Любители на Котки Тема 80

• 45 531
  • 786
  •   1
Отговори
# 60
  • на село
Изкушавам се да ги оставя да си разпределят длъжностите с бой, но ме е страх от нараняване на Маги. Rolling Eyes
А защо не им изрежеш ноктите?

# 61
  • София
Здравейте, дами! : )

Да ви се представим – Пухан, британска късокосместа, на 7 месеца сме, 3.300 тежим.

От две седмици си го имам и засега показва страхотен характер. Хем позволява да правиш с него, каквото поискаш – мачкаш го, галиш го по опашка, крачета, корем… добра душичка, хем е пакостник на моменти – бута саксии, игрив, енергичен, хитър : ) Изобщо..няма скука с него!

Вечно сме гладни, но съм се заела да спазвам препоръчителен режим 

# 62
Такава съм,стреснах се Laughing Попислих си "кой ли ми е постнал Фин в темата",когато видях втората снимка Laughing
Аз имам нужда от съвет от Мис Нели-постовете ми с проблемите на Фин са останали назад,но ми трябва съвет как по-лесно да се справя със стреса на Фин. Спомням си,че последно се грижеше за едно сиамче със същия проблем.

# 63
  • София - Рим и обратно
Боже, какъв уникален оранжев сладун! Heart Eyes

# 64
  • София
red soul, да не би да си имаме двойник:)
'Кафе с мед' , благодаря ти : )

Единственото ми притеснение, е че е свикнал да ходи по нужда на гириса.. колебая се за котешка тоалетна, но ме е страх да не разхвърля като рие силиконовите топченца, а и не знам дали не мирише.. нищо, че се абсорбира течността. Досега с миналата ми котка сме ползвали детско гърненце, беше се научила да кляка на него : )

Вие къде сте приучили животинките да ходят по нужда..?

# 65

остригаха го, защото се разболяхме от микроспория, първо аз, а после и той. Така по-лесно ще се маже и ще се спре болестта.
Бил е бездомен - най-вероятно изхвърлен, може би защото има лек проблем с едното оченце. Заразил се е в първото приемно семейство - там е имало и друго болно коте, пак улично. Най-напред аз се разболях, заразил ме е, може би ми е слаба имунната с-ма.
При най-малкото заплитане на козината, олисяване или при съмнително настоятелно чесане и сърбежи, проверявайте да не би котето ви да е заразено от тази болест, много е ужасна  ooooh!

# 66
Такава съм - Вземи дълбоко легенче + бентонит/силиконова тоалетна --> сипваш толкова да се запълни дъното (2-3см. дълбочина ) .
Котките се научават лесно за има-няма седмица ще се научи без проблем . Къде пишка и ака сега?  Thinking

# 67
  • София - Рим и обратно
Какво е гирис? Ние сме на силиконова тоалетна, разпиляват се малко топченца насам-натам, но няма начин. Не мирише, ако се сменя на 2 седмици поне.

# 68
  • София
Такава съм - Вземи дълбоко легенче + бентонит/силиконова тоалетна --> сипваш толкова да се запълни дъното (2-3см. дълбочина ) .
Котките се научават лесно за има-няма седмица ще се научи без проблем . Къде пишка и ака сега?  :thinking[/i]:
Семейството, от което го взехме са го научили на канала да ходи в тоалетната. След всяко пишкане/а мием с душ, препарат, подсушаваме... честно казано мъчна работа : /

# 69
Ето и снимка на Фин,от преди минута в любимата мивка/ незнам какво му харесва да е легнал на влажно и хлъзгаво място Grinning
Скрит текст:

/spoiler]
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 13:09 от red soul

# 70
  • София
Красавец  Grinning

# 71
  • София - Рим и обратно
Наистина много си приличат тези двамата Simple Smile.
Такава съм, пробвай в леген с един плик силоконова тоалетна, според мен ще се научи още първия път. По-нататък може да купиш закрита тоалетна, за да не хвърчат топчета. Аз лично не съм пробвала такава още.

# 72
Eдинственото по-лесно за поддържане и по-чисто от силиконова тоалетна е да го научиш да ходи в тоалетната чиния (ама и ако си пуска водата  Mr. Green че докато се приберете от работа  ooooh!). Ние имаме котараци и знам, че урината на полово зрелият котарак понамирисва, но щом се кастрира, миризмата спира. С момиченцата не знам как е.

# 73
  • София
Ето и снимка на Фин,от преди минута в любимата мивка/ незнам какво му харесва да е легнал на влажно и хлъзгаво място Grinning
Скрит текст:

/spoiler]
Скрит текст:

Олееее жесток! Heart Eyes

# 74
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравейте  Hug Отдавна се каня да пиша в темичката. С мъжа ми преди 2 седмици осиновихме Фрея - малко сиво коте, с неизвестен произход, много красиво, интелигентно, мило. Фрея е на 3 месеца и вече не можем да си представим живота без нея. Прекрасна е  Heart Eyes

Днес обаче се случи нещо непредвидено и много бих се радвала, ако можете да ми помогнете със съвети. Мисля, че си травмирах яко котката. Съборих един кашон с метални части вътре (от кухненски робот) почти върху нея, тя успя да го избегне, но шумът беше покъртително силен и я стресна здраво. Скри се под дивана, след като я извадихме и я погалихме - баавничко излезе от ръцете ни и се завря зад хладилника. Стъпва като на пръсти и гледа изцъклено. В момента не желае да излезе, не отговаря по никакъв начин като я викаме (по принцип е много вокална и си провеждаме цели "разговори" с мъркане и мяукане). Заинтригувах я с едно парченце сирене, но след като го изяде, пак си се скри във възможно най-тъмният и таен ъгъл, невидима за окото. Супер ми е гадно да я гледам такава тъжна и изплашена и се чувствам яко виновна за шума, с който й причиних това... Дайте съвет, какво да я правим? Много благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт