От каква възраст позволявате на детето да ползва компютър?

• 12 144
  • 118
  •   1
Отговори
# 105
Дъщеря ми е на 6,5 г и за Коледа поиска таблет и и взехме но играе по малко. На компютъра не и давам да играе че все бели ми прави. По някога само като иска да слуша музика или като съм до нея за да я виждам какво прави.

# 106
Децата като по-малки не проявяват интерес към комп, но като попораснат вместо да излязат на вън предпочитат да вирнат крака и да си цъкат на лаптопа. Моята я гоня да излезе малко, ама не. Добре, че се събират с приятелки от време на време...

# 107
  • София
На телефона ми и на двата им давам достъп,има доста интересни игри.
Но на компютъра давам само баткото да сяда,справя се доста успешно,намира си игрите,играе си спокойно,не пипа нищо,което не разбира...
Относно времетраенето на игрите,при нас е закон,1 час вечерно време,повече не...

# 108
Моите са на 3,5 и 6 години, не им давам лаптопи,компютри,телефони,таблети и т.н.,единствено имат конзолна игра,но я играят само събота и неделя.Напоследък ,обаче забелязвам че големия гледа много детски и не мога да го накарам да излезе навън да си поиграе на площадката.

# 109
  • Велико Търново
Дъщеря ми е на 7 год., преди месец се научи откъде се пуска компютъра - преди около година й позволих да играе детски игри на него, но тя се сеща рядко и ако поиска, й давам за не повече от час. Няма таблет, телефон или каквато и да е друга техно-джаджа. Докато не проявява интерес, не мисля да й "отварям очите".
Виж, телевизия може да гледа с часове.... ooooh!

# 110
Ами, неизбежно е. В ерата на компютрите и технологиите да ги пазим чак толкова е доста смешно, все едно да карам децата си да се придвижват с кон (вместо автомобил или автобус), защото е по-екологично и не толкова опасно....

Абсолютно споделям!:) Дъщеря ми е на почти 6, от една година има таблет, който й взех за да й пускам филмчета по време на един дъъълъг презокеански полет, който ни предстоеше тогава. Сега, година по-късно, сама си намира и си пуска клипчета в YouTube - разни епизоди на сериалчета, които следи или клипчета с песнички. Играе на игри, които аз съм й инсталирала, а от скоро дори сама влиза в Google Store, намира си и си инсталира Laughing Наслагала е игри-пъзели, от т.нар. Memory games, игри където се грижи за някое животно или бебе и т.н. Като оставим настрана игрите и филмчетата, няма да ви казвам КОЛКО думи и фрази на английски е научила - колкото не е научила в нито един час по английски в детската градина ooooh! Може да брои, пее песнички на английски и като я питам за някоя дума какво значи - знае Simple Smile Изумително е колко бързо се учат децата Simple Smile Не смятам да я лишавам от нещо, което е настояще и бъдеще за нея  Wink
Съвсем сама оставя таблета когато й омръзне да му се пули  Grinning И с играчките си играе, и всеки следобед сме навън в парка където кара колело, тротинетка, бяга, скача на въже и върти обръч, нищо от моето детство не й е чуждо. Мисля, че всеки родител може да намери начин да контролира нещата по интелигентен начин  Peace

# 111
Миналата година по това време си дадох стария нетбук на сина ми,в началото голяма радост,игри ,филми,музика не ставаше от него когато беше лошо времето Grinning сега една година по късно почти не го пуска,само му обърсвам праха Laughing на 6г и 7м е Simple Smile дребосъка Heart Eyes на 3г и 9м е голяма фенка на скуби ду ,гледа филмчета и играе игри с героите Crazy

Според мен колкото повече се забранява ,толкова повече е търсенето на детето Simple Smile

# 112
  • най-шареното място
2

# 113
На съпруга ми брат му е в Америка и изпрати за дъщерями таблет специално създаден за деца с образователна цел като има разбирасе и игри но повечето приложения на таблета са за изучаване на английски математика и различни науки и в същото време може да се използва и като обикновен таблет за интернет и каквото и да било. Самото устройство е направено удароустойчиво за да бъде защитето от невнимателните деца. Има режим за родители и за деца. Наистина съм супер доволна. Simple Smile

# 114
  • Leeds, UK
Моето дете е на 4,5 г. Позволявам му да гледа на лаптопа детски филмчета и песни, както и образователните игри на Baby.tv След като се върне от градината вечер, казва, че е уморен и се е наиграл и иска да погледа малко - около час, час и нещо. А пък с Talking Tom...е, няма такъв смях просто, такива истории му разказва и го чака да повтаря, а после се залива от смях.  Предпочита обаче играчките си, игрите с мама и тате и бой с възглавници  Grinning и веднага затваря лаптопа, ако му се предложи излизане или някаква обикновена игра като пускането на кърпичка, гоненица или криеница или пък измисля сам някоя игра и я предлага. Децата са различни, според мен трябва да се следи как му се отразяват на развитието "технологиите" и ако клони в лоша посока, да се вземат мерки. Имам позната, чието поведение в това отношения просто граничи с лудост. Почти на 5 г. е и от 1 г. си ляга след полунощ, родителите му отдавна спят, а той играе на компютъра. Е, така и не можах да ги разбера тези хора. Със сигурност при него ще се задълбочи проблема, но ще му берат плодовете по-късно. Имам и позната с дете, което не проявява интерес към технологии - ами вечно мрънкащо, все реве за нещо, като излезе навън, все се кара с децата, че и ги удря и все иска да си е вкъщи, въпреки, че не виси на компове и други технологии. Всичко е много индивидуално и трябва да се действа според детето.

# 115
  • София
Според мен ползването на компютър в днешни времена е абсолютно необходимо, да не кажем задължително и затова децата също трябва да се научават да го ползват, но всичко с времето си.

Мисля, че след първи клас е нормално детето да ползва компютър, разбира се с ограничение във времетраенето.

Синът ми ползва компютър след като почна училище, а преди това чат пат играеше игри детски. Сега е в седми клас и въпреки, че е голям, има ограничение на времето за деня, в което може да ползва компютъра.

# 116
  • Велико Търново
И аз споделям написаното от Мihaela_z Peace Обикновено, се старая да намирам занимания на дъщеря ми така, че да не й остава време за компютър - тя го и ползва само за игри, но не повече от 1-2 пъти седмично. Когато е  на училище, а следобед е на занималня не й остава време и не се сеща за компютър, но през ваканциите има доста свободно време и си го търси.

# 117
  • София
От 3 годишен играе игрички. Имаше един сайт - "дечица" - с игри за най малките. А, и една игра, наречена "буквенка"Simple Smile  И аз му правех образователни бебешки игрички за неговата възраст и интереси.

# 118
Дъщерята на около 5г. започна да проявява интерес към компютъра. До тогава аз съзнателно не съм и пускала филмчета и др. подобни (има си и телевизия за това, не виждам защо на компютъра трябва да се гледат точно).
Започна с оцветяване на различни картинки, рисуване, други образователни игри.
Сега (6г. и половина) си пуска сама клипове в Ютуб, филмчета, игри.
Пише си разни изречения в Word и си ги записва.

За мен няма лошо децата да използват компютър, но в голяма степен се използва единствено и само като развлекателен център (лошо няма) и родителите не се стремят да научат децата на елементарни неща.

Общи условия

Активация на акаунт