Отговори
# 480
Ванеса, лично мен не ме интересува, при коя лекарка си. Аз приключих с клиниката преди 3-4месеца  Peace
Но споделената информация, може да е от полза за тия които сега си избират лекар в клиниката.

# 481
Момичета защо така?  Tired Това за доктор Тимева и декламирането не го разбрах съвсем. newsm78

# 482
  • София, Бургас
Момичета защо така?  Tired Това за доктор Тимева и декламирането не го разбрах съвсем. newsm78

В смисъл, че даже и пред клиниката без досие пред  себе си, е казала на пациентката какви са и били изследванията...т.е.помни пациентката и даже и знае изследванията..

# 483
  • В сърцето на любимия човек
Мили дами - за да бъде темата обективна и полезна, в нея трябва да се споделят всякакви мнения - както положителни, така и критика.

За въпросният случай с рецитираните изследвания знам лично от пациентката и според мен той е по-скоро изключение.
Не държа да ми декламират резултати наизуст, но за мен е важно лекарят да познава случая ми или най-малкото да си припомни от досието, докато се събличам. Не мисля, обаче, че е редно всеки път да ме питат "Какво правим сега?" и аз да започвам да припомням какво сме правили предходния месец, да обръщам внимание на някои резултати, да ми се каже, че този месец ще се вземат мерки за тези резултати и в крайна сметка да се повтаря отново същото лечение със същия резултат - никой няма полза от това.
Според мен д-р Тимева има повече пациенти, отколкото може да поеме и това е причината за зачестилото недоволство от нея.

# 484
Аз мога да споделя за д-р Андреева. Не мога да кажа доколко е добър специалист, тъй като бях при нея около 6 месеца. Но е факт, че при направена хидротубация и заключение проходими тръби, сега ми махнаха едната (при лапароскопия) в друга клиника. Говорим за 4 месеца, без прекарани инфекции, възпаления или отваряне на таза. Факт е също, че винаги си ме питаше "сега какво правим". Дори когато отидох за преглед след прекъсната бременност в 6-а седмица, ме попита "Какво беше при теб? Бременеем, нали?", при което позеленях.

Но е факт също, че към края ми даде телефонен номер, за да я потърся, както и че се опитваше да ми спести пари.

Най-дразнещото всъщност беше, че от момента, в който ме видя започна с "ами да правим инсеминации". И не спря да си го повтаря всеки месец. Когато предложих ЕЦ вместо това, тя каза, че отрича напълно ин витро без стимулация. Накрая трябваше да ми прави хистероскопия, но за целта пожела да започна противозачатъчни. Тъй като това ме учуди, направих консултация с други двама лекари, които казаха, че не виждат логика в това. Съответно и се насочих към друга клиника. Много ми беше симпатична жената, но просто не ѝ вярвах достатъчно.

# 485

В смисъл, че даже и пред клиниката без досие пред  себе си, е казала на пациентката какви са и били изследванията...т.е.помни пациентката и даже и знае изследванията..
Точно  Peace !
Cristi, противозачатъчни се изписват, за да бъде възможно най-тънка лигавицата и да може да се огледа хубаво!

# 486
И Андреева така ми го обясни, но Стаменов и Щромер казаха, че не биха ги изписали. И за мен имаше някаква логика в нейното твърдение, но накрая се понесох по общото мнение.

# 487
... Хубаво е, че ги има тези форуми, за да може човек да се успокоява ...

Joy hahaha хаха като гледам как се успокояват някои  Joy

Whistling Dea Sunshine, аз ти предлагам да си занесеш касичката в някоя църква, нали само на бог вярваш... още ненагазила във водата и вече вика, че е студена  ooooh! Laughing

# 488
  • София, Бургас
... Хубаво е, че ги има тези форуми, за да може човек да се успокоява ...

Joy hahaha хаха като гледам как се успокояват някои  Joy

Whistling Dea Sunshine, аз ти предлагам да си занесеш касичката в някоя църква, нали само на бог вярваш... още ненагазила във водата и вече вика, че е студена  ooooh! Laughing

В този смисъл и на мен много не ми се искаше да повярвам, че трябва да вложа толкова много пари в нещо, което другите получават наготово. При първата ми стимулация имаше една жена, на която и биха инжекция и пита акушерката при какъв резултат се счита за положителен тест. Тя и каза 50, че е добре. Тогава жената каза, че резултата и бил 200. Акушерката я поздрави, а момичето не можеше да повярва и каза, че това бил 10ти опит. Аз ококорих очи и бързо сметнах сумата и ми се стори космическа Simple Smile А сега вече вървим към нея Simple Smile Така, че в началото нещата наистина изглеждат различни...Но за чакания финал всички средства си струват...Simple Smile

# 489
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
kateto_85 ,
така си е . Аз съм след 5ти опит/ . И то всеки път правим куп допълнителни "екстри" от сорта на ко култивиране, макс, имси.... и тн .
Просто ако човек не е убеден, че има сили да извърви този път- по-добре е да не тръгва по него.

# 490
Момичета аз да Ви питам някоя от вас да ли е правила ЕRA тест.Да сподели ,ако обича.

# 491
В друга тема една от редовните потребителки прави ЕRA теста (мисля, че са с вторичен неизяснен стерилитет и няколко неуспешни опита), после направиха ЕТ точно в имплантационния прозорец (според теста) и пак нищо. Това изследване не дава гаранция за успех.

# 492
В друга тема една от редовните потребителки прави ЕRA теста (мисля, че са с вторичен неизяснен стерилитет и няколко неуспешни опита), после направиха ЕТ точно в имплантационния прозорец (според теста) и пак нищо. Това изследване не дава гаранция за успех.
Да то вече ,аз не знам какво да си мисля кое ще даде по голям шанс.Знам,че такова още не е измислено дето дава 100% но.Благодаря.

# 493
Здравейте момичета  Hug

Интересна дискусия сте заформили... И много полезна!
На мен лично ми е от полза всяко едно ваше мнение - било то положително, било то отрицателно  Peace

Аз съм при д-р Коновалова от ноември миналата година.
За това време имам три неуспешни инсеминации /едната с БХБ/. Пред началото на стимулация за самофинансиран опит ин-витро миналия месец се оказа за жалост, че ФСХ-то ми е скочило на 22  Shocked Последните пъти като го изследвах винаги се е движело около 6-7.
Не упреквам никого, далеч съм от тази мисъл! Но това, което не мога да спра да си мисля е дали не направих грешка с тези последователни инсеминации. И дали от стимулациите при тях не се форсира ФСХ-то нагоре?
С Коновалова нямах възможност да говоря миналия път, тъй като прегледа резултатите от изследванията ми във фоайето и там ми изписа физиотерапия за сваляне стойностите на ФСХ.
Аз бях писала тогава в темата "Предстои ми ин-витро", някои може би и да си спомнят...
Както и да е, реших да не я правя, тъй като говорих с няколко други лекари /включително и с бившия ми лекар - д-р Димитров/ и всички те бяха категорични, че физиотерапия на малък таз няма как да повлияе за спадане на ФСХ, а се изписва при възпаления.
Не зная защо д-р Коновалова ми я предписа. Дали защото това предлагат в Щерев?  Thinking
Не зная защо не ми и каза, че мога да я направя където реша с направление от ЛЛ по здравна каса...
Не искам да бъда разбрана погрешно, не подлагам на съмнение компетентността на Коновалова. Но не мога да не си задавам въпроси и да не търся информация.
Не мога и да не се чудя как пък из целия Гугъл не открих комбинация от "понижаване на ФСХ" и "физиотерапия" нито на английски, нито на български newsm78

Сега очаквам поредния си цикъл и се чудя кой път да хвана...
Дали да не изчакам още един месец и да пусна пак хормони на 2-ри ден? Просто не зная...

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 10:55 от Michelle La Belle

# 494
Мишел - аз бих изчакала поне още един цикъл. Фервуари и март правих две последователни стимулирани инсеминации и след втората реших, че ще потърся още едно мнение - оказа се, че съм задържала фоликул при последната стимулация, лигавицата беше зле от клостила и освен Дуфастона за да се спука задържания ф. ми препоръчаха 2-3 месеца почивка и тогава да пусна нови изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт