ДЕКЕМВРИйки 2013

• 29 906
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Ама вие и кафе ли пиете - лелееее, искам и аз!  Mr. Green
От 2 седмици ужасно ми се пие, но не смея, да не разтупкам на беба сърчицето и да не й докарам безсъние. Я да го оформя сега официално:
Въпросче за ЛЛЛ: пиенето на кафе при кърмене оказва ли влияние на бебо?

...  tanya_milcheva  е вас чак сега ли ви теглиха за първи път ...  

А нас още не са ни мерили - в петък ни е първата консултация Simple Smile.
Таня, за гладното бебе ... аз бях така с първата си дъщеря - точно както го описваш. Два месеца я мъчих само на кърма, на третия и двете с педиатъра се предадохме и вкарахме малко добавка, след кърменията. Като почнах да дохранвам с АМ, изведнъж дребната за нула време направи бузки и разбрах какво е сито дете. Тя беше спокойна, аз също - а с кърменето си продължихме до 8-мия месец, когато вече ми спря кърмата. Скоро ще ги натрупате грамчетата, не се притеснявай!
А това за епизиотомията ми е супер странно - чак сега ли го откриха? newsm78

# 691
Amorevole, много благодаря за изчерпателния отговор  Hug За кърменето легнали - пробвахме го, но и на него реве и се дърпа, на биологичната един път е ОК, но пак се дърпа и рева. Снощи изцедих и й дадох от шише - всичко си изпи и се събуди пак в 3, като заспа в 22, което ме навежда на мисълта, че кърма има, но тя с това дърпане и реване не може да се нахрани като хората, може би се залъгва, измаря и заспива и така до след час- час и половина  Rolling Eyes
Днес на няколко пъти се опитвам да я слагам на тази гърда, но с изключение на единия път в биологична поза, все същата картинка се повтаряше и накрая цедя и си я храня с шише. Само се притеснявам да не се отучи от сукането на гърда  Rolling Eyes  Всеки път преди да дам шишето я слагам и на гърда и когато вече положението стане много напечено, тогава давам шишето - добре ли правя?  Rolling Eyes
TDI, разбирам че опитваш различни неща и при някои имате успех. Party Можеш да прецениш кои от идеите, които ти споменах в предишния си отговор, биха били приложими при вас, и да пробваш и с някои от тях. Би могла и да продължиш да опитваш някои от нещата, които вече си пробвала – дори и да не са имали ефект преди, в някакъв момент по-нататък може да „проработят”. Wink

Опасяваш се да не приучиш Емма към шише и да ти „отказва” гърдата Може тази статия Нежно приучване на бебето към шише да ти бъде полезна – в нея има идеи какво може да се направи, за да може пиенето от шише да наподобява сукането от гърда. Peace Също така, има и алтернативи на храненето с пише – например, с лъжичка, пипетка, капкомер, дозаторче, чашка, система и т.н. Много майки споделят, че съвсем спокойно са се справили с такъв вид хранене, когато им се е наложило, дори и при по-малки и преждевременно родени бебета (ако мислиш, че искаш да опиташ и тях - мога да ти пиша по-подробно за тези начини).
Peace

# 692
От 2 седмици ужасно ми се пие, но не смея, да не разтупкам на беба сърчицето и да не й докарам безсъние. Я да го оформя сега официално:
Въпросче за ЛЛЛ: пиенето на кафе при кърмене оказва ли влияние на бебо?
Doichinova , по принцип няма храни или, които майката трябва да избягва, само защото кърми. Peace Още от утробата бебето е свикнало с предпочитанията на майката, защото околоплодната вода мени вкуса си в зависимост от това, с какво се храни тя. Консумираното от майката преминава в малки количества в кърмата, но това не са нови вкусове за бебето. Проучванията показват, че храненето на майката има минимално отражение върху състава и количеството на млякото, което тялото й прави. Кърмата се синтезира от това, което преминава в кръвта на майката, а не от това, което е в стомаха и или в храносмилателния и тракт.

Ако през бременността си пила кафе, след раждането по-скоро няма причини да го спираш само заради това, че кърмиш  – чаша ароматно кафе за разбуждане е удоволствие и необходимост за мнозина, защо да се лишаваш от него? Flutter По-пристрастените ценители биха могли да си пийват и по 2 кафета на ден, докато кърмят (но това е индивидуално за всеки – с колко кофеин на ден се чувства добре, без да прекалява). Peace
Повечето кърмачки могат да консумират всичко, което искат, в умерени количества, като наблюдават бебето си – всяко бебе е различно и индивидуално – това, което се отразява на едни, може да не се отразява на други. Ако има фамилна обремененост за алергии, обаче, си заслужава да бъде по-внимателна и да намали определени алергени (например фъстъци или млечни), но – отново – това може да е различно за всяко дете. Ако забележиш, че твоето бебе реагира негативно към определена храна, консумирана от теб, може би е най-удачно за известно време да я изключиш от менюто си – по същия начин можеш да наблюдаваш и дали консумираното от теб кафе оказва някакво влияние върху Лора.

# 693
охх мойта лакомница пък така се дави ...ужас стряскам се...  ей пловдивско най-вече пазете се че страшен грип,мен ме е страх да изкарам беба да поотихне..ако е хубаво времето низ как ще се сдържа... Whistling

# 694
говори ми за вируси ..  Cry малкия има бактерия, която се предавала по въздушно капков път .. изкарван е само за консултация  #Cussing out съмняват се, че е от болницата още .. питаха ме дали акушерките са с маски в стаята с бебенцата - е не съм видяла нито една с маска  ooooh! въпреки, че е обявена грипна епидемия.. Както и да е лекуваме се сега и има подобрение  Praynig Praynig
ММ заминава в края на месеца командировка в Германия поръчала съм му термометър за чело .. измъчих се с навиране в дупето да измеря Т.  baby_neutral а ми искаха да я меря на 4 часа първите дни..
Иначе яде като за световно .. лакомник голям и съответно коликите са налице  Close давах колиеф, но от него имам чувството, че откача още повече - спрях го. Купих му биогайа и едно хомеопатично .. не става и с тях. Сега мисля да купувам друго да видим..  ooooh! ooooh!

# 695
Момичета,за колики даваме Абоколикен. Ново лекарСтво е .С баткото бяхме изпили всички възможни сиропи,но полза нямаше...Това помага,до колкото може... Simple Smile,но разбира се си имаме минутките на рев понякога!

# 696
Вече не знам какво да мисля. От ноември като ми е тръгнало и няма край. То не бе високо кръвно, жестоки киселини, кашлица, която не минава, синузит, спешно секцио и т.н. Сега се оказа, че онова след изписването не било гастрит, а камъни в жлъчката. Кризата се повтори и отидох на лекар. Четирима лекари ми обясняват как трябва да се оперирам, а двама от тях твърдят, че е спешно.
Ако влезна за планова операция, ще мине за 2 дни, макс 3. Ако изчакам следваща криза може и да си полежа в болница. А бебето кой ще ми гледа. А и е опасно от усложнения. И сега чернодробните ми показатели не са добри. Ще се побъркам. Утре бебето става на един месец, а аз мисля за нова операция. Докторите казват, че не е проблем скоро след секциото да се оперирам, то на тях това им е работата, да режат.
Не мога да чакам следваща криза. Болката е по-силна от при контракциите и чак дъхът ми спира и цялата се вцепенявам. Абе да не ви разправям как съм като парцал след нова и не мога да си гледам детето пак.

Въпрос към ЛЛЛ. Въпреки операцията, която мисля да направя възможно ли е да си запазя лактация та и след това? Идеята ми е да се запася с достатъчно изцедено мляко за детето предварително. Ако се наложи и ще дават малко АМ. Знам, че не бива, но не знам дали ще събера достатъчно мляко. По време на престоя в болницата да се цедя и да хвърлям заради упойката. Докторите казаха, че за два дни се чисти организма. А и самия престой ако е планова операция бил два дни. После се прибирам и продължавам по старому. Не се налага пиене на лекарства после.
В момента почти нищо не мога са ям, за да не активирам пак жлъчната криза.
При проблем с жлъчката отразява ли се на млякото и на бебето?

# 697
  • UK

Много майки споделят, че съвсем спокойно са се справили с такъв вид хранене, когато им се е наложило, дори и при по-малки и преждевременно родени бебета (ако мислиш, че искаш да опиташ и тях - мога да ти пиша по-подробно за тези начини).[/color] Peace

Моите бебки се родиха преждевременно, едната беше 22 дни в болницата, първо в кувъзоче, взехме си я преди дни, обаче имаме проблем със засукването и храненето с биберон Rolling Eyes
Може ли, да ми обясните, как да и върна или да придобие този сукателен рефлекс, че в кувъоза е била на сондичка и на системка и сега имам ГОЛЯМ проблем с храненето и с биберон
Rolling Eyes

ДОБРО УТРО
 Hug Hug Hug

# 698
Вилхелм Тел   при мен температурата спря, но имам буца (не бучка, защото е голяма) на мястото, където ме наболяваше и ми беше зачервена гърдата. И аз днес мисля да отида да ме види лекар, защото колкото и да нямам температура се притенявам, въпреки че слагах топли комреси не се разби.

# 699
Момичета, кажете давате ли нещо на бебетата си против запичане.мойта бебка пие капки заколики колийф , уж и действат добре , според мен поне ,но доста трудно ака... напъва сепо 30 49 минути , плаче, червенее , има газове , нопри смяна напамперса е изакала съвсем малко.  Мисля , четовя седължи на  капките ... чудя се какво да й давам,за даможе да си ака хубаво ... някой ако знае нещо ... да свирка , детето се измъчи горкото.

# 700
Полина, дали документите: Уверение, че съм редовна студентка от дата 10.12.2013 г, лична карта, акт за раждане на Анна и документ от банката с мой айбан са достатъчни за тази помощ?

Да.

# 701
Момичета, да питам дали някоя от вас все още има линеа негра? Моята линия все още е доста ярка, а и около пъпчето ми остана доста тъмно кафява кожата... Не знам дали ще се оправи самичко, някакви идеи?  Thinking

Да ви кажа, май ме наляга следродилна депресия. Имам дни и нощи, в които се чувствам доста кофти... Добре, че е мъжът ми да ме отменя, та да си върна позитивното мислене... Ох, сложна работа е туй майчинство и това си е!  ooooh!

# 702
Вече не знам какво да мисля. От ноември като ми е тръгнало и няма край. То не бе високо кръвно, жестоки киселини, кашлица, която не минава, синузит, спешно секцио и т.н. Сега се оказа, че онова след изписването не било гастрит, а камъни в жлъчката. Кризата се повтори и отидох на лекар. Четирима лекари ми обясняват как трябва да се оперирам, а двама от тях твърдят, че е спешно.
Ако влезна за планова операция, ще мине за 2 дни, макс 3. Ако изчакам следваща криза може и да си полежа в болница. А бебето кой ще ми гледа. А и е опасно от усложнения. И сега чернодробните ми показатели не са добри. Ще се побъркам. Утре бебето става на един месец, а аз мисля за нова операция. Докторите казват, че не е проблем скоро след секциото да се оперирам, то на тях това им е работата, да режат.
Не мога да чакам следваща криза. Болката е по-силна от при контракциите и чак дъхът ми спира и цялата се вцепенявам. Абе да не ви разправям как съм като парцал след нова и не мога да си гледам детето пак.

Въпрос към ЛЛЛ. Въпреки операцията, която мисля да направя възможно ли е да си запазя лактация та и след това? Идеята ми е да се запася с достатъчно изцедено мляко за детето предварително. Ако се наложи и ще дават малко АМ. Знам, че не бива, но не знам дали ще събера достатъчно мляко. По време на престоя в болницата да се цедя и да хвърлям заради упойката. Докторите казаха, че за два дни се чисти организма. А и самия престой ако е планова операция бил два дни. После се прибирам и продължавам по старому. Не се налага пиене на лекарства после.
В момента почти нищо не мога са ям, за да не активирам пак жлъчната криза.
При проблем с жлъчката отразява ли се на млякото и на бебето?

Гери, дори не мога да си представя какво ти е! Ако действително е нужно да се направи операция, е важно да изговорите с лекарите какво ще се ползва при нея. Какви медикаменти ще използват, за да се проверят предварително и да се съобразят с това, че кърмиш все още изключително малко на възраст бебе. Обикновено упойките, които ползват при операция са съвместими с кърмене и не се налага да се цеди и хвърля. При общата упойка, най-често тя спира да оказва влияние, когато се събудиш от самата упойка. Ти си издишала газа и не би следвало той повече да оказва влияние. Все пак е важно анестезиолога да знае, че кърмиш и да го има предвид. Останалите лекарства, които биха ти давали преди и по време на операцията (хубаво е, че са уточнили, че след операцията няма да има нужда от последващо лечение) е добре да ги имаш предварително. Можем да ти дадем информация за тях, която да обсъдите с лекуващия/наблюдаващия/опериращия лекар и ако някое от тях не е съвместимо, да помислят има ли с какво да се смени или не. В случай, че лекарствата се окажат съвместими с кърмене, може да се обсъди бебето да бъде носено за кърмене или поне да идва някой да взима изцедената за него кърма, с която да го хранят, като допълнение към вече изцедената от преди влизането в болницата. В случай, че част или всички лекарства са несъвместими, има време, за което всяко от тях се изчиства от организма ти. Ние ще ти предоставим необходимата информация за това, ако прецениш да ни изпратиш списъка с лекарствата. Когато и последното несъвместимо лекарство е изчистено от тялото ти, кърменето би могло да продължи. В случай, че няма как бебето да приема кърмата, би било добре да се цедиш, за да поддържаш лактацията си. Тъй като това понякога изисква повече усилия, отколкото да се накърми директно бебето, повечето майки опитват първо опциите, в които то да може да суче. Ако няма как бебето да суче, а при изцеждането нямаш сили/възможност да цедиш колкото на нея е нужно, е добре поне да облекчаваш гърдите, за да не се препълват.

Предвид, че операцията и раздялата с бебето би била 2-3 дни, е напълно постижимо лактацията да се запази и да можеш да кърмиш след това. Понякога може да има лек спад, който би могъл да се възстанови след като отново бъдете заедно.

Идеята да цедиш и съхраняваш за периода на раздялата е много добра! Има спешни ситуации, които понякога изискват и спешни мерки. В крайна сметка ти обмисляш добре ситуацията предварително и ще постъпите по най-добрия възможен за вас и вашето семейство начин.

Не намирам нищо конкретно за влиянието, върху кърмата или кърменото бебе в подобна ситуация. С твое позволение ще потърся допълнително информация и бих могла да се допитам и до по-опитни специалисти. Ако намеря нещо допълнително ще ти пратя.
  bouquet

# 703
Здравейте искам да попитам една мама беше писала че маже пъпчиците по лицето със смрадлика можели да сподели как го прави чая каква доза и по колко пъти наден я маже благодаря предварително

# 704
Здравейте мамчета!
Чета ви без пропуск, но да напиша два три реда е почти невъзможно  Tired
Да ви се оплача, вчера бяхме на първа консултация и се оказа, че бебчето съм го държала гладно  Cry за месец е наддал само 200 грама, а уж се кърмим на поискване, имам кърма, защото като суче му тече от устичката доста или ако се дръпне за малко да си поеме въздух и направо си има безспирна струя мляко  Cry как съм допуснала да не разбера че е гладен милия  Embarassed  След като се наядеше, заспиваше на гърдата и аз го оставях да спи, след малко се събуждаше и плачеше ама аз от къде да знам че е от глад  Cry
Дори имунизация не му сложиха, заради килограмите, сега педи каза, като е гладен 10 мин на гърда и после 90мл АМ, след една седмица ще го мерим пак, дано е наддал  Praynig да ама за 10 мин не успява да изсуче всичко, не е ли редно първо да изцока гърдата и после да дохранвам  newsm78
Въпреки всичко, от вчера си имам едно по-спокойно бебче, което спинка спокойно и даже се усмихва  Party
И на нас ни излязоха пъпчици, които мажа с чаевец по собствено осмотрение и мисля че има полза, но TDI беше питала за Димитрова, ако става въпрос за Таня Димитрова мога да я питам, ние сме при нея. TDI ти при нея ли беше с баткото, имаш ли някакви отзиви  newsm78
Уффф и на всичкото отгоре, вместо вече да съм забравила за епизиотомията, конците били паднали по рано и сега съм с раничка, вчера бях при лекаря при който раждах на преглед, изписа ми едно мазило и имам чувството че ме боли повече от него  Shocked
Охх оплаках ви се едно хубаво, пожелавам ви лека вечер и спокойни нахранени бебенца!

Изцапаните памперси колко бяха?

Общи условия

Активация на акаунт