От каква възраст позволявате на детето да ползва компютър?

• 12 147
  • 118
  •   1
Отговори
# 30
Нашата очна твърди, че гръбчето трябва да е изправено през цялото време, докато се ползва РС или се гледа ТВ. Гледам столът да е удобен, устройството да е на прилично разстояние и всичко е ок със зрението.

# 31
Нашата очна твърди, че гръбчето трябва да е изправено през цялото време, докато се ползва РС или се гледа ТВ. Гледам столът да е удобен, устройството да е на прилично разстояние и всичко е ок със зрението.
Гръбначните изкривявания са много по-тежък проблем от диоптрите.  Peace

# 32
Не съм съвсем убедена, че е така. Колкото гърба е важен, толкова и зрението.
Моят син беше с известни диоптри на едното око+астигматизъм и затова го водя на 6 месеца.
За точно толкова време е свалил с 0.5, окото е напълно здраво, пък той си ползва устройствата, не е изкривен - водя го и на ортопед, отделно, че плува сериозно.
Всичко с мярка е решението. Не може днешните деца да нямат постъп до мобилни устройства и екстрите, които биха им предложили. Поне за мен това не е допустимо и аз давам и позволявам.
За щастие се увлича по логически игри и стратегии, най-вече строителни.

# 33
Сама виждаш, че диоптрите са се свалили само с носене на очила. А гръбначно изкривяване се намалява  много по-трудно.  Peace За това наблягай на спорта.  Peace

# 34
Мне, не е носил очила никога, просто не се наложи.
Свали диоптрите с нагъване на рибено масло, от септември до май включително+ много пресни моркови и целият август пресни боровинки.
Друго - той е синеок (светлите очи реагират лесно на светлина, прах и пр.) и винаги ползва висококачествени слънчеви очила, винаги когато има слънце, независимо от сезона.

# 35
Гръбначните изкривявания в 90% от случаите са предизвикани от целодневното седене на училищен чин в периода на бърз растеж (и свързаната с това липса на физическа активност).

По темата:
при нас особени забрани, свързани с компютъра, няма - но няма и фетиш към технологиите, тъй като джаджи не купуваме (и двамата ги смятаме за ненужни), а с компютри е пълно - част от работата и ежедневието ни са.

Тъй като никой у дома не гледа телевизия, дъщеря ми (на 5) от доста време гледа анимация или научнопопулярни филми за животни на компютър. Понякога й омръзва след 10 минути, друг път се налага да сложа ограничение, след като е гледала половин или един час.
Случва се и да играе Angry Birds - примерно веднъж седмично.

П.П. Sourcherry, всъщност тъмните очи са по-проблемни като чувствителност и уязвимост Grinning

# 36
bubka:), не е необходимо да реагираш толкова първосигнално и да намираш повод да се обидиш от нечие различно мнение.
Само за информация - чалга-общество, чалга-мислене, чалга-морал вече отдавна не се ползва само за индивиди, случащи чалга, а като нарицателно - синоним на прост, опростачен, елементарен и прочие.  Ако се върнеш и прочетеш отново внимателно какво е писано в темата, ще видиш, че никой никъде не те обижда.

Графиня дьо Адри́, това за IQ-то е доказано твърдение. Големият ни син беше тестван и се оказа с много високо IQ. Специалиста, който го тества, заедно с резултатите, ни даде и множество препоръки, как да запазваме и развиваме потенциала на детето. На едно от първите места - "намалете телевизията, много избирателно комп. игри, никакви конзолни и прочие, филтрирайте това, което детето гледа и прави в мрежа или в нета. 30 мин. дневно е абсолютния максимум. " Разбира се, ако детето целенасочено се занимава с обучаващи сайтове, логически игри и не се оставя безразборно да виси пред екрана с часове, няма как от умно да стане по-малко умно. Точно обратното.

# 37
Залитането в образователни игри и обучителен софтуер, и прочие криворазбрани родителски амбиции, изобщо не е по-малко опасно от висенето на плейстейшън целодневно.

# 38
Параход, не съм съгласна с теб.
Аз съм черноока (ама наистина очи чьорние), той е с наситено теменужени-лилави.
Само за минута под луминисцент неговите стават кръв, моите са си ок, за слънцето е същото.

Да, тъмното привлича светлината в пъти, но тъмните очи са по-приспособими към топлото слънце, именно затова и африканците са тъмнооки, а скандинавците синеоки.
Така или иначе е редно да се работи в посока не цвят, а чувствителност на очите.

# 39
Сбъдваща мечти,не съм се засегнала Wink Да,разбрах те за чалга културата,затова добавих и че съм на светлинни години от простотиите!Дете съм на хора занимавали се дълги години с изкуство,аз самата имам огромен опит в тази сфера.Мъжа ми е много умен и ерудиран човек.Не сме хванати от гората,хора с добри образования сме и добри професии.Е,аз временно не практикувам едната заради малката Peace И да,щерката е на главите ни,но ако и вие си видите детето да посинява от рев и да припада,душата си ще дадете да не се повтори.Няма смисъл да обяснявам какво сме пробвали...не работи при нея.Както и да е!Темата е друга Peace

# 40
Във стаята на моето дете има лаптоп ,изтеглила съм му 4-5 игри  предимно оцветяване,Числа, букви и приказки .Сам си пуска каквото иска и сам си спира когато му умръзне .
п.п Забелязала съм , 4е пове4е от 2 месеца от днешна дата не го е барал .И не си представяйте , 4е денонощо виси на лаптопа Simple Smile Предпо4ита да си играе със играЧките .Става въпрос за дете на 5 г

# 41
Моят син скоро ще стане на 4, от около 3-4 месеца играе на моят таблет, както и гледа някои клипчета.Детски филми не обича да гледа, нито на компютър, нито на телевизора.Обича музика и Animal planet.Моето дете е дете, което изключително играе на вън и винаги е сред много деца.Просто така се случи, че в блока има няколко деца на неговата възраст, с чийто родители и ние сме близки.Компютъра не пречи на игрите му на вън.Смятам, че нашите деца, са деца от ново, различно и по-развито поколение от нас и не трябва да се лишават от съвременните технологии.

# 42
За който му е интересно, има система за категоризиране на съдържанието на компютърните игри според препоръчителна минимална възраст и до седем предупреждения за наличието на даден вид съдържание (насилие, вулгарен език и други) - PEGI. Използва се в 32 европейски страни, в някои дори е законово наложима, поне според Уикипедия. Може да търсите информация за определена игра. Дадени са и съвети за родители. Споменава се и за ползи и вреди от игрите.
http://www.pegi.info/bg/index/id/486/

# 43
  • Куциндрел
Синът ми е на 2 години и 2 месеца и от сега пише цифрички на компютъра в един файл на уорд. Crazy Гледа клипчета за числата. Не знам какво ще е след 1 година, може би ще започне сам да си пуска клипчетата и да си отваря файл за писане.

# 44
  • София
Колкото и да се възмущаваме и да ги крием, няма как да избягаме от новите технологии.
Голямата много рядко сяда на компа.
Обаче малкия е страшно запален на Говорещия Том на моя телефон.
И с всичко друго по телефона вече се оправя сам - имам чувството, че тази технология е правена за тях, не за нас.

Общи условия

Активация на акаунт