От каква възраст позволявате на детето да ползва компютър?

• 12 164
  • 118
  •   1
Отговори
# 45
Колко хубаво би било майките на принцове и принцеси, ерудираните хора с добро образование... поне да пишеха грамотно!
Извинявам се за спама, но хора с претенции да пишат толкова неграмотно ми идва....ту мач Mr. Green

# 46
Самата аз съм в ИТ сферата и знам колко е вредно и натоварващо да стоиш по цял ден презд монитора, а да не говорим детските очи пред натоварващи игри. Технологиите би трябвало да се използват по предназначение и не са добра алтернатива да забавляваш децата си. Има толкова други типове забавления, не е необходимо да ги изброявам. За съжаление, има родители, които са свръх горди, че детето им пише на компютър и отваря разни излишни приложения. Първо научете децата си да пишат, четат, рисуват, някакъв спорт, така или иначе срещата с компютъра е неизбежна, но пък запазването на истинското детство е мисия на всеки родител. Да подариш таблет на келеш е безумно! Купете му колело, заведето го на ски или пък му вземете домашен любимец, за който да се грижи!!! Стоенето пред компютъра води до затлъстяване и затъпяване! Една моя съседка ми се оплака, че синът и не излизал от стаята и бил станал социопат.....ехх технологии!!!!

# 47
  • Бургас
От около 3 годишна прояви интерес.Позволихме........

# 48
  • Linz
И с всичко друго по телефона вече се оправя сам - имам чувството, че тази технология е правена за тях, не за нас.
Така е. Не можем да искаме да имат детство като нашето, времената се менят.
Заниманията със спорт и игрите навън не изключват занимания с компютъра.

пп Аз винаги се опитвам да погледна света през техните очи и се опитвам да избегна образа на дърта моралистка, която забранява всичко интересно. Имам спомен, че така възприемах майка ми, въпреки, че разликата ни е само 22 год.
Не разбирам родителите, които се стремят да предпазят децата си от новите технологии. Което не означава, че моите имат неограничен достъп.

# 49
Колко хубаво би било майките на принцове и принцеси, ерудираните хора с добро образование... поне да пишеха грамотно!
Извинявам се за спама, но хора с претенции да пишат толкова неграмотно ми идва....ту мач Mr. Green
Извинявам се ако съм допуснала правописни грешки!Поне ги цитирай ако е възможно,да се коригираме Peace
N.B.Много често пиша през телефона и ми е трудно да слагам препинателни знаци Blush

# 50
Бубка, не беше към теб Wink.

# 51
Sourcherry,не се знае Hug "Ерудирани хора с добро образование"е от моя публикация Laughing В интерес на истината,попадала съм на ужасяващо неграмотни публикации!Но в други теми Peace

# 52
  • София
Още не съм мама, но знам какво е да седиш  по цял ден пред компютъра. Бих нап равила всичко възможно, за да предпазя детето си до колкото се може по-голяма възраст от всякаква технология.

# 53
Малкото Хабиби, изобщо не става дума за стоене пред компютър по цял ден. И аз лично не смятам "предпазването ... от всякаква технология" за много разумно, нито пък за възможно. Освен ако не приемеш амишката вяра или не заживееш някъде извън съвременната цивилизация.

Високите технологии са неизменна част от ежедневието ни и го улесняват в изключително голяма степен. При отглеждането и възпитанието на детето си можеш да прилагаш по градивен начин устройствата, които имаш. Темата е точно за това да бъде намерен здравословен и полезен баланс между физическата и виртуалната реалност.

# 54
  • София
Темата е точно за това да бъде намерен здравословен и полезен баланс между физическата и виртуалната реалност.

Именно  Hug

# 55
Винаги съм се чудил защо трябва да ограничаваме детето да стои на компютър или пред телевизор? Айде като изключим това, че по принцип не е особено полезно за очите, от друга гледна точка смятам, че дори е полезно да научиш детето си да борави и ползва компютър от малко.

Нашата Даяна е на малко повече от 2 годинки и все по-често засядат с майка си да гледат детски филмчета пред лаптопа. Забелязах, че покрай тези гледания и обяснявания от наша страна започна да схваща все повече и повече, както и да се учи на нови думички... да свързва изречения... да се интересува от все по нови и нови неща, което ме кара да смятам, че все пак компютрите не са толкова вредни за децата, колкото ги описваха преди години.

Може би от часати това ми разбиране, идва от факта, че работя по цял ден с компютър и по принцип това ми е хоби, но определено не е май само внушение Simple Smile

# 56
Темата е точно за това да бъде намерен здравословен и полезен баланс между физическата и виртуалната реалност.

Именно  Hug

При това е важно да се знае, че идва момент, когато виртуалната реалност става все по-голяма част от реалността на децата. Дотогава трябва да са разбрали разликата между двете. Имам по-големи деца, имат таблети и ги използват в училище, вкъщи, навсякъде. Част са от учебните им помагала - учебниците и книгите им са електронни, домашните им са електронни. Непрекъснато комуникират с приятелки. Буквално са неразривна част от ежедневието им. Но това е отскоро и най-вече при по-голямата. Продължавам да контролирам много активно виртуалните контакти, с кого, какво си пишат, какъв език използват, какво изпращат какво получават.  Забелязвам все по-голяма зрялост в общуването на 12 годишната и това ме радва.

Непрекъснато имат достъп до таблетите (и телефона при голямата), но аз следя дали изпадат в крайности. Ако забележа, че прекарват повече време от нужното им напомням, че прекаляват. Имаме познато дете, което според мен е пристрастено към таблета си. С него сяда да се храни, с него спи, с него общува, докато другите деца бягат, смеят се и т.н. В един момент се оказа социално изолирана.
Ако беше мое дете, щях да потърся помощ.

Мисълта ми е, че е хубаво децата да свикват с технологиите от малки, защото това е бъдещето, но е нужно много време и много усилия от наша страна да ги възпитаме в правилно отношение към реалностите. Започнат ли да ги объркват има проблем.

Та да отговоря на въпроса,  Mr. Green от много ранна, като в началото силно ограничавах достъпа. Докато постепенно отпуснах юздите и сега само наблюдавам и рядко се намесвам.

# 57
  • Някъде по Дунава
С каката започнахме да играем една игра за оцветяване( тя посочва цвета и какво да оцветя с него)  когато беше на 3 и така се научи на цветовете. Като цяло има желание повече да гледа филмчета на компютъра отколкото да играе и под. но под влияние на децата от градината и братовчедчета, които все играят на телефон, таблет или компютър иска и тя. Дори племенника вече има таблет, а е 1кл. Аз не само че не разбирам нищо от игри, но и съм против. От време на време реди пъзели или влиза в  сайта на BabyTV, където има образователни игри на англ.ез.

# 58
  • Бургас
Каката е на 6 години и досега не съм й давала да припарва до компютъра.Пускала съм няколко пъти песнички.
Но сега за тази Коледа ще има изненада и ще се ползва под  строг мой надзор Simple Smile

# 59
Когато прояви интерес й позволих Laughing
Започнахме с детски енциклопедии, уроци по рисуване, сайта крокотак, обожава го Laughing
Все по -рядко сяда да играе игри, писна й явно.
Не мисля, че компютъра може да навреди, напротив.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт