ДЕКЕМВРИйки 2013

• 29 914
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • UK
Здравейте мами! Нямах възможност да седна по-рано за да пиша и за това чак сега го правя. На 03.01.2014 в 11:45 се роди моето голямо момче - Христомир 3800 гр. и 53 см. Малко кошмарно беше раждането, но за щастие всичко мина и сме си в къщи и сме добре. Понеже преносвах 5 дни и започнахме с индукция, но след 3 часа силни контракции започнаха да падат тоновете на бебето и накрая раждането приключи със спешно секцио Simple Smile Сега се нагаждаме един с друг и се опитваме да си създаваме режим, макар че е доста трудно за сега Simple Smile Май още не са ни почнали коликите, но скоро и това ще започне.

Анджи честито бебче, да растете здрави и щастливи!!! Hug

Имам новина изписват утре моята малка Теичка, вече е 2010кг, тааа от утре наобяд ще сме си у дома Heart Eyes

Как ще се гледаме с двете малки мини принцески не ми е много ясно, защото и мама сега няма да може да ми помага, а по-скоро аз трябва за нея да се погрижа, много кофти заболяване и откриха, утре ще и пробват упойките, после биопсия  Rolling Eyes и чакаме резултатите, надявам сада са хубави Praynig или не лоши изследванията  Praynig ...

От този стрес и за Теичка мисля, че рязко ми намалява/спира/кърмата, с триста зора изцеждам едвам 20 мл най-много ... Но това да е проблема, по-важни са ми дечицата и мама Praynig

# 601
Нас ни започнаха коликите и се чудя дали не е от зелето, което имаше сготвено у дома. Също така знам, че трябва да се пие/яде мляко и аз на ден изяждам по една кофичка кисело мляко. Обаче сега чета, че и то не било препоръчително. На вас какво ви е мнението? А иначе като ни почнат коликите най-ефикасния метод да ни минат е като я нося корем-срещу-корем, права съм и се разхождам - няма друго успокоение. Давам Инфакол, колкото да давам нещо, понеже разбрах, че нищо не помага общо взето. Чух много хубави работи за Лефакс-а. Може да го пробвам и него. Радвам се много за кокона и Теичка, че утре се прибира малката бебонка. Не го мисли как ще се справиш. Някак си нещата се подреждат от само себе си. Аз в болницата бях в стая с две близначки и рядко бяха и двете будни, гладни, раздразнени. По-скоро едната беше по-ревлива, пък другата много кротичка и майката се оправяше.

# 602
мамета  излезнаха на мойта буба ситни папчици 4ервени,на допир груби на какво ли се дължат и с кво да я мажа,педиатарката каза че е претоплено но не ги е видяла.....

# 603
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
andji_13, честито!   bouquet  Да ти е жив и здрав малкия - голям мъж  Hug
Ти как си? Добре ли се чувстваш след операцията?

Коконче, ще се справиш, споко  Hug

Ние днес направихме първа разходка около блока. Много съм доволна от количката - всички стъпала, прагове с една ръка ги взимах, а се бута с един пръст  Party

Rosinkaaaaa, къде са пъпчиците?

# 604
по лицето ама се увеличават

# 605
Въпрос към ЛЛЛ Първо, благодаря, че отделяте толкова време, за да ни помагате по въпросите, свързани с кърменето! Определено от педиатърката си не получавам помощ. Когато се оплаках от силни болки и разранени зърна, получих широка усмивка и коментар: ''Да, кърменето понякога е болезнено. Ами, това е - мама!''.
Проблемът ми е следният: след кърмене ме болят гърдите, не зърната, а цялата гърда и то в продължение на часове. Не е познатото боцкане от идването на млякото, а болка като от травмирана гърда. Не знам на какво се дължи и не можах да намеря информация по въпроса. Бебето ми хапва изцедена кърма от шише, ползва различни марки биберони и се справя добре със всички. От гърдата също се научи да захапва правилно и вече не ми травмира зърната. Но тази болка след кърмене ме притеснява и затова и рядко кърмя вече, а предпочитам да цедя, защото след цедене с помпата не ме боли. На моменти, да си призная, дори се настройвам психически отрицателно срещу кърменето  Confused След кърмене съм пробвала да изцедя с помпата, за да видя колко остава, но е не повече от 1 лъжичка. Понякога се случва с голямо желание да кърмя, но болката след това ме отказва и плаши и пак минавам на помпа. Имате ли представа на какво може да се дължи тази болка?

Здравей, Noemi  Hug
Радваме се, че сме ви полезни с информация Simple Smile
Съжалявам, че не си срещнала подкрепа при педиатъра, както и , че изпитваш подобен дискомфорт  Hug

Действително кърменето не трябва да боли. В повечето случаи то е акт на взаимно удоволствие и наслада. Когато има болка, това е сигнал за нещо нередно.
Разбирам, че цедиш. Това, че не можеш да изцедиш количество след кърмене не означава, че няма кърма. Нито една помпа не може да изцеди гърдите така както едно ефективно сучещо бебе. Има майки, които не успяват да изцедят нито с помпа, нито на ръка, а бебетата сучат и наддават чудесно. Мислиш ли, че е възможно този дискомфорт да се дължи на помпата (пишеш, че когато цедиш с помпа не боли, но да си питам аз Simple Smile) ?

Дали в началото на кърменето си имала разранявания на зърната, бебето да е имало млечница?
Ето една тема Чувствам болка когато „слиза” млякото. Каква е причината за това … ълбоко в гърдата?. Би могла да погледнеш и да коментираме каква би могла да бъде причината.

Очаквам да пишеш  Peace
Поздрави   bouquet

Благодаря за отговора, Atrakcia!   bouquet  Бебето ми не е имало млечница. В началото ми разраняваше зърната, пускаше кръв, въпреки че кърмех с протектори. След това обаче се научи да захапва правилно, махнах протекторите и вече няма проблем със зърната, а само с болка в самата гърда. Споменах, че след кърмене не изцеждам почти нищо - искам да кажа, че не би трябвало да имам застой на мляко. С помпата никога не е имало болка, а цедя, докато не омекне напълно гърдата. Малко дългичък ми стана постът, но може да е от полза на някоя мама, затова не пиша на ЛС Peace

# 606
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
TDI, а каква ти е количката?

С тези колики няма излизане на глава. Само гушкането май помага... Crazy

# 607
мамета  излезнаха на мойта буба ситни папчици 4ервени,на допир груби на какво ли се дължат и с кво да я мажа,педиатарката каза че е претоплено но не ги е видяла.....

Същите сме и ние. Пъпките се разнесоха и по гушката и вратлето. Имаме ги от 5-6 дни. Педи каза, че е бебешко акне (хормонално било) и изписа Джинджира алба веднъж дневно. От джинджирата ефект не видях, даже напротив сякаш му изсуши кожата. След вчерашната разходка, на която оставих слънцето да му напече личицето червенината изчезна по бузките, но остана по гушката и вратлето.  Днес взех cold cream на мустела и пъпките значителносно  се подобриха, а кожата омекна. До сега съм го мазала само 2 пъти, утре ще мога да кажа дали наистина подобрението продължава.

TDI супер за количката. Каква е ? Много е важно да е маневрена и удобно. И моята се бута с един пръст, а с предното ми дете година и половина взимаше стълбите от втория етаж нагоре и надолу стъпало по стъпало по 2 пъти на ден.  ooooh! Не мръдна! За това реших да си я запазя и сега с кеф отново си я ползвам. Ако трябваше сега да избирам количка, отново бих направила същия избор.

Аз пък да се оплача. Моят син е толкова дълъг, че мисля зимния кош ще се използва най-много още месец Confused Има не повече от педя място като се опъне, но като му сложа космонавта и одеало и още от сега му е тесен. А коша не е малък... Confused

За коликите какво да ви кажа. Вече се отчаях и не давам нищо от вчера. Не мисля, че при нас имат друг ефект освен да запичат. В последствие плаче не от колики,а от това че не може да се изака. Той е много странен един ден има колики, друг няма. Ето днес например е супер спокоен, заспива си сам, не пъшка, ръмжи и тн., но вчера плака от 7 вечерта до 1 през ноща. Ще мине .. Надявам се скоро.

# 608
и аз съм доволна ..и аз наскоро си купих количка на cangaroo и съм доволна ама си я взех небесно синя newsm62 1stroller

# 609
аз щях да ви питам вие къде си къпете бебчетата в коритца или над легенчета,щото аз имам ваничка ама тя е малко специална да стои полулегнало бебето,но още сме малки за нея апък мм дал 70лв за нея smile3516 мъже оставиш ли ги сами на пазар и като чуят че е най-доброто и грабват и бягат от магазина  Laughing

# 610
  • София
Ужас!!!! Направих мастит! Страхотна треска, температура 38.8, стахотна режеща болка и зачервяване на едната гърда. Бебенцето смука от нея над 5 часа, после пак беше гладна  Cry. Въобще нещо страшно! И всичко това идва от комбинираното кърмене според мен. Че никога не знам колко кърма имам, но на нея не й стига и сега след 5те часа дохранихме с цели 50 мл! Смятам да я отбия, не мога така повече! Почнах антибиотик, вит Ц, парацетамол и утре в ранни зори съм при АГ да ме види. Не мога нещо да си гледам детето от това сучене  Cry

# 611
Въпрос към ЛЛЛ от два дни се случва понякога докато Роси суче и изведнъж започва да се дърпа, да плаче. Успокоявам я и пак я слагам на гърдата - засмуква и отново почва да се дърпа и да плаче. И така се успокояваме и се пробваме пак около 2 часа и накрая идва време за следващото ядене и така няколко часа докато се измори и заспи. Предполагам, че не и стига кърмата и за това така се нерви. Размразявам кърма , за да и давам, но като я опитам има отвратителен вкус. Нещо като на пластмаса или нещо подобно, нагарча. И аз не мога точно да определя на какво има вкус, но определено е ужасно. За това не и я давам. Първия път реших, че е развалена и я хвърлих, но сега от друго контейнерче има пак същия вкус и не знам дали да я давам.

# 612
Ужас!!!! Направих мастит! Страхотна треска, температура 38.8, стахотна режеща болка и зачервяване на едната гърда. Бебенцето смука от нея над 5 часа, после пак беше гладна  Cry. Въобще нещо страшно! И всичко това идва от комбинираното кърмене според мен. Че никога не знам колко кърма имам, но на нея не й стига и сега след 5те часа дохранихме с цели 50 мл! Смятам да я отбия, не мога така повече! Почнах антибиотик, вит Ц, парацетамол и утре в ранни зори съм при АГ да ме види. Не мога нещо да си гледам детето от това сучене  Cry

хах добре дошла в клуба .. температура 38.5 .. три дена .. после хормоналните хапчета два дена .. ама минава .. аз бях също откачила, спях кърма и само на АМ ..

# 613
Добро утро, момичета Simple Smile
Надявам се да сте поспали тази нощ - аз май напоследък само за това си мечтая Simple Smile
Не че съвсем не спя, но винаги е за периоди от по 1-2, максимум до 3 часа.
Бебка е без режим, не сме махали нощно хранене, буди се когато си реши и се почва кърмене, памперс... а ако се разсъни - лоша работа - будуваме заедно. Поне не плаче нощем (засега). През деня не мога да спя - преди обяд тя спи, а аз оправям домакинските задачи, следобяд на мен ми се доспива, а тя влиза в буден период и иска внимание, разнасяне... после се прибира каката от градина и лудницата става пълна.
И ние се вписваме в някои от обсъжданите тук грижи - имаме малки пъпчици по бузките, които понякога сякаш сами изчезват, после пак се появяват. Имаме и грижи с кърменето - болят ме гърдите от 2-3 дни, поради лакомията на дребното, което ме хапе с огромно ожесточение, а също от време на време докато суче, се извива в дъга и рязко тегли главата си назад - предполагам от колики... но да ме беше пуснало, а то да не изпусне млякото и си ме държи захапана - уф, звездички ми изскачат в такива моменти! Но и това ще отмине.
Вилхелмче, много неприятно с този мастит! Бързо да минава! Много добре те разбирам, че понякога е трудно и не се получават нещата, колкото и да се стараем - при мен кърменето също не е гладко и безпроблемно. Благородно им завиждам на мамите, които са постигнали синхрон с бебоците и природата за кърмене, на което да се наслаждават.
Росинка, не се ядосвай на мъжа ти, аз сега съм с ваничка с равно дъно и ми липсва анатомичната, която ползвах с каката - беше ми по-удобна. Периодът на ползване на извивката за полулегнало е много по-дълъг от началния период, в който тя не ти е приложима. А ние вече слагаме бебка да лежи във ваната - с помощта на едни дюшеци за ваничка пълни със стиопорени топчета от Джъмбо. Тя се изляга, все едно е на басейна и изглежда много доволна, топнала дупе в приятната топла водичка.
TDI, Dusty, браво за количките! Аз пък установих, че съм забравила как се бута нашата и леко се боря с нея в тротоарните БГ условия, но по спомени е доста проходима и маневрена, и има доста големи гуми - та остава просто да й свикна  Laughing
Коконче, честити ви достигнати 2кг на Теичка! Всички стискаме палци и я чакаме малката госпожица да си я вземете вкъщи Simple Smile
Анджи, честито ти съкровище! Да се оправяш бързо и да се включваш скоро вече в бебешките ни обсъждания  bouquet

# 614
Добро утро момичета.  Да не чуе дявола,но от близо седмица моетомомче е повече от добре  Mr. Green  в събота и неделя излизахме на разходка,много добре му се отрази.....преди 3 дни както си го бях гушнала и му говорех си изплю бибата и започна съзнателно да ми се усмихва,разплаках се от щастие....свекървището си отиде,поуспокоих се,сега моята майка е у нас и поне през нощта  тя се грижи за него....проблема ни с къпането почти отмина,вече не плаче,дори май вече му харесва да е  в банята,с преобличането също...нашия щурчо в последно време много обича да свалим памперса и да се изака и изпишка  Grinning Laughing  за коликите редувам Инфакор и Абоколикен заедно с билковия чай,незная кое точно му помога,но не сме имали повече кризисни дни.....желая ви слънчев и хубав ден,като гредам времето в Пловдив,днес пак ще сме навън  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт