СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 3

• 101 820
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,

а кога се очаква да се разбере кой учител по математика кои паралелки в бъдещите 8 класове ще поеме, дали ще е преди реденето на желанията - това кой учител по математика ще поеме немската паралелка може би ще окаже влияние на тези, които имат предпочитания към определен математик!

Александър Александров и Петя Тодорова за паралелките с АЕ. За немската не зная.

# 106
  • София
Привет,

Дали някой може да даде повече информация относно следното:

- какво горе-долу е съотношението в един клас на децата, които са били в СМГ и децата, идващи от други училища и има ли наистина добро приемане;
- от кой клас започва школата по информатика, какви са условията за участие и кой я води;
- има ли CCNA курс, от кой клас започва и какви са условията;
- кой води школата по математика, всеки ли има достъп до нея или е по-скоро за най-силните състезатели, които представят училището в международни състезания;
- има ли извънкласни спортни занимания към училището, какви и каква е таксата;
- има ли добри школи по немски език наблизо;
- струва ли си да се учи немски в немската паралелка, т.е. достатъчно добро ли е нивото по немски, или по скоро е добре да се учи в английската паралелка като се надгради английския + допълнително школа по немски ;
- има ли занимания от сорта на лагери, зелени, бели училища и т.н.
- впечатления от г-н Александър Александров като преподавател по математика.

Всяка информация, която смятате, че би била от полза за дете, което желае да учи в училището, ще ми бъде много ценна. Ако желаете, пишете на лични. Благодаря!

# 107
Румяна Караджова преподаваше в СМГ и в ПЧМГ едновременно. При това водеше ЗП и ЗИП и на двете паралелки в ПЧМГ, така че е възможно да се работи и в двете училища...

Аз доколкото знам и със Симеонов ситуацията е била такава, но последно чух, че ще преподава вече само в ПЧМГ. Информацията изобщо не знам дали е вярна, защото идва от дъщеря ми, която е втори клас в Питагор.

# 108
Здравейте,

а кога се очаква да се разбере кой учител по математика кои паралелки в бъдещите 8 класове ще поеме, дали ще е преди реденето на желанията - това кой учител по математика ще поеме немската паралелка може би ще окаже влияние на тези, които имат предпочитания към определен математик!

Александър Александров и Петя Тодорова за паралелките с АЕ. За немската не зная.

За немската очакват класираните деца. Доколкото знам, ако от настоящите 7-ми класове на г-жа Тодорова се съберат повечко деца в тази паралелка - ще я поеме тя. В противен случай - не.

# 109
  • София - Варна
Мисля, че Петя Тодорова остава на "а" клас с АЕ.

# 110
  • София
Мисля, че Петя Тодорова остава на "а" клас с АЕ.

Всеки от учителите по МАТ поема по три класа в осми клас.
Ясно, че Петя Тодорова ще продължи с А и Б, въпросът е кой ще е третият клас, който ще поеме.

# 111
  • София - Варна
О, обърках се. Мислех, че за класен р-л става въпрос.

# 112
  • София
Привет,

- какво горе-долу е съотношението в един клас на децата, които са били в СМГ и децата, идващи от други училища и има ли наистина добро приемане;
- от кой клас започва школата по информатика, какви са условията за участие и кой я води;
- кой води школата по математика, всеки ли има достъп до нея или е по-скоро за най-силните състезатели, които представят училището в международни състезания;

- струва ли си да се учи немски в немската паралелка, т.е. достатъчно добро ли е нивото по немски, или по скоро е добре да се учи в английската паралелка като се надгради английския + допълнително школа по немски ;

Всяка информация, която смятате, че би била от полза за дете, което желае да учи в училището, ще ми бъде много ценна. Ако желаете, пишете на лични. Благодаря!

И аз задавам повечето от въпросите.  Simple Smile

# 113
Резултати НВО, СМГ – 7 кл. (източник: http://www.smg.bg/news.php?id=112), на общо 129 ученици.

БЕЛ

6.00   – 1 (+ 1 „служебна” от Национален кръг на олимпиада по БЕЛ) – 4 за София и 8 за България.

≥ 5.500 – 86 (86/129 = 67%, т.е. над две трети от възпитаниците на СМГ в 7-ми клас имат шестица по БЕЛ) – 1 413 за София и 4 074 за България.

МАТ

6.00   – 33 (трите „служебни” шестици от Национален кръг на олимпиада по МАТ се повтарят; 33/129 = 26% - т.е. над една четвърт от децата в 7-ми клас са получили „пълно 6” на НВО по МАТ) – 57 за София и 93 за България.

≥ 5.500 – 119 (119/129 = 92%, т.е. над 92% от възпитаниците на СМГ в 7-ми клас имат шестица по МАТ) – 928 за София и 2 210 за България.

# 114
Привет,

И аз задавам повечето от въпросите.  Simple Smile

Мога да отговоря на една част от въпросите: 

- стремежът е да се запазят класовете на "старите" семегейци, но всяка година има около 3 паралелки с нови деца, които се разпределят горе-долу така : 2 паралелки изцяло нови, около 1/2 обикновено от немската паралелка също е от новите, останалите - в трите паралелки от "старите",
но смея да твърдя, че независимо стари/нови, всички деца са много добре приети там, където са попаднали.

- школа по информатика за начинаещи има в осми клас, единственото условие за участие е желанието на детето, доколкото разбрах, през тази учебна година, преподавателите бяха от "Телерик".

- школата по математика се води от учителя, който води часовете по математика в клас, и там единственото условие за участие е желанието на детето.

- школа по немски наблизо...зависи какво разбирате под "близо", за мен Гьоте-институт е съвсем близо - около 10-12 мин. пеша Simple Smile

- няма никакви извънкласни спортни занимания, защото класовете са много, и спортната база непрекъснато е заета, но в 8-ми клас вече са достатъчно големи да се организират и сами - Спортната Палата и стадион Васил Левски предлагат доста възможности за спорт, и не са далеч.

- организират се всякакви екскурзии, лагери - ски, море, според сезона и ваканциите.

Толкова от мен, по другите въпроси нямам информация, дано се включи и друг.

# 115
  • София
Ябълка, много благодаря за информацията!

# 116
Ant12 , благодаря за анализа. Peace
Имаме ли информация как са се готвили децата за изпита по БЕЛ?
Много ми е важно да знам общия принцип.

# 117
Еeee, peppia! Mr. Green

Оценката по БЕЛ от НВО на дъщеря ми е 5.93.
Заслугата за тази оценка / по мои лични наблюдения и приблизителни сметки/ е: 60% на дъщеря ми, 30% на школата, която посещаваше и 10% на госпожата от училище.
Съжалявам, ако ви прозвучи нескромно.

# 118
Еeee, peppia! Mr. Green

Заслугата за тази оценка / по мои лични наблюдения и приблизителни сметки/ е: 60% на дъщеря ми, 30% на школата, която посещаваше и 10% на госпожата от училище.

5.93 - Браво, Браво, Браво!

Аз ли недовиждам, но не разбрах какво е коментирал/а peppia? Rolling Eyes

# 119
Еeee, peppia! Mr. Green

Със сигурност е така. Но от тези 60% поне половината се дължат на мотивацията и "наострения" му ум. Същото важи и за част от 30-те процента. А мотивацията зависи страшно много от средата, а "наостреният" ум зависи много и от училището. Та ролята на СМГ, макар и неявно, е доста над 10%. Според мен.

Общи условия

Активация на акаунт