Операция на миома 2

• 144 354
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • планетата Земя
На 36 години да се чувстваш излъгана, че са ти запазили матката...извинявай!!! Нещо нервите не ти издържат, намери си друго занимание и БЪДИ БЛАГОДАРНА, че си попаднала на специалисти!

Peace

Млада си да си без матка Пилето.От толкова млада да нямаш цикъл не си е работа.Но и както предполагах,не си казала просто и ясно,че искаш да ти я махнат.Винаги ли така те е боляло при цикъл?Сигурно пиеш обезболяващи,но не помага

# 541
  • София
Да, знам, че нервите не ми издържат, нали и аз това казах в началото..съжалявам, че ви натоварвам и благодаря
Благодарна съм на лекарите , просто ме е страх от още операции.
А болки винаги съм имала, пия обезболяващи, намаляват, после пак, но си търпя. Понякога са ужасно силни, кръвотеченията също, променя се качеството на живот на човек, затова са нервите..
Ще видя сега как ще е..
А имам ли право на още болнични след този месец, ако имам силни болки при цикъла, кой ги дава?

# 542
  • планетата Земя
А имам ли право на още болнични след този месец, ако имам силни болки при цикъла, кой ги дава?

ЛЛ те насочва към гинеколог,той към ЛКК и така ти дават.Обяснение има ли за тези силни болки?За раждала жена не са нормални

# 543
Какво налагаше тези 4 операции? И за мен не са нормални тези болки.

# 544
  • София
Ами имам една коремна операция от "шоколадова"(ендометриална) киста още на 20 годишна възраст, преди повече от 15години.Тогава се започна одисеята. Беше спешна, изрязаха повече от половината яйчник.От там множество страствания и силни болки всеки месец.
После след 5 години дермоидна киста на ляв яйчник. Успяха да я направят лапароскопски-изрязване на част от яйчника. След това 3 г лечение за безплодие. Даваха шанс  30 % за бебе с общо почти един(сумарно) яйчник. Следва лапароскопска за отпушване на тръби , премахване на сраствания и оголване на яйчник.
Най-накрая естествено забременяване(слава Богу), тежка бременност с нова киста за проследяване, кошмарно 3-дневно"естествено" раждане и здраво момченце(слава на лекарите).
После едно абразио за полипи, едно пробно и трето сега преди операцията заради кръвоизлив ,и за да изтънят удебелена лигавица -тези упойки и манипулации даже не ги броя.
Сега тежка операция 3 часа от миомните възли и поредната киста, която се спука частично и протече една седмица преди плановата операция и бях в спешното с кръвоизлив и анемия....та това е историята ми.

Затова ,моля ви, не ме нападайте, няма по-благодарен на лекарите човек от мен, и уж винаги съм била силна и издръжлива, но този път явно психиката ми не издържа..човек търпи,търпи, но.....
Затова писах и аз при вас, защото само който е изживявал - разбира и съчувства

# 545
  • планетата Земя
pileto ,много си преживяла.Но трябва да настояваш да се установи от какво са болките.Отиди при друг лекар.Не знам дали е възможно да боли от страстванията.Аз съм с три коремни операции.Яко страствания.Но то и всички си индивидуално
Пожелавам ти да спрат болките в най-скоро време

# 546
  • София
Pileto, аз съм с две операции до тук и се подготвям психически за трета, което на фона това, което си преживяла, е нищо. Разбирам те прекрасно и ти стискам  много силно палци да си приключила с всички интервенции и оттук нататък да се радваш на живота без притеснения и болки  Hug Hug Hug

# 547
Ами имам една коремна операция от "шоколадова"(ендометриална) киста още на 20 годишна възраст, преди повече от 15години.Тогава се започна одисеята. Беше спешна, изрязаха повече от половината яйчник.От там множество страствания и силни болки всеки месец.
После след 5 години дермоидна киста на ляв яйчник. Успяха да я направят лапароскопски-изрязване на част от яйчника. След това 3 г лечение за безплодие. Даваха шанс  30 % за бебе с общо почти един(сумарно) яйчник. Следва лапароскопска за отпушване на тръби , премахване на сраствания и оголване на яйчник.
Най-накрая естествено забременяване(слава Богу), тежка бременност с нова киста за проследяване, кошмарно 3-дневно"естествено" раждане и здраво момченце(слава на лекарите).
После едно абразио за полипи, едно пробно и трето сега преди операцията заради кръвоизлив ,и за да изтънят удебелена лигавица -тези упойки и манипулации даже не ги броя.
Сега тежка операция 3 часа от миомните възли и поредната киста, която се спука частично и протече една седмица преди плановата операция и бях в спешното с кръвоизлив и анемия....та това е историята ми.

Затова ,моля ви, не ме нападайте, няма по-благодарен на лекарите човек от мен, и уж винаги съм била силна и издръжлива, но този път явно психиката ми не издържа..човек търпи,търпи, но.....
Затова писах и аз при вас, защото само който е изживявал - разбира и съчувства

pileto
, ти си герой HugСега разбрах предишния ти пост, на който реагирах! Пожелавам ти бързо възстановяване!

# 548
  • София
Благодаря много за подкрепата!

Болки има от сраствания, да, но и от нарушения хормонален фон имам неравномерно "зреене" и прекалено удебеляване на лигавицата на матката- събира се застояла кръв - оттам по-силни контракции(съответно болки) и огрооомни съсиреци, които докато се изхвърлят....и това всеки месец почти, че и по два пъти, защото ми идва на 20-24 дена.

Преди работех на частно и поне нямах сегашните проблеми с работата, а сега и с това тормоз. Вече се обаждат да ме питат кога смятам, че ще се върна, а аз нямам представа естествено как ще е при мен възстановяването, всеки път е било различно в зависимост от интервенцията, състоянието на организма в дадения момент. Та и това ме притеснява допълнително, затова питах как стоят нещата с болничния и кой ги преценява , и на базата на какво.

# 549
Pileto, стига с негативните мисли. Едва ли махането на матка е толкова полезно, колкото си мислиш. Повярвай, че запазването на органа е по- добре за теб, защото на твоята възраст имаш още време да се чувстваш млада, а след хистеректомията нещата няма да са толкова розови. Това си е чиста критическа насила докарана, а функционирането на яйчниците може би няма да продължава много дълго след такава операция. Гледай си детето, може пък да помислите за второ- имате време, и  до няколко дни нещата ще се нормализират. На мен пък ми даваха прогноза за махане на матката, поради лош вариант на възел /като твоя/, но в крайна сметка се разминах и след операцията цикълът се нормализира чисто количествено, и се чувствам пълноценна за семейството си. Болката е само временна, гарантирам ти че след първия цикъл ще видиш че всичко е различно и ще очаквам да пишеш дали съм познала. При лапарото коремът се пълни с газ и е въпрос на време да излезе и да ти олекне. Мен ме боляха лопатките при всяко повдигане на ръцете, но потърпях седмица и то без да пия нищо и се оправих. Ако много те боли пий нещо обезболяващо и се усмихвай- млада си, отървала си се от тия чудовища в корема /за лекарите наистина е гордост всяка спасена матка, и то особено при такива критични случаи / и си имаш детенце, което да те разсейва от мрачните ти мисли. А и при теб прогнозата е добра!!!

# 550
  • София
Благодаря за позитивизма, който ми предавате  bouquet

Наистина се чувствам малко по-добре. Свалиха ми конците, казаха, че зарастването е нормално. Сестрата ми каза да пия 3 пъти по 1 мезим форте и газът излизал .
Само леките контракции продължават и ме наболява коремът постоянно, но е търпимо.
Надявам се много да видя промяна в цикъла, ще пиша задължително, както  и какво е казал лекарят на контролния.
Сега мисля в  по-розово и се настройвам за радост и усмивки, че ще посрещна в добро здраве и цялост 37-мия си рожден ден след броени дни Hug

# 551
  Много се радвам за теб. Ще видиш, че оттук нататък нещата ще бъдат различни. Предварително те поздравявам за рождения ден и ти желая здраве, късмет и хиляди поводи за усмивки!

# 552
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте,имам миомен възел от почти пет години.В дилема съм да предприема ли отстраняване,нямам оплаквания,не мога да кажа дали расте защото имам само само два амбулаторни листа.Моля за мнение.Благодаря.

# 553
  • Варна
Зависи  колко е голяма миомата.Но след като я отглеждаш от 5 години,би следвало и тя да расте.Ако нямаш деца все още, а искаш,по добре направи операция и я махни.Но все пак посети гинеколког и нека той определи размерът й,така ще те насочи за вида на операцията–лапароскопска или коремна.
И аз моите си ги отглеждах дълги години(знаех за 3 миоми) и нямах оплаквания,но поради факта,че искам да имам деца ,реших,че е време да ги махна(на операцията се оказаха 8 миоми).

# 554
Здравейте момичета. И аз се включвам при вас с предстояща операция. Дали мога да помоля за съвет? Ситуацията ми е следната. Имам час за операция в Онкологията. Причината е отгледана до 9 см миома, която е време да се махне. Това , което ме притесни , е че др. Чакалова ми каза, че трябва да махне и матката , а за яйчниците сама да реша. Нямам никакви оплаквания от миомата . Не разбрах защо трябва да ми махне и матката. В притеснението си не я попитах за тава. Разговаряхме за яйчниците. Сега като ви чета започвам да се притеснявам. Дали да не се консултирам с още някой лекар? На 45 години съм и съм доста раздвоена как да постъпя. Моля за мнението ви. Всяко ще ми бъде от полза.

Общи условия

Активация на акаунт