Любители на Котки Тема 80

• 45 669
  • 786
  •   1
Отговори
# 555
Хахахаха! Направо със сълзи се смях, като четох, толкова се умилих. Играе си ! Категорично. Аз имах коте, което се научи да играем на гоненица така. Т.е. гони ме и като ме пипне, хуква да бяга, за да го гоня аз и обратно.

Ххаха, и ние така играем. Също ми носи дребни неща да ги хвърлям като на куче Laughing

# 556
  • Варна
Аз да си кажа какво ми изтормози мислите! Confused

Ветеринарят на utro77.
Ядоса ме как така решава Алито точно в момента да я обезпаразитява(допълнителна химична атака на организма), като в момента е била натровена? newsm78

# 557
Върнах се назад да проследя какво е писала Утро за Алито.
Много странна история  newsm78

"Али от вчера повръща. Днес я водих на док - 2 инжекции против повръщане и витамини, както и капките на гърба против паразити поставиха. Котето след док повръща пяна...
Али втори ден не иска да яде.
На всичкото отгоре и сме разгонени.
Чернодробните и бъбречни показатели са двойно завишени..."

Утро, дали имаш възможност за второ мнение?
Бързо оздравяване на Алито. Аз си мисля, че е коте с късмет и бързо ще се оправи.  Praynig

# 558
Той човека правилно реши да обезпаразитява, защото както ви писах в петък, в най-първото повръщано със сигурност ми се видя един паразит. Но според мен малко й предозира капките. Даже аз му викам"предния път беше по-малко", а той обясни, че котката била точно 2,5кг. И понеже я носех в сак, част от капките вероятно щели да останат по сака.... Та сложи дозата за от 2,5кг. До 5кг. Като пропусна да съобрази, че животното е болно и в момента спада на тегло. Както и да е. Няма вече какво да се направи. Реакцията от препарата, т.е. Прекомерното слюнчене, вече преминава.

Пък и до днес не беше сигурно, че е от драцената. Трябваше да изчакаме кръвните изследвания. По принцип може да повръща и от паразити. Можеше малко по-съобразително да действа доктора, ама....

Иначе още продължаваме да се мръщим на храната. Само като й пъхна насила в устата, го преглъща. И то по гранулка на час... Видимо отслабна животинката и няма много сили. Дано вече да започне да се храни.  Praynig
Изрично ни предписаха храни на РК. Дали наистина са специални, не знам. Но е два пъти и половина по-скъпа от храната, която купувам аз. Доколкото ви чета, оставам с впечатлението, че доста спекулират с храните ветеринарите.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 21:25 от utro77

# 559
Знаеш ли какво ми се върти в главата - че драцената няма нищо общо. Виж какво намерих - цитат:

Главните симптоми при опаразитяване с вътрешни паразити са: повръщане, диария и запек, загуба на тегло. Чревните паразити могат да подтиснат имунната защита на котето и да го направят по-податливо към бактериални и вирусни инфекции, а миграциятана паразитните ларви предизвиква постоянно увреждане на вътрешните органи, особено на белите дробове.

И още от друго място: Болест,и свързани с повръщане, включват котешка панлевкопения, ангина, възпаление на гърлото, възпалително заболяване на червата, и инфектирана матка. При малки котки, внезапното повръщане с повишена температура е подозрение за панлевкопения.

# 560
Ами Алито нямаше нито запек, нито разстройство, нито загуба на тегло преди повръщането. Нямаше и температура. Докторът каза, че само кръвните изследвания ще покажат дали е от драцената. Както знаете черният дроб преработва токсините. Той каза, че драцената уврежда черния дроб. И наистина показателите й бяха двойно завишени. Както и бъбречните.

За мен няма съмнение, че е от драцената. Напоследък мн настойчиво я гризеше. А котката е млада и няма от къде да й е увреден черния дроб.

# 561
Не, мислех си да не е просто паразити.

# 562
  • Karlovo
малко да разведря темата  Simple Smile .Вижте на какво попаднах в фейса - http://www.obekti.bg/zemia/11306-30-котки%2C-овладели-изкуството-на-сън-фу  ,смяла съм се с глас на котаните  hahaha .

# 563
Не знам, не съм доктор и аз. Приличат си нещата. Но вероятно трябва да има супер много паразити, за да се разповръща така. А аз й чистя тоалетната почти всеки ден и не съм забелязала нещо подозрително. Бях убедена, че е чиста.

# 564
  • на село
Изрично ни предписаха храни на РК. Дали наистина са специални, не знам. Но е два пъти и половина по-скъпа от храната, която купувам аз. Доколкото ви чета, оставам с впечатлението, че доста спекулират с храните ветеринарите.
Ама разбира се, че изрично ще ти предпишат!
Не казвам да не си слушаш ветеринаря, ама това с храната е малко прекалено.
По принцип избягвам темата за храната, че тука колкото различни котки има -толкова мнения, но за мен това внушение, че тази храна е най- и всичко по-долу е боклук, е нелепо. Добре, че не се връзвам, че като не ми яде котката Роял Канин, ще се гътне.

# 565
На мен ми казаха, че АКО яде РК, ще се гътне Laughing Мнения разни

# 566
kashmir аз не бих, освен ако няма някакви симптоми за проблем или бяга системно. Ако те притеснява най-добре едно профилактично посещение при вет да чуят сърцето и дробовете, да я поопипат, евентуално кръв, да видят общото здраве как е първо.

# 567
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
РК имат серия лечебни храни, т.е. такива предназначение за лечение на определени заболявания. Те съдържат в състава си лекарствени препарати. Ако на другите храни РК цената е примерно 16лв./кг на съответната лечебна храна е 19лв./кг и нагоре. Няма как да замените лечебните храни с други по-евтини защото просто няма такива. Правете разлика между храни за профилактика и лечебни храни. Peace
Предполагам, че на Али  и е изписана лечебна храна. Само не мога да разбера защо е оставена достъпна драцена. Лично аз поне 10-тина пъти тук в темите съм писала, че драцената е силно отровно растение. newsm78

# 568
Голяма активност последно време, не мога да ви изчета Grinning
Драма куин е страшна мацка hahaha

profi_1 , аз имам много цветя вкъщи, включително и пет драцени. Смоуки не проявява никакъв интерес към тях. Виж, пръста в саксиите е друга работа - много обича, когато полудява, да използва големите саксии като спирка за почивка. И после се отласква и продължава лудеенето и съответно всичко става в пръст Close
Бях сложила камъчета отгоре, уж да не пипа пръстта, ама той едно по едно ги извлече и си играе с тях.
Между другото - сготвих по твоята рецепта(пилешко на микровълнова за любимата ми котка) и се прие много добре - за една минута беше ометено Laughing
Много смешни истории сте описали. Joy

# 569
Цитат на: profi_1 link=topic=755688.msg27172507#msg27172507 date=
Предполагам, че на Али  и е изписана лечебна храна. Само не мога да разбера защо е оставена достъпна драцена. Лично аз поне 10-тина пъти тук в темите съм писала, че драцената е силно отровно растение. newsm78

Казаха, че е специална. Ще я поядем като начало, пък после ще видим.
За драцените - аз лично никога не съм попадала на информация, че са СИЛНО отровни и могат да доведат до фатален край. Ако го знаех, естествено, щях да ги махна. Това казвам и на доктора - из всички сайтове, които четох, когато взехме котка и когато тя започна да пасе, пише само, че МОЖЕ да предизвикат повръщане. И понеже Алито не повръщаше от тях, реших, че явно на нея не й влияят по този начин.

При нас добри новини - котката започна да се храни! Слава Богу!

Общи условия

Активация на акаунт