Операция на миома 2

• 144 383
  • 740
  •   2
Отговори
# 525
Нахълтвам  набързо за да споделя своя опит от ХАЙФУ Плевен

Преди две години и половина  преминах през аблацията за отстраняване на миома с размер на малко яйце
Миомата  НЕ СЕ стопи, но цикъла ми стана по-обилен и по-болезнен

След една годишна борба с анемия и с обилен цикъл до степен кръвоизлив , миомата беше отстранена оперативно със скалпел

За мен това Хайфу е пълна измама

Пиша го в тази тема, за да споделя моя опит, тъй като най често жените с миоми се обръщаткъм ХАЙФУ

# 526
Здравейте,
 на 11.09.2015 ми отстраниха чрез лапароскопия 6 см миома и матката. След като ме изписаха на 8 ден се появи леко кръвенисто зацапване. Интересува ме дали е нормално и колко продължава.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 15:16 от mariapop

# 527
Здравейте,
 на 11.09.2015 ми отстраниха чрез лапароскопия 6 мм миома и матката. След като ме изписаха на 8 ден се появи леко кръвенисто зацапване. Интересува ме дали е нормално и колко продължава.

Извинявай, и матката ли ти отстраниха? Ако не е грешка в писането, кое го наложи? Миомата не е толкова голяма. Би ли споделила причината?

# 528
Жена

Herz Ентусиаст
Re: Операция на миома 2
♥0 пн, 28 сеп 2015, 15:07   #528  
Цитирай
Цитат на: mariapop в пн, 28 сеп 2015, 14:52
Здравейте,
 на 11.09.2015 ми отстраниха чрез лапароскопия 6 см миома и матката. След като ме изписаха на 8 ден се появи леко кръвенисто зацапване. Интересува ме дали е нормално и колко продължава.

Извинявай, и матката ли ти отстраниха?
Цитирай   •

Да   Извинявам се сега забелязах че съм писала 6 мм, не е 6 мм, а 6 см

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 15:20 от mariapop

# 529
  • планетата Земя
. Интересува ме дали е нормално и колко продължава.

Да,нормално е.При всеки различно продължава.На контролния преглед ще го споделиш на док

Ти ли искаше да ти махнат матката?Миомата ти е била малка,за да е причина за махането й

# 530
  • София
Здравейте,
присъединявам се към вашата компания, че се чувствам ужасно физически и психически; сама не се търпя и гледам да не натоварвам домашните.
Преди пет дена ме оперираха лапароскопски, но единият възел е бил много лошо разположен и операцията е била предизвикателство, както се изрази лекарят.7 см интрамурален-субмукозен на широка основа, на предна стена; един малък интрамурален и един среден субсерозен в десен маточен рог. Плюс една 5см дермоидна киста на десен яйчник за разкош.
Коремът ми е като баскетболна топка, щом хапна ми стига до диафрагмата и не мога да дишам, опъва ме отвътре,отдолу, отдясно...абе навсякъде. Нонстоп плача, вече и аз не знам защо точно....всъщност се чувствам отвратително, друг път не е било така.
Чета как някои отиват на работа след 20 дена, други ги боли 4 месеца и се отчайвам още повече.

# 531
  • планетата Земя
При теб трябва да излезне газът,с който ти пълнят корема.Ще излезе.Пий някакви обезболяващи.Не се отчайвай.Ще мине

# 532
Здравейте,
присъединявам се към вашата компания, че се чувствам ужасно физически и психически; сама не се търпя и гледам да не натоварвам домашните.
Преди пет дена ме оперираха лапароскопски, но единият възел е бил много лошо разположен и операцията е била предизвикателство, както се изрази лекарят.7 см интрамурален-субмукозен на широка основа, на предна стена; един малък интрамурален и един среден субсерозен в десен маточен рог. Плюс една 5см дермоидна киста на десен яйчник за разкош.
Коремът ми е като баскетболна топка, щом хапна ми стига до диафрагмата и не мога да дишам, опъва ме отвътре,отдолу, отдясно...абе навсякъде. Нонстоп плача, вече и аз не знам защо точно....всъщност се чувствам отвратително, друг път не е било така.
Чета как някои отиват на работа след 20 дена, други ги боли 4 месеца и се отчайвам още повече.

Стегни се, не плачи, неприятното е минало, сега ти предстои възстановяване.

# 533
  • София
Ами да, така е, но...това ми е 4-та операция. Хирургът първо каза, че ще маха матката, защото нямало да може иначе. Настроих се ...мислих, преценявах, имам едно дете, второ едва ли...то едва стана това забременяване. После гордо ми съобщи, че е успял да я запази. А аз не знаех да се радвам ли. Някак се настроих  сама за себе си, че това е краят. Сега се питам ако има рецидив-какво? Пак ли наново, не ми издържа психиката вече. Дали е за добро...не знам

# 534
  • планетата Земя
Ако има рецидив,ще му мислиш.Сега си насочи мислите към възстановяването  Hug

# 535
  • Под Слънцето
Аз май се  ориентирам към пълно изчистване... Не се търпи таз болка при цикъл вече. По 5-6-7 дни безпаметно гърчене. При всеки опит за хапка храна- дълго повръщане , че и през носа.
Хиляди пъти съжалявам,че отидох при Томов!

# 536
  • София
И мен от това ме е страх. Толкова ме е боляло винаги, дълго и обилно кървене и  преди миомите, сега със страх очаквам първия цикъл.
Отидох на операцията с мисълта , че се отървавам от мъките, въобще не ме беше накарал докторът да предполагам, дори да си помисля, че ще е нещо друго освен хистеректомия...Изобщо не сме говорили нито за миг за такава възможност. Затова и се бях стегнала, настроила, че каквото и да е- ще го изтърпя като е за последно. Когато гордо ми съобщиха, че са запазили матката се разплаках от ужас, почувствах се излъгана.
Знам , че на много , и то млади момичета, им се е случило обратното- остават без матка и шокът е огромен, защото това е непоправимо. Не мога дори да си представя какво изживяват, Господ да им дава сили!
Но повярвайте, когато очакваш едно, а се окаже друго и то без да си го искал, когато си убеден в това , че нещо е по-добро за теб и не се случи....в мен остава чувството , че съм се измъчила напразно...

# 537
  • планетата Земя
Хиляди пъти съжалявам,че отидох при Томов!

Защо?

pileto ,искала си хистеректомия и лекарят не я направил?Вероятно не си уточнила или нещо друго.Не е нормално да искаш да ти махнат матката и да се събудиш с матка

# 538
  • София
Трима доктори казаха, че не възможно отстраняване само на възлите, защото единият е много лошо разположен и на много широка основа, има опасност от силен кръвоизлив и т. н.
Накрая моят лекуващ и този, който избрах да оперира назначиха дата за частична хистеректомия(със запазване на яйчници-на 36 год съм). Казаха да се настроя, че няма страшно, ще продължа да "функционирам" и прочее, ще се отърва от болки и кръвотечения..
И аз го приех и се настроих, а после стана друго..и не знам дали е доброто

# 539
Трима доктори казаха, че не възможно отстраняване само на възлите, защото единият е много лошо разположен и на много широка основа, има опасност от силен кръвоизлив и т. н.
Накрая моят лекуващ и този, който избрах да оперира назначиха дата за частична хистеректомия(със запазване на яйчници-на 36 год съм). Казаха да се настроя, че няма страшно, ще продължа да "функционирам" и прочее, ще се отърва от болки и кръвотечения..
И аз го приех и се настроих, а после стана друго..и не знам дали е доброто

На 36 години да се чувстваш излъгана, че са ти запазили матката...извинявай!!! Нещо нервите не ти издържат, намери си друго занимание и БЪДИ БЛАГОДАРНА, че си попаднала на специалисти!

Общи условия

Активация на акаунт