ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 135
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 050

То това зобване оттук-оттам води все до комични заключения. Какво ли не прочетох от тук пишещите вегетарианци - че Исус Христос бил вегетарианец, че избиването на евреите било равносилно на избиването на животни с цел задоволяване нуждите на консуматорите на месни продукти, че ядейки месо, нарушаваме екоравновесието и се разболяваме от скорбут.... човек не знае да се смее ли, или да плаче... Crazy

Най-лесно е да заровим глава и да се намааме с пръжки.
По-добре да ядем пръжки и да казваме истината, отколкото - трева и да заблуждаваме хората с неверна информация.

# 1 051
Check Please, караме я през просото, буквално и преносно  Laughing

invierno, за всеки истината е различна. Твоята например, не се припокрива с моята. Затова и е шарен светът, ако бяхме еднакви, щеше да е много скучно.

# 1 052
Не съм съгласна, че истината е различна за всеки. Когато се дава информация за нещо конкретно, би трябвало да си сигурен, че е достоверна. Виж, за избора дали да ядеш месо или не, съм съгласна, че всеки сам си решава и нямам намерение да убеждавам никого в правотата на своя.

# 1 053
Ами недей де! Wink

# 1 054
Покажи ми мой пост, в който агитирам и съм склонна дори да се извиня. Това, което ме дразни е, че някои от вас говорят неистини и не мога да си замълча.

# 1 055
Не съм съгласна, че истината е различна за всеки. Когато се дава информация за нещо конкретно, би трябвало да си сигурен, че е достоверна. Виж, за избора дали да ядеш месо или не, съм съгласна, че всеки сам си решава и нямам намерение да убеждавам никого в правотата на своя.

Когато човек иска достоверна информация, посещава trusted сайтове, доказали с позицията и репутацията си, че информацията, публикувана на тях е 100% достоверна. Пример, сайта на WHO, или British Journal of Medicine. Всичко останало е BS. Всяко течение, тренд, влечение има привърженици и противници.
Пропуснала съм частта с Исус, който бил вегетарианец. Айде сега ми дай достоверен източник бил ли е или не. Кой знае?

# 1 056
Можеш да ядеш пръжки и да казваш истината, колкото си искаш! Simple Smile
Имам близки, приятели, които ядат месо, просто им се яде, но всички те биха искали животните да се отглеждат наистина хуманно и да се убиват безболезнено, поне тва, докато на повечето от вас не им пука...Спорът е излишен.
Аз нема да си казвам мнението на кво се дължат различията в начина на хранене...
До себе си имам човек, който казва, че е ''симпатизант и пропагандатор на веганството, без да е член'' Laughing Значи яде месо. Шегуваме се с тва, наричаме се овца и лешояд с най-добри чувства.
Да се шегуваш и подиграваш са различни неща. Wink

# 1 057
Пънки, желанието ти за човешката бомба шега или подигравка беше?

# 1 058

Когато човек иска достоверна информация, посещава trusted сайтове, доказали с позицията и репутацията си, че информацията, публикувана на тях е 100% достоверна. Пример, сайта на WHO, или British Journal of Medicine. Всичко останало е BS. Всяко течение, тренд, влечение има привърженици и противници.
Пропуснала съм частта с Исус, който бил вегетарианец. Айде сега ми дай достоверен източник бил ли е или не. Кой знае?
За достоверен източник в случая приемам Библията. В нея никъде не пише, че Исус е бил вегетарианец. Бих цитирала думите на Исус от Матей 15:11- "Не това, което влиза в устата, омърсява човека, омърсява го това, което излиза от устата му." Този цитат беше споменат и по-рано, но без последните 3 думи и съответно беше интерпретиран по друг начин, но няма значение. Аз единствения вегетарианец, за който се сещам в Новия завет е Йоан Кръстител, но пак казвам, че никъде в Библията не пише, че е грях да се яде месо, или пък да си вегетарианец.

# 1 059
  • Linz
Не, вегетарианците не пият лекарства и не ползват козметика. Не се лекуват от паразити, нито дори от настинка. Отглеждат си хлебарките вкъщи. Други оригинални въпроси има ли?

Извинете, а зъбите миете ли си?
Козметика и хигиенни средства има не само в магазина.
Аз лично предпочитам да си купя.
"Вегетарианец" означава просто неконсумиращ месо.

За причините за диабета информацията е противоречива. Освен дежурните затлъстяване, генетична обремененост, стрес и недостатъчно движение, в някои източници срещам прекалена консумация на въглехидрати, на други- месо, на трети- мляко, а има и такива, в които пише, че храната няма отношение към развиването на болестта.
Имах близка, болна от диабет, която независимо какво яде или колко гладува, не смъкваше захарта под 30 (не беше вегетарианка, не беше и дебела, Бог да я прости).

# 1 060
Цитат
Но, носителите на тези гени така или иначе са предразположени кьм затльстяване и повишена секреция на инсулин. Светът е пълен и с кльощави диабетици. Това са и хората, които най-често се разболяват от диабет тип 2.
В основата на този диабет стои повишената секреция на инсулин и като последствие от нея - инсулиновата резистентност, която пьк изисква още по-голяма инсулинова секреция. Въпросът бе за причините, но ясно е, че нямате като как да ми се получи да ги науча оттук. Понеже от друго място не мога да се сподобия с тази информация, това бе последната ми надежда.
Кой е основният фактор, който стимулира секрецията на инсулин?
- вьглехидрати - особено тези, които се усвояват страшно бьрзо - захар ( от всякакьв вид), нишесте( тук спадат и варени картофи, ориз, изделия с брашно). В сьвременното хранене важен фактор е и царевичния глюкозо-фруктозен сироп, който се влага в почти всички фабрични храни ( сладкиши от всякакьв тип, плодови сокове, безалкохолни напитки и т.н.) . Тези блага никой не знам да е препоръчвал, вкл. веган и вегетарианец. Плодовите сокове не са нещо лошо, обаче, стига да са си плодови, без добавени хубости. Макар че аз залагам на консумирането на самия плод, не на сока от него.
Вредно влияние разбира се имат и други фактори - напр. хидрогенираните растителни мазнини ( маргарини)Дадох линкове, в които на диабетици не се препоръчва и прекомерна консумация на животински мазнини., различни добавки кьм храните, които се използват от хранителната промишленост - оцветители, стабилизатори, подобрители и не знам още какво) и разбира се и други вещества, изобретени от човека.
Но в крайна сметка, макар и генетичната обремененост, никой няма да развие диабет от 2 тип, ако не яде тези храни. Блазе ви за това, че сте тъй осведомени и убедени.  Rolling Eyes

Радвам се, че сте тъй убедени в правотата на идеите си. Аз и лекарите, с които сме контактували по темата, не сме, но, разбира се, това е наш проблем.  Simple Smile Конкретната причина да се появи диабет при конкретния човек Х никой не се е наел да обяви за доказана и ясна. 
Хубаво беше да си цитирате източниците, питахме неколкократно,  т.к. подобно наслагване на лична интерпретация на информация с неясен източник вече писахме, че не е нищо повече от поредното тълкуване на проблема от поредния съфорумец.
Поначитвали сме всички по въпроса, Камелот. Това не ни прави по никой начин прави в случая.  Wink
Лично аз не бих се наела да твърдя и да защитавам каквито и да било недоказани фантасмагории. Смелост е подобно нещо, да.

Цитат
За причините за диабета информацията е противоречива.
Айде де!  Crossing Arms Я виж по- нагоре!

Цитат
То това зобване оттук-оттам води все до комични заключения. Какво ли не прочетох от тук пишещите вегетарианци - че Исус Христос бил вегетарианец, че избиването на евреите било равносилно на избиването на животни с цел задоволяване нуждите на консуматорите на месни продукти, че ядейки месо, нарушаваме екоравновесието и се разболяваме от скорбут.... човек не знае да се смее ли, или да плаче... Crazy
А, за смях е повече, не за плач. Автори на смешките има от всички лагери и паланки. Стига само човек да иска да си намери смешка- тук има достатъчно.
Ан Болейн не я ли бяха отрепали на млади години? Едва ли някогаш някой я е изследвал медицински, включително за диабет. Simple Smile
Гад Чевръста, малко по- млада съм и не се наемам да  говоря за Иисус. Нека това стори някой негов набор.  Embarassed Това и аз съм го пропуснала, но не съм чела цялата тема, няма и нужда. На всяка страница има достатъчно за повишаване на тонуса ми. Не са ми нужни всичките по темата. Ще взема да прекаля.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 21:49 от Judy

# 1 061
  • София

Има достоверна информация, че Христос е ял и пил с бирници и блудници. Не се дават подробности какво точно са яли, но едва ли менюто е било вегетарианско, защото вегетарианството изобщо не е било познато като феномен през онази епоха.

п. п. Къде пише, че Йоан Кръстител е бил вегетарианец?

# 1 062
Ям маруля и казвам истината и аз, като всички! Wink Моята.
Истината е една, като я казваш ядейки маруля, и друга с пръжки. Simple Smile
Голямата Истина ще ни ''направи свободни'', некой ден.
Темата за човешката жестокост днес http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758516.0 накланя везните в полза на бомбата.
Някой ден за убийство на животно ще наказват като за убийство на човек. Леонардо.
Чакам с нетърпение.  Party

# 1 063
Йоан Кръстител се е хранел "с акриди и див мед". Акридите са скакалци.
Темата изпълни целта си. Кутията на Пандора е отворена и започнаха ожесточени, но неползотворни битки.

# 1 064
Много мизантропи виреят в този форум. Не мога да да асимилирам някои от постовете тук и в други няколко теми. Откъде толкова омраза към ближния? Защо?

Пънки, някъде наказват.

Общи условия

Активация на акаунт