Любители на Котки Тема 80

• 45 679
  • 786
  •   1
Отговори
# 540
  • на село
Та внимавайте с драцените!
Ние вече нямаме. Три пъти остана без листа, милата, бори се геройски, но не оцеля  Laughing
Естествено и Цанко пострада в битката - надупчиха му дупарата, но излезе победител.

И нолина нямаме отдавна  Laughing Сега ще изровя една стара снимка от местопрестъплението - май съм я пускала тук.

# 541
  • София - Рим и обратно

Три пъти остана без листа, милата, бори се геройски, но не оцеля  Laughing
Естествено и Цанко пострада в битката - надупчиха му дупарата, но излезе победител.
Laughing Laughing Laughing

# 542
Sway, Лъки е на година и половина и още се ежи и ходи странично, супер смешно е. Забелязала съм, че вечер към 12 го "хващат лудите" и се почва едно тичане, ежене, скачане, биене с лапи. Обикновено и аз му се ежа и го гоня Laughing Игрушковци. Не ѝ се връзвай, според мен също си играе Laughing

# 543
... каза, че щом котето няма видими признаци на проблем /а той няма/ храната ще му помогне. От вчера няма никакво зацапване и всичко е нормално.

Лекарят опипва с ръце пикочния мехур и установява дали има възпаление. Стимулира котето да се изпишка и проверява с лакмусова скала киселинността. Инжектира антибиотик, ако установи възпаление и най-важното - инжектира обезболяващо, защото това е изключително болезнено и неприятно заболяване. Представи си ти да имаш цистит и да не получиш никакво лекарство. Самите гранули съдържат вещество, което повишава алкалността на урината и при по-дълга употреба способства за топене на кристалчетата (ако има такива), но те не действат срещу съществуващото възпаление. Лечението не е много скъпо, ако съдя по моя лекар:  прегледът е 5 лв, с инжекциите - 10 лв,

# 544
  • Be realistic - plan for a miracle.
Благодаря за коментарите и съветите на всички!  Hug Вергилия, ние по никакъв начин не я преследваме и тя да бяга - не, занимаваме си се с някакви наши неща из къщи, а тя използва всяко наше движение (примерно да ида от печката към масата, за да си сложа чинията), за да се наежи и да избяга, сякаш я заплашваме да я одерем жива  Laughing Просто приема лично всяко мръдване, ежи се, бяга, а ако погледнем в нейна посока (само да си извърнем главата към нея), подскача и бяга с такава скорост, че миналия ден, като се обърна да бяга светкавично, се нацели face first в единия крак на масата, чак се изплаших да не се е наранила серизоно.

# 545
А беше разгонена по Коледа и смятахме скоро да поставяме инжекция.

Надявам се скоро да се оправи и да се стабилизира храненето.
Може ли да попитам каква е причината, да избереш инжекциите против разгонване все пак, помня че говорихме и насочихме към информация по въпроса и си наясно какви са страничните ефекти? Много ви дразни и пречи поведенито й  ли, или друго?

Бланка, нищо съществено нямам да кажа по въпроса с 'развъдниците', все същото е и не е хубаво   Laughing

# 546
Здравейте!Опитвам се да кача снимка ,но немога и затова просто се записвам да следя темата.По късно пак ще пиша.Имам коте-Миси на 10г и 2 месеца.Обожавам я.Толкова е умна,все едно е човек.Разбира се е хитрушко първа класа,самочувствието е до дупка,но понякога е толкова скромна когато иска храна.Много ,много я обичам.!!От известно време имаме здравословен проблем и искам да ви попитам дали ви се е случвало.Ходи по голяма само течно,каквото и да яде,сухо ,консерва,месо,все течно.Ходихме на л;екар преди два месеца ,че почти беше предала Богу дух  и лекаря каза че имала проблем с бъбреци,черен дроб,възпаление някакво и т.н.Би и някакви антобиотици и един месец беше добре акото,но сега само течно,иначе е живичка,не е както преди .Това разтройство ме побърква ,хвърчат едни локви ,един пясък не можем да задържим като хората поне за седмица.

# 547
Надявам се скоро да се оправи и да се стабилизира храненето.
Може ли да попитам каква е причината, да избереш инжекциите против разгонване все пак, помня че говорихме и насочихме към информация по въпроса и си наясно какви са страничните ефекти? Много ви дразни и пречи поведенито й  ли, или друго?

Не ни дразни засега, но нали ми обясняваха тук, че не било полезно да се разгонва. Решила съм да й сложим веднъж инжекция и като позакрепне да я кастрираме. Защото не искам да се разболее пък от хапчета и инжекции против разгонване.

# 548
  • София - Рим и обратно
Май е по-добре директно да я кастрирате. Никак не са хубави тия инжекции и хапчета, особено за женско коте.

# 549

Не ни дразни засега, но нали ми обясняваха тук, че не било полезно да се разгонва. Решила съм да й сложим веднъж инжекция и като позакрепне да я кастрираме. Защото не искам да се разболее пък от хапчета и инжекции против разгонване.

Вредата от разгонването е в пъти по-малка от вредата от тези инжекции. Ако го правите за доброто на котето недейте.

# 550
Sway, това е покана за игра. И по-точно за играта "Ти гониш!". В смисъл човекът гони котето, а то се ежи, бяга, крие се, напада изневиделица.
Моето Трион така ме подканя. Или пък директно тича към мен и ме бутва с двете лапички, а после драсва, боксувайки по завоите /с ламинат сме и няма къде да заканти горкото/.

# 551
  • София
Аз да питам като сме на тема кастрация - има ли смисъл да кастрираме женска котка на 13 години?  newsm78 Или вече няма смисъл?  newsm78

# 552
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Здравейте!Опитвам се да кача снимка ,но немога и затова просто се записвам да следя темата.По късно пак ще пиша.Имам коте-Миси на 10г и 2 месеца.Обожавам я.Толкова е умна,все едно е човек.Разбира се е хитрушко първа класа,самочувствието е до дупка,но понякога е толкова скромна когато иска храна.Много ,много я обичам.!!От известно време имаме здравословен проблем и искам да ви попитам дали ви се е случвало.Ходи по голяма само течно,каквото и да яде,сухо ,консерва,месо,все течно.Ходихме на л;екар преди два месеца ,че почти беше предала Богу дух  и лекаря каза че имала проблем с бъбреци,черен дроб,възпаление някакво и т.н.Би и някакви антобиотици и един месец беше добре акото,но сега само течно,иначе е живичка,не е както преди .Това разтройство ме побърква ,хвърчат едни локви ,един пясък не можем да задържим като хората поне за седмица.

bobo23, вЕрвай ми, разбирам те. Тази есен изкарахме близо два месеца така, като през цялото време беше на медицинска храна и пак хвърчаха л*на из цялата къща. Бях се побъркала. Като при нас не ставаше въпрос за наличие на някакво вътрешно заболяване, а за някаква бактерия. И така докато един ден не го сгащих как пие вода от тоалетната чиния. Същата тази, в която изхвърляхме акитата му. Разбойникът му с разбойник, освен че я ползваше по предназначение - пишка си в нея, започнал и да консумира. Така аз се мъча да го оправям, а той всеки божи ден си се заразявал вторично. Затворихме вратата, прекратихме му ползването на нашата тоалетна като редовен член на семейството, и за два дена разстройството спря. Сега ходя след всеки заплес да затварям вратата, защото години наред държахме нарочно отворено за негово удобство и ще мине време докато си сменим навиците.
Мога да те посъветвам две неща. Първо наистина провери дали не ви се случва нещо подобно на нашето! Второ, на моят котак много добре му действаха за поне малко сгъстяване на акито детските пробиотици "Ентеросан основен за деца". Струват около 5 лв кутийката. Всеки ден разтваряш една таблетка в 200-300 мл. вода. За по-удобно ползвай пластмасово шишенце от 500 мл. минерална вода, като го пълниш до половината. Таблетките се разтаврят трудно и бавно, и иска малко разклащане. От тази вода му давах на няколко пъти през деня добавяйки я към обикновената вода в купичката. Така за едно денонощие котето е изпило цялата таблетка, което е точно количеството за 4-5 килограмова котка. Този пробиотик е единственият с пробиотичен щам за запичане подходящ за кучета и котки от човешките. Намира се лесно във всяка аптека. Има животински пробиотици, които са базирани на другият подходящ за кучета и котки щам за запичане, но те се продават само в големи разфасовки по ветеринарните аптеки, в прахообразно състояние са и количеството е по-скоро като за крави - 250гр за разтваряне в 250 литра вода. Няма как да си отмериш 1 гр. за да го разтвориш в 1 литър. А и това е голямо количество за дневна доза. Пробиотиците са някакви живи организми и не може веднъж така разтворени да се съхраняват продължително. Аз поне не можах да намеря в моя град предлагане на по-малки разфасовки като за кучета и котки. Даже по ветеринарните аптеки ме гледаха доста очудено какво търся, не бяха чували за такова нещо. Само една жена се оказа знаеща малко повече от останалите. И то защото въпросният препарат е всъщност витаминен с пробиотична съставка.
Дълго стана, ама знам на мен колко време ми отиде за проучвания и търсене и затова гледах да съм изчерпателна.  Peace

# 553
Здравейте момичета. Благодаря за съветите на всички. Hug

Днес разбрах нови подробности за котето. В Синия кръст са му били инжекция ,понеже е повръщало и за да няма разстройство. Тези неща днес докторката ми ги спести и не ми ги каза. Водихме го на преглед при същата лекарка. Обезпаразитявано  е на 29.12. , а моята приятелка го е купила на 4 януари. Занесла е проба в Синия Кръст от изпражненията , пробата е отрицателна. Днес го премериха 0,775 гр. тежи коте Монк / това ме му е дала приятелката ми, децата искат да го сменим/. Аз още не съм решила за името.  Днес ни дадоха дуфалак да му даваме на 8 часа по 2 ml. Ако утре сутрин няма проблем с изхождането , да дадем дуфалака два пъти. Иначе според лекарката, при смяна на храната
може да се запече.
Иначе днес пак се е измъчило. Мъжа ми  се е побъркал, каза ,че много жално е мяукало, но се е изакало  доволно. Купих друг пауч, но не го яде. Иска си Уискъса.  Дали да не купя пастет? Или ще се разглези много? Просто в момента искам да оправим изхождането и дано да пропие вода. После ще го мисля храненето. Важното е сега да яде.

Тези дни ще кача снимки.

На болничките котета ,бързо оздравяване.

# 554
... Абе, с една дума, държи се все едно всеки ден я пребиваме с тухли минимум по 2 пъти Grinning
...

Скрит текст:

Хахахаха! Направо със сълзи се смях, като четох, толкова се умилих. Играе си ! Категорично. Аз имах коте, което се научи да играем на гоненица така. Т.е. гони ме и като ме пипне, хуква да бяга, за да го гоня аз и обратно.

Общи условия

Активация на акаунт