Математика (състезателна) - мнения и подготовка

• 51 603
  • 468
  •   1
Отговори
# 330
mimsun, кога е школата за 6 клас в СМГ, съботно-неделна ли е?

# 331
А, ето това е! Няма шампион, който да разчита само на училищна подготовка. Или родителите го подготвят, или ходи на допълнителни уроци при някой от най-добрите преподаватели.

Рече и отсече Joy
Ми децата от СМГ да не би да ходят на уроци по математика извън училището? Май не, всичко им се организира в училище - СИП, ЗИП, школа и толкоз. И съм сигурна, че даже не знаеш имената на учителите, които водят школата на доста шампиони. Т.е. не са от славославените и спрягани за топ преподаватели по форуми и седенки Joy

Той Код хубаво ви намеква нещо, ама не иска да го каже в прав текст, ама вие си търсете под вола телето Grinning

Цитат
Както и че е леко тъпо прекрасните лекции на прекрасните преподаватели, които Академия 21 век са събрали,  да бъдат затваряни само за СМГ-ейци.

Това ме хвърля в оркестъра Shocked Академия 21 век не е ли нещо в Пловдив? Какво общо има със СМГ? И какви преподаватели може да са събрали, дето да не са били преди това в МГ, където да са станали добри и да са се доказали? newsm78

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 09:12 от Черна станция

# 332
mimsun, кога е школата за 6 клас в СМГ, съботно-неделна ли е?

В събота

# 333
  • София
"Академия 21-ви век" от тази година имат школа и в София  Peace

Аз не смятам училищните часове за подготовка за състезания, та в този смисъл моят син се занимава с 2 часа математика седмично на школа и евентуално още около 30 мин до 1 час вкъщи общо за седмицата.

А защо казвате, че няма школи за 5-ти и 6-ти клас? Гледам че в "Междучасие" имат такива. Нямам представа с какво точно се занимават, само на сайта ги видях

# 334
  • Варна
Напротив при моето тази година има очевиден спад, който нямам представа на какво се дължи. И на две школи ходи, и у нас решава домашни от училище до 11 посред нощ... Според мен знания има, но резултати не  newsm78

Ами това е психика, характер ,цели и желания на детето ! И понякога се учудвам, че тези неща не се говорят тук ,а само школи,уроци,часове занимания ...все едно става дума за някакви машинки ,а не живи хора ,а то и деца на всичкото отгоре!  Hug

# 335
Желание за състезания има огромно (някой преди време казваше за детето си, че само на състезание по плетене не е ходило, та и моето така), психиката досега не е била проблем, явно има нещо друго. Аз лично го отдавам на умора след кандидатстването за МГ.

# 336
  • София
Аз мисля, че тотално се обърка темата.
Нали си говорим за часове математика, свързани с подготовка за състезания?
Базовите, където се учи основата, или за така ценната подготовка за матурите не я обсъждаме.
Оттук насетне разлика между у-щата в Сф има, и тя е съществена.
Давам пример - задава се състезание, имам близки с деца в СМГ , пишат ми - цяла седмица децата решават минали теми и някакви състезателни задачи - това са 10 часа седмично, плюс голямо такова домашно за уикенда. Какво мога да кажа аз - ми  1.5 ч. школа за подготвка за сътветното състезание, без домашно.  Примерите са ми от миналата година, след което се отказах да сравнявам, защото пък възникнаха други параметри и стана като да сравнявам ябълки с круши.
Такава подготовка в СМГ за съжаление не е за всички набори и не при всички учители. Нашите, например не ги готвят за конкретно състезание нито в у-ще нито в школата. А този срок са имали само 5-6 пъти школа от по 2 астрономически часа. Така че подготовката при нас си зависи изцяло от мотивацията на конкретното дете.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 09:47 от Master

# 337
Ми децата от СМГ да не би да ходят на уроци по математика извън училището?

Да. И на мен не ми се вярваше, но вече в трета школа се засичат с моята.

# 338
  • В офиса
Всички школи, за които аз знам, са за подготовка за кандидатстване. Това си го имаме и в училище.

От тази година Академия 21 век имат школа в София. Рекламирана бе като водена от Кортезов, Колев и Събева, които нямат нищо общо със СМГ. По програма темите бяха супер адекватни. Рекламираха и дистанционно обучение, което за момента не е факт. Но, както вече се каза, времето и мястото за провеждане, е учебно и неудобно за всички училища, без СМГ. Въпреки това аз смятам, че това, което правят Академията, наистина е супер ценно, даже и с посочените минуси.

Черна Станция, далече си от сегашната прогимназия, нещата се развиват, математиката е на мода  Laughing  Кой какво намеква, имам си глава на раменете да преценя, както и да знам точно какво търся и защо.

# 339
От тази година Академия 21 век имат школа в София. Рекламирана бе като водена от Кортезов, Колев и Събева, които нямат нищо общо със СМГ... Но, както вече се каза, времето и мястото за провеждане, е учебно и неудобно за всички училища, без СМГ.

Много жалко. Ако е съботно-неделна, няма да имат конкуренция.

# 340
"Академия 21-ви век" от тази година имат школа и в София  Peace

Е, личи си кой нее  в час и не знае новините Embarassed
 Но и така да е, това не е школа за СМГ-ейци. СМГ си имат техни школи, следователно това трябва да е школа за всеки желаещ. Или не? newsm78

# 341
... Редактирам се да допълня, че и всеки тук под добро ниво разбира различни неща. И пак отиваме да си сравняваме ябълки с круши  Laughing
Всъщност, какво е доброто ниво за вас?
За мен - класиране в първите 10-15 места.

Далече съм от мисълта, че дете без лична мотивация и допълнителна системна работа при добър преподавател може да стане шампион. И да поддържа форма. Например тази година ми прави впечатление, че деца, които миналата са се справяли блестящо, се класират не толкова добре и обратното - деца, за които не бях чувала имат системни успехи (говоря за началните софийски класове).

# 342
Ми децата от СМГ да не би да ходят на уроци по математика извън училището?

Да. И на мен не ми се вярваше, но вече в трета школа се засичат с моята.

И това шампионите? По математика? И коя е тази школа?
Честно казано изумена съм. По наше време не е имало такива работи. Аз вярно, че вече нямам интереси към школи и подготовки, ама чак пък толкоз да са се променили нещата Shocked

# 343
На мен също ми е интересно за каква школа на Академия 21-ви век в София говорите?
Останал съм с впечатление, че школите на тази фирма са ориентирани към прогимназията, а споменатите по-горе преподаватели са с уклон гимназия.
Може ли повече информация и линк към предложенията на Академия 21 за София?
Място на школата, часове на курсове, видове курсове, продължителност, цени, конкретни преподаватели?
Както го представяте звучи интересно.

# 344
Академия 21 век има школа в София и се намира на ул. Искър, за повечето деца е подарък от финалното състезание "Математически звезди", следователно я посещават деца главно от СМГ. Нямам представа за цени и ако не се лъжа е във вторник от 17 ч. за 7 клас. Води я главно Кортезов. Може би ако пишеш на Академията ще получиш по-добра информация.

Общи условия

Активация на акаунт