Операция на миома 2

• 144 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
След лапароскопска операция обикновенно дават месец време за да се възстанови организма, за полови контакти.Ако е коремна операцията може и повече време,зависи от организма.Как се чувстваш,имаш ли дискомфорт,болки.

Коремна ми е операцията. По принцип от операцията нямам оплаквания,мисля че като цяло е добре,само понякога вдясно леко ме наболява,но не е чак толкова фатално и нетърпимо! По скоро последиците от операцията ме наболяват!

# 481
Здравейте, момичета!  Бързо и успешно възстановяване!  Веси,кураж и успех. Аз най-сетне ще се добера до ехо. Надявам се прегледа утре вечер да установи липса на нов Миомен възел.Надявам се също новият ми личен лекар да назначи необходимите изследвания и съответно да получа адекватни отговори за случващото се с мен. Hug

# 482
  • Варна
И моята е коремна и мога да кажа ,че отне 2 месеца,за напълно възстановяване.
Дано има момичета с все по-малко гинекологични проблеми и успешно забременяване.

# 483
Здравейте,
на 25 Февруари се оперирах от миома. Операцията ми беше коремна. Възела не позволяваше друг тип интервенция, беше топче 5 см. в стената на матката (интрамурален).

Искам да споделя защото толкова дълго търсих и минах през всякакви лекари. Много ми помогна хирурга д-р Даниел Георгиев. Няма такъв кротък, мил и внимателен човек, и много скромен за успехите, които е постигнал. Можете да му се доверите. Най-добре отидете и вижте лично за какво става дума - той има часове в Болница Надежда, където аз се оперирах.

За болницата нямам думи - невероятно място. така или иначе навсякъде искат да си доплащаме операциите - защо пък да не сме като на 5 звезден хотел докато преминаваме това изпитание (който знае положението с хигиената в градските болници ще оцени условията в Надежда)

Сега се чувствам много добре, честно казано едва издържах месец и половина да кротувам и почнах физически упражнения, защото иначе напълнявам, ако само почивам. (тук говоря и за коремни преси)

Болки никакви не съм имала, което реално не го очаквах, то и самия шев стоеше като зараснал от самото начало, не знам дали освен шиене не ги и лепят тъканите, но сега е перфектно.

Сега да се върна на доктора Simple Smile Направи ми страхотно впечатление как говореха бременните жени за неговите прегледи. Давал е дежурства и е трябвало бременни с проблемна бременност да минават някакви явно стресови процедури - но едната бъдеща майка така говореше в столовата - че нищо не е усетила, беше много успокоена и щастлива от милото и внимателно отношение на доктора в тази процедура. А хем не й е личен лекуващ, просто е бил дежурен на смяна.

Ето това е човек, който си работи със сърце и душа професията. Пример е за много негови колеги и стари и млади, които само гледат какво ще спечелят от нас и ако може някоя по-скъпа процедура да ни извършат, без значение имаме ли нужда или е от нея.

За тези които им предстои ето и финансовата част:
 - бях в болницата - общо 5 дена за операцията, цената която доплатих е 850 лв. с направление, останалото се поема от касата.

Не рекламирам д-р Георгиев, защото са му нужни пациенти. То пред кабинета му и сега е пълно и винаги се чака.
Но заради момичетата, които се страхуват, които са се изморили вече да им казват всеки път нещо ново.

Дано тази информация ви помогне и успеете да вземете най-доброто решение.
И каквото и да решите, нека помним, че Бог помага най-много и Той движи ръцете на лекаря да си свърши перфектно работата.
Така че една искрена молитва от сърце е добра настройка да подпомогнем операционния процес да е лек и абсолютно успешен.

# 484
  • Варна
Здравейте, аз се завърнах от Плевен. Операцията стана от лапаро в коремна.. Причините са безумни леко нямам коментар, за да ме подложат и на двете операции. Както ще да е, преди три дни беше операцията, разреза ми е ниско долу с около 6 см дължина, фин е според мен, На пъпа имам вътре 2 шева. Имах 24 часа силни болки но още след 48 часа вчера се прибрах във Варна. Днес сутринта чистих малко и простирах. Доктора ми каза, че е малък разрез и след 15 дни мога да се върна към нормалните си активитети, спорт танци и т. н. Според както се чувствам ще преценя за активността и за това кога и как да се връщам на работа, то си е до организъм явно възтановяването. Шевовете ще ми ги махнат следващата седмица, ще попитам секс от кога разрешават, избщо не попитах за това, не ми дойде н ум. Предполагам че след около 20-30 дни ще съм възстановена. Сега ще чакам резултат от изследването на възела, но е бил наистина  един само около 5 см., на задната стена на матката. Дано всичко е ок и с резултатите, няма да се психирам предварително. Аз бях със спирала Мирена от януари за превантивно спиране на растежа на миомата, Мирената е запазена по думите на доктора би трябвало още да си е на място. Общо взето е това, ако някой има въпроси за университетска  онкоболница в Плевен и как ми е минала по-подробно операцията и 3-4 дневния престой там да ми пише на лични. Поздрави и късмет на всички на които им предстои, кураж момичета не се умира от това.. Laughing

# 485
Веси, никакво чистене и простиране. Само разходки са ти разрешени, ако искаш до 30 дни да си във форма.

# 486
Бързо възстановяване, Веси! Hug

# 487
Здравейте имам миома от няколко години и искам да отида на профилактичен преглед след раждането при лекар работещ със здравната каса в София.Бихте ли ми препоръчали?

# 488
Ани,аз ходя в Плевен, защото ми е по- близо. Не бих могла да ти помогна със съвет,но от сърце ти желая прегледа да не установи проблем. Успех!  Hug

# 489
Здравейте. Оперираха ме от миома, чрез лапаро преди 3 месеца. Трябва да се пазя от забременяване поне до прегледа другия месец. Но преди няколко дни с мъжа ми май направихме беля. Беше 1 седмица след цикъла. Не вярвам да е станало нещо, но се притеснявам, заради това, че се води, че лесно се забременява след такава операция. Да ходя ли при доктора още сега или да изчакам още малко? Sad

# 490
По принцип овулацията се води на 14-15 ден от началото на цикъла така,че вероятноста да си бременна не е най-голяма,но един тест ще покаже най-добре.Не виждам доктора какво може да ти каже или направи.

# 491
ако е прекалено опасно да се говори за бременност сега, да не чакам тест, а да го информирам по-рано. Честно казано, много ме е срам да му кажа, че не се пазехме... Embarassed А, теста ще покаже най-рано след 2 седмици. Не съм мерила ову никога и не знам дали е точно около 14-тия ден. Денят на "ооопс" беше 10тия... Ще изчакам да мине време за тест и ще стискам палци. Все пак, ако нещо е станало - много ли е лошо? Има ли друг случай на бременност преди 6-тия месец след операция?

# 492
Здравейте. Оперираха ме от миома, чрез лапаро преди 3 месеца. Трябва да се пазя от забременяване поне до прегледа другия месец. Но преди няколко дни с мъжа ми май направихме беля. Беше 1 седмица след цикъла. Не вярвам да е станало нещо, но се притеснявам, заради това, че се води, че лесно се забременява след такава операция. Да ходя ли при доктора още сега или да изчакам още малко? Sad
Ако,имаш впредвид седмица след последния ден на мензиса, вероятността да сте оцелили ову е голяма. Зачеването и имплантацията отнемат средно 9-10 дни. Бременност се установява най рано 11 дни след ову с кръвен тест. С видеозон - поне десетина дни след закъснение. Но,аз за свое успокоение бих се консултирала с лекар относно евентуална бременност.  Hug

# 493
 Ако,имаш впредвид седмица след последния ден на мензиса, вероятността да сте оцелили ову е голяма. Зачеването и имплантацията отнемат средно 9-10 дни. Бременност се установява най рано 11 дни след ову с кръвен тест. С видеозон - поне десетина дни след закъснение. Но,аз за свое успокоение бих се консултирала с лекар относно евентуална бременност.  Hug
[/quote]

да, седмицата след последния ден на цикъла, на 10тия от последния ден. Но евентуална бременност си е голямо притеснение.  Sad

# 494

да, седмицата след последния ден на цикъла, на 10тия от последния ден. Но евентуална бременност си е голямо притеснение.  Sad

[/quote]
Ако ти е много спешно да знаеш сега и веднага дали си бременна отиди в някоя лаборатория да ти направят кръвен тест.

Общи условия

Активация на акаунт