Операция на миома 2

• 144 295
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • Под гъбата

Аз имам въпрос към дамите,на които са им махнали матката-пиете ли някакви хормонални таблетки след това?
Не виждам смисъл от хормонални таблетки, ако яйчниците са си на мястото и не е време за менопауза Иначе имам изписани такива, ако се появят горещи вълни и неразположения. Казаха ми, че са на билкова основа, но после видях че не са.

# 691
  • Варна/Казанлък
кака Снежанка,моя съвет е да направиш консултация в Плевен. Аз минах  такава операция декември месец и съм много щастлива,че попаднах точно на д-р Чавдар Цветков. Този човек,направи и невъзможното за да ми запази матката. На всички ехографи и всички доктори,които ме гледаха се виждаха два възела по около 4см. по задната стена на матката и операцията беше наложителна,при това коремна,защото мястото на възлите не позволяваше лапароскопска. С отварянето обаче и ооо изненада... възлите не 2 а 10 броя и матка за отстраняване. Операцията продължи близо 4 часа,но д-р Цветков успя да махне всички 10 възела и да ми скрои чисто нова матка.Сега месец и половина след операцията съм в перфектно физ. състояние ,а на контролния преглед д-ра каза,че не може да повярва колко бързо се е възстановила матката . Препоръчвам го с две ръце този човек. Всеки друг нямаше да си играе толкова време и да си "сложи главата в торбата",защото матката си е била за отстраняване.
 На есен ще стартираме процедура отново и се надявам да е успешна.
 Успех на всички!

# 692
Момичета имам нужда от чужда гледна точка за моята ситуация. Ще започна малко от далече.

Със съпруга ми се борим за дете от около 5 г. В края на 2012г  посетихме клиника Щерев и там излезе проблем в спермограмата - доста тежък мъжки фактор, а при мен откриха миомен възел на задна стена на матката около 1-2 см и полип около 1 см. Естествено, това което можеха да ни предложат, бе да махнем полипа и да пристъпим към ИКСИ. Миомата беше малка и според тях не представляваше проблем. И така махнахме полипа и започнахме процедурите, които досега са вече 4 и нито една успешна. Обаче миомата с всяка стимулация си растеше, като преди последния опит м.7.2015 г бе 4-5 см и според лекаря ни в Щерев, ако пак не успеем ще трябва да се махне. Освен това се бе появила и втора по-малка, която е на краче и не е толкова фатална. Е не успяхме. Твърдо бях решила да сменя клиниката, но ми трябваше време да се съвзема. Този месец решихме и отидохме във Виена Инвитро Център. На прегледа се установи, че миомата на задната стена вече е 6,5 см, тази на краче около 3,5 см и има някакво образувание в матката (вероятно полип). Мнението на д-р Димитрова е да се премахнат преди да се пристъпи към ново инвитро. След въпрос от моя страна кого би ми препоръчала -  ми предложи д-р Начев от МД. Реших, че така и така съм в София мога да направя преглед в Щерев, да чуя  тяхното  мнение и евентуално да помисля да направя лапаро+хистеро при тях.  На прегледа установиха същите находки и ми казаха, че няма никакъв проблем да се направят двете манипулации наведнъж. Изрично попитах лекарката си там дали ще е трудно премахването на големия възел. Тя съвсем спокойно ми каза няма проблем, той е на задна стена и изглежда капсулован. Тръгнах си с идеята до следващия цикъл да реша къде ще направя процедурите. Доста изчетох и мислих, и накрая реших да се доверя на клиника Щерев. Обаче когато отидох при гинеколога си тук в моя град за да направя микробиология, тя започна да ме разубеждава за отстраняването на възела. Гледа го на ехограф (коремен), дойде и неин колега и двамата започнаха да ми говорят, че възелът е с доста голямо ложе, че е близо не знам до какво, и че отстраняването му е много рисковано. Според гинеколожката ми рискът да се получи усложнение и да остана без матка е  40/60.  Каза че ако тя трябвало да решава би оставила възела и би забременяла с него, че са изродили доста родилки с миомни възли и досега за толкова години са имали един единствен случай на аборт в късни месеци. Според нея миомата при бременност единствено може да предизвика контракции но това се регулира с медикаменти и по-често следене. Предложи ми, ако искам, да се поинтересувам за новата техника за смаляване на възли в Плевен (предполагам Хайфу центъра), но да не се режа.
Е казвам ви това ме извади от равновесие. За толкова години борба за дете не съм изпадала досега в такава дупка. Не знам какво да правя. Обадих се отново на д-р Димитрова да питам доколко е наложително махането на възлите, дали да не махна само полипа и да пристъпим към опит. Нейното мнение е, че трябва да се махнат за да не компрометират една бременност в бъдеще, но да си избера добър оператор. Попитах мнението й за д-р Горчев в Плевен (тъй като четох доста положителни мнения тук за него) и отговорът й бе "идеално място за такива операции".
Сега съм ужасена, в главата ми се блъскат мисли за отстранени матки, руптури и аборти от миоми. Незнам какво да правя. Да се доверя на лекарите в Щерев, да отида на консултация в Плевен или да оставя възела. Лошото е ,че вече съм на 36, а съпругът ми почти на 39 и вече не ни се чака. Ако реша да отида в Плевен за още едно мнение, това означава още отлагане на операцията + минимум 6 месеца след нея. А това в моите очи е цяла вечност.
Знам, че решението е само мое, но ми се иска чуя и странични гледни точки. Моля за мнението ви за операторите в Щерев и Плевен, а и като цяло за ситуацията ми.

Здравей,
Искам, ако мога да ти дам малко надежда...
През 2009 г. ми махнаха полип в матката в Сф, Майчин дом. До този момент имах миома 1 см., на задна стена - никакъв проблем. Един умик обаче - др. Гиздов ВМА, беше решил да си прави опити с мен, месеци наред ми предписваше хормонални хапчета уж за смаляване и изчезване на полипа, и накрая ми каза че освен оперативно по друг начин не можел да бъде махнат ?!?!?! Резултата миома 5 см. за 4-5 месеца накъде. През 2011 забременях, но в 8 г.с. спря развитието на плода и ми направиха аборт, миома 7 см. - тотална забрана да забременея отново преди операция и то само коремна, защото миомата ми се намира до най-големия кръвоносен съд и е възможно усложнение. Тааа, две години живях в една дупка, дълбока депресия и страх, че няма да мога да имам дете. През март 2013 г. ми направиха Хайфу - по може желание. Проф. Горчев ми предложи лапароскопия, но аз исках Хайфу. Януари 2014 забременях и сега дъщеря ни е на година и 4 месеца. Има надежда, не си позволявай да се отчайваш! Аз с две ръце препоръчвам професор Горчев и екипът му, доц. Добромир Димитров от Хайфу центъра... Нищо не губиш, ако отидеш на преглед... И още нещо, когато ходиш на прегледи в Сф, не търси мнение за клиниката в Плевен. В началните месеци на бременността ми се наложи да лежа в Софиямед заради зацапване, 4 от докторите ми казаха, че съм била някаква луда, която я било страх от операция и за това съм си правила Хайфу.... Ще оставя думите им без коментар! Успех ти желая каквото и да решиш!

# 693
  • Под гъбата
кака Снежанка,моя съвет е да направиш консултация в Плевен. Аз минах  такава операция декември месец и съм много щастлива,че попаднах точно на д-р Чавдар Цветков. Този човек,направи и невъзможното за да ми запази матката. На всички ехографи и всички доктори,които ме гледаха се виждаха два възела по около 4см. по задната стена на матката и операцията беше наложителна,при това коремна,защото мястото на възлите не позволяваше лапароскопска. С отварянето обаче и ооо изненада... възлите не 2 а 10 броя и матка за отстраняване. Операцията продължи близо 4 часа,но д-р Цветков успя да махне всички 10 възела и да ми скрои чисто нова матка.Сега месец и половина след операцията съм в перфектно физ. състояние ,а на контролния преглед д-ра каза,че не може да повярва колко бързо се е възстановила матката . Препоръчвам го с две ръце този човек. Всеки друг нямаше да си играе толкова време и да си "сложи главата в торбата",защото матката си е била за отстраняване.
 На есен ще стартираме процедура отново и се надявам да е успешна.
 Успех на всички!

Невероятен е този лекар! При него се оперирах, влезе като втори екип и заради оказалата се доста сложна 4 часова операция. Не успяха да запазят матката при мен, но съм сигурна, че не са ме излъгали след като видях огромните чудовища на снимки! Препоръчвам го! Simple Smile

# 694
Гледах сайта на един американски хирург. Вадеше големи зверове от жените. Според него няма проблем да се запази матката във всеки един случай. Което ми дава надежда, дано и нашите тук са в час.
В четвъртък късно следобед съм при Горчев, стискайте палци  Praynig

# 695
Наскоро се оперирах от миома, с цел предотвратяване на нови съм се насочила към натуралният продукт Фемелон. Някой ползвал ли го е ? Ето линк, а има и такива за щитовидна жлеза.

http://bulgarherbs.bg/p/femelon-jenska-polova-sistema

# 696
Наскоро се оперирах от миома, с цел предотвратяване на нови съм се насочила към натуралният продукт Фемелон. Някой ползвал ли го е ? Ето линк, а има и такива за щитовидна жлеза.

По лекарско предписание ли го взимате или вие така сте решили?

# 697
засега не съм се консултирала с лекар

# 698
Моля за тел.за връзка с Др.Чавдар Цветков от АГ болница Плевен.Може и на ЛС.

# 699
засега не съм се консултирала с лекар

Ако решите да се консултирате, моля да споделите и професионално мнение. Прочетох характеристиките на продукта и съм склонна да го закупя. Но с оглед на факта, че точно с билки се "лекувах" 2 години преди операцията и сега отново съм с възли, съм леко скептична...
Определено ще следя какво ще споделите.

# 700

Знам, че тази фирма до сега в продавала цялата си продукция в САЩ, Германия и Франция и бъквално от няколко седници са отворили магазина си в България. Продуктите им са призведени в България, само с БГ билки, това е сайта им: www.bulgarherbs.bg

# 701
но тази за щитовидната съдържа валериана, тя не води ли до пристрастяване ?

# 702
Бях при Горчев в Плевен, боже, това е друга планета  Crazy
Попита ме искам ли да ми запази матката и като казах да, отговорът му беше - ще оправиме нещата, няма страшно. Даде ми дата за 15-ти февруари, толкова е скоро, че още не мога да го осмисля...

# 703
  • планетата Земя
Не се сърди човече,всичко ще е наред.Скоро е,ама да минава  Hug

# 704
Не се сърди, стискам палци всичко да мине наред. Ще те очакваме с добри новини.  Hug  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт