Отговори
# 705
Здравейте момичета, мина повече от месец от моята извънматочна и лапароскопията, от стимулацията вече два, обаче цикълът ми този месец ми закъснява. Дойде ми последно след лапарото, имах кървене 4-5 дни, което ми казаха да броя за цикъл, обаче днес ми е 36 ден от последната менструация и никакви изгледи за идване. Преди, цикълът си ми беше редовен на 28 дни. На всичкото отгоре ми се гади, но няма никаква вероятност да съм бременна. Според вас да отивам ли на гинеколог или да чакам? Tired

# 706
  • София
E_len,
ще повторя момичетата, но ще го напиша събрано Simple Smile

за мъжки фактор за фонда ти трябват:

1. Две СГ правени в две различни клиники, с разлика минимум един месец между двете (т.е. 05 май , следващата трябва да е поне след 5 юни). Поне едната СГ трябва да е с морфология по Крюгер.Двете СГ трябва да отговарят на критериите на фонда:

стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

2. Становище от уролог-андролог за мъжкия фактор (от Бъчваров, Кацаров - който посещавате)
3. за теб ФСХ, което да е под 12,5
4. Фонда е отново към Министерството, а не към ЗК, затова НЯМА ИЗИСКВАНЕ ЗА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ!
5. Копие на лични карти на двамата - с подпис и вярно с оригинала.

Останалите документи за фонда ще ти ги даде Бъндарска, тя се занимава с фонда в Щерев. Попълвате ги двамата и ги носите във фонда.

Ако не отговаряте на критериите за фонда по мъжки фактор - тогава вече ще са ти е необходими епикризите от предишни опити (самофинансирани) за да кандидатствате за фонда.

# 707
  • В сърцето на любимия човек
Искам да доуточня нещо към поста на Титка за тези, които имат и по-стари спермограми - можете да използвате и спермограми от миналата година, например.
Ние използвахме спермограми от март 2013 и юни 2014 и сме одобрени по мъжки фактор (и двете са разширени).

# 708
  • Italia
Наистина доста изчерпателна и точна информация, за което ви благодаря момичета! Hug Сега научих и за това,че може да използваме поне разширената спермограма за фонда. Поне 220 лв.по малко. Ми ще действаме пък каквото стане. Успех пожелавам на всички! Hug Peace

# 709
Здрaвейте, и ние сме пaциенти нa клиникa Щерев с едно успешно инвитро по фондa (д-р Гaневa). По финaнсови причини не родих тaм, въпреки огромното ми желaние. Скоро ни предстои втори опит по фондa и бих искaлa дa попитaм дaли някой от вaс е нaясно с допълнителното здрaвно осигурявaне, с коя aгенция рaботи клиникa Щерев и кaкви сa им условиятa? Преди го нaмирaх в сaйтa им, но сегa не могa. Блaгодaря предвaфително и успех нa всички!

# 710
Момичета относно по-горните ви постове всичко разбрах за документите при мъжки фактор, но знаете ли колко време се чака за Фонда

# 711
Момичета относно по-горните ви постове всичко разбрах за документите при мъжки фактор, но знаете ли колко време се чака за Фонда

около 8-9 месеца е в момента чакането Simple Smile

# 712
  • София

зависи кой месец ще си подадеш документите Simple Smile
Ако хванеш "промоцията" със спиране раздаването на заповеди около нова година , отиваш и на година чакане.

# 713

Ако хванеш "промоцията" със спиране раздаването на заповеди около нова година , отиваш и на година чакане.
[/quote]

Бандитке направо ме уби Simple Smile ще се постараем да ги пуснем до 1 месец най-много два

# 714

Бандитке направо ме уби Simple Smile ще се постараем да ги пуснем до 1 месец най-много два
[/quote]

Тя милата понеже все и се случва да се възползва от  промоциите на фонда!!! Титке, знам че чакането ти ще бъде възнаградено някой ден! Иначе средно около 10 месеца е чакането! Ти ще си следиш номерата и ще имаш представа кога горе долу ще се обадят!

# 715
  • София
Тя милата понеже все и се случва да се възползва от  промоциите на фонда!!!
  hahaha hahaha hahaha и тази година ще съм от промоционалните , пък и той джакпота за фонда е до 3 пъти  Joy Ако се забавят малко пак ще тегля кантара за следващата година.

Титке, знам че чакането ти ще бъде възнаградено някой ден!
   Hug Hug Hug Надявам се да е този път и за двете ни !

# 716
  • София

Значи, участваш  в промоцията  Joy И за да ме разбереш правилно ще поясня коя е промоцията. Средата на декември фонда спира да раздава заповеди. Януари заповеди не се раздават, защото се подписват договорите с клиниките . Февруари започват с обажданията в най-добрия случай средата на месеца. И като ги събереш стават два месеца в които няма движение по фонда и чакането ти става около една година.

Ако подадеш документи януари - април имаш шанс да вземеш до края на годината, т.е. да чакаш 7-8 месеца.

Иначе за чакането можеш да се информираш в темата на фонда, там винаги има някой който е нетърпелив  Mr. Green :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=785597.0

# 717
Мерси за информацията така си и помислих Simple Smile... хаха нали съм си с късмет Simple Smile Може пък и сами да финансираме един опи,т но ни е много лоша спермограмата и много ме е страх от неуспеха  Cry

# 718
ами няма ли начин да я подобрите с нещо?добавки ,бърканици,витамини и т.н.доколкото знам,трябва около 3 месеца поне мъжа да приема разни работи и много често показателите се подобряват.може и ти да вземаш нещо за да подобриш качеството на яицеклетките.все пак и да нямаш проблем при теб,организма ти е проектиран да произвежда по 1 яицеклетка.та е логично при стимулация да му трябва "малко"допалнителни сили отвън.така с общи усилия може да докарате нещата до положение поне за ИМСИ.нашата история е подобна,но мисля,че точно с нещата ,които вземахме(само натурални),стигнахме до много добар резултат-15 яицеклетки,10 оплодени(3 инвитро,7 имси).изчакахме ги до 5-ти ден.останаха 6 ембриончета-идеални.замразихме ги поради хиперстимулация.след 2 месеца размразихме 3.размразиха се перфектно и ги върнахме.в момента съм бременна с близнаци.все си мисля,че усилията преди процедурата са дали резултати и са увеличили многократно потенцяла на половите ни клетки поотделно и после като ембриони.все пак успях да забременея от първия опит.

# 719
  • София
tikvi4kata , сподели, какви добавки сте приемали.

Общи условия

Активация на акаунт