загубих 1 бебе в 8 г.с. дано нямаш този късмет, но до 3 месец ще растат заедно с плода и си е риск.

# 252
благодаря ви момичета за коментарите.
Мисля да отида за второ мнение и тогава да взема решение.

# 253
благодаря ви момичета за коментарите.
Мисля да отида за второ мнение и тогава да взема решение.
Докато са още малко възлите ще минеш леко с лапароскопия и за 3 дни ще си ок.Пиши какво си решила Peace

# 254
Зизу,

Моите са по 3 см. и другата седмица ще ги режат. При откриването бяха наполовина и за 2 години пораснаха толкова.
Още чакам някакво включване за Майчин дом... Никой ли няма опериран там?

Общи условия

Активация на акаунт