Операция на миома 2

• 144 255
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Абсолютно безсимптомно, защото й е такова разположението, че расте навън.
Благодаря за имената, не мисля да чакам, да. Лекарката ми препоръча Димитров от МД и още един от Тина Киркова, но бях толкова шашната, че му забравих името. А в МД съм лежала и ще се върна само в много, много краен случай, затова ровя за други препоръки...

# 631
Абсолютно безсимптомно, защото й е такова разположението, че расте навън.
Благодаря за имената, не мисля да чакам, да. Лекарката ми препоръча Димитров от МД и още един от Тина Киркова, но бях толкова шашната, че му забравих името. А в МД съм лежала и ще се върна само в много, много краен случай, затова ровя за други препоръки...

Нормално е да си шашната. Бих ти казала, че по държавните болници са с абсолютно допотопна и амортизирана техника и това ограничава възможностите им донякъде.

# 632
По принцип към Плевен се бях ориентирала, но гинеколожката (д-р Тошева) подчерта да забравя частните в моето положение, само държавна. Нооо нещо не съм убедена.
Записах час при д-р Попов за вторник, а петък/събота ще ида в Плевен.

# 633
По принцип към Плевен се бях ориентирала, но гинеколожката (д-р Тошева) подчерта да забравя частните в моето положение, само държавна. Нооо нещо не съм убедена.
Записах час при д-р Попов за вторник, а петък/събота ще ида в Плевен.

Знам колко трудно е да вземеш решение на кого да се довериш. Може би гинеколожката има своите основания да каже подобно нещо. Няма да те обърквам повече, важно е ти какво ще решиш. Извинявай, че те разпитвам, но в Плевен имаш час, нали, при конкретен лекар?

# 634
За първи път бях при тази лекарка, не я познавам, но има добри отзиви от нея.
За Плевен - сега уреждам нещата, още не знам подробности...

# 635
  • планетата Земя

Обясни ли защо само на държавно?В твоето положение /желанието ти да си запазиш матката/ си само за частно.Защото няма кой друг да се поти 2 часа над теб и да те кърпи.На държавно махат матката и си готова.Лично мнение.Не споря с никого.Моята миома беше близо 20 см.Обиколих доста лекари.Държавното говореха за махане на матката и че нямало какво да се направи.Горчев,Плевен ми спасиха матката и успях да износя и родя дъщеря си след това.Което за нас,с моя мъж,е едно голямо чудо  Heart Eyes

# 636
Защото там били най-големите специалисти... Но като човек, лежал там хич не съм на такова мнение. В МД бременност в 3-5 месец не ми видяха и 7 см миома (тогава).
Точно теб четох и ми подейства много успокояващо Hug
При теб как минаха нещата в срокове?
Т.е. от първия преглед до насрочването на операция?

# 637
  • планетата Земя
Човече,след около месец ми назначи операцията Горчев като се съобрази с цикъла ми.Зорът е да минеш на преглед,после вече нещата си тръгват по канален ред.Ние сме от далече и за да не съм сама в Плевен,моят мъж си взе хотел и така идваше всеки ден в болницата,и ми даваше кураж.Като ме изписаха се прибрахме заедно.Операцията ми е консервативна т.е коремна.

# 638
Да, за тези размери няма начин освен коремна, уф, аз на второ дете не се навих, защото не ми се преживяваше секцио, а какво ми дойде на главата  Mr. Green
За Плевен - моят мъж е от Плевен. Свекър ми и свекърва ми са си там, ще сме у тях. Поне това няма да го мислим.
Но определено ме стряскаш с възстановяването след операцията, много ли по-болезнено е от секциото? Обезболяващи дават ли? Аз имам и друга коремна, апентисит, но съм била малка и не помня.

# 639
  • планетата Земя
Това,че имате рода в Плевен е много удобно.Приготви се за тежко възстановяване.Гълтай болкоуспокояващи,за да ти е по-добре.Миомектомията боли повечко от секцио.И да хапнете в Магданоз в Мола,и заради нас  Wink
Да,в болницата дават болкоуспокояващи,но аз си пиех и от моите.Носех си течен аналгин и аулин.Боли доста пост оперативния период.Поне при мен.Двете ми секца са песен,в сравнение с миомектомията

# 640
Благодаря, Milena___, търпя на болка, но предпочитам да съм психически подготвена какво да очаквам, затова ми е много полезно  Hug
А Хайфу предлагаха ли ти?

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 16:35 от Не се сърди, човече

# 641
Не се сърди, човече Simple Smile,

защо не пробвате в Света Марина с ултразвук, ако имате финансова възможност? Много по-щадящо е.  Simple Smile
http://hifu.svmarina.com/bg/myoma

Не бих правила нищо повече в Тина Киркова. Д-р Костов си беше мълчал през цялото време за моята миома, след като ми направи лапароскопия. Та, от други лекари разбрах, че се е увеличила двойно. Отделно за какво ли не ни иска пари на ръка, включително и за махане на конци след операцията, които мисля, че трябваше да влизат към 600-те лв. за избор на екип.  Confused   

Herz  Simple Smile, искам да опитам още едно ин витро. Според лекари тази миома не ми пречи на износването на плода, защото е външна. Да, рискът да се увеличи по време на бременността е голям, но ще поема този риск.  Simple Smile Просто защото в момента не съм в състояние да се подложа на нова операция след лапароскопията и да чакам още поне 6 месеца за нови опити за бебе...

# 642
Обмислям го, но честно казано съм скептично настроена  Simple Smile четох за доста случаи, в които няма никакъв ефект, а периодът за наблюдение после е продължителен и се притеснявам, че ще нарасне още...
Другото, което ме шашка е, че съм в съзнание, страхлива съм, искам да заспя и да не го мисля  Embarassed

Интересувам се каква е цената и при Попов (Вита)?

# 643
  • София
Аз не съм съгласна, че само "на частно" ти запазват матката. Моята я запазиха "на държавно" с миома към 20 см също. Аз също имам бебе след това. В много редки случаи махат матката.

# 644
  • Sofia
Аз не съм съгласна, че само "на частно" ти запазват матката. Моята я запазиха "на държавно" с миома към 20 см също. Аз също имам бебе след това. В много редки случаи махат матката.
Къде си се оперирала?

Общи условия

Активация на акаунт