ДЕКЕМВРИйки 2013

• 29 909
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
За съжаление и аз съм с 2 деца и пак не мога да се впиша да взимам детски.Да попитам за еднократната помощ за майки студентки още ли е 2880 лв или има промяна.Аз подадох документи, ама забравих да попитам.

# 676
Здравейте,
ние днес бяхме на консултация и първа имунизация. Наддали сме 1 кг и сме по-високи с 5 см. Simple Smile
Лекарката ни препоръча Еспумизан, започваме го от днес, да видим как ще е положението. Последните дни, да чукна на клавиатурата, няма май такива остри колики и кризи с писъци, ама пък си се напъва и опъва горкия, мъчи си се...Не мога още да се ориентирам кога е колика, кога е напъване за изхождане. Иначе си пръцка много. Последно време акаше по 1 път на ден, ама от 2 дни - по-често. Обаче пък започва да връща повече..не всеки път, ама в сравнение с преди седмица - повечко си е. И докато яде, а и след това. Има ли и други, като нас?

# 677
Да ние сме така, гърчиме се, ръмжим и почервеняваме целите от напъни. И връща млякото по няколко пъти, явно е от напъните. Милите ни мишленца, кога ли ще минат тези колики Sad  Аз вече уещам че съм доста изтощена

# 678
Аз се настроих вече, че ще е така още месец - два Confused. Пък дай Боже да свършат по-рано, ама по-добре да не се надявам...а пък ако стане - добре дошло ще е Simple Smile

# 679
bugsy, и ние връщаме от поетата кърма - доста - на няколко пъти след всяко кърмене. Голямо плюене пада - аз не го свързвам с коликите, защото го прави, когато си лежи спокойна. Тайничко се надявам да е, защото поетата кърма й е в повече, ама едва ли Simple Smile Опивам се да я държа по-изправена след хранене, но не помага особено.
С присвиване, почервеняване и газове и ние можем да се "похвалим" - за щастие викове и голям рев няма - по-скоро измрънка еднократно. За коликите давам Еспумизан... педиатърът каза на всяко хранене, но как да я карам да стои гладна и плачеща, да ме чака докато аз цедя кърма и капя в нея еспумизана... та общо взето 1-2- пъти на ден я дам, я не. Правя и чай против колики, но понеже се кърмим на поискване, на неопределени интервали, често по-кратки, повечето дни на този чай не му намирам подходящо време, когато да й го дам и си остава без него.

# 680
  • София
Полина, дали документите: Уверение, че съм редовна студентка от дата 10.12.2013 г, лична карта, акт за раждане на Анна и документ от банката с мой айбан са достатъчни за тази помощ?
Dusty Wind, TDI, момичета и ЛЛЛ! Много ви благодаря за подкрепата! Бучката още не се е махнала, пия Лецитин, пия антибиотик, бия си Окситоцин, пия и вит Ц... правя масажи, изцеждам, кърмим се на 3 часа. Болка почти няма вече и червенина, но буцата не помръдва  Sad Тези дни ще отида на преглед, само да открия кой да ми гледа детето. Само да уточня, че това стана от малко мляко и поради това не я нахраних с гърда и затова явно там е пресъхнало и се е втвърдило. Сега суче от едната гърда 10 мин, от другата гърда 10 мин, после от шишето бавно, после изцеждам, всичко това е поне един час!
За всичко което сте писали - при нас е същото. За коликите от днес сме на Еспомизан, дано й понесе добре  Praynig. За спането в креватчето й - понякога с часове се опитвам да я сложа там, а тя не иска и се буди щом я оставя. А аз имам и друга работа освен да гушкам детенце.
Кой пита за възглавничката - ние сме с възглавничка леко повдигнати, иначе повръщаме.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 16:33 от Вилхелм Тел

# 681
здравейте...мн хубав следобед излезнах на пазарлъци за беба  и и купих най-различни фибички,лентички,понеже имаме буйни и дълги коси.... Laughing а да питам тая 5-ца в егн й откъде се взе? newsm78

# 682
Здравейте , мамчета...
И при нас положението е що годе същото... взимаме колийф за коликите ,по5капки на ден.същото и с био гайата...от тях явно се е  запекла малко и по цял ден се напъва да ака а като сменяме памперса има съвсем малко ако... днесходихме да нимерят ,според педиатърката сме наддали 400 гр за 19 дни... но ние с мм мислим , че саповече, защото педи смята кгнараждане , а не кг от изписването... бебка сероди 3150,изписаха ни2960 ,а днес бяхме 3550...
Малкатахичнеобича дапиеводичка ,едва едва2 3 дръпвания на ден ... чудя се какво да я правявече...
Иначепрез нощтаспимедостадобре , опитвам да я държа будна възможно повече през деня за да спим всичкипрез нощта...
Та това е от мен ...дано всичкистедобре

# 683
Здравейте дами,

...Ние ще се простим с детските  #Cussing out  Дохода ни идва 404лв на член от семейството и горим  #2gunfire #Cussing out   побеснях,кой реално взима парите,на които го осигуряват,защо гледат Бруто,а не Нето тия идиоти...  #2gunfire #Cussing out...

Стреляй на воля, при нас е 353,72 лв, ММ официално е безработен от април, та ще изчакам един месец, за да ни падне дохода и тогава ще помисля дали да пускам, защото не знам дали си струва цирка заради 35 лв на месец.

За креватчето - докато е будна, не я оставям там или само за малко (докато се преоблека за излизане или измия зъбите, да ида до тоалетна ) освен когато аз спя, а мъничка не  Embarassed  Embarassed  Embarassed Възглавница за бебето не ползвам, но аз нямам още и истински матрак. Ние сме на преносиммо креватче и на горното ниво съм сгънала една лека пухена завивка малко като повивалник, а отдолу съм направила нещо като рампа/клин с одеало, така че горната 1/3 от леглото е под лек наклон. Към края на месеца планираме матрака (надявам се до тогава да са ми изплатили 42-дневния болничен след раждането), но пак мисля да не взимаме възглавничка още. Може би по-нататък, когато позаякне и съм сигурна, че може да си вдигне главицата или да се обърне.

Като казах за вдигане на главицата, от вчера ми прави страхотен номер Simple Smile Слагам я аз на двойния креват за гимнастиката, обръщам я по коремче и и подпирам крачетата за рефлексорното пълзене. 3-4 дни никакви ядове - пуфти, сумти, но се оттласне до тати от другата страна на леглото. От вчера бутне се един път, на втория прибере дясната ръка до тялото и се отърколи странично по гръб. Първият път реших, че е случайно. Вторият път реших, че претъркулването се дължи на спропадането на матрака. На третия път вече беше ясно, че това упражнение не и харесва Simple Smile Още не съм решила дали да я мъча пак на твърда повърхност, където този номер ще и е по-труден или за известно време да оставим пълзенето.

Росинка, 5-цата я слагат, за да могат да различат ЕГН-то на твоето детенце, спрямо това на някой, роден 1913-та година на същата дата, същия окръг и със същия номер на раждане.

Вилхелм, аз оправих бучките с лек и продължителен масаж под гореща вода от душа. Няма да те лъжа, че не боли. И след това ударно лецитин и много течности - поне 2,5 литра вода на ден.

За коликите - аз не открих помощ в Инфакол-а, само дето ми запече детето и след това още по-жесток рев при акане. Еспумизан давам на пожарникарския принцип, когато усетя, че има газове в коремчето, а не предварително по схема. Слава богу, май при нас коликите попреминаха, остана само мъчителното изхождане. Днес бяхме при леля доктор, споменах и за плаченето при акане, но тя сви рамене и каза, че всички се напъваме. Така че явно и това е въпрос на време, да се "разработят" червата и да се протренират мускулите.

Аз съм особено щастлива - след като сутринта майка ми ми спретна страхотна сценка и трябваше да се чудя на кой крак да стъпя, сега след папането 2 часа взе мъничка и изкарах близо 3 часа сън без будене. Преди малко проверих мъничето, то още спи, така че мога да открадна още някоя минутка. Защото равносметката е плашеща - 30-40 мин на гърда, после около половин час друсане за заспиване ако няма колики или рев за акане, ако има едно от двете, половината час отива на цял час и отгоре, докато я успокоя и и попремине, и после, ако имам късмет да устиска да не се буди още час, час и нещо и аз да свърша нещо из вкъщи и идва отново време за ядене... И вчера ми идеше да тресна по главата мм с нещо тежко, евтино и държавно (тежко да има ефект, евтино, за да не ме е яд, ако се счупи и държавно, за да може да се изпише). Мъничка много рева цял ден заради акането, окапаха ми ръцете, нямаше как да я оставя и да изляза, а майка ми беше доста зле, за да и оставя бебето. И той ми вика "защо аз не съм свършила това и онова", когато го помолих да помогне. Е, обясних му и го оставих него с плачещото бебе, за да мога аз да отметна малко задачки. Ура за късноработещите магазини.

# 684
  • UK
Добър ден!!!  Hug

Ох, не мога да се дотътря до компа а другата седмица като тръгне на работа ММ съвсем няма да мога се докопам Crazy Crazy
Значи еспумизана е по-ефикасен ли? Ами, ние сме на Инфакол, гърчим се, плачем разтривам детенце, 1, 2  Mr. Green и коремчетата и така ... Обаче, най- е ужасно вечер положението, спи ми се, та две не виждам ooooh! Ама ставам, памперси сменям, слагам капки от едното, от другото, па после се мием, та цедим, та кърмим Crazy та ядем  с малката по 2 часа се мъчим  Rolling Eyes и става време да храним другата принцеса, сутринта ако не пия кафе, не ме бройте Joy

И ние сме с лека възглавница, иначе имам чувството, че ще се задавят, просто за лек наклон я слагам аз Crazy

deni_k Hug благодаря и него ще го пробваме, то трябва да си отворим май по една аптека hahaha

Вилхелмче, дано по-скоро се оправиш, ама иди на лекар все пак, че не е  шега работа Embarassed

# 685
Благодаря за отговора, Atrakcia!   bouquet  Бебето ми не е имало млечница. В началото ми разраняваше зърната, пускаше кръв, въпреки че кърмех с протектори. След това обаче се научи да захапва правилно, махнах протекторите и вече няма проблем със зърната, а само с болка в самата гърда. Споменах, че след кърмене не изцеждам почти нищо - искам да кажа, че не би трябвало да имам застой на мляко. С помпата никога не е имало болка, а цедя, докато не омекне напълно гърдата. Малко дългичък ми стана постът, но може да е от полза на някоя мама, затова не пиша на ЛС Peace

Здравей, Noemi, надявам се нямаш против аз да ти пиша вместо Atrakcia? Wink

Пишеш, че усещаш болка в гърдите след кърмене и я усещаш сякаш е от травма. Дали е удобно да попитам от колко време е това усещане и след всяко кърмене ли го усещаш? Извини ме, но не разбрах дали и в двете гърди усещаш дискомфорт, или само в едната? Много въпроси се насъбраха, но се опитвам да разбера откъде може да е получило това неприятно усещане и затова ще си позволя да попитам още нещо - дали имаш спомен да си се удряла, или притискала по някакъв начин?

Възможно е при травмиране на гърдата да се усеща болка и тогава за облекчаване може да е удачно да не се притискат гърдите известно време докато дискомфортът отшуми. Може да е добре да носиш по-широки блузи и да не слагаш сутиен вкъщи известно време, а когато се налага да си с него, може да е добре той да е без банели, които може да притискат гърдите допълнително. Ако си навикнала да спиш по корем, или настрани и сметнеш, че е подходящо може няколко нощи да опиташ да лежиш така, че възможно най-малко да притискаш гърдите. През този период, вероятно би било добре, ако избягваш трансмазнините, растителните хидрогенерирани мазнини, маргарина и такива храни, които ги съдържат, за да се избегнат вероятни запушвания като следствие от травмата.

Друга вироятна причина за подобно усещане може да е много силен вакуум, които правят някои бебета. Мислиш ли, че това може да е причината за дискомфорта, който усещаш? Ако искаш би могла да споделиш обичано в каква поза се кърмите с Михаил? За да е ефективно сукането е необходимо бебето да е отворило достатъчно широко устичка, за да може освен зърното в устичката му да попадне и част, или цялата ареола. По този начин освен, че зърното попада далеч назад и не се травмира от твърдото небце, се стимулират и рецепторите, които са разположени по ареолата и подават сигнали на мозъка, за лесно потичане на млякото. Може да опиташ да смениш позата, в която се къмрите обичано и с някоя от посочените тук, като се стремиш зърното да сочи към нослето на бебето, така че то максимално да отвори устичка и да видиш дали новата поза не би облекчила това усещане, което имаш.
Друго нещо, което може да помогне е честото предлагане на бебето да суче – така то може да е по-склонно да суче щадящо, ако не е прегладняло особено, например при първите симптоми за глад, или в полусъсено състояние.

И не на последно място ми се ще да изчистим и въпросът с млечницата. Видях, че си написала, че бебето не е имало млечница, но предвид, че тя се диагностицира трудно, както при бебето, така и при майката, а в същото време е много упорита все пак може да е удачно да ви прегледа лекар, или педиатъра на Михаил. Ето една статия, която описва симптомите, диагностицирането и евентуално лечение на млечницата. Ако сметнеш за необходимо може да я обсъдите с наблюдаващите ви педиатър/лекуващ лекар. Peace

Надявам се някои от предложените мерки да ти помогнат и скоро да се чувстваш много по-добре. Ще очаквам да пишеш как се случват нещата при вас!
  bouquet

# 686
Здравейте мамчета!
Чета ви без пропуск, но да напиша два три реда е почти невъзможно  Tired
Да ви се оплача, вчера бяхме на първа консултация и се оказа, че бебчето съм го държала гладно  Cry за месец е наддал само 200 грама, а уж се кърмим на поискване, имам кърма, защото като суче му тече от устичката доста или ако се дръпне за малко да си поеме въздух и направо си има безспирна струя мляко  Cry как съм допуснала да не разбера че е гладен милия  Embarassed  След като се наядеше, заспиваше на гърдата и аз го оставях да спи, след малко се събуждаше и плачеше ама аз от къде да знам че е от глад  Cry
Дори имунизация не му сложиха, заради килограмите, сега педи каза, като е гладен 10 мин на гърда и после 90мл АМ, след една седмица ще го мерим пак, дано е наддал  Praynig да ама за 10 мин не успява да изсуче всичко, не е ли редно първо да изцока гърдата и после да дохранвам  newsm78
Въпреки всичко, от вчера си имам едно по-спокойно бебче, което спинка спокойно и даже се усмихва  Party
И на нас ни излязоха пъпчици, които мажа с чаевец по собствено осмотрение и мисля че има полза, но TDI беше питала за Димитрова, ако става въпрос за Таня Димитрова мога да я питам, ние сме при нея. TDI ти при нея ли беше с баткото, имаш ли някакви отзиви  newsm78
Уффф и на всичкото отгоре, вместо вече да съм забравила за епизиотомията, конците били паднали по рано и сега съм с раничка, вчера бях при лекаря при който раждах на преглед, изписа ми едно мазило и имам чувството че ме боли повече от него  Shocked
Охх оплаках ви се едно хубаво, пожелавам ви лека вечер и спокойни нахранени бебенца!

# 687
Добър ден!!!  Hug

Ох, не мога да се дотътря до компа а другата седмица като тръгне на работа ММ съвсем няма да мога се докопам Crazy Crazy
Значи еспумизана е по-ефикасен ли? Ами, ние сме на Инфакол, гърчим се, плачем разтривам детенце, 1, 2  Mr. Green и коремчетата и така ... Обаче, най- е ужасно вечер положението, спи ми се, та две не виждам ooooh! Ама ставам, памперси сменям, слагам капки от едното, от другото, па после се мием, та цедим, та кърмим Crazy та ядем  с малката по 2 часа се мъчим  Rolling Eyes и става време да храним другата принцеса, сутринта ако не пия кафе, не ме бройте Joy

И ние сме с лека възглавница, иначе имам чувството, че ще се задавят, просто за лек наклон я слагам аз Crazy

deni_k Hug благодаря и него ще го пробваме, то трябва да си отворим май по една аптека hahaha

Вилхелмче, дано по-скоро се оправиш, ама иди на лекар все пак, че не е  шега работа Embarassed

Мале даже не мога да си представя какво е, ако са две  Mr. Green
Браво Кокона давай в същия дух! Simple Smile Моето сутрешно кафе обикновенно е в 5 часа  Laughing
Ти сигурно посещаваш вече близнашките теми тук Simple Smileтам ще дадът най-добрите съвети Simple Smile ние можем само да гадаем как стават нещата  Peace Peace

tanya_milcheva  е вас чак сега ли ви теглиха за първи път ...  newsm78 Нас ни теглиха 2 пъти за момента .. и сега като навършим месец пак. В продавалника може да има по-евтини везни за бебчета .. хубаво е да се следи Simple Smile 100% ще наддаде бебчето Успех! Simple Smile

# 688
Полина, дали документите: Уверение, че съм редовна студентка от дата 10.12.2013 г, лична карта, акт за раждане на Анна и документ от банката с мой айбан са достатъчни за тази помощ?
Dusty Wind, TDI, момичета и ЛЛЛ! Много ви благодаря за подкрепата! Бучката още не се е махнала, пия Лецитин, пия антибиотик, бия си Окситоцин, пия и вит Ц... правя масажи, изцеждам, кърмим се на 3 часа. Болка почти няма вече и червенина, но буцата не помръдва  Sad Тези дни ще отида на преглед, само да открия кой да ми гледа детето. Само да уточня, че това стана от малко мляко и поради това не я нахраних с гърда и затова явно там е пресъхнало и се е втвърдило. Сега суче от едната гърда 10 мин, от другата гърда 10 мин, после от шишето бавно, после изцеждам, всичко това е поне един час!
За всичко което сте писали - при нас е същото. За коликите от днес сме на Еспомизан, дано й понесе добре  Praynig. За спането в креватчето й - понякога с часове се опитвам да я сложа там, а тя не иска и се буди щом я оставя. А аз имам и друга работа освен да гушкам детенце.
Кой пита за възглавничката - ние сме с възглавничка леко повдигнати, иначе повръщаме.
Вилхелм, трябва ти и справка за родените от теб деца от ГРАО + останалите работи, които имаш, отиваш в социалните и попълваш молба или декларация (не помня какво точно беше), на същото гише се подават и документите за помощ за първо дете.Страхотно писане пада, да знаеш, аа и личната карта на твоя мъж.

# 689
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Amorevole, много благодаря за изчерпателния отговор  Hug

За кърменето легнали - пробвахме го, но и на него реве и се дърпа, на биологичната един път е ОК, но пак се дърпа и рева. Снощи изцедих и й дадох от шише - всичко си изпи и се събуди пак в 3, като заспа в 22, което ме навежда на мисълта, че кърма има, но тя с това дърпане и реване не може да се нахрани като хората, може би се залъгва, измаря и заспива и така до след час- час и половина  Rolling Eyes
Днес на няколко пъти се опитвам да я слагам на тази гърда, но с изключение на единия път в биологична поза, все същата картинка се повтаряше и накрая цедя и си я храня с шише. Само се притеснявам да не се отучи от сукането на гърда  Rolling Eyes  Всеки път преди да дам шишето я слагам и на гърда и когато вече положението стане много напечено, тогава давам шишето - добре ли правя?  Rolling Eyes

Ние за 1 месец сме наддали 840гр. от рожденото тегло и 1кг. от изписването  Peace Днес ни сложиха и ваксината.
Аз цял ден бягам - букавално. Имам 6 на изпита да се похваля, подадох в социалните за детски, на консултация бяхме, да взема после баткото от градина и да  сготвя  ooooh!  направо съм един Шива  #Crazy

Някой беше писал за запичане от Био Гая - на мен не ми се вярва, по -скоро ще е от другите капки за колики

Коконче, ние сме с Лефакс и Био Гая

tanya_milcheva, Маргарита Димитрова имам предвид   Peace  За шевовете, аз навремето пръсках с оксикорт и ми помагаше  Peace
Според мен, трябва да изчакаш да изцока хубаво гърдите и двете и тогава да даваш АМ. А в един от отговорите на ЛЛЛ ако не се лъжа препоръчваха хубаво да се изпразнят гърдите, после да се изцеди и да се даде изцедената кърма и чак тогава АМ  Peace

Телче, стискам палци да се махне буцата, много е неприятно  Rolling Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт