ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО- тема №14

• 78 649
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • Hisarya, Bulgaria
Beladonna ti kashlqsh li oshte az sam s kashlica i si pravih vcera snimka i mi nqmashe nishto no me e strah mnogo

# 616
 На мен при кашлица много ми помага чая от джинджифил.Купувам си коренчето от Лийдъл,настъргвам една супена лъжица в голям буркан ,заливам с гореща вода и го оставям около 20мин.,после го прецеждам ,изтисквам половин лимон.Изпивам една чаша сутрен на гладно и още една на обед.Много е приятно на вкус,по желание може и мед да се добави.На мен от третия ден започва да ми действа отхрачващо.

# 617
кашлицата поспря, но много ме боляха гърдите и още ме понаболяват и аз правих снимка и беше ок,но още ме е страх да не съм развила пневмония, все си мисля ,че ей сега ще я развия и няма да се усетя.Казаха ми че така протича вируса с болки в гърдите и и кашлица, така че не се притеснявай щом си се снимала вчера, а иначе за джинджифила съм чувала че много помага!
На мен хемоглобина не ми е чак толкова нисък последно беше 110, но желязо нямам почти никакво 4, 4 , а трябва да е поне 6 между 6 и 10 за жените, моята анемия е поради липса на желязо, не на вит B и да знам ,че дроба е много полезен, но не мога да го ям, сега се храня с други меса телешки пържоли, суджуци и и тн, казаха ми че яйцата са много важни също, аз това се чудя при такъв хемоглобин припадам newsm78, но ми казха ,че е заради липсата на желязо,а алергията имам към доста неща, но това само по мои наблюдения ,не съм ходила на алерголог, защото пиех ксизал и доктора обясни, че докато го взимам не може да ме тестват.

# 618
Здравейте, за първи път пиша по темата. Просто вече се чудя от къде да потърся помощ. Аз съм Хипохондричка, постоянно и непрекъснато си внушавам, че съм болна от нещо, откривам си симптоми, почвам да изпадам в паника, трудно дишам, почвам да мисля, че няма да доживея да си изгледам детенцето и това нещо ме побърква. Преди 4-5 месеца започнаха да ми изтръпват ръцете, да имам като буца в гърлото, постоянно се задъхвах и исках само да лежа, нямах желание дори да се занимавам с детето ми, а тя е едва на 1 и 1/2 год. Никой не знаеше за това ми състояние. Ходех по доктори и стигнах до невролог, който ми каза, че съм Хипохондричка, изписа ми Лексотан, но реших, че и без хапчета мога да се справя. Успокоих се за известно врече, може би седмица или две и от там същата работа. Бях болна от грип и много силно ми се възпали синузита. Споделих на лекарката от УНГ, че много ме души в областа на гишата и тя че изпрати на Ендокринолог, тя ме опипа и каза, че не вижда нищо притеснително, но ми назначи хормонални изследваня за щитовидната жлеза, които още не съм направила от страх, да нямам някоя страшна болест. Ако не мисля за това чуство, че нещо ме души или когато съм някъде или върша нещо не го усещам, но в последно време това ме е обсебило и съзнаниро ми е заето постоянно с това. Търся помощ, само на 24 г. съм искам адекватно да отглеждам прекрасната си дъщеричка, но не става...

# 619
Аз задушаване нямам....но те другите ми усещания ми стигат, за да се чувствам ужасно на моменти. Ето снощи каква криза имах - започва да ме облива една студена вълна в корема, гърдите, слънчевия сплит и нагоре към главата и ми става много лошо....след това следва топла такава вълна...после пак студена, нужда за ходене по голяма нужда....и така едни тръпки почват да побивата и при студената вълна ми става студено, треперя....а кажете ми сега това от ПР ли е или друг ми е проблема?

# 620
mimsy, прилича на тревожност твоето.Но трябва да си направиш ендокринните изследвания!Не се плаши,каквото и да излезе там,ще е за добро, понеже ще знаеш какво ти е и ако се налага, ще го лекуваш newsm10 Ако всичко е наред с жлезата, бягай на психотерапевт и/или психиатър да ти даде нещо,което ще те успокои.Няма смисъл да се мъчиш сама, щом вече си пробвала и не става..

maiamiii, лека ПА  Grinning

Аз нищо не направих с антибиотика.Опропастих едно хапче,ядосах се и го хвърлих Joy С доктора ще се видя чак другата седмица, да ми предпише нещо друго, което да става за пиене  NaughtyМисля, че не е толкова важно дали ще почна лечението тази или другата седмица..Няма да избягат коките  ooooh!

# 621

Лелеее..това ако е лека ПА, незнам какво да очаквам, ако ме нападне тежка...та това чудо продължи 2-3 часа поне и все едно умирах, имах чувството че от собствените си черни мисли щях да се побъркам, само си мисля едни линейки как идват удома....как ме взимат, става ми мъчно за дечицата ми...искам да се радвам пълноценно на всичко и на живота, а не постоянно в ужаса, кога ще ми стане злееееее

# 622
NOA , след като писах поста, отидох и си пуснах кръвните изследваня TSH, fT4, TAT MAT, всичко ми е ок с щитовидната жлеза, във вторник ще ида и на УЗИ. Ако не мисля за това душене, въобще го няма. Препоръчайте ми добър психолог или психиатър, някой който може да ми изпише нещо с което да се излекувам?

# 623
  • София
Препоръчайте ми добър психолог или психиатър, някой който може да ми изпише нещо с което да се излекувам?

Трябва ти психиатър, за да ти изпише лекарства, не психолог.
От София ли си ?

# 624
Хора, кажете ми...тази постоянна тревога в слънчевия сплит имате ли я и вие? Rolling Eyes

# 625

Лелеее..това ако е лека ПА, незнам какво да очаквам, ако ме нападне тежка...та това чудо продължи 2-3 часа поне и все едно умирах, имах чувството че от собствените си черни мисли щях да се побъркам, само си мисля едни линейки как идват удома....как ме взимат, става ми мъчно за дечицата ми...искам да се радвам пълноценно на всичко и на живота, а не постоянно в ужаса, кога ще ми стане злееееее

Ами да, лека е щом не си стигнала до там наистина да викаш линейка Wink При мен летяха линейки насам-натам  Laughing Също така, именно черните мисли могат да я направят по-тежка... Паниката се надига лавинно и изпуснеш ли контрола над мислите, не можеш да я спреш.. И точно тук идва трудното-контролирането. Обаче, това всичко не значи, че задължително ще имаш по-силни и страшни кризи...Зависи си от психиката на човек и, колкото и странно да звучи, от това на което сме способни да причиним на себе си.. Thinking

# 626

Ами да, лека е щом не си стигнала до там наистина да викаш линейка Wink При мен летяха линейки насам-натам  Laughing Също така, именно черните мисли могат да я направят по-тежка... Паниката се надига лавинно и изпуснеш ли контрола над мислите, не можеш да я спреш.. И точно тук идва трудното-контролирането. Обаче, това всичко не значи, че задължително ще имаш по-силни и страшни кризи...Зависи си от психиката на човек и, колкото и странно да звучи, от това на което сме способни да причиним на себе си.. Thinking

Аз в началото виках, сега вече не...дори и не искамд а си го помислям, защото знам че не могат да ми помогнат и в същото време много се плаша...звучи ми като нещо адски сериозно, че да се стигне до тях....да не дава Господ!  Иначе мислите ми на моменти нямат контрол, направо е ад! Аз от тях ставам по-зле....то вероятно всички сме така!
Ти имаш ли напрежение в слънчевия сплит?

# 627
Аз в началото през ден бях в бърза помощ,все си мислех,че получавам инсулт,инфаркт...Лекарите ме гледаха с удивление и един тогава доктор ми каза-''Имаш някаква дразга в живота си ,премахни я и ще се оправиш''.И като ми кажат,че нищо ми няма си мислех ,че не са достатъчно добри ,не са видели проблема ми или не са ми обърнали внимание.Луда работа е,само който го е преживял знае за какво става на въпрос и може да те разбере.

# 628
Точно в слънчевия сплит нищо не съм имала май newsm78 Но всичко започваше с една брутална вълна през цялото тяло, която ме преобръщаше на 180 градуса- сърце, стомах,треперене,рев,задушаване, всичко за което се сетиш Confused Естествено и аз мислех като 6u6ulina  че получавам 100 неща наведнъж..Много е страшно изживяването, особено когато започне да се случва системно, и от там допълнително страха кога пак ще се случи.... ooooh! Наистина който не го е изживял, не може да разбере за какво точно си говорим тук Confused

# 629
И проблема се оказва мисленето, че непрекъснато сме в очакване...и то затова не закъснява, аз когато и да си помисля за него и то идва.....и страха го засилва....но мамка му, как да спрем да мислим за тези неща...и да се радваме на живота? Close

Общи условия

Активация на акаунт