Kaufland/ Кауфланд- тема 4

• 66 789
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз пък намирам голяма логика - в Кауфланд препаратите и шампоани, дезодоранти и т.н. са доста по-евтини отколкото в ДМ. Нормално е хоратя да си правят сметката  Money

# 316
  • Sunshine state
Аз пък намирам голяма логика - в Кауфланд препаратите и шампоани, дезодоранти и т.н. са доста по-евтини отколкото в ДМ. Нормално е хоратя да си правят сметката  Money
Абсолютно за същото си мислех и аз. Нормално е.  Peace

# 317
  • Sofia
ЪхЪ, затуй рекох, че не са вирели ДМ...  Wink

# 318
Да и аз предполагам, че е заради това, макар че аз съм купувала доста неща по - евтини от ДМ, отколкото в Кауфланд.
Интересно ми е какво ще бъде. В много  от магазините има Дайхман, Мтел, Близу, в този няма.

# 319
  • София
Мтел в Кауфланд къде има? В дружбенския има само Виваком и Интърнити, в Хаджи Димитър съм виждала и bob, но Мтел никъде...
Взех си дезодорант от Лили, като сравних цената с Кф. Намален в Лили, ми излезе 3.59, в Кф - почти 5лв., отново намален...

# 320
Мтел в Кауфланд къде има? В дружбенския има само Виваком и Интърнити, в Хаджи Димитър съм виждала и bob, но Мтел никъде...
Взех си дезодорант от Лили, като сравних цената с Кф. Намален в Лили, ми излезе 3.59, в Кф - почти 5лв., отново намален...
Има в Люлинския, който е доста малък. А има най - необходимото - Мтел, Глобул, Близу, Имедио и Папая  Mr. Green

# 321
  • Бургас
Аз откакто открих едни много лесни за правене и вкусни шоколадови блатове (гадна съм, нали  Mr. Green), .......
Eeeee, не така де...Лесни и вкусни шоколадови блатове и сега очакваш и да не питаме за рецептата, нали?  Mr. Green Hug
Аз да подсетя за блатчетата ...  Embarassed

# 322
  • пак там
Аз да подсетя за блатчетата ...  Embarassed

Така... предварително се извинявам на автора на рецептата, че не цитирам име, но просто съм си го преписала в тетрадката, а линк не мога да намеря. Ако някой си познае рецептата, нека ми каже, че ако има блог, да черпя още кулинарна мъдрост.   bouquet

3 яйца, 100 гр масло, 1/4 ч.ч. олио, 1 ч.ч. и 2 с.л. кисело мляко, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 и 1/4 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч какао, 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер.

Разбивате яйцата на пяна. Прибавяте захарта и бъркате, докато сместа стане пухкава и изсветлее. Добавяте разтопеното масло и олиото и разбърквате. Слагате млякото. Смесвате сухите съставки, пресявате и добавяте към течните, разбърквате със шпатула. Разпределяте сместа на три и изпичате във форми за торта с диаметър 18 см, които предварително сте облицовали с хартия за печене. Печете на 180 градуса до суха клечка. Изваждате тавичката, оставяте за 5 мин, след което вадите блатовете, за да изстинат.

Блатовете вървят в комплект с крем от 300 г шоколад и 400 г сладкарска сметана, много вкусен. Но съм ги правила и с всякакви други - сладко-кисели, просто сладки и други кремове.

# 323
  • София
Мтел има и в новия Кауфланд на Т. Каблешков.

# 324
  • Бургас
Чудно! Благодаря, РисяHug Още утре ще ги забъркам, че имам и един компот от ананас за оползотворяване преди да му изтече срока на годност. Дано блатовете си отиват с крем от заквасена сметана и ананас.  Rolling Eyes

# 325
 Мисля,че ще стане с такъв крем ,ще има контраст и ще е по-лека.
 Самите блатове са с по-тежка структура за моя вкус шоколадови блатове + шоколадов крем ми идва в повече /но ние не сме шоколадици много ,даже и синът ми дето беше по към шоколадовите неща започна да харесва моите бели торти /.
  Тесто ми прилича на рецепта за мъфини, начина на смесване на сухи със мокри съставки.Единствено мъфини мога да ям с шоколадово тесто.

# 326
Записвам се,че нещо ви изгубих.....незнам защо newsm78

# 327
  • София
Рися, дай и рецептата за крема, като за по-невежите в кулинарното изкуство Mr. Green
Сладкарската сметана подсладена или има една whipping cream, в синя опаковка, на която има разбита сметана с някакви червени плодове, не помня какви точно Simple Smile Сметана за разбиване я водят.

# 328
Рися, дай и рецептата за крема, като за по-невежите в кулинарното изкуство Mr. Green
Сладкарската сметана подсладена или има една whipping cream, в синя опаковка, на която има разбита сметана с някакви червени плодове, не помня какви точно Simple Smile Сметана за разбиване я водят.

Днес правих крем с 400 гр шоколад (200 черен и 200 млечен) и с такава сметана, с ягодки Laughing , но без да я разбивам.
Загрях я и я изсипах върху шоколада. Но става много гъст и за да може да се маже, се слагат 3 яйца.
Ако не искаш да слагаш яйца, използвай само млечен шоколад или 100 черен и 200(300) млечен.

# 329
  • пак там
Чудно! Благодаря, Рися!  Hug Още утре ще ги забъркам, че имам и един компот от ананас за оползотворяване преди да му изтече срока на годност. Дано блатовете си отиват с крем от заквасена сметана и ананас.  Rolling Eyes

След като става с крем от заквасена сметана и ягоди, смятам, че и с ананас никак няма да е зле.  Peace

Нарязвате шоколада и го слагате в тенджерка с дебело дъно заедно с 300 мл сметана, загрявате до разтопяване. останалите 100 мл сметана разбивате на сняг. След като шоколадовата смес поизстине, слагате от нея стотина милилитра при разбитата на сняг и разбърквате. С нея мажете блатовете, а шоколадовата е за намазване отгоре.

Да ти кажа, не съм се заглеждала какво пише на сметаната, която купувам, използвам тази на Хопла, най-много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт