Лакове за нокти- 85

• 53 295
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Mr. Green ми аз търся по магазините т.е. на живо. Не съм гледала в нета, тенкс.
И двете фирми имат физически магазин,можеш да провериш в Бютизон и Мориа Peace

# 661
Момичета, пак ще ви моля за помощ...
От няколко седмици съм изостанала доста с грижите за ноктите, преди винаги преди да се лакирам
си мажех ноктите с Maxi балсамчето  и стоях няколко часа така, тоест подхранвах ги през 2-3 дни.
Това, плюс лаковите почивки през уикенда доста ми помогна, заздравяха. Започнах да ползвам и
лилавият заздравител на Perfect - Active Hardener. Не знам кое от тях е помогнало, може би и двете,
но е факт, че откакто смених заздравителя на Perfect със заздравяващата база на Essence и
спрях да се мажа с балсамчето редовно, ноктите ми пак започнаха да се разслояват и чупят,
станаха меки и цепещи се, направо кошмар!!!... 
Perfect-а ми прави балончета и други мизерии при нанасянето, и това си личи и върху лака,
а Essence-а не ми помага за заздравяване, а и свършва адски бързо...Всъщност, мога да
нанасям заздравител като база под лака, нали...?  Blush
Ако може да ми препоръчате заздравител/база, която да мога да купя веднага от магазините
 и такава, която евентуално да поръчам или издирвам.  Hug
Ще съм ви адски благодарна за всякакви предложения!   bouquet

Милена, от месец вече Еssence nail hardener ultra strong и съм много доволна от него. Не прави балончета като Перфект - а, съхне бързо и лакът изкарва докато не го изтрия. Има го във ДМ и Лили за 4,50лв мисля беше. Единствения недостатък е че мирише ужасно, та чак сълзи ми потичат от очите Laughing Може и да не е много полезен, но поне има ефект Peace

# 662
Маги, frixi, мерси, радвам се, че ви хареса зебрата  Hug. На снимките дори не се хвана като на живо, където златното изглежда по "луксозно".
placholina, страхотна находка е това златно, благодаря, че го сподели. Сега ако го изнамерим за покупка ще е супер  Simple Smile
`Милена`, присъединявам се към препоръката на georgieva88 за заздравителя на Есенс. Също добавям едно тяхно масълце, което на мен много ми харесва. Цялото име е Essence studio nails caring oil с витамини. Разкошно хидратира нокти и кожички. Доста е мазно и затова нанасям, изчаквам малко да попие и преспивам с него, иначе не издържам и го измивам Simple Smile

# 663
Аз пък препоръчвам диамантения заздравителя на SNB. Струва 10лв и можеш да го намериш в магазина им на ул. Дунав 38. Аз също го използвам за база, ноктите ми са доста чупливи, но откакто го използвам не са се чупили и дава страхотен блясък дори и само с него.

# 664
  • Belgium
При мен най-добрият заздравител беше OPI Nail Envy, но бях доволна и от задзравителя на Импала.

# 665
  • София
Много съм доволна от Витамин бустъра на ГР. Хем заздравител, хем за основа го ползвам. От както съм с него ноктите ми са супер здрави, корави, бели и растат бързо.

От вчера съм така:

# 666
При мен най-добрият заздравител беше OPI Nail Envy, но бях доволна и от задзравителя на Импала.
При мен също Nail Envy даде много добри резултати, когато го използвах.  bouquet
Всеки заздравител с формалдехид води до укрепване на нокътя, който се старае да се удебели и втвърди, за да не пропусне отровата до основата си  Confused. Действа, докато се използва, обаче, после ако не се пазят и поддържат ноктите, пак се съсипват.

Има и още нещо. Отчитам, че състоянието на ноктите ми е право пропорционално на сухотата на въздуха в къщи през зимата и на ремонтните дейности у дома  Sick.
Така че:
1. Повече овлажняване с крем (вкл. и под ноктите) само по себе си помага срещу трошенето и разслояването. Много пъти през деня, най-накрая - вечер в леглото.
2. Лакът пази ноктите, а не ги изтощава. Стига да е винаги върху база, разбира се, и стига базата да е свястна. Например, базата на OPI за естествени нокти е супер, базата на Есенс 24 часа също е доста прилична. Чувала съм, че Еси имат овлажняваща база, но не мога да я срещна по дрогериите и това си е.
3. Домакинската работа, когато се върши с ръкавици, не съсипва ноктите. Във всички останали случаи ги съсипва зверски (от водата само дори, няма да се разпростирам, вие знаете как).
Това са моите съвети от личен опит Simple Smile.

# 667
  • Sofia
Чувала съм, че Еси имат овлажняваща база, но не мога да я срещна по дрогериите и това си е.

Тази ли имаш в предвид - цък? Ако да, наистина е много добра и подхранва значително.  Peace Аз наскоро изхабих шишенцето до дъно и сега съм на това - пак съм много доволна, нямам забележки.  Wink

# 668
Чувала съм, че Еси имат овлажняваща база, но не мога да я срещна по дрогериите и това си е.

Тази ли имаш в предвид - цък? Ако да, наистина е много добра и подхранва значително.  Peace Аз наскоро изхабих шишенцето до дъно и сега съм на това - пак съм много доволна, нямам забележки.  Wink
Да, точно него имам предвид, но все не успявам да го срещна - вярно, че не ходя често по дрогериите, но все пак от време на време наминавам. Ще продължавам да го диря, защото му се носи славата на много добър.

Другия - за чувствителна нокътна плочка - също не съм го виждала. Ще се радвам да споделиш впечатления от него след по-дълго ползване.

Аз пък в момента съм с ето този, който също има гръмка слава. Не забелязвам уау-ефект, но не е никак лош и определено много по-малко суши нокътната плочка от OPI (това ми е основният упрек към базата на OPI за естествени нокти, поне по отношение на моите).

А, и няма какво да се лъжем, бързосъхнещите топове много сушат  Sad. Забравих да го напиша това по-горе, но си е точно така. А аз почти винаги слагам такъв...

# 669
  • Sofia
Да, точно него имам предвид, но все не успявам да го срещна - вярно, че не ходя често по дрогериите, но все пак от време на време наминавам. Ще продължавам да го диря, защото му се носи славата на много добър.

Днес ще обикалям точно по магазините за козметика и ако го засека някъде, обезателно ще сигнализирам.  Peace

Другия - за чувствителна нокътна плочка - също не съм го виждала. Ще се радвам да споделиш впечатления от него след по-дълго ползване.

Мисля, че го няма на българския пазар. Купих си го от Transdesign чрез обща поръчка на Лаковата Фея.

А за вредното дехидратиращо въздействие на бързосъхнещите топ-лакове върху нокътната плочка, напълно подкрепям (най-вече от личен опит).  Peace

# 670
Днес съм така:

# 671
  • София
А на мен приказките, че лакът заздравява и предпазва ноктите ми се струва пълна измишльотина. Това ще го повярвам, ако ми го каже лекар. Казвам го, защото масова по учебни центрове и представителства наблягат на това. Аз съм живото доказателство колко са ми здрави ноктите, откакто ползвам лак. Използвам скъпи лакове и скъпи основи. Първо, ноктите ми пожълтяха, каквато и основа да ползвам от това няма отърване. Като кажа, че въпреки основата пожълтява- не било от това. Като се ползвала основа не пожълтявало. Второ, забелязвам, че имам хоризонтални черти, които се получават при силно натискане при почистването на кутикула, това го правя много рядко, така че остава втората причина за появата на такива черти, а именно прекомерното използване на лак. Това второто си го пише официално при обучението за маникюр. Значи, ако искам да са ми здрави ноктите, трябва да не ползвам лак. Да не забравяме, че в един момент започват и да се цепят от тази "предпазваща" химия.
Сигурно и тук могат да кажат, че въпросът като при лекарствата е в дозата, но истината е, че просто е красиво, не е здравословно, както искат да го изкарат, за да върви бизнеса. Peace
И за да не е като един голям спам, един маникюр и от мен.
http://www.album.bg/belav/images/31133419/

# 672
А на мен приказките, че лакът заздравява и предпазва ноктите ми се струва пълна измишльотина. Това ще го повярвам, ако ми го каже лекар. Казвам го, защото масова по учебни центрове и представителства наблягат на това. Аз съм живото доказателство колко са ми здрави ноктите, откакто ползвам лак. Използвам скъпи лакове и скъпи основи. Първо, ноктите ми пожълтяха, каквато и основа да ползвам от това няма отърване. Като кажа, че въпреки основата пожълтява- не било от това. Като се ползвала основа не пожълтявало. Второ, забелязвам, че имам хоризонтални черти, които се получават при силно натискане при почистването на кутикула, това го правя много рядко, така че остава втората причина за появата на такива черти, а именно прекомерното използване на лак. Това второто си го пише официално при обучението за маникюр. Значи, ако искам да са ми здрави ноктите, трябва да не ползвам лак. Да не забравяме, че в един момент започват и да се цепят от тази "предпазваща" химия.
Сигурно и тук могат да кажат, че въпросът като при лекарствата е в дозата, но истината е, че просто е красиво, не е здравословно, както искат да го изкарат, за да върви бизнеса. Peace
И за да не е като един голям спам, един маникюр и от мен.
http://www.album.bg/belav/images/31133419/
В крайна сметка всичко е много индивидуално Simple Smile. Аз също използвам лакове и основи, преценявани като качествени, много често слагам наситени, силно пигментирани лакове (зелени, червени и др.). Ноктите ми не са пожълтели  Rolling Eyes. Също така са определено по-здрави, откакто ги лакирам постоянно, в сравнение с преди - по-малко се разслояват (случаят с ремонта е лесно разбираемо изключение), мога да ги пусна по-дълги и да ги нося нормално, без да се чупят, лакът ми издържа по 4-5 дни, а преди за ден или най-много два се олющваше... Когато ги оставя без лак за уикенда например, за по-малко от ден вече имам някой разслоен нокът или нуждаещо се от пила ръбче. Нямам някакви видими промени във вид на неравности по нокътната плочка. Тоест, индивидуално е. При едни - едно, при други - друго. Наблюденията ми са от последните две години, в които без лак не оставам - остана ли без лак, оставам и без нокти за нула време.

Впрочем, сетих се за още един фактор, който въздейства върху здравината на ноктите - който пише повечко на компютър, често има проблеми с разслояване вследствие на микротравми от почукването по клавиатурата. Отново е и наблюдение от личен опит.

Преди малко се лакирах с OPI - Espresso Your Style. (снимката е от нета, нямах желание да правя моя). Както каза дипломатично дъщеря ми, впечатленията ни са нееднозначни Simple Smile. Май ще го оставя да отлежи, преди да му дам втори шанс, или направо ще го запратя в размените, ще видим. А с такъв мерак си го поръчах чак от щатско - тук го няма... Тюх.

# 673
В крайна сметка всичко е много индивидуално Simple Smile. Аз също използвам лакове и основи, преценявани като качествени, много често слагам наситени, силно пигментирани лакове (зелени, червени и др.). Ноктите ми не са пожълтели  Rolling Eyes. Също така са определено по-здрави, откакто ги лакирам постоянно, в сравнение с преди - по-малко се разслояват (случаят с ремонта е лесно разбираемо изключение), мога да ги пусна по-дълги и да ги нося нормално, без да се чупят, лакът ми издържа по 4-5 дни, а преди за ден или най-много два се олющваше... Когато ги оставя без лак за уикенда например, за по-малко от ден вече имам някой разслоен нокът или нуждаещо се от пила ръбче. Нямам някакви видими промени във вид на неравности по нокътната плочка. Тоест, индивидуално е. При едни - едно, при други - друго. Наблюденията ми са от последните две години, в които без лак не оставам - остана ли без лак, оставам и без нокти за нула време.

Абсолютно подкрепям! И при мен е така. Нещата са индивидуални,факт, но и моите нокти са много по-здрави, когато са лакирани, отколкото ако не са. За вида и здравината им в моя случай огромно значение оказва и климата - когато живеех до океана, имах нокти, които не можех да отрежа, а косата трябваше да я боядисвам 2 пъти в месеца, защото растеше със скоростта на светлината. В БГ не е така.

# 674
Искам и аз до океана, тогава!!!

Общи условия

Активация на акаунт