ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 425
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 465
  • София
това мога да го разбера - човек не обича месо, повдига му се от него и не го понася. Ама поне да си каже "не го понасям, мразя месо, намразих го, затова не ми предлагайте". А не да започне "аз съм любител на животните" (то и аз съм любител на животните, ей сега хапнах една пържолка Wink), пък духовното ми развитие казва така, пък онака. Забравил кога муал пържолите, взел да проповядва като новопокръстен!  Peace

# 466
ами хората се променят, Андариал. Опитът променя, мислите, позициите се променят, то би било тревожно ако не се случва в рамките на 1 живот.
аз пържоли много обичах сега ми миришат и ям рядко. обичах много шаран, сега не мога да го гледам и тн

# 467
Аз го заявих в пряк текст - повдига ми се от вкуса на месото. Винаги когато някой ме е питал защо не консумирам месо, никога не съм лицемерничала с оправдания за животните или здравословния начин на живот. Това за вегетарианците-любители на животни е твърде преекспонирано. Както и схващането, че един вегетарианец, преди да стане такъв, задължително трябва да е "муал пържоли". Ами ако още от най-ранна детска възраст организмът му като моя просто отказва да приеме месото? Не всички вегетарианци или вегани са лицемери, които искат да ви внушат вина, правейки се на по-духовно извисени от вас. Никога не съм изтъквала факта, че съм вегетарианка, тъй като това дори не е избор, направен съзнателно от мен, а от тялото ми, и са ми противни онези хора, които от един ден са спрели да консумират месо и започват да го разгласяват наляво-надясно. Това е все едно да се хвалиш, че си диабетик или че си алергичен към яйца и мляко, например. Разбирам да имате недоверие към такива хора, но да ги слагате под общ знаменател с вегетарианците, които наистина нямат друг избор - това не го разбирам.

# 468
  • София
Не случайно в предишни постинги споменах за експеримента на Vilhjalmur Stefansson, който в продьлжение на година се е хранил САМО с месо ( вьв всичките му разновидности). Е, не е хванал скорбут човека. Инуитите сьщо не боледуват от скорбут, хранейки се с естествената им храна.
Доста опасно е обаче ако човек се храни основно с нишесте и захар. Даже и година не може да преживее някой на подобна храна. Виждала сьм подобни случаи - с Квашиоркьр при деца, дори и в наши дни , в БГ.

И двете крайности са еднакво вредни. Ако трябва да избирам между веганство и ядене само на месо, без никакво колебание ще избера веганството. Само на месо не бих могла да издържа и 3 дни. Пълен глад, нямам проблем да издържа за 3 дни.

# 469
във всяка пропаганда има насилие, всъщност то е което дразни - мен дали ще ме агитират вегани, вегетарианци или любители на НВХ ми е все еднакво .. досадно.

# 470
  • София
И слава Богу, че не са всички от войнстващите новопокръстени веге-та! Преди време на НГ гледах поредица за странните манджи по света. По някои места хората си  хапват насекоми и ларви. Кой знае, може наистина да се окаже, че спасението от глада и решаването на въпроса с кравите и овцете ще са именно насекомите - бързи и евтини за отглеждане.

# 471
Не случайно в предишни постинги споменах за експеримента на Vilhjalmur Stefansson, който в продьлжение на година се е хранил САМО с месо ( вьв всичките му разновидности). Е, не е хванал скорбут човека. Инуитите сьщо не боледуват от скорбут, хранейки се с естествената им храна.
Доста опасно е обаче ако човек се храни основно с нишесте и захар. Даже и година не може да преживее някой на подобна храна. Виждала сьм подобни случаи - с Квашиоркьр при деца, дори и в наши дни , в БГ.

И двете крайности са еднакво вредни. Ако трябва да избирам между веганство и ядене само на месо, без никакво колебание ще избера веганството. Само на месо не бих могла да издържа и 3 дни. Пълен глад, нямам проблем да издържа за 3 дни.

Няма никакъв спор, че захарта е най-вредна! Бялата смърт! И бич на нашето време!  Crazy Кой колкото може да се отърве от нея - ще си направи супер-добро! Аз до преди 2-3 месеца пием кафето със захар, Сега НЕ мога със захар.... Защото такъв е моят избор! И ми се отразява изкл. добре!  Peace

10 cent - Перполагам, че колкото мен обичаш да гледаш реклами по ТВ - никак!    Mr. Green

# 472
  • SA

Ами това е вьпросьт, че очевидно не са еднакво вредни. Сега, кой на какво може да издьржи за 3 дни... си е личен избор. Аз на почти пьлен глад и 15 дни мога да издьржа ( и сьм го правила).
Всьщност, нищо не пропагандирам, само посочвам факти ( дадох и линкове, който иска да прочете).
Пьк за захарта и нишестето и какво причинява храненето за няколко месеца само с такива, просто вярвам на очите си.
Miami_beach, даже не зная дали в наше време захарта е най-големия бич, или глюкозо-фруктозния сироп и безбройните изкуствени подсладители, които се влагат буквално вьв всичката пакетирана храна.

# 473
  • София

Няма никакъв спор, че захарта е най-вредна! Бялата смърт! И бич на нашето време!  Crazy Кой колкото може да се отърве от нея - ще си направи супер-добро! Аз до преди 2-3 месеца пием кафето със захар, Сега НЕ мога със захар.... Защото такъв е моят избор! И ми се отразява изкл. добре!  Peace

10 cent - Перполагам, че колкото мен обичаш да гледаш реклами по ТВ - никак!    Mr. Green

Аз никога не съм си пила кафето със захар и почти не консумирам захар. Обаче мисля, че под "захар", Камелот имаше предвид и плодовата захар, и въобще всички въглехидратни храни.

# 474
  • SA
Цитат
Обаче мисля, че под "захар", Камелот имаше предвид и плодовата захар, и въобще всички въглехидратни храни.

Не, в примера, който посочих имах предвид точно захар и нишесте( макар че понятието нишесте спокойно може да се замени с картофи, ориз, макарони и т.н.).  Peace Ефектьт вьрху здравето би бил сьщия.

# 475
Аз никога не съм си пила кафето със захар и почти не консумирам захар. Обаче мисля, че под "захар", Камелот имаше предвид и плодовата захар, и въобще всички въглехидратни храни.

Неее... от плодова захар или естествена захар абсолютно нищо не може да ти стане - нито да прекалиш, нито да се натровиш - нищо! Това е то Природата - ние сме чеденца ан Природата и Тя никога няма да направи така че да ни увреди! Всякакви проблеми възникват с преработената захар и - както kameloth спомена - изкуствените подсладители, които влияят ментално на човека и на хормоналната активност, пфу - гадост!  Sick Wink

# 476
  • SA
Miami_beach , напьлно си прав и сьм абсолютно сьгласна, че храната, която се среща в природата, е добра за нас и не ни вреди.
Вреди ни нанасят обичайно храни, които на човек ( понеже се счита за ужасно умен  Mr. Green) му е хрумнало да произвежда. Като в това включвам не само "храни" от типа на вафли, кифли, маргарини и т.н. но  и разни генни технологии , използвани в растениевьдството и животновьдството.

# 477
не е добре да се прекалява и с плодовата захар/фруктоза
 влияе и още как на нивата на триглицеридите, ако е вповече в организма.

# 478
  • София
под плодова захар фруктоза ли разбирате? такава в пакетче? Едва ли говорите за хрупане на ябълки. Фруктозата в пакетчето също е обработена, а и тя също не е кой знае колко по-добра от захарта. Човек да си сипе здраво фруктоза, пък да го видим колко ще му е здравословно! Две лъжички захар в чая или кафето никого няма да убие, ама колкото и да се пази от захарта в кафето, после нагъва кексове, пък били те и с друг подсладител, няма как да стане здравословно.

# 479
  • София
под плодова захар фруктоза ли разбирате? такава в пакетче? Едва ли говорите за хрупане на ябълки.

Хрупане на ябълки имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт