Операция на миома 2

• 144 410
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте,

Моята операция също мина и сега съм вече в къщи и бавно се възстановявам. За съжаление се е наложило да премине от лапароскопска в коремна. Важното е, че всичко ми е запазено, с изключение на ужасната миома Wink - около 12 см/12 см е била и е обхващала цялата матка.
Изключително благодарна съм на др. Попов и целия екип на болница Вита.

# 466
Бързо възстановяване, Зуза.  Hug

# 467
  • Варна
Здравейте, момичета!
  Предстои ми операция / надявам се лапароскопска/ в Плевен след 10 дни. Аз съм от Варна и моята лекарка ме свърза с лекар там д-р Ангел Йорданов. Миомата ми е 4,2 на 4, 7 см по ехогравските снимки.
Личната лекарка ми издаде направление, но нямам представа какво поема здравната пътека за лапароскопия на миома.Всички ми казват съвсем различни неща или различни суми. В интернет пак най-различна информация има. Някой осведомен по-отскоро ако има ще се радвам да сподели. По принцип имам телелфон на лекаря и мисля да го попитам след 2-3 дни, все пак пътувам от друг град и предпочитам да съм подготвена финансово. Ако някой сподели и за възстановяването след подобна операция в какъв срок е приблизително ще съм благодарна.
 Благодаря ви  Hug

# 468
Здравейте, момичета!
  Предстои ми операция / надявам се лапароскопска/ в Плевен след 10 дни. Аз съм от Варна и моята лекарка ме свърза с лекар там д-р Ангел Йорданов. Миомата ми е 4,2 на 4, 7 см по ехогравските снимки.
Личната лекарка ми издаде направление, но нямам представа какво поема здравната пътека за лапароскопия на миома.Всички ми казват съвсем различни неща или различни суми. В интернет пак най-различна информация има. Някой осведомен по-отскоро ако има ще се радвам да сподели. По принцип имам телелфон на лекаря и мисля да го попитам след 2-3 дни, все пак пътувам от друг град и предпочитам да съм подготвена финансово. Ако някой сподели и за възстановяването след подобна операция в какъв срок е приблизително ще съм благодарна.
 Благодаря ви  Hug

При мен операцията беше лапароскопска, като едната миома ми беше приблизително с тези размери и 10 дни след операцията бях на работа. Честно казано не ми беше комфортно все още, но до месец се възстанових напълно. За цената не искам да те обърквам, защото моята операция беше в Софиямед. Успех!

# 469
По добре попитай за цената. Моята операция беше лапароскопска в Плевен но при проф. Томов- 1830лв. с направление. Късмет..

# 470
  • Под гъбата
Здравейте, момичета!
  Предстои ми операция / надявам се лапароскопска/ в Плевен след 10 дни. Аз съм от Варна и моята лекарка ме свърза с лекар там д-р Ангел Йорданов. Миомата ми е 4,2 на 4, 7 см по ехографските снимки.
 Благодаря ви  Hug

В университетската болница за избор на екип се плаща такса от 400 до 700 лв. Плаща се на касата на болницата с бележка от опериращият екип. На друга каса се плаща такса за болничен престой тя е 30 лв за 6 дневен престой. Възстановяването при всеки е различно, има си болничен от 30 дни за това. После ако не се чувстваш добре, го удължаваш при ЛКК- комисия.

# 471
  • Варна
Да, ще се обадя утре или вторник най-късно на доктора да попитам за цената. Трябва да съм подготвена, разбира се. Благодаря ви много за отговорите.

# 472
  • Варна
И тъй като в частната "Св. Марина"  опериращите са двамата професори,то явно няма да си там и ще ти излезе по-малко от 1000 лв. за Университетската болница.Възстановяването от лапароскопия е по-бързо от каремната операция.Аз се възстанових за 1 седмица.В началото ходех малко приведена и ми беше некомфортно,но след една седмица изправих походката и все едно нищо не са ми правили.Вършех си задълженията,домакинската работа.Нямах болки,придърпвания.Не се тревожи и това ще мине.

# 473
  • Варна
Да в университетска болница ще съм.Снощи говорих с доктора, по ЗК е лапароскопията.Ако от там насетне дам нещо е ако аз пожелая и съм доволна... Laughing
Стиснете едни палци за мен на. 26.05, като мине ще пиша как е било.Мерси за подкрепата  Hug

# 474
Веси, стискам ти палци всичко да мине възможно най- леко. Лапароскопията е сравнително лека операция и вероятно скоро след това ще гледаш с усмивка. Не се притеснявай, знам че очакването е мъчително, но скоро всичко ще е в историята.
  Ще очакваме пост от теб след 26.05.

# 475
моля Ви ако някой знае телефона на проферор Горчев в плевен... За моя близка става дума искам да се свържа лично с него.. Моля .. Благодаря

# 476
  • Варна
Късмет и кураж Веси.

Личния номер на проф. Горчев го нямам.Аз се оперирах при него.Обади се на служебния,може на момента да те свържат с него ако не е на операция.

# 477
Здравейте! Преди седмица и мен ме оперираха от миома.Всъщност мен ме приеха по спешност в болницата с диагноза киста около 8 см и разсейки,но в последствие по време  на самата операция се оказа миома,която била пресукана около тръбите ми! И всички около мен (включително и докторите) бяха много учудени защото аз съм на 24 години и нямам деца все още,а казват че това се среща на жени около 30г. Но засега всичко мина сполучливо, докторът ми каза че 6 месеца след операцията мога да вече да имам деца..
    Но никой не ми каза кога мога да имам полов контакт. От мои познати знам ,че след около 3 месеца разрешават вече,но ще се радвам ако и вие дадете съвета си ! Simple Smile

# 478
  • Под Слънцето
Stela,  в Плеен след лапарото "светилата" препоръчваха след контролния преглед-месец след операцията, дават зелена улица.. Та зависи от организма и мнението на опериращия лекар.

# 479
  • Варна
След лапароскопска операция обикновенно дават месец време за да се възстанови организма, за полови контакти.Ако е коремна операцията може и повече време,зависи от организма.Как се чувстваш,имаш ли дискомфорт,болки.

Общи условия

Активация на акаунт