От каква възраст позволявате на детето да ползва компютър?

• 12 148
  • 118
  •   1
Отговори
# 90
Ако детето си ги търси и пуска само, това си е вид игра и определно ползване...

# 91
Така е, ако се отговаря на въпрос "колко време гледат децата ви телевизия и откога ползват сами дистанционното?"  Wink.

# 92
  • в здрача
Прави ми впечатление, че на компютъра до голяма степен се гледа като на телевизор без реклами - на децата се пускат филмчета. Не е точно предназначението на компютъра да го играе видео/телевизор. лично аз под ползване разбирам детето да играе, да извършва някакви действия.
Не е точно, но е подходящо когато детето е по-малко, защото хем няма реклами, които да го зарибяват по безумно скъпи играчки, които на всичко отгоре са лесно чупливи и не стават за игра /за какво ти е Мики Маус, който разказва 8 приказки за 100 лв?, нито да го гушнеш, нито да го облечеш, можеш само да си пускаш приказките/. А от друга страна можеш да филтрираш филмите, които да се гледат и да избереш сам времето през което да се гледат и продължителността им.
Та лично за мен компютъра печели по много точки пред телевизора.

# 93
Така е, ако се отговаря на въпрос "колко време гледат децата ви телевизия и откога ползват сами дистанционното?"  Wink.

Е, не е точно така. Мога да говоря за моето, разбира се. На компютъра прави няколко неща, от които само едното е пускане на клипчета в youtube. Той всъщност не гледа детски филмчета, а всякави неща, които го интересуват  - влакове, трактори, коли и тук там по нещо детско. Освен тях използва няколко сайта - единият има песнички, истории и игри; другият само игри с азбуката; и още няколко или с песнички, или с игри. Отделно от това обича да си пуска word или excel и да пише цветно в тях; също така знае къде са снимките и си ги пуска да си ги разглежда.
Далеч не бих сравнила тези занимания с пускането на детски канал по тв и гледане каквото му пуснат, дори и с умението да борави с дистанционното между няколко детски канала.

# 94
Не изпадам в крайности относно използването на компютъра от децата.
Малката, която е на 2 години гледа единствено филмчета, които аз й пускам.
Голямата ми дъщеря на 4 години борави доста свободно - сама си пуска филмчета, клипчета или играе на игри подходящи за възрастта й.
Не налагам ограничения, огато е студено и са вкъщи изкарват повече време на компютъра, когато са на градина - само по половин - един час вечер, а лятото тъй като живеем на село и имаме двор - не се и сещат за подобно развлечение.

# 95
Ами, колкото и да ги ограничаваме, все пак в училище си говорят за тая или оная игра и не мога да спирам съвсем допира. Но от бебета общо взето  Mr. Green Големият вече ми показва кое как се прави, аз съм ОК с това да са в крак с технологиите, че и по-напред даже. Аз от малка съм на компютър и съм безкрайно щастлива от факта, че разбирам!

# 96
Но от бебета общо взето  Mr. Green

Така е за съжаление или не.  Thinking Пускахме детски песнички и от малка искаше не само да слуша, а и да гледа и да блъска по клавиатурата.  Grinning

# 97
Ами, неизбежно е. В ерата на компютрите и технологиите да ги пазим чак толкова е доста смешно, все едно да карам децата си да се придвижват с кон (вместо автомобил или автобус), защото е по-екологично и не толкова опасно. Наистина , има различни мнения по въпроса, но аз съм си решила за моето семейство.
А и много хора се пазят от облъчването на мобилните телефони, мониторите, телевизорите и т.н. и не осъзнават, че това е 3% примерно, а антената на съседния блок облъчва с 65% и това без да ви питат и дори да знаете. Но това е друга тема... няма да избягаме от новото.

# 98
Ами, неизбежно е. В ерата на компютрите и технологиите да ги пазим чак толкова е доста смешно, все едно да карам децата си да се придвижват с кон (вместо автомобил или автобус), защото е по-екологично и не толкова опасно.

Споделям мнението ти.
Децата трябва да използват на максимум съвременните технологии, в такъв свят растат. В тази връзка, дори малкото, с тримесечното си мозъче вече е схванало, че по тачпада трябва да местиш ръчичка, а по клавиатурата да удряш и освен това, да следиш за резултата от дейността си на екрана.

А в крайна сметка, компютърът е само средство. Важна е информацията, която ще получават през него.

# 99
Синът ми е на 5, от 4 годишен има свой компютър. Ползва го за игри /избирани под наш контрол/ основно логически, филмечта, които си намира сам. Научил се е да открива сам интересни за него теми - гледа различни вируси, караме да му пиша думи на листче, които преписва сам на клавиатурата, за да намира интересни за него теми - например риби, животни в Африка и т.н
Игри с насилие са забранени, както и неподходящи филмчета. През зимата полза компютъра за около час на ден, като това изобщо не му перчи на игрите навън с деца или конструктора Лего и задачите в книжките на Крокотак например. Не виждам нужда и смисъл да му забранявам достъп до компютър, това е съвременната технология, през целият си живот ще работи с него, трябва от малък да знае как да търси и намира информация. Естествено ползването на компютър е свързано с наложени стриктни правила какво може и какво не, както има правила и за всички останалите неща от ежедневието му, както и обявени предварително наказания при неспазването на правилата.

# 100
  • София
Купихме компютър на моето дете чак, когато беше 6 клас, до тогава не е проявявала желание да има. Имаше едни приятелчета с които си играеха по цял ден, също така много обичаше да рисува, да чете, да пише, пее, танцува.

# 101
Беше на около 4 год. и нещо, когато за първи път се "запозна" с компютъра. Пуснахме му някакви детски забавни песнички. На 5 показахме и първата игра - за Светкавицата Макуин.
Не съм против използването на компютър, таблет или пр. устройства. С определените правила разбира се  Peace.

# 102
Моето дете от 6-7 годишно започна да играе на компютър. Преди това не проявяваше интерес. Сега е почти на 11 г. и сеги пред компютъра по 5-6 часа на ден, което на мен никак не ми харесва. Какво ли не опитах, но не ме слуша. Поне се радвам че учи добре уроците си, проявява голям интерес към литературата. Запалила се е по креминалните книги. На Агата Кристи много чете. Това много ми харесва, де.

# 103
То дали на компютър, таблет или на телефон.. все тая, и телевизията е същото. Много ми е смешно някой като каже "Аз не гледам телевизия" , обаче по цял ден е на компа във фейсбук  hahaha

# 104
Аз позволявам да се използва компютъра но не постоянно  има разбирасе ограничения .

Общи условия

Активация на акаунт