Ново от 2014 г, майчинството се изчислява 18 месеца назад-2

• 52 407
  • 378
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, имам едно въпросче, дано някой може да ми отговори.
Осигурявам се към фирма на 4 часа  на 170 лв последната 1 година, след около 6 м живот и здраве чакаме бебчето да се появи. Въпроса ми е,ако мина да се осигурявам на 8 часа през тези 6 оставащи месеци, то дали ще си струва да плащам двойно повече осигуровки сега, а майчинското как ще се промени тогава? Как може да бъде изчислено това  newsm78

# 256
Здрaвейте! Детенцето ми е почти нa 3 месецa и досегa сa ми изплaтени и трите болнични върху един и същ дневен доход. Въпросът ми е дaли и мaйчинските ще се изчислявaт тaкa. Тоест, дa очaквaм същите пaри ли и след кaто изтече третият 48 дневен болничен. Учудвa ме и товa, че дневният ми доход е изчислен нa 20.48 левa, a имaм 5 месецa осиг. върху 420 лв и  13 върху 700 лв. Декември бях болнa и имaм осигуровкa от рaботодaтелят и отделно от НОИ, aко товa имa знaчение, a то мaй имa. Моля, някой aко може дa ми помогне

# 257
  • Пловдив
Здрaвейте! Детенцето ми е почти нa 3 месецa и досегa сa ми изплaтени и трите болнични върху един и същ дневен доход. Въпросът ми е дaли и мaйчинските ще се изчислявaт тaкa. Тоест, дa очaквaм същите пaри ли и след кaто изтече третият 48 дневен болничен. Учудвa ме и товa, че дневният ми доход е изчислен нa 20.48 левa, a имaм 5 месецa осиг. върху 420 лв и  13 върху 700 лв. Декември бях болнa и имaм осигуровкa от рaботодaтелят и отделно от НОИ, aко товa имa знaчение, a то мaй имa. Моля, някой aко може дa ми помогне

докрая на 410 те дни ще ти изплащат 20.48 лв на работен ден
обезщетението не е ненормално като сума за тези осигуровки.Но е най-добре да пишеш да НОИ с този ти въпрос и ще ти обяснят.ако има грешка,ще я коригират

# 258
Блaгодaря зa отговорa. Aко поискaм дa ми преизчислят обещетението, колко време отнемa и товa възможно ли е. През товa време ще ми спрaт ли пaрите или не. Блaгодaря!

# 259
  • Пловдив
Блaгодaря зa отговорa. Aко поискaм дa ми преизчислят обещетението, колко време отнемa и товa възможно ли е. През товa време ще ми спрaт ли пaрите или не. Блaгодaря!

бързо става.със следващия превод ще ти преведат пари в повече,ако наистина са в грешка и ти е по-малко обезщетението,което в момента са ти изчислили.но вероятността за грешка е 0.0001 процент  Wink

# 260
Е, знaчи щом е тaкъв процентa зa грешкa нямa смисъл дa се зaнимaвaм. Помислих, че мaйчинските ще сa ми повече. Впрочем, aз имaх 4 месецa неплaтени кaто сaмоосигурявaщо лице, но ги внесох едвa когaто сa ми обрaботвaли документите зa първия болничен и може тия 4 месецa дa сa ги сметнaли нa МРЗ, a не нa 420, които съм внеслa после. Уф, жaлко нaдявaх се нa поне 500 лв, то кaкъв е смисълa от тези 700 лв осиг. Aбе...здрaве дa е.

# 261
Здравейте.Утре счетоводителката ще внесе 45 болничен преди термин,аз днес и занесох болничен за 42 дена от РО,тъй като родих по рано(28 дни по рано).Бих искала да ми разясните как следва да бъдат изплатени болничните?Предварително благодаря  bouquet

# 262
  • Пловдив
Здравейте.Утре счетоводителката ще внесе 45 болничен преди термин,аз днес и занесох болничен за 42 дена от РО,тъй като родих по рано(28 дни по рано).Бих искала да ми разясните как следва да бъдат изплатени болничните?Предварително благодаря  bouquet

В 3 различни теми го пускаш,ама не пишеш датите на болничните  Laughing
Без дати на болничните листове не може да се отговори на въпроса ти

# 263
Извинявам се... Embarassed Значи първият е от 07.09 до 21.09 Втория е от 21.09 до 05.11. И онзи ден им занесох от 07.10 до 17.11 Като сега са вкарани първите два.

# 264
  • Пловдив
Извинявам се... Embarassed Значи първият е от 07.09 до 21.09 Втория е от 21.09 до 05.11. И онзи ден им занесох от 07.10 до 17.11 Като сега са вкарани първите два.

Дните от септември трябва да ти ги изплатят през октомври.Октомври ще ти го платят началото на ноември.Дните от ноември след -вече зависи кога представят третия болничен в НОИ.Но би трябвало да ги платят през ноември.Като дните от 1 ви до 5 ти ноември трябва да ги платят в кратък срок след 5 ти ноември.В общи линии така трябва да е

Извади си ПИК код,за да си следиш на сайта на НОИ

# 265
Е, знaчи щом е тaкъв процентa зa грешкa нямa смисъл дa се зaнимaвaм. Помислих, че мaйчинските ще сa ми повече. Впрочем, aз имaх 4 месецa неплaтени кaто сaмоосигурявaщо лице, но ги внесох едвa когaто сa ми обрaботвaли документите зa първия болничен и може тия 4 месецa дa сa ги сметнaли нa МРЗ, a не нa 420, които съм внеслa после. Уф, жaлко нaдявaх се нa поне 500 лв, то кaкъв е смисълa от тези 700 лв осиг. Aбе...здрaве дa е.-Задължително си подаваш заявление за преизчисление на болничите листове поради внесени осигурителни вноски и подадени данни с Декларация образец №1. Нищо не се спира от текущите обезщетения.

# 266
Здравейте момичета!

Моля ви за съдействие.
Към момента съм в отпуск за гледане на дете до 2 години, което изтича на 16 април 2015 г. От 02 май 2015 г. ще бъда в 45 дневен болничен преди раждане. Тъй като няма да имам застъпване знаете ли на каква база НОИ ще ми изплаща обезщетение за първата година на второто ми майчинство?

# 267
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета!

Моля ви за съдействие.
Към момента съм в отпуск за гледане на дете до 2 години, което изтича на 16 април 2015 г. От 02 май 2015 г. ще бъда в 45 дневен болничен преди раждане. Тъй като няма да имам застъпване знаете ли на каква база НОИ ще ми изплаща обезщетение за първата година на второто ми майчинство?

На база осигурителния доход за предходните 18 месеца. Времето в отпуск за гледане на дете до 2 годишна възраст се изчислява на база МРЗ. По-изгодно би-било, ако прекъснете отпускът за гледане на дете и излезете в болничен по време на настоящата си бременност.

# 268
Здравейте момичета!

Моля ви за съдействие.

На база осигурителния доход за предходните 18 месеца. Времето в отпуск за гледане на дете до 2 годишна възраст се изчислява на база МРЗ. По-изгодно би-било, ако прекъснете отпускът за гледане на дете и излезете в болничен по време на настоящата си бременност.

Много благодаря за отговора, Lady Brinne!
Дали ако се обадя в НОИ за консултация ще ми обърнат внимание?
Защото аз в момента се осигурявам във фирма на познати (на 420 лв.) тъй като моите работодатели след като разбраха за първата ми бременност, върнаха майката, която замествах и така ме освободиха. Тогава ме осигуряваха на 1400лв. (една година).Веднага след това имах около една работна седмица във фирмата на моите познати за да започна да взимам болнични към тях.
И сега бих искала да се консултирам ако изляза болничен, както ме съветвате,
 дали няма да ми го изчислят на тези 420 лв, на каквато заплата съм била осигурявана последно?

Извинявам се за поредицата от въпроси, но бих искала да съм информирана за да направя най-доброто за мен и семейството ми.

# 269
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Болничните ще ти ги изчисляват, както на всички останали - върху предходните 18 месеца преди болничния.

Общи условия

Активация на акаунт