Операция на миома 2

• 144 252
  • 740
  •   2
Отговори
# 645
Радвай се -попаднала си на доктор.
Аз пак да питам-не се ли притеснявате,че при запазване на матката миоматозния възел може отново да се появи  след време?

# 646
Може. Но ако се следи редовно, а не като мен несериозно, може да се реагира веднага като се види, че расте и да не се стига до коремна, а до едно леко лапаро.
В крайна сметка и на зъб с пломба може пак да се пак кариес, но не го премахваме при първия...

Да ви питам - бях на преглед с обикновено направление и гинеколожката ми даде Направление за хоспитализация, клинична пътека 147. Но аз нямам намерение на секундата да влизам в болница, искам първо консултация с хирурга в кабинета, където преглежда. Това направление върши ли работа или да си подготвя пари за частен прием?

# 647
Може. Но ако се следи редовно, а не като мен несериозно, може да се реагира веднага като се види, че расте и да не се стига до коремна, а до едно леко лапаро.
В крайна сметка и на зъб с пломба може пак да се пак кариес, но не го премахваме при първия...

Да ви питам - бях на преглед с обикновено направление и гинеколожката ми даде Направление за хоспитализация, клинична пътека 147. Но аз нямам намерение на секундата да влизам в болница, искам първо консултация с хирурга в кабинета, където преглежда. Това направление върши ли работа или да си подготвя пари за частен прием?
При мен на десетия месец след операцията ми откриха миомен възел, на следващия преглед още един. Засега ги следя, растат доста по-бавно и според моя гинеколог няма да се наложи да се оперирам отново.
НСЧ, мисля, че направлението ти е само за прием в болница, но не и за преглед преди това. Не съм сигурна, дано да се включи някой, който знае. Аз си платих прегледа при хирурга, който мпоследствие ме оперира, но не си спомням дали тогава сме обсъждали въпросът за направление.

# 648
  • планетата Земя
Аз не съм съгласна, че само "на частно" ти запазват матката. Моята я запазиха "на държавно" с миома към 20 см също. Аз също имам бебе след това. В много редки случаи махат матката.

Радвам се,че си попаднала.При мен на държавно говореха за махане на матката

Аз пак да питам-не се ли притеснявате,че при запазване на матката миоматозния възел може отново да се появи  след време?

Да,в повечето случаи отново се появява миома и тук вече решава за себе си.Аз бях на 30 години и не се виждах без матка на такава възраст.Искахме и второ дете.Затова беше изключително важно да си запазя матката и тя да може да износи плод.
По време на бременността отново ми се беше появила малка миома-3 санта.След бременността я няма.Все пак очаквам отново да ме навести  Laughing Наблюдава се и се решава какво да се прави.Не винаги се оперират.Не винаги растат много

# 649
Тази вечер от любопитство пуснах да търся по света лапаро до колко сантиметрови се прави и останах доста учудена. Това е например за 15 см Shocked
Те хората коремна не правят, мен лекарката ми дава направление за болница да ми махат матката  ooooh!
За първи път съжалявам, че съм в България...

# 650
  • Sofia
ужас,не казвай,че си го изгледала това #Crazy

# 651
Това беше само началото, още много изгледах  Mr. Green
Утре следобед съм при Попов, не мога да си намеря място...

# 652
  • Sofia
...ама какво се учудвам,и аз бях така преди операцията на жлъчка...гледах подобни клипчета,макар и с 1/2 око Wink

Успех ти пожелавам утре, bouquet

# 653
Бях при д-р Попов, не са добре нещата. Миомата е около цялата матка отвън, но не е ясно точно къде и как е захваната. Каза, че чак като ме отвори ще може да прецени може ли да се запази матката или не. Ако има и малка възможност ще го направи, поне за това съм спокойна.
М/у 7 и 10 март евентуално за операция.
Това е в общи линии, примирала съм се, каквото-такова, в крайна сметка поне е нещо доброкачествено  Peace

# 654
  • планетата Земя
Човече,гушки  Hug Наистина с ехография не се вижда толкова добре точно как е миомата.Също и за размерите може да не се прецени.При мен уж казаха 10 см,а се оказа почти 20 като ме отвориха.

Мисли позитивно  Heart Eyes

# 655
...При мен уж казаха 10 см,а се оказа почти 20 като ме отвориха...
Той я измери 16.5, казваш да умножавам по 2  Mr. Green
Шегувам се. Като отворят ще мерим  Simple Smile
Попов ми подейства изключително успокояващо, а и като е далеч напред някак все едно не се отнася за мен. Като наближи датата ще му треперя  hahaha
Мога да кажа, че е разкошен лекар, с много добри впечатления съм. Първо ми се накара за чакането (и с право, даже малко ми беше), после извади енциклопедия с картинки, рисува по едни кочани с рецепти, абе забавно му беше, ще ме пишат в учебниците  Mr. Green
Все пак ме обнадежди, че не ми предложи директно хистерескопия с лапаро, а коремна, с опит да запази органа, което значи, че има, макар и малка надежда.

И за пореден път да си кажа - мъжете гинеколози преглеждат без да усетиш! При жените, не знам какво правят, но колкото и да са внимателни, си е чисто изнасилване  Crazy

Накратко - момичета, не чакайте! Аз така или иначе не планирах друго дете, даже голям зор ми беше да отбивам атаките на бабите, сега поне ще си имам оправдание... Но веднъж в годината е достатъчно, за да се реагира при проблем и да мине по-леко Peace

# 656
Той я измери 16.5, казваш да умножавам по 2  Mr. Green
Шегувам се. Като отворят ще мерим  Simple Smile
Попов ми подейства изключително успокояващо, а и като е далеч напред някак все едно не се отнася за мен. Като наближи датата ще му треперя  hahaha
Мога да кажа, че е разкошен лекар, с много добри впечатления съм. Първо ми се накара за чакането (и с право, даже малко ми беше), после извади енциклопедия с картинки, рисува по едни кочани с рецепти, абе забавно му беше, ще ме пишат в учебниците  Mr. Green
Все пак ме обнадежди, че не ми предложи директно хистерескопия с лапаро, а коремна, с опит да запази органа, което значи, че има, макар и малка надежда.

НСЧ,  Hug и от мен.
Това, че д-р Попов ти е вдъхнал доверие е много важно. Чувала съм само добри отзиви за него. Късмет! Оттук нататък...каквото сабя покаже, за твое добро е.

# 657
Здравейте момичета,
оперирах лапароскопски моят субсерозен миомен възел (3,6см.). Всичко мина добре и съм доволна от екипа и болницата. Сега се надявам дори да забременея естествено (нищо че съм на 38г.).
Притеснява ме това, че някои говорят за ново появяване на миоми. Има ли начин това да се предотврати (билки например)?

# 658
Здравейте момичета,
оперирах лапароскопски моят субсерозен миомен възел (3,6см.). Всичко мина добре и съм доволна от екипа и болницата. Сега се надявам дори да забременея естествено (нищо че съм на 38г.).
Притеснява ме това, че някои говорят за ново появяване на миоми. Има ли начин това да се предотврати (билки например)?

За съжаление с нищо не може да се предотврати появата на нови възли. Сега не го мисли.

# 659
Здравейте момичета,

Преди две година ми изрязаха 3 такива възела и вече си имам още три в растеж... Според докторът ми, трябвало да забременея, та заедно с раждането да ме изрежат кардинално..... Смях в залата! Та аз вече чакам внуци...))))
Не го мисли! За всеки е много индивидуално! Съсредоточи си енергията върху целта си, а каквото трябва да стане - ще стане. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт