ДЕКЕМВРИйки 2013

• 31 084
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ей, момичета! Значи не само на мен днес ми е ужасно гадно. ММ ме ядосва, детето го обожавам, но понякога много ми идва. Не съм излизала откакто се върнах от болницата, освен веднъж до аптеката на ъгъла. Като казвам, че имам нужда от помощ получвам едно укорително: "Щом не се справяш!". Просто не знам вече не ми се говори с този човек, не влиза в положение и това е. Да, ходи на работа, вкъщи плаща всичко, не е малко. Ама емоционално никъв го няма.
Да, като пропусне памперсът и се почва едно преобличане, рев, миене, успокояване... направо ужас. Много съм се изтощила вече, най-вече емоционално. Ще видим.
Ние я къпем всяка вечер. Така знам че е добре, аз самата се къпя всеки ден, а и знам че бебетата дишат много и през кожата си. После я мажа с бебешко мляко на Бюбхен.
 Имам въпрос към ЛЛЛ: На дясната гърда на върха й продължавам да имам подутина, силно болезнена при сучене, мажа с какво ли не, какво мога да сторя? Става въпрос за самия връх на зърното и е така от над седмица. Ние сме на комбинирано хранене, защото млякото не стига. Аз се пробвах с това Анна да виси на гърда по цял ден няколко дена подред, но нямаше ефект и се измъчихме и двете. Почнахме дохранване. Сега сме горе-долу повече на АМ и по-малко на кърма, но все пак имаме 2-3 сучения на денонощие от гърдите.

# 511
 Относно памперсите използваме Памперс премиум кеър 2-ри размер и не съм доволна, защото пропускат и бебето е постоянно мокро. Не знам към коя марка да се насоча.
 Ние сме само на кърма, аз се цедя нон стоп и изкарвам завидно количество по около 150 -160 мл от гърда. Прибирам и във фризера към хладилника, за да си я ползваме след време.
 Проблема ни продължава да е същия - много се разреди акането. Той вече ака по 2 пъти примерно на ден, но се надува и ръмжи през целия ден и нощ докато го изкара. Не е запек - консистенцията си е нормална, но го мъчи. Имате ли идеи как да го облекча?
 Давам му Еспумизан по 25 капки преди всяко хранене. Добре ли е така? Също така и по 5 капки Био гайя вечер, но не чувствам облекчение.
 По каква схема давате Вигантол на вашите бебета? Докторката каза да даваме по 2 капки сутри на гладно в продлжение на 1 месец и след това да има по 10 дена почивка преди да се започне следващата опаковка. В същото време в инетрнет четох, че Вигантола не се спира през цялата зима и дори някои бебета приемат по големи количества.
 Консултирах се с приятелки и сестра ми и те потвърдиха - не се спира през цялата година, освен през лятото и така до навършване на 2 годинки. Двоумя се, защото мисля да сменим лекарката - оказа се че работи по някакви правила отпреди 30 години - вода със захар да му давам да си пие между храненията, да не го храня през нощта, да минавам на адаптирано мляко , защото не ми е хранителна кърмата явно ... ей такива са ни разговорите.
 Възможно е и да не му достига като качество кърмата, но аз се храня с ограничен асортимент от храна - картофи, хляб, ориз , месо, яйца, ябълки - това ми е казала че мога да ям. С какво се храните вие?
 Как избрахте вида на адаптираното мляко, с което да дохранвате? Набелязала съм Аптамил, Лактана био и Хип, но не мога да преценя  кое е по - качествено. Решихме с мъжа ми, че ако детето не е наддало достатъчно на следващата консултация, ще започнем и АМ.Първия месец той беше качил 900 грама.
Къпим го всяка вечер,а през деня дупето мием при смяна на памперсите. Козметиката, която ползвам  е на URIAGE и съм доволна.
 Ох, още нещо щях да питам, но принца се събуди и ще пиша след малко. Hug

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 17:37 от sentido

# 512
и нашите памперси пропусках,бяхме с Памперс премиум,после Памперс (турски) след това ползвахме Пуфис...всички пропускаха и накрая започнах да сменям памперсите на около 2,5-3 часа и решихме проблема,бебчето ми е сухо....  newsm44 newsm68
Вигантола аз го давам по 2 капки сутрин 15мин преди хранене....така ми го предписа педиатърката и спомена че лятото капките стават по 1
За да облекчиш акането използвай листо от мушкато,много помага...ние имахме същия проблем и с него Марти се изхожда лесно..пробвай

# 513
Съжалявам за въпроса ама това листо какво го правим ?

# 514
  • София
Съжалявам за въпроса ама това листо какво го правим ?

Тъкмо това щях да питам и аз?

# 515
Здравейте, мами Simple Smile Скоро не съм писала,сега се връщам назад да ви попрочета.

За Вигантола - моята педиатърка каза да давам на бебето по 1 капка половин час преди хранене, разтворена в лъжичка кърма, докато се затвори фонтанелата. Можело и до годинката. Явно и за това имат различни препоръки лекарите. Аз го давам директно преди хранене, а четох, че някои майки го капят директно в устата също.

За памперсите - ние ползваме Пуфис и се случва да пропускат, когато е пишкал. Най-странното е, че обикновено мокрото е около ребрата, а не около крачетата. Не знам защо става така, не ги слагам хлабаво, но е много неприятно. Някак си не мога да се пречупя да ползвам по-скъпа марка, като виждам как отиват в боклука за няколко часа..

Въпрос към ЛЛЛ Първо, благодаря, че отделяте толкова време, за да ни помагате по въпросите, свързани с кърменето! Определено от педиатърката си не получавам помощ. Когато се оплаках от силни болки и разранени зърна, получих широка усмивка и коментар: ''Да, кърменето понякога е болезнено. Ами, това е - мама!''.
Проблемът ми е следният: след кърмене ме болят гърдите, не зърната, а цялата гърда и то в продължение на часове. Не е познатото боцкане от идването на млякото, а болка като от травмирана гърда. Не знам на какво се дължи и не можах да намеря информация по въпроса. Бебето ми хапва изцедена кърма от шише, ползва различни марки биберони и се справя добре със всички. От гърдата също се научи да захапва правилно и вече не ми травмира зърната. Но тази болка след кърмене ме притеснява и затова и рядко кърмя вече, а предпочитам да цедя, защото след цедене с помпата не ме боли. На моменти, да си призная, дори се настройвам психически отрицателно срещу кърменето  Confused След кърмене съм пробвала да изцедя с помпата, за да видя колко остава, но е не повече от 1 лъжичка. Понякога се случва с голямо желание да кърмя, но болката след това ме отказва и плаши и пак минавам на помпа. Имате ли представа на какво може да се дължи тази болка?

# 516
Сентидо кое навежда педиатърката ти на идеята че не ти е хранителна кърмата и трябва да дохранваш? Според мен си наддава добре детето, а и ти имаш доста кърма. Не знам само защо се тормозиш и се ограничаваш какво да ядеш, можеш да си хапваш всичко просто в умерени количества.
За Вигантола баткото ми беше на 1 капка дневно сутрин преди хранене и когато един месец качи твърде много кг му ги увеличиха но аз много често забравях да му ги давам и нищо не му стана.

# 517
Здравейте момичета,
относно памперсите-ние сме с Пуфис и съм доволна. За да не пропускат е важно да са стегнати добре и най-вече да се сменят често. Моята беба не търпи да й е мокър памперса и реве като е напишкана или наакана. Сменям памперс преди всяко хранене, а понякога и след него и винаги когато зареве пак проверявам памперса, ако скоро не е сменян.
Относно Вигантола-капвам по 2-3 капки направо в млякото( ние сме само на АМ).
sentido, възможно е  да сте се запекли от Еспумизана,поне при нас беше така.

# 518
# 519
  • София
Сентидо, меечтата ми е да имам достатъчно кърма като теб!!! Моля те от сърце, преди да започнеш АМ се консултирай и с друга педиатърка!!! Кърмата всички съвременни педиатри са единодушни, че е най-доброто за нашите деца! Рядко са единодушни, но по този въпрос повечета са. Инче и моята е срещу нощните хранения, ама аз си я храня нощем. Просто гледам АМа да не надвишава 7 пъти дневно по въможност или там количеството в милилитри, което е ОК на ден за малко дете. А и давам малко кърма, така си имаме ядене без тези нощни гладувания засега. Мисля, че тези неща за нощната почивка са само за АМ.
За Вигантола - моята педи пък каза по 1 капка сутрин преди ядене чак като навършим месец. Вие откога го давате?
Друго ми хрумна, ние след 10тина дни сме на преглед при педиатърката ни в поликлиниката. Май ще си вземем такси, че ММ тогава е на работа. Та следното - в таксито как да се возим? Слагам я в столчето за кола и така отиваме в таксито ли?
За акането - някъде прочетох, че бебетата не знаят как да се напъват да се изакат и хем се напъват с едни мускули, хем стискат с други и затова така се получава, но не знам дали е вярно.
За памперсите - ние ползваме Либеро и рядко ми пропускат, но са доста скъпи, да. Ако се поръчат от Амазон памперсите излизат 2но по-евтино, ние поръчахме едно кашонче за проба, свърши. Сега чакаме още 2 кашончета наведнъж.

# 520
Здравейте и ЗА МНОГО ГОДИНИ!!!! Да сте живи и здрави Вие и Вашите бебешочета!!!
Ние си получихме дългоочакваният коледен подарък на 25.12,3080кг,51см.
Не мога да се обърна (както се казва),все още съм ошашавена покрай всичко ново,което ми се случва,но пък е най-прекрасното нещо да държиш в ръцете си своята рожбичка.
Поздрави на всички и като ми остане мъничко свободно време покрай спането на малкият ще ви попрочета. Чао!
   love001

# 521
  • София
... Двоумя се, защото мисля да сменим лекарката - оказа се че работи по някакви правила отпреди 30 години - вода със захар да му давам да си пие между храненията, да не го храня през нощта, да минавам на адаптирано мляко , защото не ми е хранителна кърмата явно ... ей такива са ни разговорите.
Уф, моята е абсолютно същата. Явно едно и също си знаят всичките. При първия сериозен проблем, минавам директно на частен педиатър, а нея ще ползвам само за ваксините.

Възможно е и да не му достига като качество кърмата, но аз се храня с ограничен асортимент от храна - картофи, хляб, ориз , месо, яйца, ябълки - това ми е казала че мога да ям.
Това меню звучи ужасно. Не разбирам от кърмене, но не виждам нищо хранително или полезно в него, може  би освен месото и яйцата. Аз бих потърсила второ мнение.

Вилхелм Тел, от кой Амазон по ръчваш Либеро-то? В английския намирам само големите размери.

# 522
Сантидо, ама моля ти се как ще даваш АМ, дай ми твоята кърма никакви добавки няма да и давам. Съветвай се задължително с друг, макар да не виждам какво да трябва да се съветва детето си наддава, имаш кърма, яде си...  Stop

Иначе за Ам: Ползвахме НАН и от него нашето момиче започна да се запича и веднага го спряхме, взехме НАН Сензитив от него и стана много рядко.. Купихме Лактана, много хубаво мляко, започна да ака по 3-4 пъти на ден и идеална консистенция и цвят, коликите почти изчезнаха, но ще го сменяме, че ние имаме проблеми с храненето и то е по-гъсто за това не е подходящо. Мазно е, като го повърне и го избърсвам с марля от устата, не изтича, а стой като храчка.  newsm78 Та сега ще взимаме ХИП Комбиотик, дано вече уцелим.  Peace

За памперсите: В болницата пробвах Памперс Премиум Кеър, но не ми допадно много, Пуфиса ни пропуска и то много странно, току що сменен памперс след малко се оказа мокър гръб, а аз доста стягам памперса не знам как стана това. newsm78 Сега си ползваме Памперс Прима - турските Памперс и сме си доволни от тях. Ние сменяме памперсите на 3часа, преди всяко хранене, ако има съмнителна миризма и по-често или ако го напишка бързо.  Laughing

# 523
Здравейте...
Сентидо ,и аз мисля , че трябва да се консултираш с друхпедиатър... 900 грама за 1мес е доста добре според мен.майнямашнуждаот дохранване.
За памперсите ,ние сменаПамперс , най малките , защото сме мъничкиожеи нямам никасви оплаквания. Сменяваме я почтина всякохранене,но понякогаи пропускаме , ако не е акала и пикала малката. До сягане сме имали пропуснал памперс..
Някой бешеписал , че бебето не спи през нощта.. ние имахметакъвпроблем една нощ..но презненя държахме малкатабудна доставреме и всичкосе нормализира. Сега  през деня има колики и трудно спи, но пъкпрез нощтаеизтощена и спи непробудно от12-12 и нещо до 6 сутрин..
Така , чеявно това е решението неспане през деня , за да спи много през нощта...
НиеАМ не ползваме за сега,така че мнение не мога да изкажа

# 524
Оф и мойто мъниче храним се с кърма, но като се започне едно охкане, пъшкане и надуване. Вече ненам колики ли са, иска да ака ли незнам какво е, но днес цял ден след като се нахрани го прави това , после се успокоява ии заспива за малк Sad

Общи условия

Активация на акаунт