Операция на миома 2

• 144 346
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
На мен ми запазиха матката,такова беше моето желание при 8 на брой миоми,като трите бяха най-големи.Нямало е празно място в матката ми,така ми обясни гинекологът ми.Консултирай се с още някой лекар,да видиш  дали мненията ще съвпаднат.Така и така си решила да се оперираш,поне за да си сигурна,защото после може да е късно.
Късмет.

# 556
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Оф,аз със трима съм говорила и всеки казва различно.Все си мисля,че като я махна ще порасне отново на същото място.

# 557
  • Варна
Не е задължително да се появи отново.Тя няма да спре да расте.Много зависи и къде се намира.Ако е на лесно място,ще се махне лапароскопски .Потърси четвърто мнение.И на базата на изказаните мнения,вземи решение .Надявам се най-доброто за теб.

# 558
  • планетата Земя
bobb ,миомата ти не е голяма,за да се маха матката само заради размерите й.Такива неизяснени неща между лекар и пациент не са нормални.Направи консултация и с друг лекар?Аз направих консулт с 4 ра в четири различни града,преди да избера при кога да легна под ножа.И не сгреших.Миомата ми беше огромна,след нея успях да износя и родя дете.Вечно ще съм благодарна на проф Горчев

# 559
Благодаря ви момичета. Аз няма да раждам. Просто се притесних от желанието на лекарката да изреже и матката без да спомене конкретна причина.  Ще потърся явно и друго мнение.

# 560
Благодаря ви момичета. Аз няма да раждам. Просто се притесних от желанието на лекарката да изреже и матката без да спомене конкретна причина.  Ще потърся явно и друго мнение.

Бих те посъветвала да потърсиш и друго мнение.

# 561
Пак съм аз. Днес си записах час за др. Василева във Вита, а утре се надявам да се свържа с доц. Попова. Хем си казвам, че може би е по-добре да махнат всичко, хем не ми се ще. Дано взема правилното решение. Благодаря ви за помощта.

# 562
  • София
Д-р Николай Попов от Вита .  bouquet

# 563
Аз знам,че когато матката се премахне и се запазят яичниците, те спират да фунционират до 2  3 години

# 564
Моята операция е на 29 при 6 см миома Ходих при няколко светила, никои ,освен 1 не ми даде гаранция за запазване на матката

# 565
  • планетата Земя
Моята операция е на 29 при 6 см миома Ходих при няколко светила, никои ,освен 1 не ми даде гаранция за запазване на матката

Къде ще се оперираш?
Миомата е малка.Не е причина за отстраняване на матката

# 566
Аз знам,че когато матката се премахне и се запазят яичниците, те спират да фунционират до 2  3 години

Възможно е.
Но има и друг вариянт-при зпазване на матката,до няколко години да се появят рецедиви,т.е. нови миоматозни възли.
Никой не може да каже какво ще се случи след 2-3 и повече години.

# 567

Съгласна съм с Милена, миомата е малка, зависи къде се намира. Не знам при какви светила ходиш, но с хиляди извинения към тези, които ей сега ще се засегнат, в държавните болници шанса за запазване на матката рязко намалява.

# 568
  • планетата Земя
, в държавните болници шанса за запазване на матката рязко намалява.

Не намалява,а направо изчезва.Аз с моята огромна миома 14 см на 18 см,почти като топка за ръгби голяма,що лекари обиколих.В държавните получих потупване по рамото и ще махаме матката.Просто не им се поти над такава сложна операция за без пари

# 569
, в държавните болници шанса за запазване на матката рязко намалява.

Не намалява,а направо изчезва.Аз с моята огромна миома 14 см на 18 см,почти като топка за ръгби голяма,що лекари обиколих.В държавните получих потупване по рамото и ще махаме матката.Просто не им се поти над такава сложна операция за без пари

Именно, за това говорим. Както и че техниката им е под всякаква критика.

Общи условия

Активация на акаунт