ДУБАЙ 4

• 61 441
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Роже, кажи ми как се казва спирката пред риф мол, че пришки ми излязаха да я търся. Там имаше до него един магазин на маркс и спенсър и тойс ер ъс и не мога да не се върна, че кви попадения бях улучила няма да ви разправям  Joy
останаха 2 седмици. Потривам доволно ръце...
Богиня, спирката на метрото до Рийф Мол се казва Салах Ал Дин. Тя е точно на триста метра от спирка Юнион /няма и пет минути пеша/. Ето снимка, ако забравиш как се казва да прочетеш Grinning

До Рийф Мол има един страхотен магазин, огромен на два етажа. С невероятно ниски цени /май го изкупихме половината Joy/ на всичко, дрехи, обувки, козметика, бельо. Включително участвахме в томбола за 5 БМВ-та, но не спечелихме Grinning По което и време да минехме през него, беше фулл от народ. Ето  да го видиш, че да не го объркаш Simple Smile

Излизаш от метрото по ескалаторите, /ако излезеш с асансьора ще излезеш от страната на  Gift Village/ и първото нещо, което виждаш е той.
До него е Рийф Молл, срещу него Gift Village.
Тръгваш в обратна посока по същия тротоар и след 300 метра ти е новия страхотен търговски център с два убийствени хотела в него-  Al Ghurair Centre, точно срещу метростанция Юнион Simple Smileснимки качих снощи в предишните постинги.
petjia, чудесно е че вече знаеш какво и къде искаш да видите. пък за което не си сигурна, ние ще ти помогнем Peace

# 301
dream1984, една дубайска агенция вади визите за 95$, не е необходимо да резервираш хотела през тях. За плащането дават няколко варианта, най-удобно е онлайн с карта. Не знам дали вече няма да ти е късно, но напоследък почти не успявам да влизам и да чета. По-назад обаче съм писала за тях.

Някой нещо за Бурж Ал Араб  Rolling Eyes??

# 302
  • Живее на Луната
buffy, пишеш им мей с желаната от теб дата и час. Мисля, че и кредитна карта се даваше, но не съм сигурна. Прочети тук: http://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/burj-al-arab/off … ab-afternoon-tea/

# 303
 roje22 , баш това е магазина дето помня от преди 7 г... Беше на Маркс и спенсър, а от другата страна детски играчки. В конфекцията на първи етаж мъжко, на втори дамско... Сигурно още помнят ММ в тоя магазин... Единствения, дето не само се е престрашил да се качи на тоя етаж, ми и приличаше на коледна елха със сутиени:)

# 304
buffy, може да резревираш и по мейл и по телефон. Както ти е по удобно, дава се номер на кредитна карта. Сега видях в сайта, че за някои от ресторантите може да се инициира резервацията и онлайн, но не и за скай вю бара.

Като гледам, май са поразширили избора от ресторанти, lounges...така, че дерзайте  Simple Smile

Като се избере Бурж ал Араб излизат повече именца

https://www.jumeirah.com/en/restaurants/

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 16:01 от AniSim

# 305
Здравейте, момичета, извинявам се предварително ако въпросите ми са малко глупави, до сега не съм пътувала и съм леко стресирана.

Спечелих уикенд за двама в Дубай и в края на месеца ще пътуваме с моя приятелка. От агенцията имаме осигурен полет до там, посрещане и настаняване в хотел и 3 нощувки. Освен това имаме Обзорна обиколка на Дубай: включва всички ключови забележителности на Дубай - Малката Венеция ,Дубай Марина , Емирството на емира на Дубай ,Атлантис - The Palm,хотела разполовен на короната на изкуствения остров с формата на палма;

Проблемът поне за мен е, че съм с ограничени финанси и може повече да не отида там, но няма да имам възможност много да се разпростирам. Може ли да ми дадете някакви съвети къде може да се храним за обед и вечеря, защото те не са ни осигурени, както и какво друго може да се прави с малко пари  Cry

Също и каква валута е добре да си взема от България, там може ли да се плаща с долари или евро или приемат само техните пари? Видях по табличката в началото на темата, че там е сравнително топло в момента, но вечер например става ли студено и трябва ли да си нося по-дебели дрехи?

Благодаря ви предварително, ако се сетя още нещо, надявам се мога да питам.

# 306
Благодаря Ви! Писах им.

# 307
A през април как е времето, ще оцелеем ли с детето?

# 308
alex99, бюджетно изхранване става във фуд кортовете на моловете, ако си купувате нещо от супермаркетите или ако около хотела ви откриете магазинчета, където продават например дюнери (шаварма ги наричат), пица, даже и фреша не е скъп там  Peace

Гледайте да се предвижвате с метро (автобуси) и разходките из Дубай Марина, Мадинат Джумейра, JBR, суковете са ви без пари, също и публичните плажове, но и на другите таксата е минимална. Шоуто на фонтаните също не се плаща. Ако ви остане време интересни молове за разглеждане са Ибн Батута, Меркато, Wafi.

За валутата вземете си долари и там обменяйте по моловете за дирхами, може от тук да обмените малка сума ако искате да имате кеш веднага при пристигането.

За дрехите, добре е да имате връхна дрешка жилетка, по-тънко якенце за привечер или където са раздули климатика. Но като цяло вземете си дрехи, които ползвате като за наше ранно лято/ късна пролет, т.е. ще е топло, но не горещо, като сутрин и привечер ще е по-хладно.

Nadia79, ако сте първата половина на април може и да нацелите все още хубаво (за нас като несвикнали) време за дневни разходки навън, но вече си е до късмет, може и още от началото на месеца да почнат да се покачват температурите и влажността. Тук и тити ще ви каже все пак , че моя опит е 50:50 Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 15:55 от AniSim

# 309
Ми по-скоро към средата на месеца съм се ориентирала, водя по цената на билетите...
Иначе не става за дневни разходки и екскурзии ли? Плаж дори, басейн?
Толкова ли е зле?  Rolling Eyes

# 310
Момичета , Опитвам се на база всичко прочетено тук да си направя програма за пътуването ни през април. Вижте до къде я докарах има ако мога да оплатня програмата с още нещо кажете. Прибираме се на 17.04 , самолета ни е чак в 19ч. Така че този ден не знам какво да го правя Simple Smile даваите идеи:
1/първи ден : Т.к ще отседнем в Дейра и първия ни ден 11.04.( е петък  и няма метро ) ще се помотаме из квартала и DEIRA Al MAMZAR  beach , Музея в дейра  , Miracle garden , Global Villeage ( може ли някои да каже дали си струва да се ходи изобщо там и колко е входа ? )
2/втори : Х-л Atlantis the palm ,Madinat Jumeirah Burj Al arab ,Burj Kalifa – гледаме фонтаните
3/трети : Jumeirah Beach and Jumeirah Park – one day relax ,Zabeel Park , вечерта Burj Kalifa ( на върха )
4/четвърти: Dubai Aquarium & Under water zoo ,Mall of Emirates ,Jumeirah Beach residence  
5/пети :Abu Dabi – Екскурзия
6// шести: Ibn Al Battuta Mall,/ Dubai Marina и ми се иска още някъде но незнам къде Simple Smile
7/седми ден - деня на тръгване , пазар в Някои от моловете в Дейра. Само незнам къде да си оставим багажите Sad до 3,4 часа.

# 311
Ми по-скоро към средата на месеца съм се ориентирала, водя по цената на билетите...
Иначе не става за дневни разходки и екскурзии ли? Плаж дори, басейн?
Толкова ли е зле?  Rolling Eyes

Не мисля, че ще е толкова зле, спокойно особено за плаж и басейн, просто ако се покачи влажността не е много комфортно да се ходи навън по-дълго, но като гледам че има много ентусиасти за май и то за първо ходене  Grinning, април си е направо окей до средата.

# 312
То и ние сме ентусиасти първо ходене, хихи  Laughing
За момента съм на вълна билети!
Веднъж да ги взема и няма мърдане назад - ще търся хотели, маршрути по които да обикаляме, екскурзии, транспорт от-до...
Затова питах по-горе към кой район да се ориентирам за резервация, т.к идея си нямам.

Мъжа ми много се съмнява, че ще се справим сами без агенция, но аз имам вяра и за двама ни Wink
Не мисля, че ще е чак толкова трудно, просто добро планиране, поне време има предостатъчно.

# 313
Юпиии, имаме резервация за Бурж  Heart Eyes  Party

# 314
  • софия
Има доста интересни оферти и в ресторантите на Атлантис  Peace
Ние няма да ходим в Бурж ал Араб.

Общи условия

Активация на акаунт