Математически турнири - 26

• 85 395
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
  • В офиса
Аз мисля, че тук не става въпрос за подсказване и за преписване, а дали някой предварително не знае задачите, да ги е обмислил и решил на спокойствие вкъщи. Според мен може да се случи.
На състезание без друга стойност, освен морално удоволетворение? Малко вероятно. Няма смисъл да се поема такъв риск. Нищо гнило няма в Добрич.

Иначе на едно състезание, май КМС, беше преди няколко години, бяха малки, даже не помня в кое у-ще, в 125-о трябва да е било, че не помня да сме се явявали в друго на КМС, щерката и приятелката й си бяха писали смс-и, не за задачите, бяха успели да се уговорят да си отидат на гости, но това докато са на състезанието?!

# 16
Аз не си спомням за състезание, в което да не са събирали телефоните и останалия багаж на децата. Обикновено дълго след това моят син не се сеща да си включи телефона и ме държи в напрежение. Да спрем вече с тези конспирации, а? Истинските състезатели се борят със собствени сили и усещат удовлетворение, когато са постигнали сами резултата си.

# 17
  • София
За КМС очаква ли се да има обобщено класиране? Иска ми се да видя къде е детето ми и спрямо останалите участници Blush

# 18
За КМС очаква ли се да има обобщено класиране? Иска ми се да видя къде е детето ми и спрямо останалите участници Blush
На сайта за София е обявен график за разглеждане на работите с последна дата 10 януари. Ако се предполага отстраняване на грешки и внасяне на корекции в резултатите е възможно обобщеното класиране за София да излезе след тази дата.
Иначе  досега не е изготвяно обобщено класиране за цялата страна.

# 19
Здравейте. Някой има ли представа как се появиха деца от бургаското у-ще "Петко Росен" на челни места в националното класиране на Салабашев за 2 клас, без да ги има в бургаската класация.Другаде може ли да са се явявали?

# 20
Здравейте. Някой има ли представа как се появиха деца от бургаското у-ще "Петко Росен" на челни места в националното класиране на Салабашев за 2 клас, без да ги има в бургаската класация.Другаде може ли да са се явявали?
Под " бургаската класация" вероятно имате предвид резултатите от страницата на ПМГ - Бургас.

Имам спомен от предходни години, че състезанието се провежда в самото училище или поне качваха на сайта си класиране, от което съм останала с подобни впечатления.

# 21
Под " бургаската класация" вероятно имате предвид резултатите от страницата на ПМГ - Бургас.

Имам спомен от предходни години, че състезанието се провежда в самото училище или поне качваха на сайта си класиране, от което съм останала с подобни впечатления.

Здравейте, и аз искам да попитам дали някой знае къде са се явявали учениците от СОУ "Петко Росен" - гр. Бургас на състезанието Салабашев.
И да състезанието се проведе в ПМГ - Бургас. От у-ще П. Росен няма ученици по списъците на ПМГ, на сайта на самото у-ще П. Росен също няма никакво инфо за въпросното състезание. Вчера на награждаването също нямаше деца от въпросното у-ще.

Та, ако може някай да даде някакво инфо.

# 22
  • София
Може да се преписва по време на състезанията. Изрично съм обяснила на сина ми да си закрива отговорите. Миналата учебна година имаше дете от неговия клас, което е било с добър резултат на един от турнирите и госпожата по математика е реагирала: "Х, трябва да ме убедиш, че не си преписвал!" Детето е пълен слабак по всички предмети. Става въпрос за софийско топ- училище по математика.

# 23
# 24
Резултатите от Иван Салабашев са въведени в рейтинга за 5, 6, 7 клас

Над 2200 резултата, зор... Simple Smile Изключително масово състезание...

Странно или не - фурор в топ резултатите за ПЧМГ тази година при всички класове.

# 25
  • София
Резултатите от Иван Салабашев са въведени в рейтинга за 5, 6, 7 клас

Над 2200 резултата, зор... Simple Smile Изключително масово състезание...

Странно или не - фурор в топ резултатите за ПЧМГ тази година при всички класове.

Ако става дума за рейтинга, който правиш, то болднатото важи и за резултатите на "Питагор" в 4-ти клас за София (а и за страната на база Хитър Петър, ЧХ, Салабашев). Жалко, че Салабашев не участва в рейтинга за тази възрастова група и че не присъства поне информативно в твоята таблица.

# 26
  • В офиса
Нищо нелогично няма в първенството на ПЧМГ. Браво!
Само един коментар - СМТ няма място в този рейтинг - задачите са на абсолютно училищно ниво, а и е регионално състезание (изключвам 4-и клас, където е балообразуващо)

# 27
Жалко, че Салабашев не участва в рейтинга за тази възрастова група и че не присъства поне информативно в твоята таблица.

Не е проблем да бъдат добавени резултати от всички състезания и за 4 клас.
Но вътрешно усещам, че не е правилно.
Целта на тази класация е само и единствено приема в СМГ и допълнителни, напълно безполезни резултати биха я ненужно усложнили и утежнили.
Рано им е на 4-ти клас да се юркат по всички състезания, а и предвид голямата цел даже е вредно според мен. Рейтинг, включващ безполезни състезания може да им попречи да се фокусират.

# 28
Само един коментар - СМТ няма място в този рейтинг - задачите са на абсолютно училищно ниво, а и е регионално състезание (изключвам 4-и клас, където е балообразуващо)

Дълго се чудих дали да го включвам, цяло лято имаше анкета да го има или не, но никой не помогна с мнение...
Следващата година по-скоро няма да участва.
За трудността на състезанието твърдо не съм съгласен, за мен е напълно сравнимо с ЧХ и Салабашев. Една година едното е по-трудно, друга - друго. Не знам защо е това масово подценяване на трудността.

# 29
  • В офиса
Ами няма как да се съглася с теб. Лесно е. Не го подценявам, просто е лесно. Дъщеря ми и съучениците й коментират същото - че е толкова лесно, че не проверяват и правят тъпи грешки. Не се сещам за турнир в нашата възрастова група, в който да е имало 1, или повече задачи, които масово да са затруднили децата. Докато на Салабашев винаги има поне 1 такава (интересно, че тази година такава бе алгоритмичната 12-а, а не с доста по-завъртяната формулировка 11-а) ЧХ пък е в съвсем друга група - там се оценява друг тип математическо мислене.

Общи условия

Активация на акаунт