ДЕКЕМВРИйки 2013

• 30 473
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Стани, дано повече нямате лоши дни и не само, ами да свършват коликите.  Party

Честито на първоразходилите се, много е хубаво и ние сме на разходка когато е хубаво, слънчево време, мирясва, ама като е будна и се кисели веднага. И ако сме по-далече подпалваме гумите да се приберем.  Mr. Green

# 586
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Ellendil, по снимките трудно може да се определи, дали Ани е слабичка или не. На мен ми изглежда като едно сладко бебе! А щом на консултация не са ти казали нищо притеснително, значи всичко е ОК. Колко е наддала на първото замерване?

pile_5415, мъчно си е раждането, какво и да ми разправят. Особено първото раждане. Мъки, мъки, но пък резултатът си заслужава. Hug

# 587
  • Плевен
момичета ,някоя знае ли какво точно се прави на 40-я ден?

# 588
http://www.ni-kai.com/customs/view/10
Виж този линк Simple Smile аз пък се чудя от къде да поръчам питка 

# 589
... аз пък се чудя от къде да поръчам питка 
От Билла Simple Smile 

# 590
От Билла Simple Smile 

Извинявай, понеже отдавна от Билла не пазарувам и се чудя продават се готови или  се поръчват ?

# 591
добро утро мами аз съм много тъжна защото аз бях писала и преди за моята чинка кадето уш беше бременна ама не е просто лекарката я е лъгала и е вземала само парите и сега е много зле чинка как може да има такива хора беше купила всичко за бебето стая му направиха багажа за болницата беше стегнала и докторката до последно и твардяла че е бременна преди да трагне за пловдив да ражда уш отишла на нормален гиниколог и там се е остановило че няма бебе просто карала нима бременност и затова и килограми качвала и корем имала и докторката и се обадила да я пита какво е станало дали е трагнала за пловдив че трябвало в едисиколко часа да постъпила в болницата и чинка и казала че е ходила на лекар и че няма бебе обаче и продалжила да и тварди че има ида отива да ражда как може да има такива хора на страданието на хората да печелят пари докторката се казва доцент Кирчева извинявам се че ви занимавам с мойте проблеми но да споделя да знаете за тази доцентка че е лашкиня защото тя лекувала всичко така се изкарва в интернет

# 592
Намерих тази тема  за погачата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758017.0

# 593
От Билла Simple Smile 

Извинявай, понеже отдавна от Билла не пазарувам и се чудя продават се готови или  се поръчват ?

Поръчва се, като уточняваш да е сладка. Но си провери няколко дни по-рано, че аз съм го правила това преди 5 години - да не са се променили нещата.

Пиле, добре завърнала се сред нас с мъничкото пиленце  Hug Изтормозил те е дребосъкът, но важното е, че всичко е приключило успешно.

Галя, много е тъжна тази история с твоята близка. Аз малко не разбирам, на нея видеозон не й ли е правен? Как може да се стигне до "раждане" и да не знае тя със сигурност има ли бебе или не?

# 594
Здравейте мами! Нямах възможност да седна по-рано за да пиша и за това чак сега го правя. На 03.01.2014 в 11:45 се роди моето голямо момче - Христомир 3800 гр. и 53 см. Малко кошмарно беше раждането, но за щастие всичко мина и сме си в къщи и сме добре. Понеже преносвах 5 дни и започнахме с индукция, но след 3 часа силни контракции започнаха да падат тоновете на бебето и накрая раждането приключи със спешно секцио Simple Smile Сега се нагаждаме един с друг и се опитваме да си създаваме режим, макар че е доста трудно за сега Simple Smile Май още не са ни почнали коликите, но скоро и това ще започне.

# 595

andji_13   Честито бебче,да е живо и здраво и много да ви радва

# 596
честито бебе..... baby_neutral ...... гале мн лошо...аз бих я изтрепала тая некадърница...ами остай видеозон има хора много много не се сещат на техники ами движения на бебето усещаше ли жената? newsm78

# 597
Честито за новите бебета.

Въпрос към ЛЛЛ: бебето ми заспива почти веднага като я сложа на гърда. Понякога издържа само 5 минути. После суче, но определено не е активно. Опитвам с компресия, но и тя действа за кратко. Просто не мога да я събудя после и мисля, че за 10 минути не е приела достатъчно мляко. Понякога издържа и по 20 минути, но това е много рядко. Изплюва гърдата и повече не си отваря устата. След половин час ако се разбуди може да засуче за малко, но в повечето случаи не иска дори и това. Не се буди често за ядене. А да я храня на 2 часа е почти невъзможно, тя не се буди и нямам успех. Въпроса ми е освен компресията как мога да я стимулирам по време но ядене , за да не заспива. Опитвам с масажче, с леко пощипване, но и звуци не и влияят много. Имам чувството, че е доста вяла понякога. А иначе си ака и пишка редовно. Не мога да кажа дали наддава, защото я кърмя само от 10 дни и цялото и наддаване може да се дължи на това, че беше на АМ преди. Вече е на 27 дни.
Вчера се изцедих (70мл) и и го дадох с шише, което плюеше първоначално, а после продължихме на гърда за кратко. Когато е биберон не заспива, но на гърда много се унася.
Предварително благодаря и се извинявам ако е коментирано.

# 598
Имам въпрос към ЛЛЛ: На дясната гърда на върха й продължавам да имам подутина, силно болезнена при сучене, мажа с какво ли не, какво мога да сторя? Става въпрос за самия връх на зърното и е така от над седмица. Ние сме на комбинирано хранене, защото млякото не стига. Аз се пробвах с това Анна да виси на гърда по цял ден няколко дена подред, но нямаше ефект и се измъчихме и двете. Почнахме дохранване. Сега сме горе-долу повече на АМ и по-малко на кърма, но все пак имаме 2-3 сучения на денонощие от гърдите.

Здравей, Вилхелм Тел  Hug
Би ли описала по-подробно как изглежда подутината? Болката през цялото време на сукането ли е? Има ли промяна в цвета на зърното и конкретно на подутината? Би ли описала как засуква бебето? Пробвала ли си дали смяна за позата на кърмене се отразява на състоянието на зърното?
 Ако е удобно за теб, може да ми пратиш снимка на ЛС.
Ще чакам да пишеш, за да обсъдим по-нататъшните стъпки.

Поздрави   bouquet

# 599
Въпрос към ЛЛЛ Първо, благодаря, че отделяте толкова време, за да ни помагате по въпросите, свързани с кърменето! Определено от педиатърката си не получавам помощ. Когато се оплаках от силни болки и разранени зърна, получих широка усмивка и коментар: ''Да, кърменето понякога е болезнено. Ами, това е - мама!''.
Проблемът ми е следният: след кърмене ме болят гърдите, не зърната, а цялата гърда и то в продължение на часове. Не е познатото боцкане от идването на млякото, а болка като от травмирана гърда. Не знам на какво се дължи и не можах да намеря информация по въпроса. Бебето ми хапва изцедена кърма от шише, ползва различни марки биберони и се справя добре със всички. От гърдата също се научи да захапва правилно и вече не ми травмира зърната. Но тази болка след кърмене ме притеснява и затова и рядко кърмя вече, а предпочитам да цедя, защото след цедене с помпата не ме боли. На моменти, да си призная, дори се настройвам психически отрицателно срещу кърменето  Confused След кърмене съм пробвала да изцедя с помпата, за да видя колко остава, но е не повече от 1 лъжичка. Понякога се случва с голямо желание да кърмя, но болката след това ме отказва и плаши и пак минавам на помпа. Имате ли представа на какво може да се дължи тази болка?

Здравей, Noemi  Hug
Радваме се, че сме ви полезни с информация Simple Smile
Съжалявам, че не си срещнала подкрепа при педиатъра, както и , че изпитваш подобен дискомфорт  Hug

Действително кърменето не трябва да боли. В повечето случаи то е акт на взаимно удоволствие и наслада. Когато има болка, това е сигнал за нещо нередно.
Разбирам, че цедиш. Това, че не можеш да изцедиш количество след кърмене не означава, че няма кърма. Нито една помпа не може да изцеди гърдите така както едно ефективно сучещо бебе. Има майки, които не успяват да изцедят нито с помпа, нито на ръка, а бебетата сучат и наддават чудесно. Мислиш ли, че е възможно този дискомфорт да се дължи на помпата (пишеш, че когато цедиш с помпа не боли, но да си питам аз Simple Smile) ?

Дали в началото на кърменето си имала разранявания на зърната, бебето да е имало млечница?
Ето една тема Чувствам болка когато „слиза” млякото. Каква е причината за това … ълбоко в гърдата?. Би могла да погледнеш и да коментираме каква би могла да бъде причината.

Очаквам да пишеш  Peace
Поздрави   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт