Как се лекува разбито сърце?

• 48 801
  • 932
  •   1
Отговори
# 135
Ако са те напуснали заради друга, не е известно на кого му е провървяло повече.

You made my day, както се казва. Аз си го мисля с 30 изречения, ти така добре го каза с едно.

# 136
Бял сняг, потърсих книгата в спирала. Изненадващо там я има под друго заглавие, не като в книжния вариант. "Овладяване на любовта" - Руис, Дон Мигел. Препоръчвам я по няколко причини: Ще ти напомни, че ти си създаваш живота и всичко, което ти се случва зависи от твоите решения. Зависи и от начина, по който мислиш за себе си, по който се възприемаш - в случая жертва. Книгата разглежда и точно този проблем между двама души - жертва и агресор. Както и любовта към себе си; защо сме склонни да приемаме отношения като на този човек към теб.

http://www.spiralata.net/

Знай, че гневът е "дреха" на тъгата. Когато си гневна - можеш да разбиеш гардероб, когато си тъжна - можеш да поплачеш за себе си. И в двата случая страданието ти е на лице, защото си допуснала да завъртиш своя живот около неговия. Да съобразяваш своите нужди с неговите прищевки и желания/нежелания; твоето настроение зависи от неговото, твоето щастие зависи от него. И всеки един път ти пренебрегваш себе си, пренебрегваш твоите нужди. Аз също съм минала през това и зная как се чувстваш, поне предполагам, че зная. Основната ти задача е да заявиш себе си. Да завъртиш отново живота около себе си. Това, както вече писах, иска да излезеш от ролята на жертва. А да излезеш от тази роля и да успееш да заявиш себе си, казвайки и устоявайки това, което си и това, от което имаш нужда - е нужна агресия. Затова писах, че трябва да се ядосаш, но имах предвид не да станеш лъвица и да скочиш срещу него с нож в ръка, (извини ме за метафората). Става въпрос за "здравата агресия", както я наричат психолозите и психотерапевтите. Ние не сме нито само тяло, нито само ум, нито само чувства. Ние сме всичко това в съвкупност и между тяло, ум и емоции трябва да има връзка, да няма блокаж. Мисля, че ще ти е от помощ, ако напишеш на един лист това, което искаш да му кажеш. Няма значение в момента дали наистина ще му го кажеш или не, самото написване ще подобри връзката в теб между трите ти части.

Искам да знаеш нещо важно: В момента ти си в ситуация, в която ти предстои да направиш нужна за теб промяна. Не съжалявай за това, което се случва! Защото само, когато преминеш през този ад и успееш да излезеш от него, няма друг път да допуснеш да ти се случи същото. Ти си попаднала в тази ситуация поради твои слаби страни. Когато успееш да ги преодолееш, ще бъдеш по-щастлива от преди независимо дали ще бъдеш с човек до себе си, с какъв точно човек, или ще бъдеш сама.

И с извинение за дългия пост, исках да напиша повечко и за техниката на Байрон Кейти. Има три нейни книги на българския пазар. Основната е "Да обичаш това, което е". Другата, която може да ти е полезна е "Нуждая се от любовта ти. Истина ли е това?" Съвсем на кратко: Тази жена, излъчваща огромна доброта и вътрешна хармония, е била цели 12 години в дълбока депресия. Трите ѝ деца са се страхували да остават с нея в една стая, била е агресивна и към тях, вечно съдеща ги, мърмореща, може би и физически опасна, съдейки по думите на едната ѝ дъщеря... В последните две години от тази депресия тя е спяла върху пода - не се е чувствала достойна да спи върху легло и е имала желание за самоубийство! Докато една сутрин, в клиника за душевно болни, животът ѝ се е променил на 180. Една сутрин, събуждайки се, си е помислила, че "ние - хората - не се тревожим заради това, което ни се случва, а заради мислите във връзка с това, което ни се случва. В мига, в който хората осъзнаят тази истина, цялото им разбиране за нещата се променя." Ако знаеш английски език, в you tube е пълно с клипове за работата ѝ с хора с проблеми. Задава им само 4 въпроса, а от тях се иска само да са честни със себе си. Името ѝ е Byron Katie и по цял свят има обучения по нейната система с тия 4 въпроса.

Желая ти успех! И много, много любов към теб самата!

# 137
tonimar, благодаря! Ще разгледам всичко, за което ми обясняваш!   bouquet

Момичета, в навечерието на Коледа ви пожелавам прекрасен празник! Пожелавам ви много любов, споделена ест.  Wink , много хубави емоции с близките, много усмивки и настроение! Весело празнуване!

Искам да ви благодаря и затова, че ми отделихте от времето си и ме накарахте да се почувствам по-спокойна! Пращам виртуални прегръдки и благодарност на всички вас!  Hug   bouquet

# 138
По мои наблюдения жените, които са склонни да прощават изневерите на мъжа си съвсем съзнателно пренасочват яда и омразата си към другата жена, защото в противен случай не биха могли да живеят с този мъж.Как ще си признаят истините, че-1.Любовта си е отишла.2.Дошла е нова любов.3.Брака не се е оказал сполучлив.4.Заедно са заради навика и удобството, а не от любов или обратното-5.Мъжа е имал желание за нова тръпка, пробвал е, после е съжалил и е установил, че това, което има в дома си, е по-ценно.Никоя от тези точки няма нищо общо с вина на друг човек.
Не е задължително. Има жени, които си имат по-важни занимания пред това да се занимават с подобни глупости. Но и аз не приемам тезата, че чуждата жена е виновна. Според мен мъжът е по-виновен, ако трябва да се търси вина. Понякога обаче и жената на неверника си носи малко вина, но да не задълбаваме, че ще отидем в някоя друга тема. Ничии отношения не са вечни, всичко се променя, включително и човешките взаимоотношения. Който не е приел това, ще страда много.

тонимар, много добре си обяснила взаимозависимостта между жертвата и насилника! На прав път си в зададената ситуация !

# 139

Но и аз не приемам тезата, че чуждата жена е виновна. Според мен мъжът е по-виновен, ако трябва да се търси вина.

Винаги жената дава сигналите - и в човешкия, и в животинския свят. Може да не прави кой знае какво отначало, но тези сигнали, ако ги има, са много добре доловими.
Не е виновна толкова, колкото и дилъра на наркотици. Чуждата жена имам предвид. По-точно тогава, когато се касае за трето лице, намесено в отношенията на двойка, нямам предвид в случая ситуацията на авторката, там е различно, там мъжа си е некачествения меко казано.

# 140
  • Варна
Колкото по-рано разберете, че третото лице няма нищо общо, толкова по-лесно ще ви се живее. Все пак човекът, който е поемал някакви задължения към вас е съпругът ви.

# 141
Бял сняг, мисля, че много добре съзнаваш, че това не е твоят човек и че отношенията ви не са нормалти. Аз смятам, че ти просто тъгуваш по идеята за стабилна връзка и любов, защото си разочарована, че тя се е провалила с гръм и трясък. Момичетата са ти дали чудесни съвети, обичай се, съзнавай собствената си ценност и не позволявай на същества като този мъж да те нараняват!

# 142
Винаги жената дава сигналите - и в човешкия, и в животинския свят. Може да не прави кой знае какво отначало, но тези сигнали, ако ги има, са много добре доловими.
Не е виновна толкова, колкото и дилъра на наркотици. Чуждата жена имам предвид. По-точно тогава, когато се касае за трето лице, намесено в отношенията на двойка, нямам предвид в случая ситуацията на авторката, там е различно, там мъжа си е некачествения меко казано.
Изобщо по никакъв начин не мога да се съглася!Мъжете тълкуват сигналите както им е изгодно /май както и ние, де Wink/.Имам 3-ма клиенти във връзка с работата ми, предполагам че са семейни, финансово видимо добре, от години се пробват с покани за почерпка и явно не приемат отказите ми, защото след някой и друг месец пак пробват.Нито ми харесват, нито ми допада това, защото може да се наложи да ги изгубя като клиенти.И грам сигнали не съм давала.Но съм усмихната и вежлива, разбира се, работата ми го изисква.Та който вярва, че другите жени са привлекли клетия мъж.....ами вярвайте си.....
Весела Коледа, момичета! Close-mas:

# 143
Изобщо по никакъв начин не мога да се съглася!Мъжете тълкуват сигналите както им е изгодно /май както и ние, де Wink/.Имам 3-ма клиенти във връзка с работата ми, предполагам че са семейни, финансово видимо добре, от години се пробват с покани за почерпка и явно не приемат отказите ми, защото след някой и друг месец пак пробват.Нито ми харесват, нито ми допада това, защото може да се наложи да ги изгубя като клиенти.И грам сигнали не съм давала.Но съм усмихната и вежлива, разбира се, работата ми го изисква.Та който вярва, че другите жени са привлекли клетия мъж.....ами вярвайте си.....
Весела Коледа, момичета! Close-mas:
Tочно. Който търси - намира. няма да си ти примерно, но ще е някоя друга.  Peace

# 144

Ако са те напуснали заради друга, не е известно на кого му е провървяло повече. Peace Thinking Naughty

# 145
Успех на авторката в бъдеще!

# 146
  • В тъмната гора.
Бял сняг, мисля, че много добре съзнаваш, че това не е твоят човек и че отношенията ви не са нормалти. Аз смятам, че ти просто тъгуваш по идеята за стабилна връзка и любов, защото си разочарована, че тя се е провалила с гръм и трясък. Момичетата са ти дали чудесни съвети, обичай се, съзнавай собствената си ценност и не позволявай на същества като този мъж да те нараняват!

Peace

# 147

Но и аз не приемам тезата, че чуждата жена е виновна. Според мен мъжът е по-виновен, ако трябва да се търси вина.

С нищо не са виновни другите жени. Сигнали пращали ... еми съвсем нормално е да летят сигнали ако някой харесва някого. Моят мъж например си е от тези, които често ги харесват. Просто навсякъде го харесват и много често в компании виждам по-особено поведение от страна на жени. И какво сега, ако вземе да кръшне те ли са виновни? Не, той и само той.

Към авторката на темата. Аз може да прозвуча като емоционален инвалид, но изчетох внимателно цялата  история и не мога да разбера какво не ти е ясно. Човекът не си пада по тебе. Това е. Късай и хвърляй и хич не си товари главата с излишни въпроси. Случват се и такива неща. Желая ти да срещнеш по-скоро твоя човек.  Hug

# 148
Аз може да прозвуча като емоционален инвалид, но изчетох внимателно цялата  история и не мога да разбера какво не ти е ясно. Човекът не си пада по тебе. Това е. Късай и хвърляй и хич не си товари главата с излишни въпроси.

А баш. Според мен трябва сега и веднага да спреш да инвестираш времето и енергията си в размисли за този човек и връзката ти с него (или по-скоро нейното отсъствие).

Аз бих направила следното:

1. Преустановявам всякакъв контакт с този човек на момента. Фейсбуци, телефони, туитъри - всичко се трие, блокира и т.н.
2. Никакво празнуване на Нова година заедно. Без предупреждение, без пост-фактум обяснения, без драми. Просто изчезвам от живота му, вселената му и всичко останало, а той да си се пени за "излагането" пред приятелите на себе си.
3. Връщам се един ден по-рано вкъщи, опаковам му багажчето в онези големи черни торби за боклук и в деня на очакваното му завръщане ги изкарвам пред входа. Ключовете от секцията - или в боклукчийската торба или удобно ги изгуби - както прецениш.
4. Сменям бравите и ако синковецът се опита да насили вратата, викам полиция.
Алтернатива на стъпка 4. ако смяташ, че ще се поддадеш да му отвориш и да изпаднете в мелодраматични обяснения (което аз смятам, че е твърде вероятно) е да се разкараш от вкъщи този ден. Отседни при приятелка, подари си ден на СПА, настани се в хотел, каквото прецениш.

Може да звучи крайно, но аз съм постъпвала по аналогичен на описания начин с аналогичен на описания мъжоподобен и дори и сега от позицията на времето, смятам че постъпих правилно. Не заради някаква болка, дискомфорт или подобно "неудобство", което съм причинила на индивида, ами заради самата себе си - всяка допълнителна реплика, форма на контакт, думичка дори щеше да удължи агонията ми и да даде шанс на манипулатора да доминира над мен. 

# 149
Може да звучи крайно, но аз съм постъпвала по аналогичен на описания начин с аналогичен на описания мъжоподобен и дори и сега от позицията на времето, смятам че постъпих правилно. Не заради някаква болка, дискомфорт или подобно "неудобство", което съм причинила на индивида, ами заради самата себе си - всяка допълнителна реплика, форма на контакт, думичка дори щеше да удължи агонията ми и да даде шанс на манипулатора да доминира над мен. 
Евала!Аз не успях да се откача навреме и потвърждавам, че само загубих и време, и нерви, и самоуважение...Това е правилния начин!

Общи условия

Активация на акаунт