Операция на миома 2

• 144 472
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Успешно възстановяване!!!!

# 166
Добре съм, отпаднало ми е още понеже не мога да спя нощем. Дупчиците не ме болият много. Другите жени с който бях още на същия ден можеха да ходят, да клякат. Аз започнах да ходя, но още ми е трудно.
Не бързай, трудно е! Хубаво е да се движиш, но само толкова, колкото да не ти е усилие! С всеки изминал ден е все по-добре! Защо не можеш да спиш, има ли причина?   

# 167
Явно от дискомфорта, понеже усещам конците, можеби за това се будя и трудно заспивам.

# 168
Явно от дискомфорта, понеже усещам конците, можеби за това се будя и трудно заспивам.
След няколко дни ще си като нова!   bouquet

# 169
  • София
 newsm10 на всички!

# 170
Здравейте.
Оперирана съм от миома 2009 г.- 2 интрамурални възела по външна стена, които се отстраниха без да се отваря самата матка. Сега съм бременна с второто си дете. Аз си мисля за нормално раждане, но при една консултация ми казаха че трябва да мисля за секцио. Още не съм говорила със следящия ме гинеколог за начина на раждане. Все пак са минали 5 г. от операцията.
Има ли някой който да е родил нормално след операция на миома? Просто информативно се интересувам да знам за какво да говоря с лекаря си.

# 171
  • планетата Земя
На мен ми обясниха,че дори да не е отваряне маточната кухина,стената на матката е много изстъняла при премахването на възела и се налага секцио.Иначе се рискува руптура на матката при нормално раждане.Така казват всички лекара,включително този,който ме оперира.Дали се презастраховат или не,не ясно.Но мисля,че на всички с махната миома препоръчват секцио,че даже и казват,че не се наемат на нормално

# 172
  • Под Слънцето
 Hug

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 12:19 от TopsyG

# 173
  • Под Слънцето
Момичета ,никой не е писал скоро  , от как заминах за  операцията в Плеен..

След колко време ви се прибра корема след лапарото? Че тоз корем не е моя .. и колкото и да ме успокоява проф.   Томов и си се смеем с него по телефона, ми е  на премисъл тоз  корем..

# 174
  • София
Момичета ,никой не е писал скоро  , от как заминах за  операцията в Плеен..

След колко време ви се прибра корема след лапарото? Че тоз корем не е моя .. и колкото и да ме успокоява проф.   Томов и си се смеем с него по телефона, ми е  на премисъл тоз  корем..

Че какво ти е на корема? Колко време мина?На мен след моята операция с 20 см разрез ми се прибра за 5-6 месеца. Сега след секциото още си ми седи - 7 м минаха, не знам кога ще имам нормален корем. Не се очертава скоро Sad

# 175
  • Под Слънцето
Как кво ми е на корема?   newsm78 Бях все едно глътнала плажна топка.. Малко поспадна , де.. Но все още не  е моят корем.
Минаха 8 дни . Щъкам си и си карам колата, само  леко ме опъва на моменти. Вече си вървя изправена , та си мисля след седмица да взема да подтичвам по стадиона..

# 176
  • планетата Земя
TopsyG ,при лапарото пълнят корема с газ,от там ти е така по-голям.С времето газта ще излезе,но кога точно не мога да кажа.Томов какво кава?

babyface76 ,коремни преси правиш ли?Първо питай дали може вече след операцията.Много прибират корема

Да се похваля,след миомектомия на миома 18 см на 14 см през 2012 година,миналия месец станах майка за втори път.Бременността мина много добре,без никакви проблеми.Безкрайно сме благодарни на проф Горчев и екипа му.Благодаря и на Господ,че ме даде тази възможност  Praynig

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 23:29 от Milena___

# 177
  • Под Слънцето
Да, Миленче, знам. Тази и предната тема ме информираха да съм подготвена и да знам какво ме чака.От тук именно се спрях на проф. Томов. Благодаря и  да ти е живо и здраво бебето   bouquet

# 178
  • София
Браво, Милена! Честито бебче! Знаеш, че и аз бях в подобна ситуация, но и при мен всичко мина ОК. Коремни преси правя от доста отдавна, не съм питала може или не може. Може би от месец след секциото. Не съм много редовна де. За лапарото знам, че вкарват въздух в корема, че да уеднаквят налягането вътре и вън, но не знаех, че го правят като плажна топка!!!

# 179
  • Под гъбата
Здравейте момичета!
Предстои ми коремна операция на миомен възел 8/6 см,разположен в коремната кухина. Ще я правя във втора клинична база-Плевен. Насочила съм се и към д-р Любомирова. Предполагам, че ще имам такса за избор на екип, но за това ще питам преди да ми насрочат датата. Искам да питам тези, които вече са преминали през това, как се чувствахте след самата операция? Болезнено ли е, как се обслужвахте и колко време ви трябваше да се възстановите след това?

Общи условия

Активация на акаунт