Любители на Котки Тема 80

• 45 652
  • 786
  •   1
Отговори
# 165
  • Шумен
Интересно ми е какво се има предвид под "зло" коте  newsm78 Животното си иска своето време и внимание, дадеш ли му го не вярвам ей така без нищо да тръгне да хапе и драска. Навремето ме бяха наплашили че сиамците били "зли", Съни беше наполовина сиамка ей по мила и внимателна котка не бях срещала в живота си.
Сега си имам един доста по голям дивак, който си пада по хапането и дрането. Сега във ваканцията на децата съвсем откачи, те цял ден уж играят с него. Но то е по-скоро дразнене, преследване и досаждане. Вечер като си легнат, Пуф съвсем откача избива енергия с непрестанно тичане и е бърз като стрела, да не си му на пътя тогава  Laughing Все си мисля, че е още малък и му е присъщо да кипи от енергия, но дали не е и мъничко характер и дали ще си остане такъв деен и след година  Rolling Eyes малко не мога да си го представя да мързелува по цял ден и само да се галим вечер  Laughing

# 166

yulleto_stz , колко е голям?

На година и 8 месеца почти е.

А доколкото за почистването на силиконовата тоалетна - чистя и пишканото, като Джинко се грижи да ме информира своевременно след като е направил нещо, така че в рамките на до 5 минути е почистено. Все пак тоалетната му е в стаята, където седи цялото ми семейство. Не го приемам аз това с нечистенето - ако случайно се забавя малко с махането, то става жълто, гадно... Не мога да го понасям, все едно след ходене по малка нужда до WC-то да не си пускам водата. С това чистене 1 пакет стига за около 3 седмици, а пакетът няма 6 лева, така че... Simple Smile Не е скъпо, няма по 8 лева на месец, а е чисто и по никакъв начин не се разбира, че вкъщи има котка - нито мирише, нито нищо.

# 167
Записвам се в темата с една снимка на Парис  Simple Smile
Скрит текст:

# 168
Олееее Джуджанката  Joy Умрях.

# 169
Някой ме пита дали смятаме да кастрираме. Май Стейси. Да, обезателно.  Такива са ни намеренията, но на пролет. Това ни е първо разгонване и си мисля, че още някой месец все ще изкараме. Дали с хапчета, не знам, утре ще мина през клиниката да питам. Знам, че са вредни, но когато се дават с години. От един-два приема няма опасност. Сега е кофти времето и не ми иска да я разхождаме Алито извън къщи. Пък и операция си е, има възстановяване. Затова не припирам...

# 170
От моята котка ли?  Joy

# 171
Абе, има си зли котки, да ви кажа. Зависи от стопаните, как се държат с животното и от други обстоятелства - други животни, дразнители. Подлежат на превъзпитаване и приучаване към по-добро поведение, но трябва време и търпение.

# 172
Фински, в мивката! всъщност направих клипа,за да питам дали е нормално да диша толкова насечено,той пък като ме видя ,че го приближавам се размърка,но наистина,нормално ли е да диша така насечено/ за първи път го виждам/

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 23:40 от red soul

# 173
  • Шумен
Не знам как се отразяват медикаментите след години даване, аз давах 3 или 4 месеца само и беше достатъчно да повредят котката. Дали е била предразположена не знам, но е факт че до края и периодично набираше гной в матката на 2-3 месеца трябваше да я лекуваме  Tired  За кастрация пролетта и аз си мисля, не съм сигурна кога точно е роден може би някъде края на септември. Та ще е точно на възраст за тази операция Пуф.

# 174
hot tea , много е готина! Peace Страшна рокля! hahaha
B l a n k a , мислех, е Дунди е по-едричък Embarassed
А Парис как свенливо е погледнала  Grinning

Навремето ме бяха наплашили че сиамците били "зли"

Зависи от котката и от това как е гледана. На леля ми сиамката ме нападна и ме захапа за крака, още имам белег след толкова години.
От друга страна, първото ни коте беше сиамче - добро, игриво, любвеобвилно. Никога не е посегнало да хапе или драска.

red soul , и моя съм го хващала да диша така и то когато е спокоен, не след игра. Не мисля, че е някакъв проблем. Simple Smile
kashmir , много ѝ е настърчала козината hahaha

# 175
Ако знаеш какъв смях беше като я облякохме първият път за проба. А тя обидено се изнесе в другата стая мърморейки си нещо подобно: https://www.youtube.com/watch?v=3jQClCADt3s Чак се чудя като почне да издава тези звуци какво иска да ни каже.

hot tea , много е готина! Peace Страшна рокля! hahaha
Още не сме и казали, че роклята е за кученца. Joy

yulleto_stz, дай още снимки.

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 19:40 от hot tea

# 176
Ако знаеш какъв смях беше като я облякохме първият път за проба. А тя обидено се изнесе в другата стая мърморейки си нещо подобно: https://www.youtube.com/watch?v=3jQClCADt3s Чак се чудя като почне да издава тези звуци какво иска да ни каже.[/quote]

дам,и Фин си говори така през прозореца с птиците вечер

# 177
yulleto_stz, дай още снимки.
Веднага прикачвам някоя друга снимчица:

Тази снимка е от преди година:

И разлика от няма и 9 месеца:

Нали е момченце  Whistling

# 178
дам,и Фин си говори така през прозореца с птиците вечер
Grinning Много са сладки, но Дали говори така на нас. Иначе съм гледала клипчета как реагират на птички.

yulleto_stz, господин папионка е сладур. Особено ми харесва кафявичкото по козината, но аз съм пристрастна. Grinning

# 179
Момичета, помагайте със съвети.
Нашият котарак, който е на около 8 месеца, не знаем точно, е пишкал и то явно отдавна, в гардероба зад входната врата. Той не се затваря плътно, от старите дървени вградени модели е, и си е влизал необезпокояван. Там стояха обувки, парцали и разни джаджи, които не ползваме всекидневно и чак днес установихме, че мирише. Като размърдахме нещата, майко мило, имаше цели реки  Sick, как не сме се вмирисали по-рано не знам.
Каква може да е причината?
Как да разберем дали е разгонен /не е кастриран/ или е пикано? /аз си мисля, че е второто, защото така мирише, и защото е много/.
Как да обезмириша? Пръскахме с белина, проветряхме цял следобед, смея да кажа, че вече не се усеща /викахме независими носове да се произнесат/. Сега последно напръсках и с обезмаслитен, утре пак ще чистим и проветряме.
Изпрах обувките, които стават за пералня /и те се оправиха/, другите са на балкона, напръскани с обезмаслител и ще чакат ред да миене.

Случвало ли се е на някой, как се е справил?

Най ми е важно да разбра разликата между секрета при разгонване и пишото, при мъжките?
Иначе на самото коте му се накарахме, но после му простихме, даже яде пържолка. То не е виновно животното, явно си е инстинкт, не знам, винаги си е ползвал котешката тоалетна, в момента му е сравнително чиста. В интернет пише, че може да е от стрес.

П.П. Сетих се още нещо, лигена му е нов, в който слагам силиконовата тоалетна, от повече от месец, сипала съм над 2 кг. Не е зацапана, преди, когато беше с по-малък леген и с 1.кг го сменях всяка седмица, сега явно съм закъсняла, дано това да е причината? Вие по колко кг слагате и на колко време го сменяте?

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 22:39 от Вергилия

Общи условия

Активация на акаунт