Любители на Котки Тема 80

• 45 687
  • 786
  •   1
Отговори
# 525
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Танче, честит ти имен ден и от нас със Сисо!  Hug  
И едно погалване от мен по гърбинката на Мъро!  Heart Eyes

utro77, имате стиснати палчета и лапки от нас. Hug fingerscrossed

baibibi , явно сте все така триончести.  Laughing Hug

# 526
# 527
  • Плевен
Момичета, от къде мога да си купя Фърминатор-а за късокосмести котки, обиколих всичките зоо магазини в нашия град и никъде не го открих, а да не говорим как ме гледаха  Shocked

Моят бебо, започна да напада Снежка, притесняваме обаче, че тя понякога му отвръща на хапането. Какво да предприема, защото от вторник съм на работа и ме е страх, да не му направи нещо ?

# 528
Момичета, от къде мога да си купя Фърминатор-а за късокосмести котки, обиколих всичките зоо магазини в нашия град и никъде не го открих, а да не говорим как ме гледаха  Shocked
Ето от тук и ще ти го доставят безплатно от София. http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/13837/furmin … olemi-porodi.html Направи си и регистрация за 5% отстъпка. Така ще спестиш 3лв.

# 529
  • Плевен
Ето от тук и ще ти го доставят безплатно от София. http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/13837/furmin … olemi-porodi.html Направи си и регистрация за 5% отстъпка. Така ще спестиш 3лв.
Много благодаря  Hug  bouquet

# 530
Днес купих храна на Смоуки след много труден избор Wink -  последните страници ме ошашавиха - много и различни мнения Crazy
В крайна сметка взех тази храна. Надявам се да му хареса. Peace Макар че, от магазина казаха, че мога да я върна, ако не иска да я яде.

baibibi , дай една снимка поне Grinning

# 531
Алито от снощи пропи вода. От начало скоро след това поплюваше, но сутринта гледам, че не е плюло. Обаче все още отказва храна. Предложим й пауч и варено пилешко. Не посмях гранули. Сега ще взема пастет.
Към десет сме при док. Стискайте палци да не нещо страшно!
На всчкото отгоре и сме разгонени. От вчера. За капак. А беше разгонена по Коледа и смятахме скоро да поставяме инжекция.

# 532
Утро, стискам палци!  Praynig

Изма, не се стряскай толкова за храненето, ние тук водим "научни" спорове само  Laughing 

# 533
Стискам палци за Али Hug

Сетих се, че отдавна на Янко не съм му давала обезпаразитяващо и днес ми дадоха в аптеката 2 хапчета. Защото сме 5 кила. Голям проблем ми е даването, като усети какво ще става почва да стиска уста.
Янко излиза само сутрин за по час в коридора на етажа. Той е дълъг и Янко тича, скача, отблъсква се и такива неща. Все имам угризения, че у нас му е тясно.
Скрит текст:
Янко - парфюмче.

# 534
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравейте всички,
Имам два въпроса за котето, за който бих била много благодарна за съвет. (Предварително се извинявам за многословието си Embarassed)

1. От седмица някъде забелязваме, че Фрея не яде гранулите си – или по-точно, изкарва по 24 часа с около 10-20 грама гранули. На втория ден вечерта явно много огладнява и изяжда повече (примерно омита 2/3 от купичката си). На следващия ден обаче пак започва да капризничи и пак се повтаря цикъла. В същото време си проси постоянно от нашата храна и в момента, в който някой се завърти в кухнята, било то да си нареже един домат за салата, тя е в краката му и мяука с най-тъничкото и жално гласче, чувано някога Grinning Пишка и ака нормално, но, разбира се, след като не яде, акото й не е особено много (по 2-3 драхонки) и толкоз. Пие вода редовно, купичката я пълня сутрин и като се върна от работа е преполовена. Забелязвам обаче, че в деня, в който капризничи и не яде, е по-изнервена (явно от глада, все пак е малко коте на няма и 5 месеца) и много по-напрегната.
Гранулите, които й даваме , са Royal Canin и Applaws (и двете за котета до 12 месеца) – редуваме ги и ги смесваме, за да има разнообразие. Даваме й консерви по-скоро като лакомство – веднъж седмично горе долу. Направихме грешката обаче три поредни дни да й даваме всеки ден по 1/3 от една консерва и капризниченето по отношение на гранулите започна точно след това. Вече от седмица не сме й давали консерва, защото искаме да започне да си хапва гранулки пак нормално. Иначе винаги й даваме по нещо от човешката храна, като си печем пържолки например винаги има по парченце за нея и т.н.  
Имате ли представа как бих могла да я привлека пак към гранулите й? И нормално ли е това ?

2. Откакто взехме Фрея (вече месец и половина)  се стараем да й даваме много любов и да й покажем, че може да ни има доверие. Разбирайте гушкане, галене, спане заедно на дивана, игра с най-различни играчки до премаляване, нежно говорене, осигуряване на забавления, даване на вкусно хапване и т.н. Котето ни обича много и това си личи по начина, по който тича към нас като се прибираме с изправена право нагоре опашчица, подаване на главичка и гушка да я галим, силното мъркане и отъркване в краката ни (а понякога мърка и докато си играем с нея:D), месенето с лапички до нас и върху нас, а за мен пази и най-големите ласки -  блажено отъркване на нейния нос в моя, отъркване на цялата главичка в лицето ми и пипане на лицето ми с лапичка.
Ето обаче кое поведение ме притеснява и се чудя дали е нормално и какво го подтиква. Когато се върнем от работа 18-19 часа, тя първоначално много ни се радва и мърка (гореописаното поведение), но след точно 10 минути се започва едно лудо тичане от единия до другия край на стаята, криене и дебнене зад всички столове, наежва си гърба и опашката и става като таралеж, започва да върви настрани и да ни гледа страхливо. Ако аз съм на вратата на хола, а тя иска да иде в коридора, стои наежена и дебне, за да претича край мен максимално бързо, за да нямам възможност да я докосна по никакъв начин. Посягане с ръка към нея или понякога дори поглед в нейна посока я кара да избяга паникьосано и да се скрие под дивана. Абе, с една дума, държи се все едно всеки ден я пребиваме с тухли минимум по 2 пъти Grinning
След час-два, след като ние се пооправим из къщи и легнем на дивана да гледаме телевизия или просто да си говорим, тя се кротва, идва при нас и се започва едно мъркане, едно глезене, едно бутане и гушкане – все едно нищо не е било Simple Smile
Ние обаче много се чудим защо е това страхливо и паническо тичане и ежене в продължение на поне час след прибирането ни и дали наистина се страхува или просто е някакъв вид игра?

Снощи след като ни се ежеше супер смешно, криейки се зад килима, все едно не можем да я видим  Laughing и ни гледаше с ококорени като паници очи, после като се кротна, решихме да я cat-shame-нем малко и ето резултата  Twisted Evil

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 12:21 от Sway

# 535
  • София - Рим и обратно
Според мен е вид игра. Нашият като по-мъничък изпълняваше абсолютно същата поредност на номерата - първо радост, мъркане и търкане, след това лудешко търчане, дебнене и ежене по ъглите за около час Grinning. Веднъж пък го оставихме за около 12 дни на грижите на съседката, която слизаше два пъти дневно да го храни, реши и почиства, защото бяхме в чужбина. Ей, като се прибрахме после 3 дни не можа да се успокои, то беше лудо търчане и мяукане с все сила (а той е мълчалив и почти не мяука никога).
За храната - аз бих била твърда с гранулите. Един от недостатъците на консервите и чистото месо е именно този - зарибяват ги и после не искат нищо друго.

# 536
Ходих при ветеринаря, с проба от тоалетната, да покажа оцветяването. Даде ми лечебна храна, каза, че щом котето няма видими признаци на проблем /а той няма/ храната ще му помогне. От вчера няма никакво зацапване и всичко е нормално. Половин кг даде, да яде само това /каза, че е лечебно, а не храна и се използва и за лечение и за профилактика/ и няма да има проблем. Дано да стане, аз минах по-скоро за консултация, защото ако заведа котката не виждам той какво ще види, като то външно признаци няма. Дано да се оправи, ако се случи пак вече ще видим как да се лекува.
Да не го облъчваме или бодем зорлем, при положение, че нещата се стабилизират само с храна. Но определено е по-добре, аз вчера отделях всички червеникави силикончета от тоалетната за да ги покажа, и днес броих, нямат и 10 бр, т.е. не е много като количество и не може да се каже, че го има редовно и стабилно в урината. А знам, че заведа ли котарака, доктора задължително ще му бие поне една инж. по-скоро за мое успокоение.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 14:17 от Вергилия

# 537
Sway, гранулите на Р.К за малки котета са чудесни, на всяка цена трябва пак да започне да ги хапва. Това са може би единствените гранули, които не тракат зверски като ги яде котето. Не знам, аз съм решила, че това е добре.
А относно поведението, аз /не, че имам много опит/ мисля, че котките, особено малките, не обичат да ги преследваме за да играем с тях. Това, че понякога бяга от вас, за мен е нормално. Животното първо се радва, че ви вижда, и се умилква, но после си минава на неговият си режим на обикаляне, криене, лежене и т.н. и явно желанието за гушкане вече го дразни. Както и насоченият интерес към него. Една съседка си води приятел да помилва котето, в началото нямах против, но после забелязах, че котарака направо полудяваше от това нарочно преследване за игра. Докато накрая не ме захапа зверски за ръката след едно такова посещение, и не ме пусна няколко минути. Последва препикаване на обувки, явно ми отмъсти, че го притеснявам.

С две думи, котките не обичат да ги притесняват, така мисля. Затова не го преследвайте вие за игра, то като иска само ще дойде. Може дори да ви одере и захапе, както нашият. Като почне да се ежи, давайте и пълен игнор и се правете, че не я виждате.

А консервата ако я смесвате с гранули дали  няма да яде? Аз така правя, за да пробутам консерва, аз пък обратното на вас, защото съм решила, че не бива да яде само сухо /то това е моя теория/. Всеки с номера си  Crazy Crazy

# 538
Значи -  от драцената се е интоксикирало котето. Чернодробните и бъбречни показатели са двойно завишени. Ще се лекува през устатат с таблетки 0, но за целта трячва да прояде. Днес е близнала няколко пъти хранителна паста, която ни дадоха и е изяла два гранули също лечебни. Докторът каза, че ще се храни буквално по гранулка в началото. Засега не повръща. Дано вече да се оправя, че големи притеснения... То все едно дете да е болно. По-късно мисля да й дам пилешки бульон с пасирано месо вътре- ще го направя и аз като паста.

Та внимавайте с драцените!

# 539
  • София - Рим и обратно
Миличкото! Моята драцена добре, че изсъхна и умря Rolling Eyes. И Лео й налиташе лятото.

Общи условия

Активация на акаунт