Как се лекува разбито сърце?

• 48 791
  • 932
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Еластина, разбрах те, говориш за хора с неспокоен буден дух, вечно търсещи и във вечна битка със злото по света, които преживяват всички световни нещастия и несправедливост като свои.

Аз имам предвид доста по-прозаични параметри на любов към живота, които споделям, макар да нямам амбицията да променям света и вселенските нещастия да не отнемат спокойния ми сън, аз се причислявам към категорията "влюбени в живота" и в себе си, инвестирам усилия, нерви и чувства и емоции в сферата на собственото ми обкръжение, влияние и живот.

Везни съм.

Аз тази нощ отново си поплаках, но за първи път не съм плакала за него, а по-скоро за мен и кашата, в която съм се забъркала.  Blush

Точно така, Бял сняг. В момента, в който започне да ти е мъчно за теб самата, изобщо започнеш да се поставяш в центъра на собствената ти вселена, половината работа е свършена.

А дамите, изоставени от мъжете си, не разбирам наистина ли мислите, че единствения фактор за една такава развръзка е единствено и само друга жена? А мъжът, които има семейство и дете и отговорности в този ред на мисли какъв се явява? Някаква примамка, която тя, лошата е дошла и взела като предмет и той ама изобщо не е разбрал какво му се случва.

# 121
  • Насред хаоса
Аз имам по-добър кандидат  Rolling Eyes  Бие го поне с 2 обиколки на нагломера. Докато ужким щеше да се развежда, реши да си спасява семейството. Жена му разбра туй-онуй, наранена. Той почна да се държи гадничко с мен, меко казано. На опитите му да му кажа и покажа, че това ме наранява, получих изказване в стил да съм мислела по-позитивно  ooooh!  И самосъжалението ми не било уместно, защото той и жена му страдали  #Crazy
Тебе пък вместо да те е срам да се обаждаш си седнала да се жалваш Shocked
Много добре е направил, че се е осъзнал и си е запазил семейството.Защото моето се разпадна точно заради една такава като тебе.Когато се събрахме отново след като известно време беше с нея тя изпадна в една подобна мелодрама, но моя не можа да се осъзнае и поддаде.Тебе те бил наранявал...а като е наранявал жена си заради тебе ти е било готино нали.
Заради подобна на теб ( да не казвам каква ) моя мъж заряза връзка на 13 години и дете на 5г.
#2gunfire  #Cussing out За ради подобна, която много страдала и обичала мъжът ми заряза 8 годишен брак и 5 годишно дете. А аз не съм страдала и не съм ли го обичала, след като съм му родила дете и никога за тези 8 години не съм поглеждала на страни. Такива като теб, трябва да се срамуват, а не да се вайкат. Имай малко достойнство и остави семейството на мира. Дано спасят брака си, а ти чиста любов ще намериш. И ще бъдеш много по-щастлива.
Извинявайте, ама още ли има жени, които обвиняват за безобразията на мъжа си всеки друг, но не и него самия? Мъжете ви са тези, които трябва да се срамуват и да изпитват вина, не другата жена. Става дума не за безпомощни дечица, а за възрастни мъже, които сами решават да допуснат ли нещо или не. Да не говорим, че обикновено мъжете са тези, които поемат инициативата и тръгват да атакуват.

Аз тази нощ отново си поплаках, но за първи път не съм плакала за него, а по-скоро за мен и кашата, в която съм се забъркала.  Blush

Това е голяма крачка напред.  Peace

# 122
По мои наблюдения жените, които са склонни да прощават изневерите на мъжа си съвсем съзнателно пренасочват яда и омразата си към другата жена, защото в противен случай не биха могли да живеят с този мъж.Как ще си признаят истините, че-1.Любовта си е отишла.2.Дошла е нова любов.3.Брака не се е оказал сполучлив.4.Заедно са заради навика и удобството, а не от любов или обратното-5.Мъжа е имал желание за нова тръпка, пробвал е, после е съжалил и е установил, че това, което има в дома си, е по-ценно.Никоя от тези точки няма нищо общо с вина на друг човек.

# 123
Бял сняг, не знам какъв човек трябва да си, за да си причиняваш такова страдание, заради мъж, с когото нямате нищо общо- нито деца, нито дом.
Обичай първо себе си, за да те обича и някой тъпак като този, който никога няма да бъде щастлив, щом носи такава душа.
Уважавай се и се грижи за себе си, така сякаш всеки ден ти е последен.Никой не заслужава такова отношение и твоята мазохистични вопли трябва да разберат, че е време да си отидат, завинаги.
Не съм прегледала цялата тема, позволих си да ти "надърпам ушите", защото четейки те, си мисля, че си готин човек.
На твое място не бих празнувала с него, но ще мu го кажа в последния момент.Бих му натрила носа много дискретно и интелигентно.
Не те заслужава.
Весели празници и да знаеш, че и твоя човек е някъде, но не там, където си мислиш.

Позволявам си много важен съвет- никога не се рови в телефона и компютъра на кого и да е.Винаги има опция да не ти хареса видяното.

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 15:09 от Чудо на чудесата

# 124

Весели празници и да знаеш, че и твоя човек е някъде, но не там, където си мислиш.

Ох, съгласна съм с всичко без това болднатото.  ooooh! Може и да е някъде, може и да е никъде. Това разбира се, не е причина, да стоим в една връзка и да страдаме, колкото да не сме сами.  Peace Hug

# 125

Ох, съгласна съм с всичко без това болднатото.  ooooh! Може и да е някъде, може и да е никъде. Това разбира се, не е причина, да стоим в една връзка и да страдаме, колкото да не сме сами.  Peace Hug

По-добре сама, отколкото в никаква и измъчваща връзка.
Вярвам, че всеки си има половинка някъде. Обикновено я откриваме в моментите, в които сме казали"Край, вече никога няма да си имам работа с мъже".

# 126

Вярвам, че всеки си има половинка някъде. Обикновено я откриваме в моментите, в които сме казали"Край, вече никога няма да си имам работа с мъже".
Щом пишеш моментите, в мн. число, значи не е една половинка.  Wink

# 127

Щом пишеш моментите, в мн. число, значи не е една половинка.  Wink

При едни половинката е една, при други повече.
Ако се върна назад в тийнейджърството си, мога да изброя много такива моменти.И всеки път си мислех, че няма по-добър.Малко са хората, които са били цял живот с един единствен човек до себе си, докато смъртта ги раздели.

# 128

При едни половинката е една, при други повече.
Ако се върна назад в тийнейджърството си, мога да изброя много такива моменти.И всеки път си мислех, че няма по-добър.
И при мен е така, обаче не съм тийнейджърка.  Embarassed

# 129
Ази, стихотворението е прекрасно. Но, за да се вдига човек след всичко негативно, което му се случва, трябва да има някакъв източник на енергия. Не говоря дори само за негативни случки, а за неща, които те изсмукват-ежедневието например.  Ако няма кой/какво да му я даде на човек тази енергия, той трябва да си напълни чашата сам. И в първия вариант той пак си е основен лирически герой, но в приказката има и помощ от другарче. Чисто практически, за да се справиш, когато си сам, е необходимо повече време.

Ай, все едно за мен си го написала...толкова е вярно  Sad

Съчувствам на авторката, знам, че в темата се написаха много верни и практични съвети, но да не забравяме, че е влюбена. Подходящ, неподходящ тя изпитва чувства. И ще й трябва много сила и воля, за да последва съветите ни. Пожелавам и да ги намери в себе си  Hug

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 14:39 от Самсара

# 130
  • Варна
Ако са те напуснали заради друга, не е известно на кого му е провървяло повече.

От друга страна, изхвърляйки боклука, правиш място за новите хубави неща. Бял сняг, запомни го и си го повтаряй, ако трябва пред огледалото, "любовта към себе си е единствената и непреходна любов". Всичко останало е само нейно допълнение.
Започнеш ли да се обичаш истински, подобни индивиди сами ще се отлюспят от живота ти.

# 131
 С риск да ми начукате виртаулно канчето, ще изкажа и аз моето мнение по темата. Изчетох я цялата, с всичките ви коментари.
Според мен разбито сърце не се лекува. Оставяш го да си зарасне само.
Щеше да е прекрасно да е като по филмите, където ранената героиня гордо вдига глава и продължава напред. Колко от нас имат този самоконтрол, след като са преживяли емоционален банкрут? Никой не е застрахован. За мен решението е пълен, безкомпромисен и тотален игнор на въпросната персона.
Тук се сещам за една мисъл на Ремарк, която прочетох преди време и ми хареса.
"Харесва ми как си тръгват гордите и красиви жени, надменно и стремително, потропвайки с токчета и тръшкайки вратата. После могат да се свлекат от обратната ѝ страна и горко да заплачат, но си тръгват забележително!" "Живот назаем" - Ремарк

На авторката-прегръдка и успех!

# 132
Еластина, теб те признавам за мъдрец! Весели празници!

# 133
  • София

А ако са те напуснали без да има друга, тогава по-добре ли се чувстваш  newsm78 newsm78 Толкова ли е важна причината, след като болката е същата

# 134
  • Варна

А ако са те напуснали без да има друга, тогава по-добре ли се чувстваш  newsm78 newsm78 Толкова ли е важна причината, след като болката е същата
Не, бе душко, ако се напрегнем малко, ще схванем, че по-добре сама, отколкото зле придружена. Причината няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт