ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 173
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 065
Йоан Кръстител се е хранел "с акриди и див мед". Акридите са скакалци.
Темата изпълни целта си. Кутията на Пандора е отворена и започнаха ожесточени, но неползотворни битки.

Тъкмо стана весело. Недей!

А Магдалена наистина ли е била бременна? И с какво се е хранила в този период? А как е захранван Иисус и от кой месец? Rolling Eyes

Много мизантропи виреят в този форум. Не мога да да асимилирам някои от постовете тук и в други няколко теми. Откъде толкова омраза към ближния? Защо?

Ти си мизантроп!  Crossing Arms Понеже не споделяш кои са другите теми.

# 1 066
invierno, значи, щом не пише, не е бил. А пише ли -  Не, Исус не е бил вегетарианец? Май пак подкарахме на тълкувания, какво пише и кой как си го тълкува ... Между другото, гореспоменатото лице не е мой role-model, но пък добър пример, че истината, за която  invierno се бори с нокти и зъби, няма да бъде разкрита в бг-мама.

Judy, май свидетел на факта бил ли е Той вегетарианец или не, е само Лили Иванова  Joy, но пък тя е също толкова недостижима, така че няма как да разберем  Simple Smile

Аз пък не искам да се намесвам в дебата за диабета.

Темата изпълни целта си. Кутията на Пандора е отворена и започнаха ожесточени, но неползотворни битки.
Аз обичам да споря. В спора се ражда истината. Но не и когато темата е такава. Тук на глава няма да излезем.

# 1 067
Пропуснала съм частта с Исус, който бил вегетарианец. Айде сега ми дай достоверен източник бил ли е или не. Кой знае?

Има достоверна информация, че Христос е ял и пил с бирници и блудници. Не се дават подробности какво точно са яли, но едва ли менюто е било вегетарианско, защото вегетарианството изобщо не е било познато като феномен през онази епоха.

п. п. Къде пише, че Йоан Кръстител е бил вегетарианец?
Марк 1:6 - "А Йоан носеше дреха от камилска вълна, и кожен пояс на кръста си, и ядеше акриди и див мед." Явно не е бил съвсем веге, ял е насекоми. Моя е грешката.
Аз никъде не съм казвала, че със сигурност не е бил. Други се изказаха, че със сигурност е бил и това ме подразни. А това, че казва, че не е важно какво ядеш + участието му във вечери с бирници и присъствие на сватби, ме навежда на мисълта, че по-скоро не е бил (да, това е мое предположение).

# 1 068

Judy, май свидетел на факта бил ли е Той вегетарианец или не, е само Лили Иванова  Joy, но пък тя е също толкова недостижима, така че няма как да разберем  Simple Smile

А-а-а, недей ти така убедено! Ще да се найде и по този въпрос съфорумец да ти каже истината.

Йоан барем днес го оставете да си празнува празника! Дайте да видим св. Николай и св. Георги. Последният ми е много съмнителен покрай традициите около неговото честване, обаче.

# 1 069
  • София
invierno, значи, щом не пише, не е бил. А пише ли -  Не, Исус не е бил вегетарианец?

Абсурдно е в Библята да пише бил ли е Христос вегетарианец или не, защото тогава изобщо не са знаели що е то вегетарианец. Всички, които са можели да си го позволят са яли месо.

Марк 1:6 - "А Йоан носеше дреха от камилска вълна, и кожен пояс на кръста си, и ядеше акриди и див мед." Явно не е бил съвсем веге, ял е насекоми. Моя е грешката.
Аз никъде не съм казвала, че със сигурност не е бил. Други се изказаха, че със сигурност е бил и това ме подразни. А това, че казва, че не е важно какво ядеш + участието му във вечери с бирници и присъствие на сватби, ме навежда на мисълта, че по-скоро не е бил (да, това е мое предположение).

Ял е акриди и див мен, но не само.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 22:05 от Alexandria37

# 1 070
Alexandria37, точно за това говоря. invierno ни оплю, че ние гадните вегетарианци седим и лъжем тук съфорумците най-долно, чудеше се да се смее ли, да плаче ли, и като стана въпрос за достоверни източници, ми отговори - ама чакай малко, в библията не пише да е бил вегетарианец ... Абсолютно абсурдно, но това не е факт, който ще ме разсмее или разплаче  Peace

# 1 071
Йоан Кръстител се е хранел "с акриди и див мед". Акридите са скакалци.

Тъкмо стана весело. Недей!

А Магдалена наистина ли е била бременна? И с какво се е хранила в този период? А как е захранван Иисус и от кой месец? Rolling Eyes

Много мизантропи виреят в този форум. Не мога да да асимилирам някои от постовете тук и в други няколко теми. Откъде толкова омраза към ближния? Защо?

Ти си мизантроп!  Crossing Arms Понеже не споделяш кои са другите теми.

Мизантроп съм, даааа.  Laughing

Специално за Пънки,
http://www.ottawasun.com/2013/12/04/ottawa-man-charged-with-animal-cruelty
http://ottawa.ctvnews.ca/breezy-s-owner-pleads-guilty-to-cruelty … charges-1.1591054

# 1 072
Alexandria37, точно за това говоря. invierno ни оплю, че ние гадните вегетарианци седим и лъжем тук съфорумците най-долно, чудеше се да се смее ли, да плаче ли, и като стана въпрос за достоверни източници, ми отговори - ама чакай малко, в библията не пише да е бил вегетарианец ... Абсолютно абсурдно, но това не е факт, който ще ме разсмее или разплаче  Peace
Ти лично засегната ли си се почувствала? Примерите, които дадох да не са цитати от твои постове? Никого не съм плюла, нито пък съм използвала обидни квалификации. Хората, които се разпознаха във въпросните цитати, тактично си мълчат и чакат такива като теб да ги защитават.
Специално за теб, вторият абзац се припокрива с моите лични убеждения: http://www.gotquestions.org/Bulgarian/Bulgarian-vegetarian.html

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 22:17 от invierno

# 1 073
Ти лично засегната ли си се почувствала?
Не, аз форумски не се засягам. Зад всяко мое мнение и решение си има причини, които само аз си знам. И повярвай ми, никой съфорумец не е в състояние да ме разубеди точно поради този факт, или пък да ме обиди.
Мерси за линка. С него ми доказа две неща, едното от които е, че не четеш постовете ми докрай, а второто ще запазя за себе си.

# 1 074
какви глупости говорите, тази тема толкова ли се изчерпа, че започнахте да цитирате Евангелията  Rolling Eyes

# 1 075
Какви ги пишете #Crazy ?!

Лакто-ово вегетарианство е имало преди хиляди години. Някои гръцки философи са се въздържали от месо. За Иисус не зная дали е бил вегетарианец, но в Библията пише кои животни са позволени за храна и кои не са. Та и в християнството има ограничения.

# 1 076
Ти лично засегната ли си се почувствала?
Не, аз форумски не се засягам. Зад всяко мое мнение и решение си има причини, които само аз си знам. И повярвай ми, никой съфорумец не е в състояние да ме разубеди точно поради този факт, или пък да ме обиди.
Мерси за линка. С него ми доказа две неща, едното от които е, че не четеш постовете ми докрай, а второто ще запазя за себе си.
Обикновено когато водя диалог (дори във форум) изслушвам (изчитам постовете) внимателно събеседника, не знам как съм ти доказала противното. А за второто, което смяташ да запазиш за себе си, по-добре беше да не споменаваш, че го има (освен ако целта ти не е била да ме засегнеш). Това обаче не касае темата, така че няма смисъл да продължавам. Wink

# 1 077
В Библията не знам какво пише,ама тя е попреписана от тук-таме,а някои неща са и спестени.Според разни изследователи на живота на Исус обаче,той се е подвизавал известно време в Индия,откъде е усвоил разни "фокуси" от йогите.Така че може и да е бил вегетарианец.
В "Тайната вечеря" на Леонардо пък се смята,че апостолите ядат змиорка на грил.Естети. Simple Smile

# 1 078
  • SA
Цитат
Но, носителите на тези гени така или иначе са предразположени кьм затльстяване и повишена секреция на инсулин. Светът е пълен и с кльощави диабетици. Това са и хората, които най-често се разболяват от диабет тип 2.
В основата на този диабет стои повишената секреция на инсулин и като последствие от нея - инсулиновата резистентност, която пьк изисква още по-голяма инсулинова секреция. Въпросът бе за причините, но ясно е, че нямате като как да ми се получи да ги науча оттук. Понеже от друго място не мога да се сподобия с тази информация, това бе последната ми надежда.
Кой е основният фактор, който стимулира секрецията на инсулин?
- вьглехидрати - особено тези, които се усвояват страшно бьрзо - захар ( от всякакьв вид), нишесте( тук спадат и варени картофи, ориз, изделия с брашно). В сьвременното хранене важен фактор е и царевичния глюкозо-фруктозен сироп, който се влага в почти всички фабрични храни ( сладкиши от всякакьв тип, плодови сокове, безалкохолни напитки и т.н.) . Тези блага никой не знам да е препоръчвал, вкл. веган и вегетарианец. Плодовите сокове не са нещо лошо, обаче, стига да са си плодови, без добавени хубости. Макар че аз залагам на консумирането на самия плод, не на сока от него.
Вредно влияние разбира се имат и други фактори - напр. хидрогенираните растителни мазнини ( маргарини)Дадох линкове, в които на диабетици не се препоръчва и прекомерна консумация на животински мазнини., различни добавки кьм храните, които се използват от хранителната промишленост - оцветители, стабилизатори, подобрители и не знам още какво) и разбира се и други вещества, изобретени от човека.
Но в крайна сметка, макар и генетичната обремененост, никой няма да развие диабет от 2 тип, ако не яде тези храни. Блазе ви за това, че сте тъй осведомени и убедени.  Rolling Eyes

Радвам се, че сте тъй убедени в правотата на идеите си. Аз и лекарите, с които сме контактували по темата, не сме, но, разбира се, това е наш проблем.  Simple Smile Конкретната причина да се появи диабет при конкретния човек Х никой не се е наел да обяви за доказана и ясна. 
Хубаво беше да си цитирате източниците, питахме неколкократно,  т.к. подобно наслагване на лична интерпретация на информация с неясен източник вече писахме, че не е нищо повече от поредното тълкуване на проблема от поредния съфорумец.
Поначитвали сме всички по въпроса, Камелот. Това не ни прави по никой начин прави в случая.  Wink
Лично аз не бих се наела да твърдя и да защитавам каквито и да било недоказани фантасмагории. Смелост е подобно нещо, да.

Judy , ще те разочаровам,но до подробна информация за диабета няма как да достигнеш само с "поначитване". Надявам се не очакваш в един постинг да се сьбере цялата информация по този вьпрос. Понеже искаш източници за четене, ето няколко от тях:
https://drive.google.com/folderview?id=0B_jTNVzzmYHQTU5XQTA1VnZ3 … ;usp=sharing#list
Оттук  може да си свалиш книги, повечето са писани от лекари.
Силно ти препорьчвам - "Diabetes Solution" на Dr.Bernstein (самият диабетик 1 тип от 12 годишна вьзраст); "Wheat belly" - Dr.W.Davis ," Fat Chance" - Dr.Robert Lustig, " Grain brain" - Dr. David Perlmutter
В сайта има и други много ценни и полезни книги по темата, ама хайде, за някои може да се запьнеш, че не са лекари ( макар че за знанията на човек не бива да се сьди само по това, че е завьршил медицина, защото може след това и една книжка да не е прочел).
Освен това, полезни сайтове пак на лекари сьс статии в тази врьзка сьс сьвременна и богата информация:
http://www.dietdoctor.com/
http://eatingacademy.com/

С две думи - за каква последна надежда говориш? Само да ти се чете! Ако приключиш с посочената литература, има още много, само кажи!

# 1 079
А, защо да ме разочароваш?  Simple Smile Нали точно аз съм в очакване и с трепет се надявам на новини.  Peace
Но моля те, аз не държа да са точно лекари хората. То без друго всеки си пише онова, що си мисли, че е истина или поне онова, което би се продавало.
Дай като първо точно книга с автор и цитат от нея. Да знам откъде да почна.  Laughing Никой няма да чете някакъв поменник, без да е наясно дали същият съдържа информацията, която му е нужна. Обещавам, че ако има нещо общо с как беше, май нещо като изтощаване на инсулиса от панкреаса основно поради прекомерен прием на въглехидрати, което е причина за диабета /по памет, че беше много едно такова, странно, а няма смисъл да ровя за същия цитат отново/, ще го прочета по- основно.

Тез двата линка, например,
http://www.dietdoctor.com/
http://eatingacademy.com/

по какво точно се отличават от Фрамар, нечий друг блог, сайт за диети и сие?
Във Фрамар има съвети и статии на лекари, които познавам.
И на кое от съдържанието в тези линкове да акцентираме?

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 23:02 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт