ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 030
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 320
мерси, Софи
бях я забравила тази дума и се чудях с коя представка е

с нетърпение очаквам мечките да спрат да седят на брега и да отплуват

Пинки, какво ядат кучетата ти?

# 1 321
Ами то и динозаври вече няма. Ама това не означава, че не са съществували.
Видът маймуна, от която е произлязъл човекът, може да се приеме също така за изчезнал вид. Или просто всички маймуни, от които е можело да стане човек, вече са хора. Породата, така да се каже, се е трансформирала в човеци. А останалите маймуни - ми просто от тях човек не става и туй то!
Малко ли диви кучета има /не говоря за безпризорни, а за диви/, които не са се превърнали в домашни. При тях не са настъпили трасформациите, на които отговарят днес домашните кучета.
Може и да не е било маймуна, а съвсем друг вид животно, което да наподобява днешните маймуни. Но промените в структурата на скелета и черепа, които се проследяват чрез находките, не може да се отрече. Както и постепенното усвояване на умения и знания.
Или, викате, спусна ги Бог на земята и им даде атомната енергия, механизацията в селското стопанство и свръхзвуковите самолети? Моооооже!

# 1 322
Домашните кучета,които познаваме днес,са опитомени и създадени изкуствено от човека . Същото е и за котките , конете, морските свинчета ,хамстерчета и всякакви домашни любимци,които са били диви . А човекът ги е опитомил и вкарал в дома си .

# 1 323
теориите им са три:
1.на Дарвин
2. божественото начало
3.извънземни

С божествено начало и извънземни обясняват голямата случка в нашите училища?  Crazy Добре, че детето ми отдавна знае, че процентът на глупостите в българските учебници е много голям.

Кой е този учебник, по който учат за божественото и извънземното начало?

# 1 324
Ха и кита вече не е ли бозайник  Shocked

Joy Joy

# 1 325
В тази тема за няколко дни научих неща, които тотално промениха представите ми за света, в който живея – че има инсулин на хапчета, че в дебелото си черво имам камъни, че китът е бил бозайник, но вече не е, че ние хората всъщност сме животни... вече започвам да си задавам въпроса "аз ли съм или не съм?".  Crazy

# 1 326
Хайде сега познайте кое е това животно което си прави "клизми"?

Аз не знам. Кажи, дее.

Е,изложихте се.Ужким филмчета се гледат, любители на животните всякакви,професионални занимания-животински и хуманни,пък не се знае клизмата по подобие на кое животно е направена...За произхода и използването и...пълeн мрак и дезинформация,ама инак за Луната можем да говорим,което е по-важното...
Давам жокер-има клюн.

# 1 327
Трябва да има и дълга шия - лебед, щъркел, щраус, чапла или пеликан? За щрауса ме съмнява - откъде ще намира толкова вода, та да я хаби за клизми?
И това с клизмата е неизменна част от живота на всички представители на вида ли? Или просто си отглеждат нещо отзад и това е начинът да се извади?

# 1 328
теориите им са три:
1.на Дарвин
2. божественото начало
3.извънземни

С божествено начало и извънземни обясняват голямата случка в нашите училища?  Crazy Добре, че детето ми отдавна знае, че процентът на глупостите в българските учебници е много голям.

Кой е този учебник, по който учат за божественото и извънземното начало?

Спокойно, не се учат на такива неща. Упоменато е, че хората някога са вярвали в божественият произход на живота, но не са написали, че така се е случило. И не пише, че извънземни са дошли и са ни създали, а се говори за панспермия, което не изключва биологична еволюция. Но най-вече изучават еволюцията Peace .

Впрочем, за ужас на много от пишещите в темата, в учебниците пише, че човек е част от животинския свят. Може да излезете на протест пред МОН, щом мислите, че знаете по-добре.

# 1 329
Най-правилно се спори като се извадят думите от контекста.Бил е бозайник на сушата, сега е бозайник в морето. Което не променя факта , че предходния индивид сега не съществува. Дори скоро бях гледала, че процеса се случвал много по бързо , отколкото преди са предполагали , приблизително за 1 500 000 години

Това ,че и растенията били живи . Да, но едно дърво не умира когато си откъснеш ябълка . Растенията не могат да се движат . Примерно има ароматни цветове, със сладък нектар , така привлича насекомите , насекомите идват привлечени от ярките цветове и аромат, хранят се с нектара и ги опрашват. Същото е и с плодовете , когато животните си късат да ядат , така пренасят семената и помагат на вида дърво да си разпространи, семената. Растението не само не страда, ами и обратното , взаимно сме си полезни. Не се и смила всичко ,когато се ядат растения , какво остава ?,  което не значи , че не се взема нужното от плода или зеленчука. Местото е толкова добре усвоимо , че в Япония като се чудели какво да правят л**** и ги изследвали , в тях имало най-много протеини , че и кюфтета направили от тях. Или в форума има живи наследници на Тюдорите, че е с такива вярвания.

Това , че растенията са живи и е същото като да ядеш агне или ябълка , е някакъв нов вид революционна  теория за растителноядно хищничество , което е за повече от Нобел. Освен извънземния ни произход, растителноядни хищници , какво остана.  newsm78

# 1 330
Който иска да смята себе си за животно, прав му път. Аз съм с други представи за себе.  bowuu Ама вие затова ли не ядете месо - смятате животните за ваши събратя и затова не искате да извършите братоубийство? Thinking

# 1 331
  • София
къде и кой ви го казва това, че човекът е произлязъл от маймуната? Да не е било в някакво подобие на Рибния буквар? Хората и човекоподобните маймуни имат/ме общ прародител. До момента Теорията за произхода на видовете е тази с най-малко опровержения и най- много подкрепящи доказателства, включително в момента се откриват видове, които идеално пасват на предвижданията на Дарвин, също както Менделеев е оставил място за някои химични елементи, които продължават да се откриват и сега.
Колкото до вярата в Бог и еволюцията, много добър пример за успешно съчетаване на вярата и науката е бил Декарт - това, че е вярвал в Бог и е бил ревностен християнин не му е попречило да работи по идеята за рефлексите и управляването им от мозъка, изписал е един тон мастило на тема "ум и мозък".

# 1 332
  • София
Ами то и динозаври вече няма. Ама това не означава, че не са съществували.

Може и да не е било маймуна, а съвсем друг вид животно, което да наподобява днешните маймуни. Но промените в структурата на скелета и черепа, които се проследяват чрез находките, не може да се отрече. Както и постепенното усвояване на умения и знания.

Съществуването на динозаври в миналото никой не го отрича. Има веществени доказателства за него, доста обемни при това. Веществени доказателства за трансформация на изчезнал вид маймуна или друго животно в човек няма. Никакви промени в структурата на черепа и скелета не се проследяват чрез находки. Не може да се отрече, че огромното мнозинство от "преходните" стадии в човешката "еволюция" са фалшификати или в най-добрия случай - скелети на изчезнали видове маймуни. Събират и смесват човешки и маймунски скелети от различни места и епохи, за да сглобят "преходен" вид. Това се е правило напълно умишлено, разбира се. Както Хекел умишлено е направил манипулацията си с ембрионите. В последните десетилетия има находки, които показват, че човека е много по-древен, отколкото се е смятало преди.

# 1 333
  • София
За какви ембриони става въпрос?

# 1 334

Общи условия

Активация на акаунт