Отговори
# 765
Благодаря момичета за споделения опит  Simple Smile Първата ми стимулация беше с Пурегон 75 сутрин и 150 вечер от втори до девети ден на цикъла. На 6, 7, 8 и 9ти ден включихме Цетротид по 0,25 вечер. 10ти ден Прегнил 10 000. Имах по 5-6 фоликула във всеки яйчник, но общо 5 вървяха напред, другите изоставаха. 12ти ден пункция на 5 фоликула, но в крайна сметки 3 отлични яйцеклетки и две дегенеративни... Сега поисках дълъг протокол, но ми обясниха, че той нямало да доведе до повече яйцеклетки и единствено ще опитаме с друго лекарство - отбеляза си да започнем с лекарство с "М", но така и не успях да го прочета.

# 766
Меногон или Менопур,но оставам с впечатлението,че меногона е по-често употребяван.Аз не съм стимулирана по дълъг протокол,но казват че късият е доста по-щадящ...Не знам.

# 767
Меногон или Менопур,но оставам с впечатлението,че меногона е по-често употребяван.Аз не съм стимулирана по дълъг протокол,но казват че късият е доста по-щадящ...Не знам.

Мерионал също изписват много често!

# 768
Ще споделя кой препарат е като започнем. Който и да е - надявам се да ми повлияе добре и да отделя повече яйцеклетки. Знам, че качеството е по-важно от количеството, но все пак ми се иска да имаме 3-4 добри ембриона за замразяване, в случай на неуспех...
ВиЛиЛи, кога ти е теста? Стискам силно палци и ти пожелавам да е успешен и да не се налага да сменяш клиниката Wink

# 769
На 6-ти Септември,в събота.
Това ще една от най-дългите седмици в живота ми.
Благодаря ти за пожеланието.Аз се чувствам много добре в клиниката,спокойно ми е,знам кое ,къде ,как.Обичам си лекарката много.Нямам търпение да стана част от успешната им статистика  Grinning

# 770
На 6-ти Септември,в събота.
Това ще една от най-дългите седмици в живота ми.
Благодаря ти за пожеланието.Аз се чувствам много добре в клиниката,спокойно ми е,знам кое ,къде ,как.Обичам си лекарката много.Нямам търпение да стана част от успешната им статистика  Grinning

И аз така се чувствам там Simple Smile Ще успеете този път  Hug

# 771
ВиЛиЛи, понеже споменaвaш, че между двaтa опитa сте прaвили достa нещa, ще споделиш ли кaкви?

# 772
И на двете стискам палци по най-бързия начин да кацнете в статистиката, дай Боже!  Hug Много е важно да вярваш на лекаря, на екипа и да се чувстваш някак окрилен - че вървиш по пътя на сдобиването с най-хубавото нещо в живота. Това дава много сила и сбъдва мечтите! А радостта след това е уникална - прегълщаш сълзите на щастие и не можеш да повярваш че след толкова болка, надежда и мъки чудото се е случило, и го държите с тати в прегръдките си.

Ей тоя проверен сюжет с тия емоции пожелавам на всички в процедура, чета ви и адски се радвам на всеки успял  Hug

# 773
ВиЛиЛи, понеже споменaвaш, че между двaтa опитa сте прaвили достa нещa, ще споделиш ли кaкви?
Разбира се,че ще споделя.В събота ще разберем дали всичко това е дало резултат,но със сигурност не е било напразно!
Като начало,тъй като още при стимулацията док се усъмни за хидросалпингс в дясно ,решихме да направя лапаро.Въпреки,че имах правени и ЦС и хидротубация,и въпреки ,че хидросалпингс се вижда трудно на УЗИ,аз също исках да направя проверката,за да съм сигурна веднъж завинаги за състоянието на тръбите.(междувременно бях на консултация в Надежда ,при д-р Райков и той ми даде съвет да не бързам с лапарото,най-много нова ЦС да си направя)Добре,че не го послушах,защото при лапарото се установи ,че имам огромен хидросалпингс в дясно-отстранили са цялата тръба,и множество сраствания в лявата тръба,включително и някъде за червото,било е непоправимо и се е наложило да я клампират.Но също така са огледали яйчниците и се е установило,че са в добро състояние.Бях доволна,че преминах през нещо такова,за да открием един голям генерален проблем.Беше ми трудно да приема,че няма нужда да се вълнувам от закъснението в месечния цикъл,беше ми трудно да спра да се моля за чудо и естествено забременяване,но знаех,че така многократно си увеличавам шанса за успех при следващия ин витро опит.
Също така док ми назначи имунологични изследвания,направих ги и показаха завишени НК клетки,малко завишени,но се реши,че ще правя влиявания на 7 ден преди трансфер.(направихме го!)
Пуснах си изследвания на каквито се сетих хормони и тях при д-р Начев.Много ми бяха завишени ТАТ и МАТ и достатъчно ТСХ,за да се  наложи да пия Л-тироксин.
Взеха ми клетки за култивиране от матката и при опита направихме ко-култивиране.Малко е спорна ползата от това,но се твърди ,че помага за имплантацията и аз реших да прежаля 600  лв и да опитаме.
И последното ,за което прочетох в сайта на клиниката и сама си го поисках,беше локална лезия на ендометриума.Това е надиране на матката,което води до по качествен ендометриум в следващия цикъл.По принцип се прави и при самото вземане за ко-култивирането,но при мен се разминаха заради забавяне на заповедта от фонда.
А да ,също така си поисках някакви добавки да ми изпише док,за яйцеклетките и тя ми предписа ДЕА и Неоксид.
Ами май е това,не е малко всъщност,сега се моля  Praynig да е било достатъчно!!!

# 774
ВиЛиЛи, нaпрaвилa си мaй почти всичко възможно...Aз също имaм лaпaроскопия, с премaхвaне нa тръбa и прекъсвaне нa дриугaтa.Също зaвишени НК клетки.Още не знaм кaкво ще предприемем,че прегледът ми ще е в крaя нa месецa.
Блaгодaря ти зa подробнaтa информaция.Пожелaвaм ти спокойствие до тестa, aко товa въобще е възможно, и товa дa е твоя последен и успешен опит.

# 775
Вилили, и нa мен ми кaзaхa дa пия Деa 2х1, но откривaм Деa по 25мг и по 50мг. Може ли споделиш кой точно си пилa ти? Блaгодaря, не ми се искa зa товa сaмо дa притеснявaм д-р Гaневa.

# 776
Моята ДЕА ,която ми предписа д-р Юнакова си я купих на биогейм от аптеката на клиниката за около 20 лв и също като на теб ми беше изписана 2*1.Реших като ми свърши(понеже трябваше да я пия 1 месец) да потърся дали няма на някоя друга фирма.Тогава разбрах ,че са различни милиграми.Оказа се,че тази на Биогейм е от 50 мг,а аз си намерих една на някаква американска фирма,която между другото ми се стори по-надеждна и си купих нея.Тя беше 16 лв опаковката ,просто от нея пиех по 2 таблетки сутрин и 2 вечер.Купих си я от един магазин за спортни хранителни добавки на Стамболийски ,близо до Син сити.
Вземи тази ,която ти хареса повече,но като четох листовката на американската харесах много от нещата,за които се използва.
  bouquet
PINGUIIINA ,благодаря ти,наистина дано да е достатъчно!

# 777
Момичета при последния преглед доктор Савова видя полип  Cry и каза след цикъла да отида да видим какво е положението.. Та въпроса ми е следния има ли лечение с медикаменти или задължително се прави хистероскопия. И ако се налож оперативната интервенция тя покрива ли се от здравната каса..
Сега ще подаваме документи и за инвинтро с мъжки фактор сме и да попитам и затова искат спермограма и от друга клиника, избрах Надежда но после на резултата трябва ли да има нещо вярно с оригинала печат? А и още нещо от клиниката ли ни подготвят медицинските документи,  ние ги подаваме?

Много въпроси станаха, ще ме извините ама съм новичко  newsm78  bouquet  bouquet  bouquet

# 778
  • В сърцето на любимия човек
_fiery_smile_88 - полипът се премахва с оперативна хистероскопия, не се притеснявай, не е страшно. За съжаление Здравната каса поема само 270лв, останалите 700 + 50лв за болничен престой се заплащат от пациента, но за да минеш по клинична пътека трябва да говориш с главната сестра, която подготвя документите. Настоявай да използваш това си право на здравноосигурена, защото няколко пъти старшата сестра тя ми каза, че не можело по  ЗК, накрая лично д-р Тимева и се обади да ми подготви документите по ЗК Thinking

За ФАР е необходимо спермограмата да има подпис и печат, нищо повече. При получаване на резултата от клиника Надежда кажи да ти сложат подпис и печат (ако няма такъв). Същото важи и за останалите изследвания. За теб е необходимо актуално ФСХ (не повече от 6м назад) и стойността да не превишава 12 (мерни единици). От клиниката трябва да ви издадат становище от уролог и етапна епикриза, оригиналът на която се оставя във ФАР, затова си направи копие за теб.Необходими са копия на личните карти на които да пише "вярно с оригинал" с подпис, а на всички формуляри и декларации за кандидатстване на мястото за име и подпис трябва да са изписани трите имена. Ние бяхме написали само име и фамилия и допълвах на място пред служителката вторите ни имена.

Надявам се да съм била полезна   bouquet

# 779
  • София
Момичета, добре сте разписали , но ще заключат темата - 53 стр.

Един ентусиаст да пусне нова тема Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт